chcel by som sa poradit ohladom mojej pivnice v jednom novostavbovom komplexe.
Moja pivnica je hned v suterene hlavneho vchodu, zabezpecena naviac dalsimi dverami na zamok (pivnicovy komplex), ale ma 2 steny murovane a 2 z dierovaneho plechu + dvere z dierovaneho plechu.
Co je hlavna nevyhoda je vacsi vyskyt prachu, co mi asi najviac vadi.

Dostal som ponuku vymenit za celomurovanu s proti-poziarnymi dverami.
Avsak je na opacnej strane komplexu. Neni zabezpecena dalsim uzamknutim pivnicoveho priestoru, kedze je mimo. Je vacsia o 2-3m2.
Z vonkajsej strany vpravo je rozvodova skrina a ako vidno na fotkach idu kable vrchom do vedlajsej miestnosti, kde je vraj orange mini-datacentrum.
Otazka je: V pripade poruchy mozu nasilne vniknut do tej novej pivnice, kedze ma narozdiel od mojej viacej potrubia, kabelaze a este su tam aj ventily. Pripadne musim pristupnit priestor k tymto rozvodom ?
Pytal som sa realitnych maklerov, ktori maju zazmluvnene priestory v tom komplexe a vraveli, ze nie. Dotycny pan to chce vymenit kvoli blizkosti k bytu, kedze ma byt v hlavnej casti, kde mam ja pivnicu a nechce sa mu chodit cez celu garaz. Ale ci tam nie je aj nejaky iny hacik.

Pivnicu vyuzivam ako sklad veci, ktore nechcem skladovat v byte, sezonne veci a bicykle.
Takze vymenit alebo nie ?
Vopred dik za kazdu konstruktivnu radu, postreh.