ja som mal zlato, kupoval som ho ako hobby, potom som ho potreboval zamenit za eura, do hodiny boli eura.. cca za to, co som kupil, cize neprerobil som..
zlatu verim, pokial je nakupene rozumne, ako krytie kupnej sily..
cize pred inflaciou ma zlato uchrani a to pekelne dobre.. daleko lepsie ako banky, ci akcie, dovolim si povedat.. samozrejme, ani pri zlate neprestava platit, aby sme nedavali vsetky vajcia do jedneho vreca...
zlato kupilo rovnaky pocet chlebov, ci oblekov vzdy a vsade

kolko stoji oblek? 1/3 unce ? kolko stal pred 10 rokmi ?
jaroslav80, trefne a super napisane
jogo, ale porovnavat byvaly rezim vs dnesny inflacny ie je podla mna spravne..
key kupis za rocny plat v 2000 roku unce, mal by si ich kolko ? 15?
ratam.. 340eur priemerny plat, 280 usd unca, nechcem aby mi tam kurz zblbol pocty, dajme tomu kurz 1,3 fixne. 1.5unce s poplatkami, to mas 18ucni.
dnes 18 unci stoji dajme tomu 1100 keby ponecham kurz okolo 1,3 ? kto ma plat 18*1100 eur, cize 20 tisic ?
skor by bolo zaujimave porovnanie, key si kady rok clovek kupi 1 uncu, a podobne.. na dochodok, ale len 1/3novy dochodok, nie plne v zlate..
vies, ked bolo zlato pri 600usd, svet (ja, laici, profici?) neverili vlastnym ociam a kazdy prediktoval, ze to MUSI padnut na 400....dnes za 400 ani nevytazis uncu..
logicky, zlato ma svoje fyzicke dno, pod to nikdy ist nemoze (nemalo byt, vsakze)
kolko stoji vytazit uncu dnes? 600-800 cca ?
potom tu bolo 900usd... magicka tisicka...
mal som uncu, ked bolo zlato okolo 400usd.. zial, stratil som ju, nie mojou chybou.. nic to.. to sa ONLINE stava..
ale keby kupis zlato za 1400eur, ci kolko to bolo, a o 10 rokov nestihne kopirovat inflaciu, potom ano, je to zle..
nedava to dividendy, ale zaroven je velmi narocne ho zdanit, skonfiskovat, je velmi huste, kladne, prenosne, anonymne.
len bacha na volfram
ja to neviem vysvetlit, ale ja verim zlatu, ze a kupim dnes 1 uncu, o 30 rokov bude ta unca uncou s cca rovnakou kupnou silou.. ludia by sa nevrazdili 6000 rokov, keby tomu tak nie je ODRAZU, lebo akcie, a reality.. alebo neprajnici.. a pochopitelne, vzdy riskujeme to, co mozeme stratit.. nekupujem zlato za ucelom spekulacie, profitu, ale prenesenie kupnej sily do lubovolnej buducnosti.. moje 2 centy
"Neviem, aky dopad bude mat nasledujuca hosporadska kriza, ale v tej po nej pojde len o drobne." - iceberg8
Poslanci majú pre sneh stále problém s dochádzkou, hlasovanie odsunuli
Food for fuel, fck yeah
Odoslané z počítača