Spängler Global Emerging Markets Trust
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Spängler Global Emerging Markets Trust
Spängler Global Emerging Markets Trust (fond rýchlo rastúcich krajín)
Ahojte,
co hovorite na tento fond? Odporucil mi ho jeden financny poradca.
Jeho argument bol ze to je bezkonkurncny fond, takmer bez rizika. Vraj mi garantuju 95% najvyssieho dosiahnuteho stavu mojho uctu. Cize ked tam vlozim 1000 EUR, za rok my urobia povedzme 1500 eur a o dalsi rok mi to klesne na povedzme 500 EUR tak mi aj tak vyplatia 95% z najvyssieho stavu mojho uctu, cize v tomto pripade 95% z 1500 EUR, cize 1425 EUR mi vratia. Toto mi aj ukazoval v ich letaku. Tak isto vraj su tam neni ziadne poplatky...
zda sa mi to dost science fiction a moc tomu neverim, ale som uplny laik v tomto tak sa pytam na vas nazor
dakujem,
s pozdravom
Andrej
Ahojte,
co hovorite na tento fond? Odporucil mi ho jeden financny poradca.
Jeho argument bol ze to je bezkonkurncny fond, takmer bez rizika. Vraj mi garantuju 95% najvyssieho dosiahnuteho stavu mojho uctu. Cize ked tam vlozim 1000 EUR, za rok my urobia povedzme 1500 eur a o dalsi rok mi to klesne na povedzme 500 EUR tak mi aj tak vyplatia 95% z najvyssieho stavu mojho uctu, cize v tomto pripade 95% z 1500 EUR, cize 1425 EUR mi vratia. Toto mi aj ukazoval v ich letaku. Tak isto vraj su tam neni ziadne poplatky...
zda sa mi to dost science fiction a moc tomu neverim, ale som uplny laik v tomto tak sa pytam na vas nazor
dakujem,
s pozdravom
Andrej
- Lobista
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Ne 16 12, 2007 11:46 pm
Re: Spängler Global Emerging Markets Trust
Tu som nasiel nieco o tom, aj ked neviem, ake aktualne to je.
Cez krizu sa drzali mimoriadne dobre -- za posledne 2 roky iba -13%, co je velmi dobre. Mozno ze im ten aktivny management fakt pomaha.
Ohladom tej garancie penazi -- videl som tam napisane, ze si to nejako istia cez derivaty, ale neviem si dost dobre predstavit, ako -- lebo tak ako popisujes ty by to bolo sakra drahe. Este sa na to skusim pozriet.
Vyzera to, ze maju hlavne Aziu. Eastern Europe maju len malo, co je vysoko pozitivne. Spravcovsky poplatok cca 2% rocne vyzera velmi prijatelny na to, ze ide o aktivny management. Akurat, ze tam vidim 5% vstupny poplatok, co je celkom dost. Chcelo by to podrobnejsie precitat prospectus, ci to platis vzdy alebo sa ti to po niekolkych rokoch drzania odpusti -- obcas to tak byva.
Cez krizu sa drzali mimoriadne dobre -- za posledne 2 roky iba -13%, co je velmi dobre. Mozno ze im ten aktivny management fakt pomaha.
Ohladom tej garancie penazi -- videl som tam napisane, ze si to nejako istia cez derivaty, ale neviem si dost dobre predstavit, ako -- lebo tak ako popisujes ty by to bolo sakra drahe. Este sa na to skusim pozriet.
- Lobista
- Platinum Member ***
Tak som si precital aj full prospectus. Najdes ho tu:
http://www.spaengler.at/011/cms.nsf/ch2_2_7_6.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak som si to zbezne precital. Tych vstupnych 5% naspat nedostanes. Ziadnu garanciu penazi som tam nikde nevidel. To si si zrejme pomylil s tym, ze ked das vstupnu investiciu 100%, tak hned po vstupe z nej mas iba 95%, kvoli tomu vstupnemu poplatku.
http://www.spaengler.at/011/cms.nsf/ch2_2_7_6.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak som si to zbezne precital. Tych vstupnych 5% naspat nedostanes. Ziadnu garanciu penazi som tam nikde nevidel. To si si zrejme pomylil s tym, ze ked das vstupnu investiciu 100%, tak hned po vstupe z nej mas iba 95%, kvoli tomu vstupnemu poplatku.
dakujem za odpoved. On mi to hovoril tak ze to robia cez poistovnu Wustenrot a nie priamo cez tych rakusanov. A myslim ze ta to garantuje. aspon tak mi to hovoril. Ale este behnem za nim a popripade doplnim info presnejsie.
este raz dakujem a prajem vsetkym pekne sviatky:)
este raz dakujem a prajem vsetkym pekne sviatky:)
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 17 times
lorid, spravne som pochopil, ze poradca sa ti to snazi predat ako investiciu ? Ak ano, tak najlepsie urobis ak ho posles niekam a napises sem jeho meno aby si ostatnych vystrihal.
Snazi sa ti totiz predat IZP. Robia to cez Wustenrot, znamena, ze sa ti snazi predat IZP Wustenrot. Bude ta to stat ovela viac ako 5 % z vkladu. Ak sa ti to snazi predat ako kazdomesacnu investiciu, tak prve dve rocne platby by isli absolutne cele na poplatky.
Co sa tyka toho istenia 95% najvyssej urovne, to si pomylil s druhym fondom, ktory je tiez v tomto IZP. Ide tiez o Spangler, ale Performance Trust (Fond vykonu a zaruky). Spängler Global Emerging nema ziadne istenie.
Snazi sa ti totiz predat IZP. Robia to cez Wustenrot, znamena, ze sa ti snazi predat IZP Wustenrot. Bude ta to stat ovela viac ako 5 % z vkladu. Ak sa ti to snazi predat ako kazdomesacnu investiciu, tak prve dve rocne platby by isli absolutne cele na poplatky.
Co sa tyka toho istenia 95% najvyssej urovne, to si pomylil s druhym fondom, ktory je tiez v tomto IZP. Ide tiez o Spangler, ale Performance Trust (Fond vykonu a zaruky). Spängler Global Emerging nema ziadne istenie.
- Lobista
- Platinum Member ***
Vies akym sposobom sa to robi? To nakupuju opcie alebo nejake cliquety alebo cim si tych 95% istia? Alebo to furt predavaju a kupuju -- to hadam nie... este by sa to mozno dalo US opciami nejako hrat mozno. Neviete o tom niekto viac? V tom prospekte som to nejako nevidel...Co sa tyka toho istenia 95% najvyssej urovne, to si pomylil s druhym fondom, ktory je tiez v tomto IZP. Ide tiez o Spangler, ale Performance Trust (Fond vykonu a zaruky). Spängler Global Emerging nema ziadne istenie.
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 17 times