Podielový fond - Austrália, Nórsko, Švédsko, Švajčiarsko
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Podielový fond - Austrália, Nórsko, Švédsko, Švajčiarsko
Zdravím. Hľadám podielové fondy s nasledovnými stratégiami:
1) Investícia do firiem sídliacich prevažne v krajinách s nízkou zadĺženosťou, silnou menou a vyššou mierou ekonomickej slobody. Hlavne výrobný sektor, nie sektor služieb, nie bankový sektor, nie reality.
2) Energie, agrikultúra, nerastné suroviny, ich ťažba a spracovanie.
Takto zamerané fondy ponúkajú na http://europacbank.com/our-products/mutual-funds/" onclick="window.open(this.href);return false;.
Ale nepáčia sa mi ich podmienky, poplatky a ani to že tieto fondy ponúka malá banka so sídlom v Karibiku. Resp. by som si to chcel porovnať s niečim iným podobným.
1) Investícia do firiem sídliacich prevažne v krajinách s nízkou zadĺženosťou, silnou menou a vyššou mierou ekonomickej slobody. Hlavne výrobný sektor, nie sektor služieb, nie bankový sektor, nie reality.
2) Energie, agrikultúra, nerastné suroviny, ich ťažba a spracovanie.
Takto zamerané fondy ponúkajú na http://europacbank.com/our-products/mutual-funds/" onclick="window.open(this.href);return false;.
Ale nepáčia sa mi ich podmienky, poplatky a ani to že tieto fondy ponúka malá banka so sídlom v Karibiku. Resp. by som si to chcel porovnať s niečim iným podobným.
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 17 times
Re: Špecifický podielový fond
napr. fond zamerany na Australiu ? myslim, ze splna vsetky kriteria. Ma ho v ponuke BNP Pariba
- peter977
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Po 23 04, 2012 9:22 pm
- Been thanked: 1 time
Dobré by bolo keby hal_sk napíše o akú zadĺženosť by malo ísť.
Austrália má pomer verejného dlhu k HDP okolo 27%, Libya má 1,8%
Ak chceš krajinu z nízkou zadĺženosťou a silnou menou tak :
Austrália 27%
New Zealand 41,7%
Sweden 36,3%
Norway 56,8 %
Switzerladn 36,3%
Zdroj : The Economist
Takže hal_sk ak chceš silnú menu a nízky dlh tak Austrália, Švajčiarsko (no na kurze EUR/CHF nič nezarobíš, ak bude SNB pokračovať vo svojej politike ešte aj prerobíš) a Švédsko
Energia - čo je podľa teba investícia do energie? Máš vytypovaný konkrétny sektor, alebo len tak všeobecne? Veríš v rast energetického sektora počas zníženej ekonomickej aktivity? Alebo to má byť investícia na 10-15 rokov?
Ujo Cmorej Ti potom vyberie konkrétny fond
Austrália má pomer verejného dlhu k HDP okolo 27%, Libya má 1,8%
Ak chceš krajinu z nízkou zadĺženosťou a silnou menou tak :
Austrália 27%
New Zealand 41,7%
Sweden 36,3%
Norway 56,8 %
Switzerladn 36,3%
Zdroj : The Economist
Takže hal_sk ak chceš silnú menu a nízky dlh tak Austrália, Švajčiarsko (no na kurze EUR/CHF nič nezarobíš, ak bude SNB pokračovať vo svojej politike ešte aj prerobíš) a Švédsko
Energia - čo je podľa teba investícia do energie? Máš vytypovaný konkrétny sektor, alebo len tak všeobecne? Veríš v rast energetického sektora počas zníženej ekonomickej aktivity? Alebo to má byť investícia na 10-15 rokov?
Ujo Cmorej Ti potom vyberie konkrétny fond
share your trading ideas
https://www.facebook.com/groups/ukforexsk/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/ukforexsk/" onclick="window.open(this.href);return false;
Peniaze chcem investovať dlhodobo, než sa vykryštalizuje situácia okolo dlhovej krízy v EU a USA.
Sám som si kupoval nejaké akcie a ETF (mining, komodity, Ázijské firmy...) cez FIO e-broker, ale nie som profík. Takže chcem radšej fond, ktorý bude za mňa investovať do podobných vecí. Aby som nemusel každé 3 mesiace po nasporení pár drobných, špekulovať ktoré ETF a akcie kúpiť.
Sám som si kupoval nejaké akcie a ETF (mining, komodity, Ázijské firmy...) cez FIO e-broker, ale nie som profík. Takže chcem radšej fond, ktorý bude za mňa investovať do podobných vecí. Aby som nemusel každé 3 mesiace po nasporení pár drobných, špekulovať ktoré ETF a akcie kúpiť.
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 17 times
ze ujo Cmorej 
takychto podielovych fondov mas vsak ako maku. Okrem tej Australie ma velmi nic nenapada. v ETF je urcite omnoho vacsi vyber.
takychto podielovych fondov mas vsak ako maku. Okrem tej Australie ma velmi nic nenapada. v ETF je urcite omnoho vacsi vyber.
- peter977
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Po 23 04, 2012 9:22 pm
- Been thanked: 1 time
Tak mu sem skús chodiť tie najlacnejšie čo sa týka poplatkov...
share your trading ideas
Re: Podielový fond - Austrália, Nórsko, Švédsko, Švajčiarsko
Viac menej robia backoffice pre sprostredkovateľské firmy. Aby sprostredkovateľská firma nemusela mať zmluvy a administratívu s každým správcom zvlášť, tak im stačí EIC a majú menej starostí. Možno nižšie provízie je viac o vacsej flexibilite a novych moznostiach, kedy bude mozne zriadit Schodzu majitelov dlhopisov, Spolocneho zastupcu majitelov dlhopisov
Re: Podielový fond - Austrália, Nórsko, Švédsko, Švajčiarsko
Okrem tej Australie ma velmi nic nenapada. v ETF je urcite omnoho vacsi vyber.??
jho