TomTom - paper trading (2014)

Trading, tipy na obchody a investície, zverejňvanie pozícií, denníky traderov a investorov
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2398 times
Been thanked: 2789 times

Re: TomTom - paper trading (2014)

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Tomtom napísal:BMO Buy 73,51 , 30 shares, TP 75,5

Neviem, či vieš čo robíš. O každej akcii by si mal mať kompletný prehľad.

Tá kanadská banka práve slabo zverejnila a ty ju berieš za cenu vyššiu ako včera zavrela.

Bank of Montreal misses by C$0.05, reports revs in-line (73.11 ) : Reports Q4 (Oct) earnings of C$1.63 per share, excluding non-recurring items, C$0.05 worse than the Capital IQ Consensus of C$1.68; revenues rose 4.9% year/year to C$4.34 bln vs the C$4.33 bln consensus ( ale 4,35 Reuters consensus ).

Takže sumár:

NEG: zisk slabší, tržby slabšie...
POZ: dvihla dividendu (dividend of $0.80 per common share, up $0.02 ) a začína share buyback o objeme cca 2,5%.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Tomtom
Active Member
Dátum registrácie: St 01 05, 2013 10:52 pm

Príspevok od používateľa Tomtom »

JUGGLER napísal: Neviem, či vieš čo robíš. O každej akcii by si mal mať kompletný prehľad.

Tá kanadská banka práve slabo zverejnila a ty ju berieš za cenu vyššiu ako včera zavrela.

Bank of Montreal misses by C$0.05, reports revs in-line (73.11 ) : Reports Q4 (Oct) earnings of C$1.63 per share, excluding non-recurring items, C$0.05 worse than the Capital IQ Consensus of C$1.68; revenues rose 4.9% year/year to C$4.34 bln vs the C$4.33 bln consensus ( ale 4,35 Reuters consensus ).

Takže sumár:

NEG: zisk slabší, tržby slabšie...
POZ: dvihla dividendu (dividend of $0.80 per common share, up $0.02 ) a začína share buyback o objeme cca 2,5%.
Ja som to vyhlasenie čítal, preto som akciu nakupil, ale vyhodnotil som ho opačne, zle som si to vyložil to co som prečital...moja chyba...asi na to proste nemám...
TomTom - vaša navigácia :)
Tomtom
Active Member

Tomtom napísal:BMO Buy 73,51 , 30 shares, TP 75,5
out na 72,18
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Tomtom napísal: Ja som to vyhlasenie čítal, preto som akciu nakupil, ale vyhodnotil som ho opačne, zle som si to vyložil to co som prečital...moja chyba...asi na to proste nemám...
Našťastie je to veľká kanadská banka a tak padla len -2,5%. Keby si takto zle vyhodnotil nejakú inú akciu, tak môžeš stratiť 10-20 i 30%. Ja som si to všimol preto, lebo si ohlásil vstup v preopen...a ja som si ju práve v preopen pozeral.

Mimochodom, tá akcia sa začala obchodovať až okolo 15,00 hod. Podľa čoho si ohlasoval vstup? Ak podľa asku, tak za tú cenu by si vtedy tú akciu kúpil, ale len preto, že tí, čo ju mali sa jej zúfalo chceli zbaviť a tí, čo ju nemali ju chceli zahrať na pokles. Takže čisto prakticky, sranda je v tom, že keby si chcel za tú cenu naozaj nakúpiť, tak by sa mohlo stať, že by som ťa shortol práve ja ( ty kúpiš, pričom si moja protistrana na otvorenie shortu...keďže ja potrebujem kupca, lebo žiadne akcie nevlastním ).

Tieto obchody sú pre teba velmi nebezpečné, lebo trh je nelikvidný a ty nevieš s vysokou pravdepodobnosťou určiť, či je tá správa na long, alebo na short. A pravidlo č.1 je, že netreba pritom čítať to, čo píšu komentátori...lebo tí to len zhrnú, pričom to nevedia posúdiť tak ako analytici, alebo tí, čo sa na to špecializujú.
Naposledy upravil/-a JUGGLER v Ut 02 12, 2014 6:12 pm, upravené celkom 1 krát.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
Tomtom
Active Member

JUGGLER napísal: To vedia len tí, čo sa tomu venujú dlho. A pravidlo č.1 je, že netreba pritom čítať to, čo píšu komentátori, lebo tí to len zhrnú, pričom tomu nerozumejú...nevedia to vyhodnotiť tak ako analytici.
ano toto si mi uz raz spominal ze nemam citat analyzy, a to sa aj stalo, cital som to priamo na ich stranke, nie neaku analyzu priamo vyjadrenie firmy.

A cenu akcie som napisal podla toho co bolo na tradingviews.com pretoze ani na nasdaq som nenasiel pre market cenu...snad sa to naucim casom :D
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Tomtom napísal:A cenu akcie som napisal podla toho co bolo na tradingviews.com pretoze ani na nasdaq som nenasiel pre market cenu...snad sa to naucim casom :D
Nenašiel si lebo Nasdaq uvádza cenu za ktorú sa uskutočnil posledný trejd. A žiadny trejd sa do 14,56 hod. neuskutočnil.
Takže ty si mohol vidieť len kotáciu na asku...čo Ti hypoteticky umožňuje za tú cenu nakúpiť, aj hlásiť na papertrading... Len si na to dávaj pozor, lebo trh v preopen je úplne iný ako otvorená burza a je veľmi nebezpečný.
Ked niekto po kurzotvornej správe predáva za close cenu , tak tá akcia spravidla nepôjde hore, ale dole. Lebo keby predával taký, čo sa nevyzná, tak ho okamžite skúpia takí, čo sa vyznajú...
Tomtom
Active Member

Tomtom napísal:Skúsim trošku z iného súdka ako doteraz...Index SAP 500 aktalne na 2074, môj predpoklad je pokles na hodnotu 2000 a to predpokladam do konca decembra...uvidime ako mi to vyjde :) GL HF
asi len náhoda ale v piatok SAP klesol na hranicu 2000 bodov. Takže môj predpoklad vyšiel, hodím sem aj graf...
Prílohy
es1.jpg
Tomtom
Active Member

Rok 2014 ubehol ako voda, zbehlo sa v ňom kopu milníkov hlavne v mojom živote :)

Na začiatku roka som začal s paper tradingom, moc som sa mu nevenoval to musim povedať, mal som kopec inych veci na praci a tak som to odsuval na bok, ale ku konci roka som sa tomu začal aktivne venovať ale bohužial zisky nerástli práve naopak, urobil som si ročné vyhodnotenie tohto môjho "obchodovania". Som na čistej nule, konkretne v zisku 0,12 % :D

Jediné pozitívum vidím v načerpaní informácií a v tom že som neskončil v mínuse...2015 bude dúfam úspešnejší a budem pokračovať ďalej v paper tradingu, ja viem že to viacerý z Vás nepovažujú ako za vhodné ale ja si myslím že človeku to dáva aspoň tie informácie, tie reálne pocity papier trading nevyrobi...

Prajem všetkým úspešný rok 2015 a nech sa doláre zelenejú :)

P.S.: tu je graf vyvoja hodnoty uctu v priebehu roka
Prílohy
image.png
Tomtom
Active Member

1. tohtoročna investicia bude do spoločnosti DAL (Delta Air Lines) a JNJ ( Johnsons and Johnsons), moj predpoklad je DAL Long a JNJ short ihned po otvoreni trhu

JNJ BUY 101,40 ; 20 stocks TP 102

DAL SELL 48,20 ; 50 stocks TP 47,20
Napísať odpoveď

Návrat na "Trading, tipy, zverejňovanie obchodov a investícií"