Interactive Brokers

Výber, skúsenosti, poplatky
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
davoo
Silver Member *
Dátum registrácie: Pi 10 02, 2012 10:37 am

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa davoo »

Tak myslel FXCONV a IDEALPRO, to nemení nič na fakte, že daný úkon môžem spraviť buď sell 1000 USD/EUR alebo buy 801.28 EUR/USD a kľudne cez FXCONV.
rasto800
Gold Member **
Dátum registrácie: Ut 14 08, 2012 10:50 am

Príspevok od používateľa rasto800 »

No ved uz sa tolko nehadajte
Pre mna bolo podstatne(a to preco som sa aj ty spytal) to co napisal Juggler:
Ale v zmenárni na IB nemôžeš predať USD, lebo tak by si tie eurá mal akoby požičané. Aspoň tak to ja chápem a zrejme preto sa nedá k USD v riadku priradiť pár EUR. Čiže predaj USD tam ani nefunguje...
A preto som sem napisal dotaz, ze preco kurnik nemozem spravit predaj USD. Ja sa napriklad vo forexe vobec nejako nevyznam, nikdy som tam nic neriesil a jedine co viem, ze su tam pary mien :) A pre mna uplneho laika teda neslo do hlavy preco tam nemozem skratka predat USD a kupit za to EUR a preco musim ist na to opacne a to ze kupit EUR za USD. Ono je to to iste ale ta prva moznost ako aj Juggler napisal, to mi tam neslo a furt ani nejde. Aspon cez to IDEALPRO ci jak sa to tam vola.
jaja
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Pi 05 11, 2010 12:54 pm
Has thanked: 48 times
Been thanked: 68 times

Príspevok od používateľa jaja »

davoo napísal:Tak myslel FXCONV a IDEALPRO, to nemení nič na fakte, že daný úkon môžem spraviť buď sell 1000 USD/EUR alebo buy 801.28 EUR/USD a kľudne cez FXCONV.
tohle snad nikdo nerozporoval.
davoo
Silver Member *

Ja už ani neviem čo sa tu vlastne rieši.

Ale túto vetu sem ešte raz dám.

USD/EUR je inverzný cross a proste sa nepoužíva, preto tam nie je. Tak isto ako sa nepoužíva JPY/CHF alebo CAD/EUR, ale EUR/USD, CHF/JPY a EUR/CAD

A predávať USD budeš v obidvoch prípadoch.
matatajko
Dátum registrácie: Št 22 11, 2012 2:34 am

Príspevok od používateľa matatajko »

Zdravím, map by som otázku ohľadom brokera a požiadaviek na balance. Majú na stránke napísané že minimum pre osobu pod 25 rokov je 5000 USD a je bez poplatkov. No, moja otázka znie, aj napriek tomu nemôžem intradenne obchodovať akcie. To mi je jasné. Avšak, môžem otvoriť trade povedzme na cene 10 long a T/P na 12 a S/L 9. Ak sa povedzme táto hranica dosiahne do hodiny, neberie sa to že som spravil daytrade? Alebo daytrade sa ráta ten, ktorý uzavriem manuálne? Ďakujem
davoo
Silver Member *

Pokiaľ ti na to stačí tvoja buying power, tak samozrejme môžeš. :) Keďže si pod PDT, tak môžeš spraviť max 3 round tripy v priebehu 5 dní, pri štvrtom ti zablokujú účet. A day trade je keď otvoríš a zavrieš trade v ten istý deň. Je jedno, či to robíš diskréčne alebo nie.
Naposledy upravil/-a davoo v Ne 09 11, 2014 4:53 pm, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
Alo Bunda
Gold Member **
Dátum registrácie: Ne 27 07, 2014 8:11 am

Príspevok od používateľa Alo Bunda »

matatajko napísal:Zdravím, map by som otázku ohľadom brokera a požiadaviek na balance. Majú na stránke napísané že minimum pre osobu pod 25 rokov je 5000 USD a je bez poplatkov. No, moja otázka znie, aj napriek tomu nemôžem intradenne obchodovať akcie. To mi je jasné. Avšak, môžem otvoriť trade povedzme na cene 10 long a T/P na 12 a S/L 9. Ak sa povedzme táto hranica dosiahne do hodiny, neberie sa to že som spravil daytrade? Alebo daytrade sa ráta ten, ktorý uzavriem manuálne? Ďakujem
Umožnujú obchodovat CFD na US stocks a tam možeš robit daytrade
If God had wanted women to play ball,
he would've made them men.
It's only a game if you win but if you lose it's
a stinking waste of time
Insurance is like marriage.
You pay and pay but you never get anything back
Alo Bunda
davoo
Silver Member *

O inak pre osoby pod 25 rokov je minimum 3k USD nie 5 a bez poplatkov to určite nie je.
rasto800
Gold Member **

On sa asi myslel poplatok ak nemas mininum balance, ze?
matatajko

Ďakujem za odpovede. No 3000 som to poplietol. A poplatkom som myslel teraz neaktivitu.. Iba to maju limitované že komisia musí byť za mesiac 3 USD alebo ekvivalent. Takže to je ako zadarmo. Samozrejme že poplatok typu spread, komisia a podobne je všade. :) Ďakujem ešte raz
matatajko

Ešte teda k tým CFD aby som nezabudol. Tam mám prístup úplne k rovnakým dátam ako level II, tape reading...?
davoo
Silver Member *

L2 dáta si musíš zaplatiť(200$ cca mesačne so slušným front endom). Pokiaľ chceš trejdiť equities, tak to potrebuješ aj keď trejdíš len deriváty na ne. A neviem teda či vôbec existuje niečo ako konsolidované L2 dáta pre CFDs(?) ako je OPRA pri options a rovnaké to samozrejme nebude. Ja som nikdy v živote CFD-čko netrejdil. Nič o tom neviem.
Teslak
Dátum registrácie: Po 02 04, 2012 1:14 pm

Príspevok od používateľa Teslak »

davoo
ahoj, L2 data predplacene nemam a presto pomoci frontendu vidim Depth of market a order book. (napr na ES).
Ted tomu asi nerozumim, k cemu zminovane L2 data vlastne jsou. Diky za vysvetleni
davoo
Silver Member *

Len si over, či sú tie dáta aj kvalitné, pretože za dobrý front end a dáta sa platí. Ale je možné, že robíš brokerovi slušné objemy a platí to za teba. :)

L2: Aby som sa tu zas veľmi dôležitý nerobil, tak väčšine ľudí stačí L1 datafeeed, čo má napr. TD Amitrade zadarmo. A nemusia tieto veci vôbec riešiť. I keď ja som taký debil, že by som takto časoval aj investície. :lol: Order book môžeš využiť napr. na šikovnejšie zadávanie orderov, nemušíš byť nevyhnutne tape reader. A potom si úplne stačí predplatiť len totalview, všetky order booky nepotrebuješ. Alebo ešte v mojom prípade arca book, keďže cez nich routujem najviac.

A všetko tu zo svojej traderskej kuchynky prezrádzať nebudem, ale zväčša sa snažíš o identifikáciu pejpru (väčšieho sellera/buyera) a keď prejdeš na temnú stranu, tak squeezovanie nastackovaného asku v kľúčových zónach, nech shorti dobre vykrvácajú. :lol: etc. Proste podľa toho časujem svoje vstupy/výstupy.
Teslak

Davoo,diky za reakci. Sledujes ciste DOM a times and sales, nebo nejakou pomucku?Temna strana zni vtipne. Mej se
davoo
Silver Member *

DOM nepoužívam. Klasické L2 okno s nabindovnými klávesami, ts a chart. A nejaké okná na screening počas session, gain,hi/lo,volume, newsfeed. ešte facebook tam na naondený naboku, kde baby spracovávam medzi 11 am-2pm :lol: Hotový bordel tá moja plocha.
Teslak

Ok, muzes sem postnout screenshot L2 a porovnat s L1? jen tak pro zajimavost v cem je pridana hodnota. To jedes akcie i futures?Diky
davoo
Silver Member *

Trejdím len akcie a nejaké to etf-ko.+veľmi reakreačne fx. O futures nič neviem. A L2 okno vyzerá takto:

Obrázok

L1: máš price, bid, ask, volume, klasické quotes (prvé tri riadky na obrázku)
L2: order book depth (už vidíš rozložený bid ask, jednotlivých MMs a lot size)
L3: len pre členov burzy, MMs, môžeš vkladať quotes a exekuovať ordre

A pridaná hodnota je v tom, že môžeš analyzovať bid a ask spolu s ts.
olistr
Dátum registrácie: Po 03 03, 2014 4:40 pm

Príspevok od používateľa olistr »

Vedel by mi niekto poradit, ze ked mam base curr. USD ale vkladal som EUR a som si myslel ze mi to automaticky premenia na USD. Ale to sa nestalo a teraz tam mam stale EUR kolko som vlozil a ucet value sa meni podla kurzu. Co mam urobit aby som tam mal iba USD kedze by som chcel mat ten ucet aj realne v USD
Vdaka
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2399 times
Been thanked: 2790 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Otvor ,,account,, v TWS. Pravou myšou klikni do ,,EUR,, a objavi sa napis: Close Currency Balance. Potom OK a v TWS sa ti vygeneruje order na predaj EUR. Ten order potvrdiš (transmit ) a eurá sa ti predajú za doláre. Alebo celú tú transakciu môžeš urobiť aj priamo, že zadáš príkaz na predaj EUR (EUR voči USD), čiže predáš všetky eurá, čo máš na účte. V TWS zadáš do riadku ticker EUR, odklikneš že EUR voči USD a urobíš predaj.

Ked budeš niekedy potrebovať vybrať eurá, tak takisto: zadáš do riadku ticker EUR ( EUR/USD ) a nakupiš presne taký počet eur aký si následne pošleš ( bankovým SEPA transferom z IB na svoj bankový účet ).
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
olistr

Super Vdaka, usetril si mi kopec casu a naucil si ma nieco nove za par sekund. Ja mam zas taky prehlad v pokri, kedze som uz 5 rokov pro, tak keby ta ta hra nahodou bavila, kedze nama daleko od tradingu tak rad ti dam aspon maly coaching za tu rychlu odpoved :wink:
davoo
Silver Member *

Chlapče, chlapče juggler bol poker pro, keď môj otec ešte v puberte bol. :)
jogo
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 194 times
Been thanked: 447 times

Príspevok od používateľa jogo »

davoo napísal:Chlapče, chlapče juggler bol poker pro, keď môj otec ešte v puberte bol. :)
Jugglera ucit hrat poker...dobre som sa zabavil.
:) :D :lol: :mrgreen:
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
olistr

Tak inu symbolicku vdaku za ochotu ponuknut neviem :D V kazdom pripade ak je tu niekto co sa tiez zivi pokrom rad sa zoznamim. Lebo co sa ucim obchodovat asi 2 roky tak vidim ze to ma hodne veci spolocnych
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 17 times

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

je tu niekde cele vlakno o pokri, tam sa rozoberala aj podobnost :)
rasto800
Gold Member **

Najzaujimavejsie na tom je ale ze sa olistr k tomu tradinu dostal od pokra(pokera/pokru?). Takze tam by mali tie hedgefondy hladat buduce trejdingove hviezdy hehe
olistr

Myslim ze hracov bude len pribudat. Je kopec hracov co maju slusny cash a tak hladaju cestu a tak sa dostanu k tradingu. Lebo poker sa sice bude hrat vzdy ale ten pomer pro a rekreacnych hracov sa rapidne zhorsuje. A to je aspon moj pohlad ze ten trading ma jednu velku vyhodu a to ze ci obchodujem za 10k alebo 1mil. stale mam rovnakych superov, kdez to v pokri sa dostat na vysie ako 100$ za hru je skoro nemozne, myslim tym moznost hrat s rekracnym hracom. O tom ako porazit pro hracov, to uz je na dlho:)
potom napr pro hraci maju slusne v vypracovanu psychiku na stracanie penazi a aj rezim nekonecneho studovania takze sa na ten trading prechadza o dost lachsie ako ludom co mali alebo maju beznu pracu
No a este ma napadlo ze ti ktori hladaju klientov na investovanie mali by hladat na najvatsom fore pre poker 2+2 :D
davoo
Silver Member *

O tom sa tu s tebou nikto nebude hádať. Majorita ľudí, čo poznám sú programátori, matematici alebo prišli od kariet.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

olistr napísal:Super Vdaka, usetril si mi kopec casu a naucil si ma nieco nove za par sekund. Ja mam zas taky prehlad v pokri, kedze som uz 5 rokov pro, tak keby ta ta hra nahodou bavila, kedze nama daleko od tradingu tak rad ti dam aspon maly coaching za tu rychlu odpoved :wink:
Ahoj.
Hej hral som volakedy. Live cash games v L.A. , L.V. najviac v Hollywood Parku a Bicycle. U nás poker do r. 2000 nikto nehral, najbližšie sa hralo v Concorde vo Viedni. Chodil som tam až kým nezačali prvé online live games. V 2000 som presedlal na akcie. Dnes už trpezlivosť na poker nemám. A nechce sa mi vysedávať v herniach.

Napísal som o pokeri článok, ale to bolo niekedy pred 8 rokmi. Odvtedy sa zrejme veľa zmenilo. Dnes to už velmi nesledujem.

Keď sa Ti chce tak napíš o sebe. Čo hraješ, kde hraješ. resp. čo sa hraje na Slovensku. Tipujem že hraješ turnaje a no limit Holdem. Ja som nikdy nebol na turnaje, ani na no limit games. Hrával som cash limit, najradšej 7 Stud, alebo limit až pot limit Holdem. Aj klasický 5 card Draw. Pokial viem, tak poker na Slovensku nikde nedospel k live limit games a ľudia asi nepoznajú nič iné ako Holdem...
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
olistr

Tak 8 rokov dozadu stacilo byt trosku chytry a si mal kazdy den vianoce:) dnes uz je poker riadna drina a kym nedas mesacne min 100 hod mozes zabudnut na pravidelny prijem. Myslim iba online poker, live ja nehram lebo tam je o vela vatsi faktor stastia. Priklad dam ze, live zahras okolo 25 ruk za hod, kdez to online dam okolo 500, nehovorim o tom ze hram kedy chcem 24/7 a nikto mi tam nefajci:)
Ja uz hram iba no limit holdem a to iba heads up cash ale aj sit&go ale vsetko iba jeden na jedneho , turnaje a 12h+ session, plus si odkazany na luck, to proste nieje pre mna
Heads up je a aj bude este dlho jedna z mala hier kde si mozes vytvorit vyhodu ked si lepsi ako super
Na SK je urcite live komunita aj herni je hodne, ale to vsetko sa hra o par eur a tak raz,dva krat do roka je turnaj s buinom 500+ eur. Ci sa tak niekto zivy dlhodobo pochybujem
Ale viem ze online SK pro hraci robia tak okolo od 10k do 30k rocne, to je vatsina, samozrejme je aj par hracov co spravia 100k ale nemyslim ze ich je viac ako 20

Online buducnost je v rukach majitelov a politickych zakonov.
Ako napr teraz najvatsiu hernu Pokerstars a Fulltilt kupila firma pre gamling co sa aj obchoduje na burze a to AMAYA , no a prve co urobili tak zvysili poplatky:) tak ze pro hracom zobrali z profitu od 500 do 5k mesacne tak teraz hraci zas strajkovali ze nehrali vobec:) a pripravili hernu tusim skoro o 300k$ za ten mesacny strajk
No jednym slovom na poker sa vobec neda spoliehat , hrame to pokial to funguje a da sa prisposobovat ale kazdy pro hrac by mal mat plan co ak to fungovat nebude.
Napr Amerike asi vadilo ze herne zarabaju 500mil rocne a nevidia s toho ani cent:) tak zakazali online poker a hracom zmrazili ucty a tahalo sa to roky a aj to som si neni isty ci to bolo vsetko vypatene
A toto cele hodne zmenilo online poker ked stratil americky trh

No, dako som sa rozpisal a to ani neviem ci to tu vobec niekoho zaujima:)

Stastne a vesele
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

V tej Amerike to bol zrejme lobizmus kamenných card roomov, hlavne Las Vegas, Weas Coast a Atlantic City. To sú giganty s desiatkymi až stovkami games 24/7 fungujúce desaťročia... Viem si predstaviť ten odliv hráčov s príchodom internetu... Lebo ináč mi to nejde do hlavy, že môžu zakázať ľuďom hrať na internete...

OK. Dík za info. Prekvapil si ma s tým heads-up. Len si neviem predstaviť 500 rúk/hod. na heads up...Viem si predstaviť hocijaké limit games na 10 monitoroch a viem si predstaviť hranie za pomoci softvéru. Ale no limit heads up si viem predstaviuť len 1 table.

Štastné a veselé !
olistr

Ono to je trochu inak, v dobe ked sa hral v amerike online poker tak patril medzi gambling a v tej dobe bol online gambling uplne zakazany. Tak zacali vznikat third party penazenky a hraci veselo obchdzali zakony kedze peniaze nevkladali priamo do herne. Potom prisiel black friday, keby to niekoho zaujimalo tu je link a skratena verzia o co islo http://www.cardplayer.com/poker-news/13 ... line-poker" onclick="window.open(this.href);return false;

No a potom sa zacali menit zakony tak ze teraz je uz online poker povoleny ale len herniam co robia svoj bussines v Amerike ale ziadne offshore herne
A tu zacina hlavny problem, aspon podla mna. Ze herna ked ma platit licencie a dane v statoch kde prevadzkuju poker tak poplatok(rake) narastol v pripadoch jak Ameriky tak Talianska alebo Franczuska z 2% na 4% az 6% , no a kedze asi 85% uspesnych hracov dosahuju profit od 1% do 3% ROI s poplatkom 2% tak je udrzat profit pri 4% je skoro nemozne.Toto su cisla sice len z mojej headsup komunity ale inde to bude podobne okrem teda velkych multi table turnajov kde je poplatok aj 8 az 10% ale tie sa skor hraju ze cakas ze ta to raz trafi a vyhras 500k a potom to mozes zabalit a hrat for fun:)
Vravim skoro lebo to sa deje teraz a aj herne to vedia a vsetci stale hladaju cestu ako napr ze herne zacali vracat slusne % spat hracom za slusne volume a rozne akcie atd.
Airmike
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 31 times

Príspevok od používateľa Airmike »

olistr napísal:Ono to je trochu inak, v dobe ked sa hral v amerike online poker tak patril medzi gambling a v tej dobe bol online gambling uplne zakazany. Tak zacali vznikat third party penazenky a hraci veselo obchdzali zakony kedze peniaze nevkladali priamo do herne. Potom prisiel black friday, keby to niekoho zaujimalo tu je link a skratena verzia o co islo http://www.cardplayer.com/poker-news/13 ... line-poker" onclick="window.open(this.href);return false;

No a potom sa zacali menit zakony tak ze teraz je uz online poker povoleny ale len herniam co robia svoj bussines v Amerike ale ziadne offshore herne
A tu zacina hlavny problem, aspon podla mna. Ze herna ked ma platit licencie a dane v statoch kde prevadzkuju poker tak poplatok(rake) narastol v pripadoch jak Ameriky tak Talianska alebo Franczuska z 2% na 4% az 6% , no a kedze asi 85% uspesnych hracov dosahuju profit od 1% do 3% ROI s poplatkom 2% tak je udrzat profit pri 4% je skoro nemozne.Toto su cisla sice len z mojej headsup komunity ale inde to bude podobne okrem teda velkych multi table turnajov kde je poplatok aj 8 az 10% ale tie sa skor hraju ze cakas ze ta to raz trafi a vyhras 500k a potom to mozes zabalit a hrat for fun:)
Vravim skoro lebo to sa deje teraz a aj herne to vedia a vsetci stale hladaju cestu ako napr ze herne zacali vracat slusne % spat hracom za slusne volume a rozne akcie atd.
nieje to cislo trochu nizke? predpokladam ze pokrovy hrac je inteligentny clovek. nerozumiem preco potom ten enormny vydaj energie za tak strasne nizky return. neexistuju nejake statistiky?
olistr

Obrázok

tak mne to nepride dako malo, to je sice za tri roky asi ale aj tak sa mi to zda velmi slusne a co tam vidis profit 2,7mil tak hned vedla je kolko zaplatil poplatok(rake)a s tych 1,7mil este dostal spat okolo 60% az 70% ale toto je top hrac z mojej komunity , isto su hraci ako napr Tom Dwan ktory prehral za tri dni 3mil ale to uz su cash game live a tam nikto nevie kolko zarobi za rok kym to on sam neprezradi ale verejne online cash game statistiky ukazuju ze ti top su okolo +5mil rocne ale to uz moze byt ako na burze ze jeden rok je +5mil a druhy rok -2mil
ale ti co maju tych 2% ROI tak si to aj vedia udrzat roky aspon doteraz:)

tak este stale sa ti zda 2% male ROI
olistr

http://prntscr.com/5kq7f4" onclick="window.open(this.href);return false;

neviem ako sa tu vklada obrazok, dako mi to nejde
olistr

Este pre JUGGLERA, ze ako to je hrat 500 ruk heads up:)
Hram 2 az 4 stoly podla energie
Hram hru iba 20bb az 25bb deep co znamena ze 35% ruk idem allin pred flopom, k tomu tych najhorsich 20% ruk nehram vobec, takze tie zlozitejsie rozhodnutia na flop turn a river robis len v 45% a aj to po river to pride tak v 15%
ale take lachke to neni:) to len pre lepsiu predstavu

soft pozivam jak na otvaranie stolov a vyberanie superov tak tak aj soft co mi ukazuje statistiky aku range super hra

bots su prisne zakazane a lachko odhalitelne
ale aj tak doteraz nikto este nevymyslel bota co by vedel porazat pro hracov , skor pro hrac velmi lachko porazi bota
ale mozno raz niekto pride na to ako urobit umelu intelingenciu a potom moze byt problem:)
Rokosák
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 03 08, 2011 11:43 pm
Has thanked: 70 times
Been thanked: 154 times

Príspevok od používateľa Rokosák »

Hazardny priemysel je ekonomicky silny a politicky vplyvny. V USA povoleny v Las Vegas, Reno a Atlantic City, ale aj v roznych indianskych rezervaciach ci s vazbami na indianske kmene, ktore su rozlozene po celych Spojenych Statoch. Casto z dovodov podpory miestnej ekonomiky. Okrem toho tie iste organizacie su etablovane aj globalne, napriklad na Macao.

Hazardny priemysel sa obava online konkurencie vo vseobecnosti nie iba konkretne v suvislosti s pokerom. Kasinove lokality zarabaju popri hazarde aj na turistike, konferenciach, nehnutelnostiach, prostitucii a platia dane.

Ked si ho honis pri online pokri nic z toho nemaju. Tak proti onlinu (sloboda podnikania ci nie) bojuju.

Vyssie padla otazka, preco by niekto hral poker s nizkou mierou navratnosti. Odpoved je jednoducha. Dovod je ten isty ako pre toleranciu straty. Je to zavislost.

Vzhladom na spolocensku skodu sposobiace kasinami, by som ich na Slovensku zrusil a nastahoval do nich bezdomovcov. Niektori z nich by kasino poznali.
Neodvratné sa stáva zriedkavo, neočakávané často.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

olistr napísal:Este pre JUGGLERA, ze ako to je hrat 500 ruk heads up:)
Hram 2 az 4 stoly podla energie
Hram hru iba 20bb az 25bb deep co znamena ze 35% ruk idem allin pred flopom, k tomu tych najhorsich 20% ruk nehram vobec, takze tie zlozitejsie rozhodnutia na flop turn a river robis len v 45% a aj to po river to pride tak v 15%
ale take lachke to neni:) to len pre lepsiu predstavu

soft pozivam jak na otvaranie stolov a vyberanie superov tak tak aj soft co mi ukazuje statistiky aku range super hra

bots su prisne zakazane a lachko odhalitelne
ale aj tak doteraz nikto este nevymyslel bota co by vedel porazat pro hracov , skor pro hrac velmi lachko porazi bota
ale mozno raz niekto pride na to ako urobit umelu intelingenciu a potom moze byt problem:)
Už pred 20 rokmi som hral proti softu s umelou inteligenciou, takže dnes v tom nevidím problém. Samozrejme, nemyslel som na no limit games- myslel som na soft pre limit hry, ktorý hraje naraz na viacerých stoloch a niekolkých websites - neúnavne a plnoautomaticky...

Ked hráš 20bb tak počítam, že min. buy in je 1000 USD..takže 35% rúk len pozrieš na svoje 2 karty a hodíš všetko do banku... OK. Aj to je spôsob, ale nič pre mňa. Už len to, že človek hraje virtuálny poker a nevidí svojích protivníkov uberá na schopnosti vyhrávať. Možno je to 30% na limit hrách, no podľa mňa oveľa viac na no-limit.

Pametám si aký bol online poker ľahký v jeho začiatkoch. Bolo to ako live games, s tým že online skúšali šťastie aj obyčajní ľudia, často slabší než pravidelní rekreační hráči na live games. V live games sa profíci navzájom poznali, vyhýbali sa vzájomnej hre... No s nástupom vysokorýchlostného internetu mimo USA sa do hry postupne dostávalo viac a viac skilled hráčov...a dnes je to podľa mňa preplnené mladými ambicióznymi hráčmi, ktorí sú ochotní trpezlivo hrať tisícky hodín aby zarobili viac ako v bežnej práci. Mám na mysli Rusov, Číňanov a takisto našich...skrátka málokto si dnes ide zahrať online poker pre zábavu... Ked prídu rekreační hráči, tak nehrajú medzi inými rekreačnými hráčmi...ale hrajú medzi piraňami, ktoré ich skôr či neskôr oholia ( a budú hrať i niekolko hodín pre pár dolárov ). Preto som bol zvedavý ako sa môžeš ty uživiť online. Myslím si, že skôr či neskôr ťa to prestane baviť. A ešte jednu vec si myslím: že nemôžeš veriť každej poker sites...hlavne tým, čo nie sú regulované USA a Britmi. Lebo skôr, či neskôr si mnoho sites uvedomí, že profíci im ničia biznis a mierne upravia soft...Máš nejakú kontrolu na tým, že karty na vybraných hrách, alebo dokonca na vybraných hands nemôžu prejsť s random walk módu do vopred naprogramovaného?
davoo
Silver Member *

JUGGLER napísal:Už len to, že človek hraje virtuálny poker a nevidí svojích protivníkov uberá na schopnosti vyhrávať. Možno je to 30% na limit hrách, no podľa mňa oveľa viac na no-limit.
Matematika je matematika a tieto hlúposti typu poškriabe si nos a má nuts sú akurát tak v James Bondovi. :lol: Pokiaľ si takto hrával, tak mám pocit, že v dnešných časoch by ťa rozložili na súčiastky behom pár minút už na micro stakes a waiting list k tvojmu stolu by bol dlhý ako rad na rifle pred tuzexom. Dosť ma prekvapuje toto tvrdenie od človeka, čo sa prakticky živí štatistikou.

edit: možno na tom niečo je teda... , ale od oveľa viac ako 30% to má ďaleko. Tak 5 % max s prižmúrenými očami. A môže ti kľudne radiť veštica teodora, agent CIA a neviem kto všetko ešte.
Naposledy upravil/-a davoo v Št 25 12, 2014 8:27 pm, upravené celkom 2 krát.
rasto800
Gold Member **

a waiting list k tvojmu stolu by bol dlhý ako rad na rifle pred tuzexom
:lol:

btw: uz to tusim vobec nie je diskusia o interactive brokers, presunut k nejakemu staremu jugglerovmu vlaknu?
Napísať odpoveď

Návrat na "Brokeri - cez koho na burzu"