1.pilier

Poistenia, sporenie na dôchodok, doplnkové dôchodkové sporenie, investičné poistky, kapitálové poistky.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 194 times
Been thanked: 448 times

Re: 1.pilier

Príspevok od používateľa jogo »

JUGGLER napísal: Po 01 06, 2026 9:38 pm
jogo napísal: Po 01 06, 2026 9:23 pm ...nebudem mať žiaden problém platiť dobrovoľné soc. odvody do prvého piliera...
Najprv si sprav analýzu kolko tam vložíš a o kolko viac dostaneš.
Aby to nebolo, že vložíš tisíce (do čiernej diery) a budeš mať dôchodok vyšší o 5€.

Ked bude AI na vyššej úrovni, bude zaujímavé si namodelovať ako sa dá (na osobnej báze) dosiahnúť najvyšší efekt:
maximálny dôchodok pri minimálnych odvodoch, alebo pri minime odpracovaných/kvalifikovaných rokoch
Mne neide o to, koľko dostanem, ale ako sa odvďačím ľuďom, ktorí platili v minulosti dane a odvody preto, aby som mohol študovať, moji súrodenci mohli študovať, aby moji rodičia a starí rodičia dostavali dôchodky, aby mali bezplatné zdravotníctvo atď

p.s: Presne pred rokom som odišiel do súkromného dôchodku, dnes mám na účtoch o 15 000€ viac ako pred rokom, dôchodková prognóza mi prišla 740€, súkromný dôchodok si vyplácam vyšší ako je táto prognóza, myslím si, že sa nemám na čo sťažovať a môžem niečo vrátiť tým, čo v minulosti aj na mňa pracovali. :)
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2452 times
Been thanked: 2834 times

Re: 1.pilier

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Mohol si študovať preto, lebo ti to komunisti umožnili. Niečo dali - niečo vzali.
Lenže v živote nie je nič zadarmo... Výsledok rozdávania bola nesloboda, útlak, nemožnosť cestovať a ekonomický úpadok.
A život v krajine kde o 22,00 zhasli svetlá a len pár opilcov sa motalo po hlavnej ulici...

36 rokov po revolúcii ľudia zabudli na všetko zlé a v spomienkach im ostali benefity socializmu.
Taký je človek. Hlavne starší človek, ktorý samozrejme spomína na mladosť ako na krásne obdobie života.

Ak máš dnes na účtoch o 15 000 viac, je to tvoja šikovnosť.
Ale sú to výnosy z kapitalistického podnikania, ktoré by ti komunisti neumožnili.
Radšej by som pokračoval v zarábaní na kapitalistickom podnikaní ako vo vracaní peňazí do systému, ktorý ťa zdral,
vnútil svoje pravidlá, vyhnal pracovať do zahraničia a možno aj oslabil zdravie.

Na staré kolená si možno spokojný s tým, čo máš, ale keby si bol mladý, chcel by si iný život.
:beer:
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Napísať odpoveď

Návrat na "Druhý pilier, životné poistenie, tretí pilier"