opäť otázka z kategórie začiatočníckych
Investujem asi tri roky, ale ako začínajúci investor s menším kapitálom som preskákal od brokera k brokerovi, vystriedal viaceré stratégie, robil nákupy a predaje v rôznych menách, jednoducho je to úplný chaos v počítaní výkonnosti.
Na sledovanie aktuálne otvoreného portfólia používam Yahoo Finance a mám aj vlastný excel, aby som mal prehľad koľko % kapitálu mám v akej investícii, to však nezahŕňa všetky moje uzavreté pozície, cash, dividendy atď. a už vôbec sa to nedá použíť na sledovanie ročnej výkonnosti pre porovnanie napríklad s MSCI World. Keďže mám účet otvorený u troch brokerov (xtb, t212, etoro), neviem ako spoľahlivo z výpisov od každého z nich hodnotiť výkonnosť.
A aby toho nebolo málo, je tu aj menový problém, keďže pozície otvorené v dolároch v minulých rokoch môžu mať väčší / menší výnos len kvôli kurzu.
Najnovšie som si teda spočítal všetky svoje depozity na brokerské účty a tie porovnávam so súčasnou hodnotou portfólii u brokera.
Vie niekto poradiť, inšpirovať, odkázať na články, ako trochu zodpovednejšie mapovať výkonnosť? Vďaka.