Penny Stocks - Dobrý začiatok?
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Penny Stocks - Dobrý začiatok?
Mám jednu prostú otázku: Je to dobrý nápad začať obchodovať s penny stocks. Teda, že by som od teórie obchodovania prešiel rovno k penny stocks. Momentálne nevlastním žiadne akcie, len dlhodobo študujem princíp obchodovania.
-
Tilbur
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: St 03 02, 2010 8:41 am
- Has thanked: 65 times
- Been thanked: 52 times
Re: Penny Stocks - Dobrý začiatok?
vyberaj si na zaciatok len akcie zo SP500. usetris vela penazi.
http://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_ ... _companies" onclick="window.open(this.href);return false;
http://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_ ... _companies" onclick="window.open(this.href);return false;
My number one job as a trader is to manage risks not make money.
Ušetrím? Myslel som, že na nákupe penny stocks ušetrím
Aké sú výhody S&P 500? Na nevýhody sa ani pýtať nebudem, každý druh investovania nejaké má 
-
Airmike
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 31 times
V prvom prispevku hovoris o obchodovani penny stocks a v poslednom o nakupovani penny stocks. Takze treba asi najprv ujasnit co presne chces robit a potom si treba pozriet tieto dva filmy
Boiler Room (riziko)
Wolf of Wallstreet
Sam zistis preco pre zaciatocnika nie je dobry napad ovchodovat penny stocks
Boiler Room (riziko)
Wolf of Wallstreet
Sam zistis preco pre zaciatocnika nie je dobry napad ovchodovat penny stocks
pump and dump ja viem!!! Keby som investoval a potom hľadal ľudí, ktorý by mi cenu vytlačili hore? 
-
Airmike
- Guru Member ****
Ja by som chcel najskôr investovať skutočné minimum kvôli študijný účelom ako to na burze chodí. Mám pár tisíc, ležia mi v banke, myslím, že je ich tam škoda.
-
Tilbur
- Platinum Member ***
Aj par tisic je vela penazi, ak si nemozes dovolit o ne prist.
Vyhody SP500 akcii voci penny stock su podla mna tieto:
Vyssia trhova kaptalizacia, vyssia likvidita, mensia manipulovatelnost, nizsia volatilita.
Boli tu uz chalani, co investovali do penny stock cele portfolio a nedopadlo to dobre. Nedopadne to dobre, ani ak budes diverzifikovat len v ramci penny stocks.
Pozri si napriklad NDRM, co nie je ani penny stock. Takuto volatilitu by si neustal ani v longu ani v shorte.

Alebo skus obchodovat len index pomocou SPY, ktory zahrna cely kos tychto akcii. ....a vela studuj.
Vyhody SP500 akcii voci penny stock su podla mna tieto:
Vyssia trhova kaptalizacia, vyssia likvidita, mensia manipulovatelnost, nizsia volatilita.
Boli tu uz chalani, co investovali do penny stock cele portfolio a nedopadlo to dobre. Nedopadne to dobre, ani ak budes diverzifikovat len v ramci penny stocks.
Pozri si napriklad NDRM, co nie je ani penny stock. Takuto volatilitu by si neustal ani v longu ani v shorte.

Alebo skus obchodovat len index pomocou SPY, ktory zahrna cely kos tychto akcii. ....a vela studuj.
Nemám na to peniaze, aby som kupoval balík akcií, keď jedna má hodnotu okolo 100 euro/dolárov. Pri všetkých nevýhodách penny stocks sa mi to zdá najlogickejšie. Nerobím si nádeje na rýchle zbohatnutie, len chcem získať skúsenosti. Za mesiac budem mať 19 rokov a myslím, že je najvyšší čas začať!
Penny stock je ako kupovat hodinky od pochybnych obchodnikov na ulici.Dal by si im v skutocnosti svoje peniaze a kupil od nich rolexky?
-
Tilbur
- Platinum Member ***
Aky je rozdiel medzi nakupom jednej akcie za 100$ a 200ks akcii za 0,5$?
Aky je rodiel medzi rastom akcie o 5% ak stoji 100$ alebo 0,5$?
Risk a dobry pocit ze v druhom pripade mas "viac" akciitilbur napísal:Aky je rozdiel medzi nakupom jednej akcie za 100$ a 200ks akcii za 0,5$?
-
Airmike
- Guru Member ****
Rozdiel tam je a je pomerne velky. Akcia ktora stoji 0.5 je menej likvidna a viac volatilna. Takze z trhoveho hladiska ma v tomto mlady muz pravdu ze je to lepsie.tilbur napísal:Aky je rozdiel medzi nakupom jednej akcie za 100$ a 200ks akcii za 0,5$?
To v com sa ale moze kruto zmylyt je relevancia vyberu.
som si skoro isty, ze keby hocaky laik chcel tieto stocks nakupovat tak nakupi shit.
Je možné kupovať akcie po jednom? Myslel som, že sa predávajú v balíčkoch s určitým počtom. V tom prípade by som to s tou stovkou za jednu aj skúsil
Ospravedlňujem sa za hlúpe otázky 
Prečítaj si túto štúdiu a pokiaľ nescalpíš a nie si veľmi veľmi malý participant, čo sa týka pretočeného objemu, tak sú OTCs strata času.
Do Investors Overpay for Stocks with Lottery-Like Payoffs? An Examination of the Returns on OTC Stocks
http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm? ... id=1733225" onclick="window.open(this.href);return false;
Do Investors Overpay for Stocks with Lottery-Like Payoffs? An Examination of the Returns on OTC Stocks
http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm? ... id=1733225" onclick="window.open(this.href);return false;
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2550 times
- Been thanked: 2896 times
GoldKing napísal:Je možné kupovať akcie po jednom? Myslel som, že sa predávajú v balíčkoch s určitým počtom. V tom prípade by som to s tou stovkou za jednu aj skúsilOspravedlňujem sa za hlúpe otázky
Dobrý začiatok je keď si veci najprv naštuduješ. Samozrejme, že akcie na regulárnej burze môžeš nakupovať od jedného kusa. Oni sa len kótujú v lotoch ( 1 lot = 100ks). Okrem toho, že OTC burzy kde sa obchodujú penny stocks sú nelikvidné a akcie netransparentné ( nemajú účtovníctvo pod verejnou kontrolou ) sú dôležité aj náklady obchodovania. Ono vraziť napr. do akcií Applu 10 000 USD ťa môže stáť 1 USD ( 100 akcií po 100 USD ), ale vraziť 10 000 do penny stocks ťa môže vyjsť aj na desiatky dolárov. To isté sa týka predaja. Likvidita je o tom, že akcie Applu predáš za sekundu a za cenu ktorú práve vidíš, no pri akciách penny stocks sa ti môže stať , že sa ich nezbavíš celé dni a kótovaný rozdiel medzi nákupnou a predajnou cenou bude obrovský. Aj ked sa niečo deje a budú objemy, neznamená to, že sa ti bude dariť kúpiť/predať za dobrú cenu. Vždy ťa môžu predbehnúť tí, čo majú edge a skúsenosti...
Ja ťa neodhováram, aby si to neskúšal...len ti radím, aby si si to najprv naštudoval. A potom, ked budeš mať v hlave nejakú stratégiu aby si to vyskúšal najprv bez peňazí (paper trading, demoverzia ). Ked to bude fungovať, tak potom do toho vrazíš reálne peniaze - najprv menej, postupom času viac.
Začiatočníci obyčajne inklinujú k penny stocks, lebo hladajú niečo kde by s malými peniazmi mohli urobiť veľký zisk... Najlepšie už zajtra...Lenže realita je taká, že ,,easy money,, neexistujú. Všade je silná konkurencia a velký zisk môžeš urobiť jedine s veľkým rizikom. Veľké riziko však obyčajne nevydrží dlho. Radšej si stanov realistický plán, rozmeň si tento plán na drobné ( na mesiace, týždne ) a pokús sa byť lepší ako trh. Ak to dokážeš, môžeš svoj plán, vklad i riziko navyšovať...
@komisie
Pri takto low priced stocks sa zväčša platí (malo by sa) per trade ako pre share alebo niektorí brokeri ti vedia per share komisie znížiť na OTC pomer, ktorý sú týmto smerom focusnutý. Taká katastrofa to nie je, inak by tam intraday trejderi neprežili. a zatiaľ tam teda nejaký sú.
Pri takto low priced stocks sa zväčša platí (malo by sa) per trade ako pre share alebo niektorí brokeri ti vedia per share komisie znížiť na OTC pomer, ktorý sú týmto smerom focusnutý. Taká katastrofa to nie je, inak by tam intraday trejderi neprežili. a zatiaľ tam teda nejaký sú.