Notrader uz podla nicku nechce tradingovat.Preto nemusi riesit percenta na obchod. On chce zainvestovat dajme tomu jednu vyplatu.
Neprisiel s otazkou, do coho zainvestovat, aby som v krize vela neprerobil a v konjukture vela zarobil. Tak isto nechce vediet nejaku strategiu na trading.
Uz je rozhodnuty, ako chce investovat, neplanuje do toho vrazit vela penazi, tak preto mu odpovedam.
Keby mna bol niekto usmernil a hlavne presvedcil v oktobri 2008, ze mam nakupit indexy a uz nepredat, nech sa deje, co sa deje,tak uz som za vodou.
Teraz su podobne krizy v Rusku a Grecku. Ak chlapik nezainvestuje teraz a krizy sa vyriesia, bude o par rokov iba smutne pozerat, ako mohol zarobit.(podobne ako pozeram teraz ja na USA a Nemecke indexy, ktore som mal v oktobri 2008 aj v marci 2009 nakupene, ale potom som ich predal).
Ak by siel do toho s 10 000Euro, ani neceknem a nic mu neporadim, lebo normalny clovek taku sumu setri par rokov.
500 Euro je bezna vyplata a taka kriza sa vyskytne raz za par rokov. Preto mu odpovedam na technicke veci, ale nie na casovanie obchodu.Lebo kludne moze prist o tych 500 Euro. Ale pri nakupe opcii,hoci ide na paku, mu nehrozi scenar, aky vznikol na EURCHF, ze by dlzil brokerovi.
Notrader: Realne tych 500 Euro zainvestovat do opcii, ak si fakt rozhodnuty, ze Ta ale vobec nebude hnevat, ak o nich prides(lebo pri tvojich skusenostiach je to vysoko pravdepodobne), mozes kupit cez
http://www.lynxbroker.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;. Oni obchoduju cez " InteractiveBrokers", ale maju n-nasobne vyssie poplatky.(nakup opcii tusim 4$ ale nemaju poplatok za neaktivitu 10$ mesacne ako IB)
Posles 2000 Euro vklad a nasledne si 1500 Euro nechas naspat vyplatit. A s 500 Euro mozes nakupit opcie, len si zisti:
-ci Ti tych 1500 Euro poslu naspat, ak by Ti u nich potom ostalo len 500 Euro
-ci Ti ako zaciatocnikovi dovolia nakupovat opcie, lebo je to pakovy produkt
-ci so zostatkom na ucte 500 Euro mozes nakupovat opcie(ci tam nie je nejaky limit)
-ci tie tvoje riskantne opcie na grecky index alebo grecke banky ponukaju, aby si zbytocne neotvaral ucet a potom zistil, ze sa nedaju nakupit)
p.s: Nie ze do toho vrazis velke peniaze.
Opcie Ti mozu vyprsat bezcenne, index moze este hlboko prepadnut, Grecko moze prist o Euro a GREK sa pocita v dolaroch, cize narast indexu v drachmach moze byt vo vysledku pokles v dolaroch.GREK mozu delistovat z burzy atd...
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.