Preto som zalozil tuto temu, ci existuje nejaky univerzalny model urazoveho poistenia sa..
Napr.. ista agentka z isteho groupu mi poradila, aby som urcite isiel pre denne davky v nezamestnanosti, alebo pripade hospitalizacie..
lenze.. naozaj tento produkt bezny clovek potrebuje? clovek, ktory ma rezervu (ona o tom vie) a ktory si rad prepocitava, ci sa dany produkt oplati matematicky? myslim, ze tam mi vyslo platit tolko, ze by som mohol autmaticky kazdy rok lezat x dni.. uz si nepamatam kolko, neviem to najst..
v nemocnici som lezal par dni, tyzdnov, ale ako dieta a to tiez z dovodu, ze ma do*ebali lekari a ockovania.. odkedy nechodim k lekarom, pozoruhodne sa mi zlepsilo zdravie, sila, vykon a nalada.. famozne nieco.. neodpustim si tento fakt nikdy a nikde
cize ja neviem, to by musela byt autonehoda, uraz v praci, uraz na chate, alebo na streche, ked cistim odkvap..
2. (druhy bod, nie druhy raz) ... raz som isiel do istej poistovne osobne, s tym, ze chcem poistit smrt na 150 tisic eur. nemam hypo, ani dlhy, ani sa nechystam umriet, ako sa ma ironicky pytali, len to bolo pekne cislo a moj postreh, co ak oplodnim priatelku den pred svojou smrtou/nehodou a budu dvojicky? to, ze nemam dlhy, a zakladna poistka je 7-16 tisic eur, no kazdy to vnima inak, ja si myslim, ze by som svojim konanim tesne pred smrtou zanechal na tomto svete isty moralny dlh voci priatelke a potomkom. zivot je dnes drahy, inflacia deflacia, to je fuk - je nekompromisny. samozrejme poistovna to odmietla a prisla s protiponukou na 7 tisic
3. je pravda, ze horsie pre mna ako takeho, by bol uraz, ktory by ma zmrzacil.. na toto som nikdy nemyslel, naco aj, ked clovek je mlady a zaraba vlastnou hlavou prevazne.. no ale seriozne, staci pri tom odkvale upadnut zle a 40 rokov budem slintat na vlastnu koselu v nejakej kriplkare.. to uz nebude sranda, kedze taktiez rodine a sebe sposobim skodu.. cize aj toto je dobre poistit...
lenze - poistenie je biznis, poistovna nie je samaritan a co ak mi udalost nepreplatia? riesi to niekto diverzifikaciou u 2-3 poistovni na to iste (ale suma ponechana, nie nasobena)?
no ked tak pocitam, obycajne sedenie doma by cloveka priemere stalo 1 tisic eur mesacne (plus minus zdravotne pomocky), pri veku 30 rokov, pocitam ze bud vydrzim aspon do 70, alebo pri 70 sa odstrelim, tak to by som potreboval 12*40 tisic eur, nie ? to je 480 tisic.. lenze poistit sa na taku sumu, by bolo kontraproduktivne, lebo jednak nechystam sa zmrzacit dnes, ani zajtra a bolo by to drahe.
tak ako zistim, kolko je taka suma, na ktoru je realne vhodne sa poistit? smrt/uraz ?
je to vobec mozne, alebo je lepsie si vyspekulovat nejakyvlatny fond/poistovnu ? (len toto by chcelo aby sa nic nestalo po isty cas, kym clovek bude financne za vodou viacmenej).
No nic, len mi to tak vrta hlavou...