tradesmart.cz

Trading, tipy na obchody a investície, zverejňvanie pozícií, denníky traderov a investorov
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
mapper
Silver Member *
Dátum registrácie: Ut 05 01, 2016 4:11 pm
Has thanked: 154 times
Been thanked: 27 times

tradesmart.cz

Príspevok od používateľa mapper »

https://tradesmart.fra1.digitaloceanspa ... y-2025.mp4
Nenasiel som ziadnu temu kde by sa to hodilo tak zdielam zaznam ak by si to niekto chcel pozriet ako Dominik Kovarik obchoduje. Zaznam je z 23.11.2025. Nie som jeho klient, len ma to zaujalo kedze obcas sledujem jeho videa na YouTube.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 194 times
Been thanked: 447 times

Re: tradesmart.cz

Príspevok od používateľa jogo »

Pozrel som si to jeho video a Kovarik tam dal údaje, z ktorých sa dá vypočítať jeho kumulatívny výnos od začiatku roku 2023. Je to 1h:16min videa, kde dáva screen z jeho verejného účtu u IB v hodnote 1,01mil USD a je tam počiatočná hodnota 50 211USD a Deposit/Withdrawals je 664 538USD. Nebudem tu rátať percentá, lebo je to pri toľkých vkladoch a výberoch aj tak zavadzajúce, ale vypočítam, koľko na tom účte zarobil za 3 roky a je to 1 010 000 - 664 538 - 50211 = 295 251USD a to už nevyzerá tak "sexi" ako tie percenta, čo tam spomína na tomto aj iných účtoch. Preto vždy hovorím, že ani kumulatívny ani TWR výnos nie sú nejak smerodajné, lebo majú svoje slabé miesta a dajú sa "prikrášlovať".
Prílohy
Bez názvu.png
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Používateľov profilový obrázok
iosephus
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 06 02, 2023 2:56 pm
Has thanked: 66 times
Been thanked: 117 times

Príspevok od používateľa iosephus »

A čo to porovnanie s S&P500? Ako to počíta Interactive Brokers? Lebo ten jeho výnos je tak cca dvojnásobný podľa IBKR grafu od indexu, ak to teda počíta správne aj dokupy.

Každopádne, výnos nevýnos, mne sa na ňom páči, že ukazuje v tom klube aj to ako rozmýšľa nad investíciami, nie je to len mechanické kopírovanie a chválenie sa výsledkami. Má to za mňa vyššiu pridanú hodnotu než desiatky iných "guru".
Trh dokáže byť iracionálny dlhšie, ako my solventní.
https://smartinvestor.sk/
jogo
VETERAN MEMBER *****

iosephus napísal: Pi 28 11, 2025 12:28 pm A čo to porovnanie s S&P500? Ako to počíta Interactive Brokers? Lebo ten jeho výnos je tak cca dvojnásobný podľa IBKR grafu od indexu, ak to teda počíta správne aj dokupy.

Každopádne, výnos nevýnos, mne sa na ňom páči, že ukazuje v tom klube aj to ako rozmýšľa nad investíciami, nie je to len mechanické kopírovanie a chválenie sa výsledkami. Má to za mňa vyššiu pridanú hodnotu než desiatky iných "guru".
Nebudem sa tu znova rozpisovať, aké sú nedostatky TWR a kumulatívneho počítania zhodnotenia, je tu výpis z IB a každý nech si to vyhodnotí sám...Ja som len poukázal na jeden detail.
Ten detail naznačuje, koľko majetku od roku 2023 získal prácou tj. predajom školení a členstva v klube a koľko investovaním...
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 1566 times

Príspevok od používateľa MiBi »

Akciove "Black Friday" rocne clenstvo v jeho klube stoji 980 Eur - tak by ma zaujimalo, ci je tu nejaky clen a ci to ma nejaku navratnost v tom zmysle, ze ma vynos vyssi ako sedliak v S&P500 ?
Martin7
Guru Member ****
Dátum registrácie: So 19 03, 2016 11:49 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 430 times

Príspevok od používateľa Martin7 »

Michal Burry má ročné predplatné 378 USD - to je normálna cena, teda žiadna akcia. Kovařík by teda mal mať cenu tak do 50 USD ročne, Koběrsky tak maximálne 1 USD ročne. Za tu spálenú elektrinu. :)
Z tých CZ/SK finfluencerov mi prídu zaujímavé len dva české youtube kanály: Chytrá opice a Financial Insider & Dividend Guys. Tu vidím nejaký edge.
Obzvlášť Dávid z chytrej opice - má aj zaujímavé výsledky a nemá veľmi široké portfólio, teda verí si.
Avšak členstvá a patreony sa samozrejme neoplatí kupovať nikomu. Úplne každému stačí free obsah. Ušetrené peniaze si radšej investujte sami. Ak ich pošlete youtuberovi, je to pre vás pasívum a pre neho aktívum. Ak si tie peniaze sami investujete, je to pre vás aktívum.

Môžete namietať, že je zaujímavých kanálov viac. Lenže aj keď analyzujú rôzne akcie, nakoniec majú tak široké portfólia, že nemajú takmer žiadny nadvýnos, alebo len veľmi malý, čiže strata času. Navyše ten nadvýnos je spôsobený len väčšou váhou v bigtech.
If you don´t find a way to make money while you sleep, you will work until you die. Warren Buffett
jogo
VETERAN MEMBER *****

Martin7 napísal: Pi 28 11, 2025 2:20 pm Avšak členstvá a patreony sa samozrejme neoplatí kupovať nikomu. Úplne každému stačí free obsah. Ušetrené peniaze si radšej investujte sami. Ak ich pošlete youtuberovi, je to pre vás pasívum a pre neho aktívum. Ak si tie peniaze sami investujete, je to pre vás aktívum.

Môžete namietať, že je zaujímavých kanálov viac. Lenže aj keď analyzujú rôzne akcie, nakoniec majú tak široké portfólia, že nemajú takmer žiadny nadvýnos, alebo len veľmi malý, čiže strata času. Navyše ten nadvýnos je spôsobený len väčšou váhou v bigtech.
Mňa pri tych influeneroch vyrušuje hlavne to, že skoro všetci sa tvária, že porážať indexové fondy je úplne jednoduché a dokladujú to výpismi od roku 2023, kde ako píšeš, investícia do bigtech spôsobila nadvýnos, veď stačí pozrieť moje vlákno jogo-postupný investor.

Mali sme tu časy tradingu, kde sa písalo, že 100-ky percent ročne je bežný výnos, teraz tu mame časy stockpickingu, kde sa zas tvária, že porážať indexové fondy je bežné...hlavne nech ľudia kupujú ich školenia, patreony a iné produkty...pričom indexové fondy dlhodobo poráža len minimum svetových fondov.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2397 times
Been thanked: 2785 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Aby som nezabudol.
Krátko potom, čo si dal ten obrázok jeho účtu som urobil analýzu z môjho pohľadu.
Zistil som, že zverejnil 3 účty, tak som sa pozrel na všetky tri.
Dal som to na smartinvestora do sekcie VZDELÁVACIE WEBY, ŠKOLENIA, SEMINÁRE.

Má aj účet SWING VÝZVA 2025 ktorý zaradil na výzvu ľudí a ktorý je bez vkladov a výberov.
Tým chce čo najvernejšie zobraziť performance za 2025.
Vyhlásil, že stav kopíruje jeho trading a taký účet založí aj na 2026.

Pre nás by bol najväčší prínos, keby som ho zaradil do Hitparády.
Takto by sme v priamom prenose sledovali ako sa vedie jeho špekulatívnemu stockpickingu.

Týmto vyzývam kohokoľvek kto je na jeho investingu/tradingu zainteresovaný, že
ak sa dá prezentovať stav na konci každého kvartála, z radosťou ho zaradím do Hitparády .
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
mapper
Silver Member *
Dátum registrácie: Ut 05 01, 2016 4:11 pm
Has thanked: 154 times
Been thanked: 27 times

Príspevok od používateľa mapper »

JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2397 times
Been thanked: 2785 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

JUGGLER napísal: St 03 12, 2025 5:31 pm Pre nás by bol najväčší prínos, keby som ho zaradil do Hitparády.
Takto by sme v priamom prenose sledovali ako sa vedie jeho špekulatívnemu stockpickingu.

Týmto vyzývam kohokoľvek kto je na jeho investingu/tradingu zainteresovaný, že
ak sa dá prezentovať stav na konci každého kvartála, z radosťou ho zaradím do Hitparády .
Díky príspevku mappera sa vraciam k tomuto vláknu.

Nenašiel sa nikto, kto vstúpil do čarovného DK klubu, aby sme mali prístup k štvťročným výsledkom a mali ho v hitparáde?

Ide mi len o účet SWING VÝZVA, kde nečaruje s depozitmi a dokupovaním. Účet, ktorý zaviedol až na nátlak ľudí a sľúbil pokračovať.

Pozrel som ešte raz moju analýzu jeho veľkého verejného osobného účtu a tam to bohužiaľ vyzerá na money weighted return menší ako total return SP500.

Na stránke sa vytvára dojem, že DK je zaručeným strojom na peniaze a kde vstup si treba rezervovať ako do Michelinovskej reštaurácie:
DK michelin.png
.
Lenže ked vidím takýto obrázok, neviem, či ľudia tomu rozumejú, lebo to nevyzerá ako trading, ale ako gambling:
.
recenze-dominik-kovarik-tradesmart-live-room-1karol.png
.

Tým sa akože chváli jeho žiak? Takých +40% na konci roka nemá žiadnu cenu. Je to v budúcnosti istá smrť...
Z tisícov ľudí, čo mu zaplatili sa vždy nájde pár takých, čo sa pochvália výsledkom. Ani jeden konzistentný graf však nevidím.
Najviac PR je z 2023, 2024 (býčie trhy)..ani jeden z 2022 (trh klesal celý rok)a ukážky pokračujú v 2021.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Napísať odpoveď

Návrat na "Trading, tipy, zverejňovanie obchodov a investícií"