aztek47 napísal:...preco neskusite spreadove obchodovanie.casovo nenarocne,na par minut denne.su obchodnici ktori svoj ucet zhodnotili o stovky 100% rocne.skuste stranku financnik cz kde maju aj online kurz.nechcem nikoho prezentovat a predavat.eln som Vam chcel ukazat dalsiu moznu cestu.
Aztek. Pri všetkej úcte k tým, čo robia stovky % si dovolujem tipnúť, že po rokoch bude málokto z nich schopný o sebe vyhlásiť, že dlhodobo dokázal robiť pár desiatok % ročne.
Dlhodobo znamená u mňa nad 10 rokov, pričom konečná pravda vyjde najavo až pri poslednom zúčtovaní: keď človek ukončí kariéru.
Burza je nevyspytateľná. Teoreticky sa dá ratať s nelimitovaným ziskom. Prakticky sa dá ísť do stoviek % a zbohatnúť. Lenže realita je taká, že málokto to dokáže. Piedestál slávy je malý a pod ním sa rozprestiera obrovský cintorín.
Spreadové obchodovanie je len jedna z možností. Nie je o nič ľahšie ani ťažšie ako čokolvek iné. Človek na to má, alebo nemá. Neexistujú ľahko zarobené peniaze.
V živote som sa stretol len z jedným spreadovým profíkom. Bol namakaný tak, že to, čo chŕlil zo seba sa nedočítaš v žiadnej knihe a nenaučíš v žiadnom kurze. A vravel, že po rokoch špecializácie je potencia okolo 40% p.a.
Čo myslíš na koľko ja odhadujem zakladateľov financníka.cz? (dúfam, že nie si jeden z nich ). Začali niekedy v 2003, takže teraz budú oslavovať 10 rokov. Stavím sa, že 5 rokov nezarobili na burze ani vyndru a teraz sú radi, keď im trh nadelí 10-30% p.a. Keď sa za 10 rokov dostali nad priemer 10% p.a, tak sú u mňa hviezdy. Osobne si myslím, že 90% peňazí čo v živote zarobili pochádza zo školiaceho biznisu. Skrátka pre mňa oni nie sú trejderi, čo začali školiť, ale školitelia, čo začali trejdiť.
P.S. Vieš čo najviac milujem na školiacom biznise? Že každý rok príde z nejakou inou stratégiou, ktorá zarába stovky %. A potom - po rokoch prídeš na to, že nefunguje nič, alebo funguje všetko. Že tajomstvo úspechu je len v tvojej hlave. Následne čumíš na ,,čistý graf,, a natočíš takéto funny video:
http://www.youtube.com/watch?v=NU0xtdwk0uA" onclick="window.open(this.href);return false;