vždy som sa čudoval ľuďom čo sa im páči NY. Nieže by som tam bol, ale moderné mestá ako také asi nemajú moc čo turistom ponúknuť.
zalezi od typu turistu, ja som turista sedlak - mne sa lubi u arabov, modra obloha bez oblaku, ciste ulice, palmy, atd.
a nechapem koli comu inemu ist do usa ako NYC, pretoze usa je v principe europa, nemaju historiu a co sa tyka nakej prirody a pod, tak ma napada asi 3490583098539058340 lepsich/exotickejsich miest kde je naco kukat..
filip glasa napísal:A biznis nedopadol dobre?
to este uvidime, isli sme tam s tym ze nemame co stratit a hlavne oni chceli nieco od nas, jeden vcckar sa dokonca tvaril ze by nas chceli kupit, ale o cene zatial rec nebola

.. a tak..
te meetingy neboli katastrofalne, ale ci z toho realne nieco bude sa zatial neda povedat. ked ti american povie 999999999999x amazing, to moze znamenat hocico, aj ze takych idiotov este nevidel..
ked bude dalsi ako-investovat meeting povypravam, aj ked nake mega pikosky to ne su..
Bobikpp napísal:Dovolim si namietat - stravil som tam cca 2 dni, a musim povedat, ze sa mi NYC celkom pacil - pred tym nez som tam isiel som nemal o NYC ziadnu predstavu a ziadne ocakavania...Dopadlo to ale dobre. Nezaujimala som sa vtedy o financnu cast - ale isiel som si pozret mesto

a nesklamalo - aj v NYC sa najde par zaujimavych architektonickych stavieb (a ja rozhodne nepatrim medzi vasnivych turistov), zaujimavy nocny zivot (v podstate rovnako ako v inych velkych mestach), zaujimave ulice (vsetky do praveho uhla - ano - aj to pre mna bol zazitok), zaujimava atmosfera...nehovorim, ze to je mesto na trvale byvanie (a ani by som ta nechcel byvat) ale ako zvyknem hovorit - NYC - super mesto tak na 1 tyzden

o nyc sa hovori ze je to hlavne mesto sveta a furt som pocuval jake je to uzasne.. takze ocakavania som mal poriadne a aj ked nesom turista, bol som vselikde..
hotel sme mali priamo na manhattane, asi tak ze 2 kroky jednym smerom vidis polovicu tych uzasnosti jako chrysler building a 2 kroky druhym smerom zvysnych neuveritelnych asi 5 veci co tam akoze treba videt.
druhy den poobede tam uz nebolo co pozerat.
na internete citas jaky je broadway uzasny - no fantasticky, podobne madison a dalsie ulice co vyzera jedna jak druha, je to tam docela spinave, mrakodrapy pekne, akorat ze aj pekne stare a usmudlane. proste cely cas som tam chodil a len pozeral "toto ma byt to?! toto je nieco uzasne?!"
dobre si pametam jak sme isli z letiska a tu "nadheru" kym prides na manhattan asi poznas, obcas naka basa, sidlisko take ze petrzalka je proti tomu 5* hotel, atd. tam som sice zazrak necakal, ale furt som cakal ze prejdeme niekde a zrazu odpadnem od uzasu. nic take sa nestalo, pozeral som na to "toto je TO?", bohuzial bolo, absolutne ma to nijak neoslovilo..
dobre sa porovnava ked sa vracas domov, teraz ked som sa vracal som si vsimol akorat ze v bratislave su nizsie budovy a nemame tu zlte taxiky. vies jak som sa vracal so saudskej arabie? smial som sa v taxiku, normalne nahlas som sa smial z toho co vidim ze kde to zijeme. a potom som stal asi tyzden pri okne a dokola opakoval "my zijeme v ciganskom gete".
a nocny zivot? na time square 9999999999999 turistov co kuka na blikajuce reklamy, zvysne ulice boli polo alebo uplne prazdne. ved co tam aj normalny clovek moze robit, tam sa neda ani zrat, bud junk food za $10 pre hnedych obyvatelov, vid. nyc mcdonald to je uplne neporovnatelne s tym co mame tu, tam snad chodia len bezdomovci na hajzel, pritom tu (alebo aj v europe celkovo) to je relativne slusna "restauracia" co do cistoty, obsluhy, atd., alebo si kupis kaviarovy tousty za $milion, tam nejaka stredna trieda nema co robit, bud si milionar z wallstreetu alebo cierny pracovnik z mcdonaldu.
absolutne ma to tam nijak neoslovilo, dokonca zivota si z toho zapametam snad 2 veci:
1. jak sa jeden cierny mladenec fotil oprety o maybach - tazko sa to da vysvetlit, to bolo strasne smiesne a smutne zaroven
2. ked som vysiel z central parku a prisiel na prvu ulicu v harleme, to sa tiez tazko vysvetluje, ale pocit to bol velmi zly.. skarede miesto a zrazu na ulici uz nesu bieli ludia.
jedine co mi tu bude chybat je lacne saty (5 triciek za $20 sa tu neda kupit ani na mileticke a te velkosti ani nehovorim) a cnbc - to som zase cakal ze bude naky total sheit, ale ono sa to da pozerat cely den, pol dna burza a potom trebarz podnikatelske relacky, minimalne motivacno/inspiracne velmi dobre, dokonca aj cramera som si pozrel
nyc bolo premna obrovske sklamanie a k tomu to prijemne cestovanie kde samozrejme postracaju vsetky kabele... proste zle, ak by som to mal hodnotit z turistickeho hladiska cista 5