Trumpeta1978 napísal: ↑St 23 03, 2022 2:37 pm
Zapad tam napumpuje strasne miliardy, otazkou uz len zostava, aby vacsina neskoncila v korupcnych kanaloch, toto postrazit si uz musia Ukrajinci sami. Dostanu prilezistost ktora sa nezvykne opakovat.
https://www.startitup.sk/v-kufri-niesla ... liona-eur/
No, to by sa Ukrajincom pacilo, zdroje z EU
miror napísal: ↑Št 24 03, 2022 8:22 am
Pýtam sa tu prorusky orientovaných, čo Vám Rusko prinieslo za Váš život ? Akú vec vyvinuli, ktorú reálne používate ? Čo Vám poskytujú okrem ropy a plynu (ktorá sa dá nahradiť od iných), čo by Vám chýbalo ? Mňa nič nenapadá okrem okupácie v 68-tom ôsmom a rabovania, keď tu išiel ruský front v 45-tom a ako mi hovoril vždydedo, Nemci mali výchovu a dôstojnosť, najhorší na ľudí u nás boli vlastní (gardisti -Slováci, čo chceli byť Nemcami) a potom Rusi, ktorí pri oslobodzovaní znásilňovali, rabovali. Keby neboli svojím vojskom zastavili ozdravné procesy v spoločnosti, mohli sme byť o 20 rokov napred. Väčšina z Vás by si na Rusko ako niečo podstatné ani nespomenula.
A co vymyslela USA, ze sa nam zije lepsie?
Brokerov?
Na ukor koho sa nam zije lepsie?
Veris, ze ak by bol cely svet pod vladou USA, tak by sme si zili vsetci dobre?
Veris, ze by vacsina zila lepsie, ako priemer?
Here are 10 inventions created by Russians that have made our lives better.
10 Russians Who Changed Your Life Without You Even Knowing
Igor Sikorsky, the helicopter. ...
Alexander Popov, the radio. ...
Sergei Lebedev, synthetic rubber. ...
Alexey Pajitnov, Tetris. ...
Nikolay Pirogov, anesthesia in field surgery. ...
Fyodor Pirotsky, the electric tram. ...
Aleksandr Stoletov, the solar cell
Dmitry Zagryazhsky, Caterpillar tracks
Pavel Yablochkov, the transformer
Vladimir Shukhov, petrol cracking
EDIT:
toto je RU web, takze opatrne, neoveroval som to, no ale snazim sa odpovedat na otazku (aj ked nebola mierena na mna, kedze nie som pro rusky), co RU prinieslo svetu
https://studyinrussia.ru/en/why-russia/ ... scoveries/
Fuj, rus uci americanov?
Mikhail Lukin
Graduate of the Moscow Institute of Physics and Technology. Professor at Harvard University. He proved that a beam of light can be halted in an environment and then controlled with a laser. The technology he developed can be used in quantum computers – a new step in the technological development of humanity.