Ahojte,
Máme blízku rodinu ktorá dlhodobo žije v USA v štáte Pensylvánia.
Nedávno ,keď boli u nás na Slovenku na návšteve, mi napadlo či by si takého dôverné spojenie dalo premeniť na nejakú podnikateľskú aktivitu.
Inšpiroval ma aj nápad od Johna Vanharu z knihy podnikanie v USA, ktorý ponúkal službu vo forme uskladnenia tovaru (fullfilment?) na území USA pre SK/CZ podnikateľov a následnom predaji na území USA.
Skôr ma zaujalo niečo vo forme importu/exportu, nejaké pre USA typické produkty , o ktoré by tu mohol byť záujem. Ako napríklad cukrovinky, snacky, korenia, príchute.
Prípadne Resell značkového oblečenia alebo obuvi ,ktoré býva ćasto značne lacnejšie v USA ako v EU alebo nie je tu vôbec k dispozícií na predaj.
Uvedomujem si ,že keď sa tu pýtam tak asi o takomto druhu podnikaní moc neviem. Určite by som si musel naštudovať príslušnú legislatívu, CLO a podobne.
Čo si o tom myslíte, prípadne aký tovar vám chýba na trhoch SK/CZ, stredná EU alebo by tu mohol mať potenciál?
V opačnom garde by to myslím moc nefungovalo, v USA by nemali záujem o slovenské kroje alebo bryndzu (joke).
Diky za prípadnú odpoveď.
Rodina v USA
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
Wolf
- Active Member
- Dátum registrácie: Po 19 04, 2021 10:29 am
- Has thanked: 62 times
- Been thanked: 53 times
Re: Rodina v USA
Z USA mi tu chýbajú digitálne služby, ktoré nám EÚ zakazuje – ako nové AI funkcie v iPhonoch a SaaS produktoch, niektoré aplikácie, obsah a obecne mnohé digitálne služby, ktoré tu nie sú kvôli GDPR, ochrane spotrebiteľa a pod.
Ale na to máme VPNky
Ale na to máme VPNky
Pessimists sound smart. Optimists make money.