kam s dat peniaze
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
stroparzvw
- Dátum registrácie: So 15 03, 2008 11:08 am
kam s dat peniaze
vie my niekto poradit ako si vybrat nejaky fond alebo do coho dat peniaze aby zarobili? ?? este som sám nedával peniaze nikde a tak by som chcel vyskusat niečo.
-
Bebe
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Po 12 02, 2007 1:09 pm
Re: kam s dat peniaze
Tak najskôr vyskúšaj prečítať rubriky, ktoré sa danej téme venujú. Je ich tú celá kopa. Myslím, že všetko, čo hľadáš tu je napísané a čo nenájdeš, na to sa spýtaš. Zatiaľ postupuješ úplne opačne.stroparzvw napísal:..tak by som chcel vyskusat niečo.
Ak to bude aj s Tvojimi peniazmi tak, môžeš dopadnúť, že budeš mať stratu skôr, než začneš vôbec investovať. Takže ešte raz ten správny postup: prídeš, čítaš, rozmýšlaš, pýtaš sa, rozmýšlaš, investuješ, rozmýšlaš, píšeš skúsenosti, bohatneš, rozdávaš rady, tešíš sa, odpočívaš viac než pracuješ..
Vedieť sa pozrieť na vec z viacerých uhlov, je pre mňa dôležitejšie, ako skalopevne zastávať určitý názor.
zatial som sa po cca roku dopracoval asi semBebe napísal: prídeš, čítaš, rozmýšlaš, pýtaš sa, rozmýšlaš, investuješ, rozmýšlaš,...
Este si zabudol napisat: Budes TRPEZLIVY a nevzdas to po prvej ztrate
Ale to citanie a hladanie informacii je asi najdolezitejsie - nic nie je zadarmo
-
Bebe
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Po 12 02, 2007 1:09 pm
Tak to si na tom celkom dobre. Ja som začínal podobne ako "stroparzvw". Kládol som si podobné otázky, ibaže som sa nemal koho opýtať, tak som investoval do všetkého čo sa naskytlo, okrem "pyramíd" (tercier-ešte za federácie, psis-prvý slovenský investičný fond, bfx-index). Síce diverzifikovane, ale aj tak som mnohé investície nikdy viac nevidel. Ak by vtedy existovalo toto fórum, mnohým totálnym stratám by som sa vyhol. Po štrnástich rokoch investovania, či spočiatku skôr experimentovania aj tak ešte ani zďaleka neviem všetko. Ale dve veci už viem. Čomu sa vyhnúť a tá druhá ako postupovať a dopracovať sa k želanému výsledku, alebo jednoducho povedané "ide to, dá sa to, je to možné". Aj keď človek neoplýva nadpriemerným príjmom, dokáže sa vzdialiť priemeru a nechať ho ďaleko za sebou.Bobikpp napísal:..zatial som sa po cca roku dopracoval asi sem![]()
Vedieť sa pozrieť na vec z viacerých uhlov, je pre mňa dôležitejšie, ako skalopevne zastávať určitý názor.
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 17 times
tu si precitaj co by si si mal ujasnit:
http://ako-investovat.sk/viewtopic.php?f=3&t=687
http://ako-investovat.sk/viewtopic.php?f=3&t=687
v tejto dobe už nepotrebujete financiam rozumieť a čítať a študovať. Treba len porozmýšľať naco by som študoval a kontroloval trhy a stresoval ši som dobre investoval tomu je minulosť. Iste všetci čo už dlhšie investujú poznajú firmu ICM sú svetovou špičkou v investovaní a správe majetku ich rozdelenie rizika je úžasné vedia kedy a čo predávať a kedy kupovať keď máte investície u nich ste vždy ziskový a to bez ohľadu na to čo o financiách viete
-
Rokosák
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: St 03 08, 2011 11:43 pm
- Has thanked: 70 times
- Been thanked: 154 times
Ak je ICM svetovou spickou, preco som o nich nikdy nepocul? Kolko ma tato investicna banka zamestnancov a kolko aktiv v portfolio?
Neodvratné sa stáva zriedkavo, neočakávané často.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2479 times
- Been thanked: 2862 times
Chlapec potí. Pravdepodobne si to poplietol z EIC... 
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 17 times
nie, nepoplietol, ICM je "sestra" profikov z Etrag Sicherheit. Vysoku odbornost hned spoznas