Dovolim si...
Auto vs zena, auto vs mhd,
tymto stylom sa dostanem do bodu, ked nechodit do prace je vyhdonejsie, ako tam chodit, pretoze:
1. cestovanie ci uz auto mhd stoji peniaze
2. v statnej sprave nesatia, musi sa elegantne satit sam, nie lacny spas
3. stravovanie sa v praci je narocne a drahe
4. cestovanie+praca = cas, ktoy by som mohol presediet doma
seriozne - nie som daleko od dokazania, ze pod priemerny plat sa neoplati pracovat, a to pocitam bez akejkolvek socialnej pomoci, zemiaky si zakopem a vykopem...
ale vazne:
auto vs mhd, hlasujem za auto, benzin stoji tolko, co MHD, opotrebenie auta sa rozlozi na privatne cesty, cize to sa do toho nepocita, on usetri KOPEC casu, ktory zpenazni inak, ako statim v MHD. napr, podla IMHD by mi mala trvat cesta do prace 17 minut s MHD, 1 presup, realne je to 30 minut, autom je to 10 minut, benzin je 1:1 s MHD, amortizaciu a servis nepocitam.
zena je draha? spolocne byvanie = nizsie naklady (od 50e mesacne pri vlastnictve pasivneho domu az po 150eur pri vlastnictve 3izbaku v panelaku v petrzalke, plus 100 tisic eur za strechu samotnu, ktoru by mohli investovat inak), 80% ludi by neprezilo keby nezdiela strechu nad hlavou, zial, tento kekonomicky system je nastaveny brutalne otrocky.
nehovoriac o tom, ze bez auta by som cast rodiny nemal sancu navstevovat.
citujem jarosalva80
Tvoja hlavna investicna sila je tvoja hlava a tvoje telo.
absolutna pravda.. ak aj investujes o 10eur menej do fondov a o 10 eur via do ZDRAVIA, resp TELA (pozor, to neznamena pernamentnku do fitka rovno), tak ti to da masivne viac, ako hociaky fond

mas 24, to je vek, ked telo uz zacina degradovat.. ja lutujem, ze v tom case som nerobil nieco pre chrbat.. dnes nikto nema chrbat... asi ani ty nemas chrbat
PS:
pacia sa mi kecy (nic v zlom) o tom, ako by kazdy mal mat 1000+evri mesacne, lenze elementarna matematika toto nikdy nepusti, ani system samotny, pretoze keby kazdy ma 1000+ bezproblemov, tak to ide proti samotnej podstate trhu a optimalizovani nakaldov.. plat radoveho zamestnanca je tiez len naklad, nic viac, nic menej, taky isty naklad ako sluzobna fabia vs sluzobny passat. sluzobny passat znamena nizsi zisk pre vedenie, fabia je vyssi zisk pre vedenie = fabia je robotnik za 600e, passat je za 1000+e. nikdy nebude kazdy bohaty a nikdy nebude mat kazdy DOSTATOK, pokial sa nezmeni frakcny system, resp asopn kapitalizmus. vzdy bude mat niekto menej a niekto viac. nemozeme tuto vetu resp trik aplikovat na vsetkych, nemozu vsetci kseftovat s niecim postranne, postranne brigadovat.. je to sice pekne, ked by kazdy vymyslel ako mat min 1000e mesacne, lenze to je ekvivalent inflacii.. potom ta 1000 nebude to, co je ked ma polovica naroda 600... chape ma vobec niekto ? ale aj tak kazdemu kto sa snazi drzim palce, lebo vzdy budu lenivci, alebo ludia ktori peniaze nepotrebuju a zostane viac tym, ktori ich chcu

Inflacia je predsa nula.
2025: Lekár už nemá voľné termíny
2025: Táto elektronická služba momentálne nie je dostupná
Posledný nech zhasne.