10.januara Ladis zverejnil tuna terajsie portfolio:
http://forum.nr1a.com/viewthread.php?ti ... 12#pid5541
Dnes v 16 hodin jsem se zděsil, jak mi ty americké akcie utíkají do kopce a já je nemohu přikoupit:
United Technologies, Wells Fargo, Procter a Gamble, Johnson a Johnson, General Electric, Pfizer.
Já je chci jen kvůli dividendám na důchod a pár z nich už mi tak uteklo, UTX a WFC, že je dividenda jen 2,5% brutto, minus 15% daň = netto.
Tedy jsem dnes prodal akcie Daimler, které nemaji letos potenciál a přikoupil těch 6 amerických akcií nahoře.
Grafy :
http://nr1a.com/mustrdepo.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Nyní mám investováno do 20 akcií v poměru:
20.000 : 10.000 : 5.000 : 5.000 : 5.000 : 5.000 : 5.000 : 5.000 : 5.000 : 5.000
+ 4.000 : 4.000 : 4.000 : 4.000 : 4.000 : 4.000 : 4.000 : 4.000 : 4.000 : 4.000 euro.
Barclays : Bank of America : Santander : Bilbao : PFE : PG : JNJ : GE : WFC : UTX
+ RDS : BP : TCO : SNY : VALE : BHP-B : AT&T : TEF : IBE : HSBC.
Vysvětlení zkratek:
Barclays, Bank of America, Banco Santander, Banco Bilbao, Pfizer, Procter & Gamble, Johnson & Johnson, General Electric, Wells Fargo, United Technologies
+ Royal Dutch Shell, BP, Tesco, Sanofi Aventis, Vale, BHP Billiton, AT&T, Telefonica, Iberdrola, HSBC.
V únoru za další peníze ze mzdy, nebo z prodeje akcií Rheinmetall a Solon přikoupim nejprve akcie z těch spodních s tou nejnižší dividendou: Tesco nebo BHP Billiton, dnes maji dividendu 3,8% brutto.
Dividendu kolem 4,5% má BP, Royal Dutch Shell, Sanofi Aventis.
Dividendu kolem 5,8% má Vale, HSBC, AT&T.
Dividendu 7,5% má Iberdrola.
Dividendu 11,5% má Telefonica SA a tu přikoupim jako poslední, protože bude mít dobrou dividendu při růstu kurzu i letos na podzim, ona asi nestoupne do podzimu o 200%.
Neuviedol, ze vlastni este RBS, Lloyds=HBOS a C. Uz asi ani sam neveri, ze tieto akcie este budu na nieco uzitocne. Na Slovensku by sa dali pouzit aspon na danovu optimalizaciu a tym zachranit 33% vkladu do nich odpisom ich straty voci ziskom z inych akcii. V Nemecku to asi neni mozne, lebo sa tam po roku drzania akcii neplatia dane z ich predaja, cize sa neda po roku zapocitat ani strata z dlhodobeho drzania akcii.
Z toho vidno, ze jeho straty su radove desattisice Eur. V roku 2007 nemohol ani on ani nikto vediet, ako tie banky dopadnu. Preto sa mu asi neda vycitat, ze ich propagoval tak vehementne na webe, ked mal sam v nich zainvestovane desattisice Eur a veril im.
Ale teraz, ked banky RBS,HBOS=Lloyds,C a mozno aj BAC a Barclays vydali niekolkonasobne viac akcii, ako mali v roku 2007, je uz asi kazdemu jasne, ze sa na povodne ceny v dohladnej dobe nedostanu.A napriek tomu tvrdit, ze investor nema nikdy stratu, kym akcie nepreda, mi pripada slusne povedane neferove.
A vypisovat, ako sa dali hlbokospadnute akcie bank dostat do zisku dokupom na dne za tu istu sumu - chcem vidiet, ako dokupuje RBS za 20 000 Euro, ked stala 12 centov.A podobne sumy bolo treba pre HBOS a BARCLAYS, nehladiac na to, ze dno netrafia ani najlepsi traderi, nie to este dlhodobi investori.
A zakladny problem, ze je vzdy plne zainvestovany v akciach, preto na dokupy ma len peniaze zo mzdy tj. asi 1000 Euro mesacne po odcitani zivotnych nakladov.
Proste sam dobre vie, ze s bankami sa pomylil, ale dalej tvrdohlavo tvrdi svoje a tym zavadza zacinajucich investorov.
A to ma najviac vytaca...
P.S: Na jeho mieste by som pouvazoval, ci robi dobre, ze nema v portfoliu ziadne nemecke akcie. V pripade rozpadu eurozony nebude mat skoro ziadne akcie v mene spotreby=marka, ale vo frankoch, pesetach, librach a dolaroch. Ak marka prudko posilni, budu to dalsie straty...
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.