Myslím si, že je to mylná predstava. Vyjadrilo sa 61 ľudí a to v obmedzenom čase. Mali iba jednu voľbu.
Teraz chystám hlasovanie o najlepších diskutéroch za 2024 a mal som problém vybrať 40 aktívnych ľudí, ktorí tu dajú ročne viac ako 30 príspevkov.
Zdanlivo o tom, že politika zostala na fóre zachovaná, rozhodol jediný hlas.
To, že ,,výsledky hlasovania budú pre fórum záväzné,, bol imperatív admina.
Ten jeden hlas zároveň rozhodol aj o tom, že ja naďalej prispievam pre verejnosť, teda aj pre teba.
Keby som ja mal rozhodovať o osude politiky a off topic, pre mňa by výsledok hlasovania neznamenal exit, ale dôležitú informáciu koľko % ľudí trvá na tom, že sa politika zakáže.
Teda majitelia fóra by sami mali zvážiť to, na čo si prišiel aj ty: ,,politické témy tvoria dôležitú súčasť fóra a významne prispievajú k jeho návštevnosti,,.
Ja vzdávam hold zakladateľovi fóra Filipovi Glasovi, ktorý bez debát a zakazovania fórum od začiatku nastavil ako slobodné diskusné fórum.
Mimochodom, my sme len diskusná časť webovej stránky, tak si treba uvedomiť aké dôležité je mať slobodnú diskusiu.
Aj z toho vidno ako sa zmenili časy a nezmenili sa sami od seba.
Vtedy spolumajiteľ fóra oznámil svoj úmysel
som sa rozhodol, že končím s týmto fórom, že adminom viac nebudem, čo s radosťou zdelím aj svojmu 75% spoluvlastníkovi.
Ja ho chápem. Hádky a spory ktoré vznikli po sprístupnení politiky na primárnu úroveň priniesli nervy, stres a kradli čas
A následne tiež admin pohrozil svojim odchodom
Ak nebude politika/off topic tolerovaná verejnosťou ani ako sekundárna diskusia, z mojej strany nebude ani primárna.
Ja nie som admin.
Som bežný užívateľ ktorému pridelili moderátorské práva. Nikdy som o to nežiadal. Je nás viac.
Som slobodný a nezávislý človek. Sám sa rozhodujem o tom, čo urobím.
Pozri, pre mňa je sloboda slova a názoru principiálna vec za ktorú bojujem celý život.
Ja som nepohrozil odchodom. To si mylne vysvetluješ.
Ja som napísal, že keď sa nebudem môcť verejne vyjadrovať k iným veciam, tak sa na tomto fóre nebudem
verejne vyjadrovať vôbec.
Nebudem predsa písať pre ľudí, ktorí nedokážu tolerovať môj názor a niečo mi zakazujú.
Samozrejme, že nejaké delenie na primárnu a sekundárnu diskusiu v skutočnosti neexistuje, ak si otvoríte stránku
https://ako-investovat.sk/diskusia/ vidíte témy offtopic a politika na rovnakej úrovni ako ostatné.
Nie je to tak ako si myslíš.
Prístupné to je, ale celá sekcia Politika + Off topic nie je linkovaná z main page, teda verejnosť ju vôbec nemusí otvárať a neobjavuje sa ani v aktívnych témach. Z hlavnej stránky sa verejnosti nezobrazuje, že z tej sekcie pribudli nové príspevky.
Ani nám, čo chodíme len na diskusné fórum a sledujeme aktívne a nové príspevky sa to nezobrazí.
Mne sa nové príspevky z tejto sekcie zobrazia len raz a to medzi ,,neprečítanými,,.
Ked si príspevok prečítam a chcem tam niekedy inokedy ísť, musím ísť manuálne cez Obsah portálu a tak do sekcie a vlákna.
Proste kto nechce čítať tú sekciu, ten nové príspevky ani diskusiu ani nevidí. Hlavne ide o verejnosť.
Pozrieť si môžu..ale aktívne. Nevťahuje ich to do diskusie ako primárne témy ohľadom investovania a tradingu.
Tu som to popísal z linkami:
JUGGLER napísal: ↑St 04 10, 2023 10:30 am
Treba sa vrátiť tam, kde to fungovalo.
Aby celá téma
Off topic, politika bola znova
nelinkovaná z main page a kto bude chcieť čítať príspevky bude musieť
manuálne ísť do tej sekcie, alebo sledovať príspevky cez
neprečítané príspevky.
Ja mám v pamäti smartphonu i PC linku na
aktívne témy, ale zároveň si pozriem čo je nové v
neprečítané príspevky, ktorými neobťažujeme verejnosť.
Takže za mňa:
kto nechce chodiť do off topicu a politiky ten môže čítať to, čo číta bežná verejnosť ( stačí sledovať len aktívne témy, alebo témy linkované z main page.)
.
.
vladko11 napísal: ↑Ne 09 02, 2025 5:39 pm
Ja osobne som vtedy hlasoval proti ponechaniu politických tém ale v súčasnosti skôr zastávam názor, že by to malo ostať ako je. Prečo?
Prispieva to k návštevnosti fóra a príjmom z reklám, teda je väčšia šanca, že fórum nezanikne.
Rady podaktorých diskutujúcich môžeme konfrontovať s ich politickými názormi. Ak pokladám politické názory diskutéra za mne nepriateľské, budem mu veriť v radách ohľadom investovania? Je pochopiteľné, že záujmy, ktoré zastáva v politike, bude zastávať aj v ostatných témach.
Aj ja som zato. Dôvody som vysvetlil. Každý ma svoje dôvody, ale podstata je v tom, že nikto sa nemusí politikou, ani off-topicom otravovať.
Na záver dám 2 podstatné citácie, aby bolo jasné ako to prebehlo a takisto ako by to skončilo, keby sa ten jeden hlas z patovej situácie (hlasovania ) preklopil na druhú stranu.
JUGGLER napísal: ↑Ne 08 10, 2023 4:35 pm
V 2022 tu vznikla nechuť k politike kvôli postojom pár jedincov k vojne na UA.
Politika bola presunutá medzi sekundárne diskusie, ktoré verejnosť nemusí otvárať a všetko sa vrátilo do normálnych koľají.
V 2023 sa pred voľbami vrátila politika medzi primárne diskusie vytvorením sekcie Politika a ekonomika. Už po vytvorení tej sekcie prišli prvé provokácie.
Mlčal som a veril, že voľby 2023 budú zaujímavá téma, ktorá tu patrí. Neujalo sa to, ani moje rozdelenie volieb na volby z pohľadu ekonomiky a z pohľadu názorov.
Ale jasne sa ukázalo, že volby z pohľadu ekonomiky ako
primárna diskusia vyvoláva spory a z pohľadu názorov ako
sekundárna diskusia bola OK.
Voľby 2023 ako primárna diskusia nás dvoch ako moderátorov unavila a
všetkých, ktorých politika vôbec nezaujíma znechutila, pretože začali hádky, poučovania, konflikty a ideologická propaganda.
Vrátili sme politiku a off-topic tam kde patrí - do sekundárnej diskusie. Treba si z toho zobrať poučenie, nevyplakávať a život ide ďalej.
tomáš virdzek napísal: ↑Št 05 10, 2023 7:32 pm
Vaša výhra v jednom smere, je Vašou prehrou v inom smere. A nielen Vašou. Ja z tohto businessu nič nemám, nikdy som nemal.
Záležalo mi iba na komunite. Keby som mal rátať ekonomické motívy, nie som tu po 1. roku. Ako píše Juggler, život je neustála zmena.
Ja som začínal prakticky vďaka Jugglerovi v roku 2001 so záujmom o trading a investing. Existovalo kedysi fórum na burzuj.sk a tam som sa ho ako mladý zasran spýtal, či a akú školu na to potrebujem. Odpovedal, že žiadnu. Ja som potom začal študovať hneď 2 fakulty naraz.
Bolo tam obrovské nadšenie z mojej strany. Mal pravdu? Mal. Dnes je to 23 rokov od vtedy, ja som sa medzi časom stal spoločníkom ako-investovať a viete ako sme na tom? Rovnako, stráca sa entuziazmus a chuť. Ale paradoxne nie kvôli trhom, ale ľuďom.
Čo si dovolím zatipovať, po tom čo sa stalo za posledné 3 dni. Že tu nastane pachuť a nechuť hlavných nositeľov diskusie.
To znamená, že sa stiahnu do VIP, teda tej odľud skupiny a budú písať len tam. Uzavrú sa ako ľudia a budú chcieť mať pokoj.
Ja viem, čo je vo VIP za ľudí. Ľudia s najdlhšími skúsenosťami na fin. trhu. Po čase to prestane baviť aj mňa, lebo ja chcem riešiť zaujímavé veci, nie otázky typu ako investovať do ETF? V tomto smere má Juggler moju poklonu, že dokáže každému znova a znova odpovedať. Ja na to nemám nervy, ja to úprimne kašlem. Fórum sa tým pádom uzatvorí ako uzavretý podielový fond a jeho význam zmizne.