SaSovia?

Politika, svetonázory, naša spoločnosť
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.

kdo je vam sympatickejsi?

sas
24
59%
sdku
17
41%

Celkom hlasov: 41

peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 17 times

Re: SaSovia?

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

mohol si sa aj ty prihlasit a keby si dal vyssiu ponuku, rozsiril by si svoje portfolio nehnutelnosti :wink:
samozrejme to kupoval, lebo vedel, ze na tom bude zisk. Respektive dal taku ponuku aby bol zisk, ak mu to za to predaju. Mal informacnu vyhodu - vedel kto kedy predava a dobre tie pozemky poznal.
Samozrejme to mohol byt aj odzub, ale to uz my nezistime.
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

Mal informacnu vyhodu - vedel kto kedy predava a dobre tie pozemky poznal.
veď práve toto je ten odžub.
Pette
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ut 27 02, 2007 4:59 pm
Has thanked: 1 time

Príspevok od používateľa Pette »

Vo vyspelej demokracii je normalne, ze nepodpisujem zmluvy sam so sebou, ak je jedna strana statna alebo mestska. V preklade, tym, ze spravujem statny majetok, musim potlacit svoj osobny prospech do pozadia. Teda - v tomto pripade nazapojit sa do sutaze o pozemok mestskej firmy, kde som riaditelom. A dalej je uplne irelevantne, ze davam najviac. Riaditelom som dobrovolne, volba prinasa nutnost vzdat sa inych rozhodnuti.
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

velká katstrofa to síce neni (v porovnaní s Bielikom z KDH, Palackom z SDKU a podobne), ale ked uz vtedy vedel ze che byt politikom, tak to nebol moc dobry tah.
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

Pette napísal:Vo vyspelej demokracii je normalne, ze nepodpisujem zmluvy sam so sebou, ak je jedna strana statna alebo mestska. V preklade, tym, ze spravujem statny majetok, musim potlacit svoj osobny prospech do pozadia. Teda - v tomto pripade nazapojit sa do sutaze o pozemok mestskej firmy, kde som riaditelom. A dalej je uplne irelevantne, ze davam najviac. Riaditelom som dobrovolne, volba prinasa nutnost vzdat sa inych rozhodnuti.
Chapem tento postoj, ale nesuhlasim s nim. Nefandim hraniu sa na cistejsich ako cistych a svatejsich ako svatych. Preco by som sa nemal zapojit do sutaze, ked mozem ponuknut najviac. Tym, ze sa nezapojim nakoniec dosiahnem nizsi uzitok aj ja aj predavajuci: predavajuci dostane menej a ja nedostanem pozemok, ktory chcem. Samozrejme vychadzam z predpokladu, ze nikoho nepodplacam, neovplyvnujem a pod. A to je zasa druha vec, ako zabezpecit kontrolu a prevenciu pred takymito vecami.
jonatanus
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 12 04, 2007 4:02 am

Príspevok od používateľa jonatanus »

napriklad preto ze teraz poskodil stranu.

inac ten ma take stastie ze by iste vyhral aj v sportke, vyhrat sutaz z 18 ucastnikov a pritom to kupit za polovicu trhovej ceny....
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2625 times
Been thanked: 2973 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

...keď bola súťaž, boli zverejnené inzeráty a zúčastnilo sa 18 firiem a išlo o pár miliónov, tak čo je to proti ,,nástenkovému tendru,, ktorý bol zverejnený za dverami a išlo o miliardy?

Fico je majster sveta, keď treba obviniť niekoho iného, ale hluchý, slepý a nemý, keď má vysvetlovať vlastné kauzy.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

Jonatanus, odkial mas tu polovicu trhovej ceny ?

http://richardsulik.blog.sme.sk/c/23012 ... k-OLO.html" onclick="window.open(this.href);return false;
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

faxcopy to vraj obratom predali za dvojnásobok. Ono tam nejde ani tak o to, či si to sám sebe vysúťažil. Veď sa tam nič extra nestalo. Ale do niečoho podobného proste ani nemal ísť - ak už v tej dobe vedel že chce robiť politiku. Zas na druhú stranu keď to porovnám s Ďurkovským napríklad, tak táto Sulíkova kauza je absolútne nič - takmer to nestojí za zmienku. ostatná pravica si takéto a horšie kauzičky vyrobí každý mesiac. SNS, HZDS a SMER ani porovnávať nemusím - tie sú v kauzách o tri rády ďalej.
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

mily Risko S.!
ak si naozaj myslite, ze sme vsetci uz nacisto vymeteni a tupi, ste na omyle!
Je mi velmi luto, ze volici SaS, ktori si od arogantnosti casto nevidia ani na spicku nosa, nie su o nic chytrejsi ako priemerny Mikivolic, ci Ficovolic a opat iba primitivne naletia na obludne popoulisitcke tahy marketingovej strany typu SOP a ANO... Zdovodnujem nizsie!
Podla zakona c. 138/1991 Zb. o majetku obci je obec povinna pri predaji nehnutelnosti vypracovat znelecky posudok a nasledne ma v zasade iba styri zakonne moznosti ako dane pozemky predat: A) obch. verejna sutaz v rezime Obchodneho zakonnika (OVS) B) dobrovolna drazba (DD) C) priamym predajom, iba pri majetku do 40.000 Evri (v nasom pripade OLO tym padom nepouzitelne) D) v pripade hodneho osobitneho zretela, o ktorom obecné zastupiteľstvo rozhodne trojpätinovou väčšinou prítomných poslancov, moze obec predat svoj majetok aj klasickou kupnou zmluvou mimo OVS, DD a priameho predaja. Na prvy pohlad najtransparentnejsie vyzera moznost A (najma fonsticky :), cize OVS, avsak zdanie laika klame...!!! Zo svojej praxe v advokacii viem, ako sa pripravuju a uskutocnuju taketo OVS pri predaji nehnutelneho majetku obci. Taktiez sa nemozno dat pomylit znaleckym posudkom, ten sa tiez pripravuje na objednavku, absolutne bezna prax, ved aj znalec mnusi z niecoho zit! Vitaz je uz vopred jasny, na jeho ponuku sa nastavuju aj cele parametre a podmienky OVS. Aby to vyzeralo autenticky, do sutaze sa prihlasia aj nejake dalsie subjekty, co dnes nie je problem, staci si pozriet kolko je na Slovensku registrovanych s.r.o. pouzivanych na rozne podobne ucely, ktorych ucelom nie je klasicke podnikanie v pravom slova zmysle. Dovolim si povedat, ze by som sa vobec necudoval, ak drviva vacsina firiem prihlasenych v danej OVS bolo prihlasenych iba ako "kroví". Podozrive je aj to, ze v prvej sutazi vitaz OVS nezaplatil kupnu cenu, navyse ked sa dana kupa v suhrne okolnosti pripadu vyznieva velmi vyhodne! V pripade OLO by bolo najtransparentnejsie a najvyhodnejsie predat dane nehnutelnosti formou moznosti B, dobrovolnej drazby, pricom si dovolim tvrdit, ze touto formmou by Bratislava ziskala ovela vyssiu kupnu cenu ako zaplatila Fax Copy!!! Tu by vsak bolo obrovske riziko, ze by nehnutelnosti nenadobudol uz vopred vybrany uchadzac! Moznost D, cize predaj na zaklade osobitneho zretela je najmenej transparentny a velmi podozrivy, comu sa samozrejme chceli dotycni pani vyhnut! Takze mili "najvzdelanejsi a najmudrejsi" volici SaS (ako o sebe sebavedomo a velkohubo tvrdia :), opat raz naletia marketingovej chymere, ktora ma rovnako za usami a ktorej posobenie bude vernou kopiou posobenia SOP a ANO. Boh nas ochranuj! Inak je zvlastne, ako SME vzdy zverejnuju vsetky dokumenty, najma zmluvy tykajuce sa SMERu, no teraz sa akosi komplexnemu objasneniu veci vyhyba, skor sa zameriava na ochranu SaS... A aby som nezabudol, podstatne je aj posobenie Riska Sulika v OLO, kde sa sice zdrzal hlasovania, no mal pristup ku vsetkym sutaznym ponukam etc.
Opakujem sa, p. Sulik, naozaj si myslite ze sme tu vsetci tupci????????!!!!! Z hladiska ucelovosti Vas chapem, pre Vas potrebnych 6-8 % oslovite a zmanipulujete Vasimi sofistikovanymi fabulaciami, zial, Vy presne zapadate do slovenskej politickej zumpy... :(((
Pette
Guru Member ****

peter.cmorej napísal:Chapem tento postoj, ale nesuhlasim s nim. Nefandim hraniu sa na cistejsich ako cistych a svatejsich ako svatych.
To nemusis fandit. Sme na Slovensku, neda sa cakat, ze budeme tam, kde to ine narody buduju 200 rokov.

btw, zacina sa vytahovat - http://spravy.pravda.sk/kandidata-sas-v ... domace_p09" onclick="window.open(this.href);return false;
jogo
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 202 times
Been thanked: 466 times

Príspevok od používateľa jogo »

Poviem Vam poviedku:

Jeden mlady Ing.Novak sa stal veducim vypoctoveho strediska v jednej statnej organizacii.Druhy mlady Ing.Kovac zalozil s.r.o, ktora predavala pocitace.
Pan Ing. Novak vypisoval verejne sutaze na obstaranie zariadeni do vypoctoveho strediska. Dostaval kopec sutaznych ponuk,ktore si vklude prestudoval.Posledny den pred koncom sutaze zavolal Ing.Kovacovi a povedal mu: Mam tu najnizsiu ponuku za tolko korun.Daj svoju ponuku o trochu nizsie.
A Ing. Kovac dal trochu nizsiu ponuku,ako bola najnizsia ponuka.
A takto firma Ing. Kovaca vyhrala kazdu verejnu sutaz v danom vypoctovom stredisku.
Kazdy bol spokojny.
Aj Ing. Kovac, lebo mal slusny obrat pri slusnom zisku a vyhral kazdu sutaz.
Aj Ing.Novak, lebo mal z kazdej sutaze slusnu proviziu od Ing.Kovaca.
Aj statna organizacia,lebo vyhravala vzdy najlepsia ponuka.

P.S: Akakolvek podobnost s skutocnymi osobami alebo firmami je ciste nahodna...
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

vsak tak to presne chodi :) Aj to PS Riskovi je napisane velmi presne. Netvrdim, ze to bolo ciste. Len by som Sulika nekritizoval za to, ze sa do sutaze prihlasil. Aj ja by som sa prihlasil :) Skor by sa malo kritizovat, ze neexistuje ucinna kontrola verejnych sutazi. Ale to je stary problem.

Vsak si to realne zoberte: je dnes mozne prihlasit sa do VS bez toho aby Vas niekto v buducnosti obvinil, ze ste to vyhrali podvodom ? Neexistuje. Vdaka tomu, ze to funguje tak ako funguje, vzdy Vas niekto obvini, ze ste si vyrobili papierovych protikandidatov a neviem co. Mozete svatejsi ako svaty a nic Vam to nepomoze.

Vedene do absurdna, ak ma niekto co i len teoreticke buduce politicke ambicie, nikdy by sa do ziadnej VS nemal prihlasit. Aj ked Pettemu to pride ako "politicka kultura", mne to pride ako riadna blbost.
Pette
Guru Member ****

peter.cmorej napísal:Vedene do absurdna, ak ma niekto co i len teoreticke buduce politicke ambicie, nikdy by sa do ziadnej VS nemal prihlasit. Aj ked Pettemu to pride ako "politicka kultura", mne to pride ako riadna blbost.
Ale pozor Peto - prekrucas. Hovorim, ze ak si riaditel statnej firmy, nemozes predavat majetok svojej firme. To je ta politicka kultura.
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

pochopil som to inak, sorry
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Vždy tu budú ľudia, ktorí sa chcú obohatiť. Čo najviac Ficovi vyčítam, že každú jednu zlodejinu vytrvalo obhajoval. Nemal problém sa pri akomkoľvek svinstve postaviť pred kamery, novinárov vyhlásiť za idiotov, slizských hadov, a obhajovať akúkoľvek zlodejinu. Potom dal ministrovi odstupné a odlifroval ho niekam do Bruselu. Nejde o to, či sa stane zlodejina, ale akým štýlom sa k nej postavia.“

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5423597/prekruzkova ... z0qxodi8Ld" onclick="window.open(this.href);return false;

:!: A teraz pozor: čítanie na 40 strán pre politických fajnšmekrov.
:!: Kto začne, ten to musí dočítať. Veľmi zaujímavý až šokujúci obsah plný faktov a konšpirácií.
:!: Jonatanus a Filip - pre vás povinné čítanie.

Dole je meno chlapíka, ktorého prekrúžkovali do parlamentu.
Našiel som to na webe.
Bude to zaujímavá vláda, keď sa do nej prekrúžkovala aj štvorka z OKS.
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=sk" onclick="window.open(this.href);return false;
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

tak keď toto napísala tá prekrúžkovaná štvorka zo SAS? Tak s pánom bohom. Slovenský ZEITGEIST. Som si pôvodne myslel, že sú trošku normálnejší. Tí na stabilitu a podporu vlády moc nevyzerajú. Cukrík na tanieri pre Fica sa lepšie rysuje.

Dosť dobre nechápem prečo sa potom tlačili na kandidátku SAS - lebo konšpirujúci, nacionalistický, katolíci sa k SAS moc nehodia.
Lobista
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ne 16 12, 2007 11:46 pm

Príspevok od používateľa Lobista »

Drsne citanie, chce sa mi zvracet :P
radvan
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ne 20 05, 2007 9:26 am
Been thanked: 11 times

Príspevok od používateľa radvan »

trosku dlhe citanie, ale prejdem si to cele ... z toho co som precital zatial vidim, ze bude fun, som zvedavy kolko ludi v SaS (kde je najvacsia neznama) su podobne cisla ...

avsak zaujimave info je v tom clanku na SME ... a to ze teda nie je az tak tazke a drahe dostat sa do parlamentu ... strategia ktoru zvolili bola v podstate najst si stranu, ktora sa s najvacsou pravdepodobnostou dostane do parlamentu, ale nebude mat vyrazne viac nez 5% (SAS), nasledne sa dostat na kandidatku, potom uz len potrebujes dostat viac nez 3% hlasov v strane -> ak je ucast ~60% volicov pri 4,3 miliona opravnenych, co je 2,6 miliona a nasledne strana ziska medzi 5-10% (130 000 az 260 000 hlasov) tak z nich potrebujes dostat 3% preferencnych hlasov co je tak 5-10 000 hlasov ... co nie je vobec vela ... a oni zvolili velmi dobry postup na oslovenie volicov - regionalna reklamna tlac (siroka zakladna, lacna inzercia v porovnani s inymi formami, nesofistikovany volici) ...
http://www.Quantpedia.com - the leading quantitative trading research company
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

radvan napísal:trosku dlhe citanie, ale prejdem si to cele ... z toho co som precital zatial vidim, ze bude fun, som zvedavy kolko ludi v SaS (kde je najvacsia neznama) su podobne cisla ...

avsak zaujimave info je v tom clanku na SME ... a to ze teda nie je az tak tazke a drahe dostat sa do parlamentu ... strategia ktoru zvolili bola v podstate najst si stranu, ktora sa s najvacsou pravdepodobnostou dostane do parlamentu, ale nebude mat vyrazne viac nez 5% (SAS), nasledne sa dostat na kandidatku, potom uz len potrebujes dostat viac nez 3% hlasov v strane -> ak je ucast ~60% volicov pri 4,3 miliona opravnenych, co je 2,6 miliona a nasledne strana ziska medzi 5-10% (130 000 az 260 000 hlasov) tak z nich potrebujes dostat 3% preferencnych hlasov co je tak 5-10 000 hlasov ... co nie je vobec vela ... a oni zvolili velmi dobry postup na oslovenie volicov - regionalna reklamna tlac (siroka zakladna, lacna inzercia v porovnani s inymi formami, nesofistikovany volici) ...
Je to založené na filozofii, že malé, alebo nové strany sa spolčia s hocikým, len aby mali dostatok hlasov a dostali sa do parlamentu.
Tí štyria mali zozbieraných 14 000 hlasov a na základe toho ich Sulík kontaktoval a ponúkol im kandidátku.
V Košiciach Sidor sľúbil Bugárovi, že mu získa 8000 hlasov.
Bugár sa spojil s OKS, lebo mu zrejme židia zafinancovali kampaň (odkial by mala nová strana na takú masívnu kampaň?) a vedel , že všetci budú voliť svoju,,veľkú štyrku,,.
A nakoniec ich aj vykrúžkovali do parlamentu.
A tak sa stalo, že zo 14 poslancov maďarskej strany je len 7 maďarov.
Hokejista Lukáč dostal ponuku od Slotu, lebo to znamenalo príslub 4000 hlasov. A paradoxne vdaka tomu sa SNS udržala v parlamente. Lukáč bol 9 rokov na úrade práce a je mu jedno za koho bude sedieť v parlamente. Aj povedal, že bude hlasovať tak, ako by bol nezávislý.
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

Pacila sa mi odpoved Vinca Lukaca na otazku redaktora SME. Redaktor sa pytal, ze uz dlho sa hovori o obmedzeni imunity poslancov a znizeni ich platov, ktore su az 3600 Eur. Vinco na to: "To uz tak funguje dlho. Urcite teraz ja, Vinco Lukac, nenavrhnem aby sa to zmenilo." :lol:
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Bugár sa spojil s OKS, lebo mu zrejme židia zafinancovali kampaň (odkial by mala nová strana na takú masívnu kampaň?) a vedel , že všetci budú voliť svoju,veľkú štyrku
samozrejme - a keď kandidovali sami za seba, tak im nikto peniaze nedal a nikto (ani židia) ich nevolil. Demokratická strana odkiaľ OKS pochádzajú sa rozpadla asi tiež ju nijakí židia nepodporovali. OKS - mediálne podporoval akurát tak Týždeň, ktorý zrovna u židov moc populárny nie je. Juggler trošku menej konšpirovania by to chcelo.
Brani
Silver Member *
Dátum registrácie: So 13 06, 2009 11:47 am

Príspevok od používateľa Brani »

Čo to bolo v správach? Nejaká manifestácia, že Sulík slúbil dekriminalizáciu trávy?
This makes me homesick: http://www.youtube.com/watch?v=aBNu8ahM ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

filip glasa napísal:samozrejme - a keď kandidovali sami za seba, tak im nikto peniaze nedal a nikto (ani židia) ich nevolil. Demokratická strana odkiaľ OKS pochádzajú sa rozpadla asi tiež ju nijakí židia nepodporovali. OKS - mediálne podporoval akurát tak Týždeň, ktorý zrovna u židov moc populárny nie je. Juggler trošku menej konšpirovania by to chcelo.
na druhej strane mi vysvetli aka je to nahoda ze vsetci 4 su zidia a ich cestny predseda je gal.
a te sebejove pro-izraelske sracky v tyzdni.. neviem v ktorom normalnom mediu by mu to tolerovali.

najviac som sa bavil ked gal o nich na ct24 vypraval jaki su oni uzasne cestni a mudri a neviem jaki.. a rudko zajac je asi nevlastny brat petra.

a najcestnejsi pan gal zabudol dane zaplatit z tv nova.

nemam nic proti zidom, ale ked vidim taketo "nahodne" spolky 100% zidovske.. (ked zidov je tu oficialne asi tolko jak cernochov) a este ked osebe vypravaju jaki su oni majstri galaxie v cestnosti...
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

No, je ich tu okolo 4500. Bratislavská obec má 800 členov a košická 700. Držia pokope. Neexistuje , aby krúžkovali gójov.
V parlamente a vo vláde je ich možno 20. Politických a mienkotvorných analytikov 90%. Keď čítam sobotňajšie Sme, tak mám pocit, že gójovia sú minorita.
Maďarov je u nás 500 tisíc, ale v parlamente ich teraz bude 7.
Nie som antisemita, ale židia ako takí ma fascinujú.
Odkedy som medzi nimi žil v Amerike, odvtedy ich náruživo študujem. A oplatí sa. Ani na burze niet lepších obchodníkov.
Pette
Guru Member ****

tak a je po experimente s nazvom Odvodovy bonus, nebude v programe vlady.
klucove sluby SaS sa akosi neplnia....
Brani
Silver Member *

Tak a možno zúfaš ešte predčasne. Oficiálne neoznámili ešte nič. Treba vydržať.
This makes me homesick: http://www.youtube.com/watch?v=aBNu8ahM ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Pette
Guru Member ****

Brani napísal:Tak a možno zúfaš ešte predčasne. Oficiálne neoznámili ešte nič. Treba vydržať.
Nezufam, naopak:) Odvodovy bonus je absolutna hlupost, nepremyslena vec bez spocitanych a domyslenych dopadov na spolocnost.

Ano, odvody potrebuju zjednodusenie a znizenie, staci ale dorobit tento system, nie zavadzat nieco tak radikalne a hlavne neotestovane.
Brani
Silver Member *

Pette napísal: Odvodovy bonus je absolutna hlupost
Snažíš sa nám tým povedať, že p.Sulík je hlupák? Je to to, čo sa nám tým snažíš povedať? A koho si to volil?? :wink:
Teraz trocha vážnejšie. Neviem ,ale ak si zoberieme do úvahy, že p.Sulík oznámil nereálnosť dekriminalizácie marihuany, existenciu registrovaných partnerstiev a teraz už aj (údajne) nereálnosť odvodového bonusu, tak čo ostane SaSke vlastne z volebného programu, čo mienia dodržať? :?:
slimak
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Po 08 12, 2008 9:11 pm

Príspevok od používateľa slimak »

Dnes som pocul bugara, ze OB nie, ze nezamestnany ci dochodca nemoze dostat 116 eur.
Smiesne, kolko dostavaju? Kamarat s ktorym zahram tennis tvrdil, ze dostal 118 davky a na alimenty(1 dieta) dal 116.

Mikos dochodky pre policajtov, brat im nebude ale dalsia veta ze to je neudrzatelne. A treba sa zamysliet nad tym.

13. dochodky, nesystemove, nemame nato ale nezrusime.

Schodok je aky je. Bol minuly rok aky bol. Pre neznaukov v jednom aj druhom roku ce 4 mild eur teda 7%. Co spravime? Nic, naco? Podla mna je to aj dobre, aka bude inflacia?
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Pette napísal: Nezufam, naopak:) Odvodovy bonus je absolutna hlupost, nepremyslena vec bez spocitanych a domyslenych dopadov na spolocnost.

Ano, odvody potrebuju zjednodusenie a znizenie, staci ale dorobit tento system, nie zavadzat nieco tak radikalne a hlavne neotestovane.
Tipujem, že ty Pette si živnostník:

Tak, ako je odvodový bonus nastavený, môže zvýšiť príjmy mnohým rodinám. Štvorčlennej rodine, kde manžel zarába 800 eur a manželka 600 eur, by oproti súčasnosti stúpol mesačný príjem podľa SaS o 182 eur.

Nepoteší však všetkých živnostníkov napríklad vtedy, ak si nebudú môcť uplatniť paušálne výdavky vo výške 40 percent. Začínajúci živnostníci si v prvom roku podnikania neplatia odvody na sociálne poistenie, po novom budú.

Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/5428564/odvod ... z0rRK1YNxA" onclick="window.open(this.href);return false;

Dôležité je, aby daňovú reformu nepokašlali a podľa možností aspoň začali odvodovú.
Ficko už začal princíp jednotnej dane rozbíjať a keby ostal vo vláde, nasledovalo by zvyšovanie daní.

ROZDÁVANIE + ZVYŠOVANIE DANÍ + ZADĹŽOVANIE = CESTA DO PEKLA
Pette
Guru Member ****

Brani napísal:Snažíš sa nám tým povedať, že p.Sulík je hlupák? Je to to, čo sa nám tým snažíš povedať? A koho si to volil?? :wink:
Teraz trocha vážnejšie. Neviem ,ale ak si zoberieme do úvahy, že p.Sulík oznámil nereálnosť dekriminalizácie marihuany, existenciu registrovaných partnerstiev a teraz už aj (údajne) nereálnosť odvodového bonusu, tak čo ostane SaSke vlastne z volebného programu, čo mienia dodržať? :?:
Volil som SDKU.

To neviem, to je na sluboch pana Sulika a jeho strany:)
Pette
Guru Member ****

JUGGLER napísal:Tipujem, že ty Pette si živnostník:

Dôležité je, aby daňovú reformu nepokašlali a podľa možností aspoň začali odvodovú.
Ficko už začal princíp jednotnej dane rozbíjať a keby ostal vo vláde, nasledovalo by zvyšovanie daní.

ROZDÁVANIE + ZVYŠOVANIE DANÍ + ZADĹŽOVANIE = CESTA DO PEKLA
Nie, nie som zivnostnik.

Ty Juggler, si casto v nazoroch fatalista.

Kazda takato obrovska, systemova zmena nie je len o nejakych cistych eurach ako vystupe z nej - je o dopade na spolocnost, fungovanie obchodnych vztahov, dopadoch na jednotlive skupiny. OB som si prestudoval, rovnako aj obe analyzy SAV a MESA, Sulikov web sledujem od zalozenia. Preto, videl som, ze nemaju veci domyslene. Mozno spocital tvrde cisla, ale ten zbytok, nato zabudli.

Podla mna je cesta zjednodusenie terajsieho systemu, postupne znizovanie odvodov a dani (co je ale malo realne, vzhladom na stav ekonomiky a demograficky vyvoj). Samozrejme, zjednotit platenie, lepsie sa pozriet na vynimky.
Pette
Guru Member ****

http://spravy.pravda.sk/nova-vlada-zrej ... domace_p29" onclick="window.open(this.href);return false;

Ha ha ha:)

"Vyjadrenia zmenil až v nedeľu. "My nehovoríme, že odmietame podpis. My hovoríme, že sa nebudeme k tomuto vyjadrovať dokedy nemáme mandát."

Takze, dobra strana, stihli popriet svoju podstatu za tyzden a dva dni po volbach:)
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

http://ekonomika.sme.sk/c/5432316/sas-s ... bonus.html" onclick="window.open(this.href);return false;

teraz asi skoci pod vlak lebo sa mu nepodarilo presadit marihuanu, registrovane partnerstva, odvodovy bonus, zabranit pozicke grecku, atd. cely tyzden tvrdo za tie veci bojoval

KOKOMEDIA
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Pette napísal: Podla mna je cesta zjednodusenie terajsieho systemu, postupne znizovanie odvodov a dani (co je ale malo realne, vzhladom na stav ekonomiky a demograficky vyvoj). Samozrejme, zjednotit platenie, lepsie sa pozriet na vynimky.
Súhlas.

Prečo fatalista? To je človek, čo verí, že jeho osud, alebo osud sveta je dopredu určený.
Ja som presný opak. Verím, že len odo mňa samého závisí môj osud, šťastie, zdravie atď.
A verím, že smerovanie štátu závisí od tých sráčov - politikov.

Cirkev robí z ľudí fatalistov. Ja som vnútorne silný a nezávislý, nepotrebujem oporu.

Nechcem sa šprtať do vecí, čo sa nevyznám, preto odvodový bonus neobhajujem, ani nekritizujem.
A je mi jedno, či sa ho vzdajú a s ním aj registrovaných partnerstiev a marihuany. To je vec konsenzu , dôležité je, aby sa ujednotili na kľúčových témach a to sú zastavenie úpadku a rozkrádania verejných zdrojov a aspoň status quo v daňovej reforme.
Najviac sa bojím presného opaku. Že nebudú vedieť ustupovať, robiť kompromisy, začnú sa hádať a navzájom vydierať, že bez hociktorej strany sa vláda rozpadne.
A ešte jednu vec si treba uvedomiť, keď sa sa robí sranda z SaS.
Nebyť tejto novej strany (nových ľudí), tak by sa neodčerpali hlasy HZDS a SNS a šanca na zmenu by bola v háji.
Aj keby sa Sulík vzdal celého programu, už tým, že existuje znemožnil ľavici ďalej vládnuť a poslal HZDS na smetište dejín.

Sulík je zvláštny zjav. Je dosť ukecaný, zbrklý, nemá diplomatické jednanie, dar reči, ani politické skúsenosti. Ale verím, že v jadre je dobrý a že to myslí úprimne. O Ficovi mám opačnú mienku.

A ešte jedna vec. Nesúdim, resp. neodsudzujem dopredu.
O ľuďoch si robím mienku na základe toho, čo majú za sebou, čo sa dá vyhodnotiť.
Naposledy upravil/-a JUGGLER v Po 21 06, 2010 3:27 pm, upravené celkom 1 krát.
mircof
Silver Member *
Dátum registrácie: Ut 29 05, 2007 6:12 pm

Príspevok od používateľa mircof »

JUGGLER napísal: Najviac sa bojím presného opaku. Že nebudú vedieť ustupovať, robiť kompromisy, začnú sa hádať a navzájom vydierať, že bez hociktorej strany sa vláda rozpadne.

........

Nebyť tejto novej strany (nových ľudí), tak by sa neodčerpali hlasy HZDS a SNS a šanca na zmenu by bola v háji.
Aj keby sa Sulík vzdal celého programu, už tým, že existuje znemožnil ľavici ďalej vládnuť a poslal HZDS na smetište dejín.
Politika je vždy o konsenze, o ničom inom... fakt je ten, že "stredopraví" ho budú dosahovať ťažšie. Za Fica nemali jeho "koaliční partneri" na výber.

SaS podľa môjho názoru hlavne odčerpalo hlasy SDKÚ. Časť hlasov SNS zobral Kotleba, ale o gro hlasov ich obral Fico /toľko anti"HU" bilbordov nemal ani Slota. No a HZDS - vymiera samo - členskú základňu si Vlado odstrelil a odstreľuje sám /Urbáni, Kramplová, predtým Mikuš, ešte predtým Tkáč s Keltošovou, Gašparovič.../, no a voličská mu jednoducho vymiera.

Fakt je ten, že Sulík "naverboval" prvovoličov a jeho hlasy boli podstatné!
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

http://www.sme.sk/c/5438420/matovicovi- ... vladu.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Povedal len, že suma bola vyššia ako 100 miliónov korún a nižšia ako miliarda a bola určená celej štvorici.
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

http://matovic.blog.sme.sk/c/233252/Bal ... volby.html" onclick="window.open(this.href);return false;
20 mil EUR za predčasné voľby
Pette
Guru Member ****

ak nepoda trestne oznamenie a nebude svedcit, ako cestny clovek skoncil.
Napísať odpoveď

Návrat na "Politika a názory o spoločnosti"