Garaze som zvazoval aj ja, ale nakoniec mi jednoducho nevychadzala matematika - ako pise iosephus, 4% su jednoducho prilis malo. Davalo by to este aky-taky zmysel, ak by sa na garaz dala zobrat hypoteka, tym padom by sa skrze paku vynos zvysil, ale podla toho, co som zistoval, sa to neda.
Na druhej strane ale rozumiem tomu, ze chces nieco fyzicke a realne. Moze to byt psychologicky problem, ale niekedy je najlepsie si to proste vyskusat a zazit na vlastnej kozi, ake to je - aky budes mat z toho pocit? Bude ta hnevat, ze tie peniaze si mohol investovat lepsie? Alebo budes mat radost a dobry pocit? Niekedy je to dolezitejsie, ako par % vynosu, samozrejme, toto je vysoko individualne a urcite hra rolu, kolko % z portfolia to realne je. Hovoris o dvojcifernych %, ak je to 10%, urcite sa ti to bude skusat inak, nez ak je to 50%.
Z mojej skusenosti ti mozem povedat, ze vacsinu portfolia mam vo virtualnych veciach a pred rokom sa mi tiez zaziadalo mat nieco fyzicke. Tak som kupil investicny apartman vo vystavbe v zahranici. Musim ale povedat, ze mi to neprinasa radost. Nemam nad tym taku kontrolu, ako nad zvyskom mojho portfolia - apartman sa stavia, vystavba meska, nemozem to nijako ovplyvnit a peniaze, ktore som donho dal, nezarabaju. Zistil som, ze mi to robi psychicky zle a uz by som si to nezopakoval. Ale musel som si to proste skusit, inac by som nevedel.
GARÁŽE
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.