Denník budúceho milionára 2

Trading, tipy na obchody a investície, zverejňvanie pozícií, denníky traderov a investorov
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
Chris
Platinum Member ***
Dátum registrácie: St 17 08, 2011 10:43 pm
Been thanked: 5 times

Re: Denník budúceho milionára 2

Príspevok od používateľa Chris »

Kto teda vyhral tych 10k evribody ? :mrgreen:

Juggler, preco si vstupoval ako si vstupoval a urcitl TP ako urcil ? :) dik
http://chat.fx4living.eu Slack trading chat
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2391 times
Been thanked: 2780 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Chris napísal:Kto teda vyhral tych 10k evribody ? :mrgreen:

Juggler, preco si vstupoval ako si vstupoval a urcitl TP ako urcil ? :) dik
10K bolo tak reálnych ako všetky ostatné sľuby od Dejva...

Ten trejd tuná je Davov. Je to pekný trejd. Na jeho vstup a výstup si musíš nájsť príslušné komenty a asi hodinu času na ich prečítanie.

Môj trejd je skoro identický a je v mojom vlákne. Ja som vstup ani výstup dopredu neurčoval. Akciu som pozoroval pri bežnom tradingu a chcel som vstúpiť ked som videl, že vyššie ísť nevládze. Nerobím z toho vedu. Takisto výstup som dopredu netargetoval. Najprv som odhadol, že sa zastaví na supporte 1,05 ....ale šla ďalej dole. Tak som čakal. Otočila sa nad Dejvovým targetom 0,72 a môj exit bol ihneď zatým..usúdil som, že nižšie už ísť nevládze. Následne šla hore k 1,30 a Dejvov target dosiahla až za niekolko dní.

Ak mám k tomu dodať nejaký koment, tak poviem, že sa nebojím vstupovať do vrcholov aj ked ich niekedy netrafím.
Typickou chorobou amatérov je, že čakajú tak dlho až im vlak ujde. Chcú mať istotu. Časovo preferujem čo najkratšie trejdy. Čím skôr nástup a čím skôr výstup, ked sa trend otáča. Tým sa znižuje riziko, že sa niečo zmení, napr. príde nová kurzotvorná správa. Shorty sú rizikové, ale výnosné.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
airwolker
Silver Member *
Dátum registrácie: St 15 05, 2013 2:21 pm
Has thanked: 4 times

Príspevok od používateľa airwolker »

A co je najdolezitejsia informacia na tomto trade pre novacikov aj pokrocilych ?
Ze musis mat 2 - 3 - 4 - 5 obchodnych uctov otvorenych, a hladat volne akcie na short, a vzdy je to inak.

Povedzme, ze EURI rastlo z 0.40 na cenu 1.80, tak niektore dni si mohol najst volne akcie na short napriklad na cenach 0.80 - 1.20 ... ale napriklad pri narastoch este vyssie od 1.20 - 1.80 uz si nemusel vobec nikde najst volne akcie na short...
Netvrdim, ze presne takto to bolo, ale vela krat je to dost obtiazne z podobnych dovodov. Ale kedze skuseni traderi robia na tom zisky, tak sa to da, len treba chciet a otvorit tie ucty a hladat volne akcie na short. Ale velakrat vidim, ze super akcia pumpovana vysoko na short a nevedia najst nikde volne akcie na shortovanie.

A potom takto sa ti povedzme dari x rokov, a raz pride den D kde napriklad zashortujes KBIO na cenach 1.50 - 2USD jeden den, ako spravil short SYKES nedavno, a potom na druhy den rano v premarkete dostanes sok a infarkt pretoze zrazu je cena na 15 - 20usd a mas take straty, ze to mozes hned zabalit...

Sykes to stihol uzavriet este den predtym, neviem akym stastim, asi preto ze malokedy drzi cez noc shorty.

Ale nieco som zahliadol na chate, ze tam pisali o niekom kto si spravil stratu nejakych 140kUSD ... ale neviem na akom velkom ucte ... kazdopadne ak to zoberies na percenta, das 10% do takeho shortu a na druhy den mas vymazany ucet a plus este dlhujes brokerovi priblizne raz tolko ... ked cena ide z 2USD na 40USD za niekolko dni, ako KBIO pred nedavnom...

Presne pre toto sa moc nevyplaca shortovat akcie na nizkych hodnotach povedzme pod 10 USD. Raz ta to moze poriadne znicit.
airwolker
Silver Member *

Napriklad dnes je EURI shortovatelne pod brokerom IB.
Cena je 0.81USD, podla mna je to nie az tak dobry risk/reward ... i ked o mesiac moze byt cena spadnuta hlboko dole...
jogo
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 194 times
Been thanked: 447 times

Príspevok od používateľa jogo »

airwolker napísal: Sykes to stihol uzavriet este den predtym, neviem akym stastim, asi preto ze malokedy drzi cez noc shorty.
Ohlasil to real-time?
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
airwolker
Silver Member *

Jasne, mne chodia od neho realtime smsky asi s minutovym opozdenim aj emaily vsetkych jeho tradov.
Byvam casto pripojeny na jeho chate, a tam to mas ohlasene behom sekundy aj so zvukovym alarmom.
Ale zvycajne ked ide maly float ticker s malym volume, tak poriadne zahybe cenou. Ty musis precitat dovod jeho vstupu, a kym sa stihnes spravne rychlo rozhodnut a nahodou vlezies do obchodu, tak ta moze poriadne oskalpovat. Velmi malo kedy opakujem po nom trady. Klame, klame, klame a potom ten trade rozobera na videach a vyprava tam aky super trade to bol a ze ludia to nemaju po nom opakovat. Ale odhadom tak 3-4 trady z 10 tich da naozaj dobre aj s volume aj so slusnym ziskom.

A ohladne toho KBIO uz si nepamatam presne ako to bolo preco to shortoval a ci to bolo v piatok alebo stvrtok... ale viem ze druhy den potom to letelo hore, a len som si hovoril, ze Sykes ty mas ake stastie ...

Skusim najst ohlasenie toho jeho tradu a dovod v starych mailoch a vlozim to sem.
airwolker
Silver Member *

18.11. prvy mail:
TimAlerts:
timothysykes Added 5.8k to KBIO short at $1.88. New average $1.88, 7k short total
http://profit.ly/5006j1" onclick="window.open(this.href);return false;
Added to my short not he bounce, goal is to cover into panic in the 1.60s or even 1.50s later today or tomorrow

18.11. druhy mail
TimAlerts:
timothysykes Bought 20k KBIO $2.115
http://profit.ly/5006jH" onclick="window.open(this.href);return false;
Failing to go green on the day, likely goes back under 2 so I'm back in, play are and now back

18.11. treti mail
TimAlerts:
timothysykes Shorted 1.2k KBIO $1.88
Terrible execution during my live http://tim.ly/sykesmc" onclick="window.open(this.href);return false; answering a students' question while I should've been focused on getting executed, now 1.70s what a wasted profit, video coming

18.11. stvrty mail
TimAlerts:
timothysykes Covered 7k KBIO $1.79
Small gains during my http://tim.ly/sykesmc" onclick="window.open(this.href);return false; but missed ideal short at $2ish and now looks to be holding the day low so far at 1.75ish, already down roughly 20% today and not guaranteed to be a red day given this stock's history, playing it safe in less than ideal conditions, will do video lesson on this

a toto pisal do scanov a watchlistu na druhy den 19.11., teraz az vidim, ze oni stihli upozornit cely chatroom tesne po pozitivnej sprave, takze vsetci pouzatvarali shorty pred tym obrovskym spikom z 2usd na 20usd ... pravdepodobne ja som v ten den 18.11. bol asi na sluzobke a nemal som pristup na net, kedze si to vobec nepamatam ...

KBIO is far and away the #1 stock to watch, see this video lesson explaining why...I'm actually traveling tomorrow which stinks so I'll miss most of the fun in the afternoon, I'll only be around for the market open and I have NO idea hat KBIO will do...if I had to guess, I'd say premarket squeezing between 17-22, possible morning spike to 25-30, then all day fade to 10-15, but that's a complete guess based on the last stock AQXP which had this similar pattern...it could easily keep going to 30-40 or collapse quickly to 6-10...I'm half glad I'm traveling since this is the scariest stock I've seen in months and I'm lucky to have gotten out with just a small, relative in the grand scheme of things, loss, thanks to my 1st millionaire student Michael "Good Looking" Goode who alerted the whole chatroom within minutes of the news of the new investor coming aboard...potential short in any event, but be very, very, very, very careful as this is the kind of chart/price action that blows people's accounts up if you're too aggressive long or short...congrats to after-hours longs who adapted to price action, just be sure to lock in profits along the way, theres no telling how long, or short, this short squeeze will last.
Napísať odpoveď

Návrat na "Trading, tipy, zverejňovanie obchodov a investícií"