bebe ale nemozes hodnotit podnikatelov ciernobielo, ze tento mudro hovori tak je lepsi podnikatel jak niekdo kdo podnika so skladkami a podobne..
na honzikovy sa mozme smiat, ale minimalne musis pripustit ze ma talent na "televizneho blbecka" a vie sa predat o com svedcia aj te jeho frajerky.... nikdo nemoze za to ci je pekny alebo mudry, podstatne je ci svoj talent (hocijaky) dokazes nejako vyuzit. (druha vec je, ze aj nato aby si svoj talent vyuzil potrebujes talent na "vyuzitie talentu" a ani za to nemozes, ci sa s niecim takym narodis alebo ne, ale to uz su moc filozoficke veci)
a prave na podnikani je zajimave to, ze sa dokazu presadit aj ti, "co moc mudro nehovoria" a opacne priklady mas profesorov na vysokych skolach alebo slovenska akademia vied (ak to este eexistuje), dovolim si tvrdit ze vacsina z nich by to v podnikani nedotiahla vobec nikam.
a mozme sa tu bavit o bransonovy, buffettovi a podobnych a myslet si ze na uspesneho podnikatela musis byt nejaky superpodnikatelskygenius, akorat ze ked sa lepsie pozres okolo seba zistis ze naky "babrak" z ucnovky podnika z drevom a ma stoho spustu penazi, alebo aj te spominane skladky, co je zevraj super biznis..
ale aby sme sa teda nebavili o honzikovy.. dneska som zistil ze pokracovanie jednej legendarnej pc hry (soldier of fortune) robili slovaci
http://www.cauldron.sk/ , s ktorych par poznam a co sa tyka slovenska su to urcite najtalentovanejsi borci, ale asi sa neurazia ked poviem ze na svetovu prvu ligu sa nechytaju (narozdiel od trnku s esetom v antiviroch), ale aj napriek tomu im to ide zrejme celkom dobre, maju tusim 60 zamestnancov.. druha vec je ze ta hra vyzera na slusny prepadak, ale toto je presne priklad kde sa nejakym zazrakom dokaze presadit aj podpriemerny developer (teda v porovnani zo svetovou spickou)..
no a este jeden (premna nepochopitelny) priklad je isty drzy chlapec z ceskeho internetu preslaveny spamovanim a vseliakymi nie-az-tak-obdivuhodnymi-praktikami.
medzi jeho posledne "velmi seriozne podnikatelske aktivity" patri vymahacska firma, vid
reportaz na ct, kde zneho spravili totalneho blbecka a nevedel som si predstavit nic ine jak ze to je koniec jeho "firme".. na moje velke prekvapenie vidim jeho reklamy stale viacej, dokonca aj tuto na fore bol banner.

tazko povedat ci je nanom nieco obdivuhodne, ale zda sa ze pokial je niekdo dostatocne drzy, dokaze predat ozaj hocico..