ahoj,
predal som byt a chcel by som niekde investovat 300k. mam 50 rokov.
najlepsie tak, aby som sa o tom uz nemusel dalsich 10-15rokov starat.
mate nejake napady?
investovanie 300k
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
- Has thanked: 293 times
- Been thanked: 200 times
Re: investovanie 300k
Ak si slobodny, tak ozenit sa a dobra manzelka minie vsetko
.
Ak si zenaty, tak deti budu chciet byvanie a 300K sa im na zaciatok aj tak bude malit... (skazena mlada generacia).
Poradia ti investovat do ETF SP500 alebo ETF World ako do "skoro bezrizikovej investicie". Az na to, ze indexy mozu byt aktualne na vrcholoch a mozes padnut z 300K na 200K behom mesiaca a vyhrabavat sa naspat ku 300K par rokov. Na druhu stranu, moze ti to vyskocit na 500K behom 3-5 rokov, ak Amici este dotlacia hromadu penazi.
Standardny "financny poradca" by ti mal poradit asi portfolio typu: cast naozaj tie akciove ETF, cast mozno dlhopisy, 5-10% zlato, mozno nejaky ten BTC... a cakat. Vzdy nieco rastie nieco klesa, penazna zasoba sa z roka na rok zvacsuje. Nechat to v cashi niekolko rokov je asi naozaj najhorsia volba.
Alebo namiesto predaneho bytu kupit inu nehnutelnost a starat sa o nu.
Ak si zenaty, tak deti budu chciet byvanie a 300K sa im na zaciatok aj tak bude malit... (skazena mlada generacia).
Poradia ti investovat do ETF SP500 alebo ETF World ako do "skoro bezrizikovej investicie". Az na to, ze indexy mozu byt aktualne na vrcholoch a mozes padnut z 300K na 200K behom mesiaca a vyhrabavat sa naspat ku 300K par rokov. Na druhu stranu, moze ti to vyskocit na 500K behom 3-5 rokov, ak Amici este dotlacia hromadu penazi.
Standardny "financny poradca" by ti mal poradit asi portfolio typu: cast naozaj tie akciove ETF, cast mozno dlhopisy, 5-10% zlato, mozno nejaky ten BTC... a cakat. Vzdy nieco rastie nieco klesa, penazna zasoba sa z roka na rok zvacsuje. Nechat to v cashi niekolko rokov je asi naozaj najhorsia volba.
Alebo namiesto predaneho bytu kupit inu nehnutelnost a starat sa o nu.
- Trumpeta1978
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
- Has thanked: 967 times
- Been thanked: 529 times
just_in_time
Každá investícia má nejaké to "ale". Do buducnosti nikto nevidí. Závisí aku mieru rizika si ochotný zniesť.
Každá investícia má nejaké to "ale". Do buducnosti nikto nevidí. Závisí aku mieru rizika si ochotný zniesť.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 194 times
- Been thanked: 447 times
Asi to nebol dobrý nápad predať byt, keď tú hotovosť nebudeš ďalších 10-15 rokov potrebovať...nemáš skúsenosti s akciovým trhom a v dlhopisoch a termiňákoch boli investori kvôli inflácii stratoví.just_in_time napísal: ↑Ut 04 11, 2025 4:41 pm ahoj,
predal som byt a chcel by som niekde investovat 300k. mam 50 rokov.
najlepsie tak, aby som sa o tom uz nemusel dalsich 10-15rokov starat.
mate nejake napady?
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.