Ferikes napísal:Obchodujem na burze uz dlhsi cas a zatial sa mi celkom dari. Coraz viac znamych a priatelov ma ziada aby som im zhodnotil peniaze. Zacal som o tom uvazovat a zrejme by som nemal problem vytvorit dalsi ucet, kde by som popri daytradingu obchodoval pozicne pre inych ludi (za nejake percenta zo zisku). V podstate by islo o princip hedge fondu ale uprimne nemam s tym absolutne ziadne skusenosti. Preto by som sa rad opytal skusenejsich:
1. Je mozne nejakym sposobom obist vsetku legislativu spojenu so spravou cudzich penazi? Tak aby to davalo zmysel aj mne aj "investorom"? T.j. da sa to urobit nejako tak aby mi niekto poslal peniaze na ucet a zaroven mal k tomu nejaky podklad ze su to jeho peniaze (aby to teda nevyzeralo tak ze mi musi slepo doverovat a spolahnut sa iba na moje dobre slovo) a na druhej strane aby to bolo tak aby som nemusel absolvovat celu tu administrativu a legislativne maratony spojene so zalozenim klasickeho hedge fondu? Dufam ze aspon niekto pochopil co myslim

Osobne mi napadlo iba zalozit nejaku s.r.o. ktora by sa zaoberala tradingom a spolocnici by sa podla vkladov podielali na ziskoch. Len mi to pride malo flexibilne - ak niekto chce vytiahnut peniaze a pod.
2. Ma tu niekto skusenosti so zakladanim hedge fondu? Mohol by ich prosim nejako v strucnosti popisat? Ako je to narocne casovo a financne? Pripadne ak by ma vedel nasmerovat niekam kde sa tato problematika riesi?
Vopred dakujem za akekolvek rady.
klasicky hedgefund je pomerne nakladne riesenie. radovo bz si musel investovat desiatky tisic eur. su firmy co ti to spravia na kluc ale myslim ze v tvojom pripade to vobec nema vyznam. mas teda 2 moznosti.
1. zalozit si firmu ktora bude obchodovat na vlastny ucet a ludia co do nej vlozili peniaze budu mat na firme podiel
2. spravovat peniaze cez PAMM. - mas vlastny ucet a to co na nom obchodujes sa kopiruje na ucty klientov.
prvy model ma chybu, ze je nemotorny a tvoji investori musia byt velky a musia ti verit
druhy model je velmi jednoduchy a prakticky bez nakladov , ale myslim, ze legislativa na Slovensku nieco take ako PAMM ani nepozna
no viac ako struktura by ta mala zaujimat tvoja vykonnost. a pokial ju nemas taku ze zaraba sustavne v dlhodobom horizonte, tak sa skor sustred na to aby si si nesposobil problemy.