zaoberá sa tu niekto dôkladnejšie emerging markets a hlavne napr. Latinskou Amerikou a špecificky Brazíliou? Po tých x rokoch slabých výsledkov EM všeobecne a Brazílie obzvlášť by možno nebolo na škodu sa na to zamerať (aj kvôli mean reversion, ktorá by skôr či neskôr mala nastať). Čo-to som si o Brazílii teraz prečítal, reál, Petrobras, OIBR atď a tak nejak sa zamýšľam, kedy (ak vôbec) na Brazíliu naskočiť, či už etfko EWZ, alebo PBR, OIBR alebo niektoré iné firmy. Ide dakto so mnou?
Latinská Amerika/Brazília
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
notrader
- Dátum registrácie: Po 17 02, 2014 2:51 pm
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Latinská Amerika/Brazília
Čaute,
zaoberá sa tu niekto dôkladnejšie emerging markets a hlavne napr. Latinskou Amerikou a špecificky Brazíliou? Po tých x rokoch slabých výsledkov EM všeobecne a Brazílie obzvlášť by možno nebolo na škodu sa na to zamerať (aj kvôli mean reversion, ktorá by skôr či neskôr mala nastať). Čo-to som si o Brazílii teraz prečítal, reál, Petrobras, OIBR atď a tak nejak sa zamýšľam, kedy (ak vôbec) na Brazíliu naskočiť, či už etfko EWZ, alebo PBR, OIBR alebo niektoré iné firmy. Ide dakto so mnou?
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 198 times
- Been thanked: 457 times
Re: Latinská Amerika/Brazília
Tu 100 Eur tam 200 Eur... a ani sa nezbadas a majetok je fuc.
Zacinas moc nahanat trhy, aby trhy nedobehli teba.
V 2008 som tak nahanal akcie a dodnes ich mam v portfoliu s vynosom niekde v okoli nuly FNMA,FMCC,AIG,RBS drzim, ABK mi skrachovalo a len F som predal s peknym 700% ziskom.
V 2008 som tak nahanal akcie a dodnes ich mam v portfoliu s vynosom niekde v okoli nuly FNMA,FMCC,AIG,RBS drzim, ABK mi skrachovalo a len F som predal s peknym 700% ziskom.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
-
notrader
No aj to je možné, nikto nevie, čo bude. Ale chápeš, hľadám možnosti na zaujímavé (v podstate drobné) investovanie a nebudem kupovať niečo, čo je na rekordných maximách alebo blízko k nim, skôr sa snažím nájsť trhy, ktoré sú "podcenené", sledovať to nejakú dobu, aby som si vytvoril názor, čítať veci, učiť sa a potom sa rozhodnúť.jogo napísal:Tu 100 Eur tam 200 Eur... a ani sa nezbadas a majetok je fuc.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 198 times
- Been thanked: 457 times
Teraz sa to lahko napise, ze v roku 2010 by som nakupil SPDR. Bol som na forach aj na burze vtedy a nepoznam jedneho cloveka, ktory by vtedy nakupil index alebo akcie a drzal doteraz.notrader napísal:Keby bol rok dajme tomu 2010 alebo 2011, tak asi vezmem SPDR alebo iné veľké americké ETF
Bol tu ICE809, ktory nakupil v roku 2008 akcie skoro na dne, drzal to snad styri roky, ale potom neviem, co s tym urobil, lebo uz nebol spokojny s vynosmi. Zacal obchodovat opcie, rozoberal to tu s nami a potom sa odmlcal.
p.s: Aby som nezabudol na Ladisa. Ten nakupuje akcie nonstop snad od roku 2000, par bank mu skrachovalo, prisiel asi o polovicu penazi, ale kupuje dalej a pravdepodobne je uz teraz v zisku.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
-
notrader
jasne, beriem, je dost mozne, ze by som sa zachoval inak ako si teraz myslim. Kazdopadne mi slo o vysvetlenie, preco hladam ine moznosti okrem napr. USA (ktore sa dnes uz asi neoplati). Stale si myslim, ze klasicke pasivne investovanie je dlhodobo najlepsia moznost, akurat ze dnes su aj v tom moznosti obmedzene. Keby boli napriklad dlhopisove vynosy dnes normalne, tak beriem dlhopisy (ETF), v tom je viacmenej istota a neriesim nic.jogo napísal:
Teraz sa to lahko napise, ze v roku 2010 by som nakupil SPDR. Bol som na forach aj na burze vtedy a nepoznam jedneho cloveka, ktory by vtedy nakupil index alebo akcie a drzal doteraz.
Bol tu ICE809, ktory nakupil v roku 2008 akcie skoro na dne, drzal to snad styri roky, ale potom neviem, co s tym urobil, lebo uz nebol spokojny s vynosmi. Zacal obchodovat opcie, rozoberal to tu s nami a potom sa odmlcal.