DENNÝ POKEC - Mar 2022

Obsah na archiváciu/vymazanie
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 318 times
Been thanked: 207 times

Re: DENNÝ POKEC - Mar 2022

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

Suhlasim, ze podla miest prvotnych bojov, prvotnym Ruskym planom bolo vyvolat sok v nadeji, ze vlada Zelenskeho spolupracovnikov sa behom 2 tyzdnov rozsype. Preto aj tie prvotne utoky na Charkov v nadeji, ze v kombinacii s prorusky naladenym obyvatelstvom Charkova vystrasia Zelenskeho jednotky a pride k rychlemu a lahkemu prevzatiu. Scenar z marca 2014 sa nezopakoval.
Evidentne Rusi mali ale vypracovany aj plan B ... a maju aj plan C a D.
Trumpeta1978 napísal: St 23 03, 2022 10:56 am Pre rusku armadu je to také fiasko, take zlé PR, že horšie už asi ani neexistuje.
Horsim PR bol len utek US army z Kabulskeho letiska pred kalasnikovmi ozbrojenymi mudzahedynmi, ku ktorym sa pripojili dovtedajsi americky kolaboranti vyzbrojeny americkou technikou. Iste si pri tom Rusi zaspominali, ako aj oni odtial v 1989 utekali.
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 551 times

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

jaroslav80 napísal: St 23 03, 2022 11:00 am Suhlasim, ze podla miest prvotnych bojov, prvotnym Ruskym planom bolo vyvolat sok v nadeji, ze vlada Zelenskeho spolupracovnikov sa behom 2 tyzdnov rozsype. Preto aj tie prvotne utoky na Charkov v nadeji, ze v kombinacii s prorusky naladenym obyvatelstvom Charkova vystrasia Zelenskeho jednotky a pride k rychlemu a lahkemu prevzatiu. Scenar z marca 2014 sa nezopakoval.
Evidentne Rusi mali ale vypracovany aj plan B ... a maju aj plan C a D.
ano, v tomto s tebou mozem /vynimocne/ so vsetkym suhlasit.
Naozaj nikto necakal ze ukrajinsky odpor bude taky silný a konzistentny.
Áno, ruska armada ma dalsie plany, otazkou je, nakolko ich dokaze uspesne aplikovat a ci bude mat na to vobec dostatok casu.
Nakoniec to aj tak skonci patom, vysilenim oboch stran a naslednou nejakou dohodou. Rusko nema nekonecne vojenske ani ekonomicke zdroje, resp, nemoze sa "vyšťaviť na dreň". Zatial co Ukrajinci mozu byt zakopani v tych mestach velmi, velmi dlho, Zapad im nejaku pomoc prepasuje vzdy.

--
co sa tyka Afganistanu, ten dnes uz nikoho nezaujima. Dokonca aj Čína ktora sa po odchode Usa dusovala ako tam bude vo velkom investovat je odvtedy ticho. Je to chudobna krajina bez infrastruktury.
Naposledy upravil/-a Trumpeta1978 v St 23 03, 2022 11:10 am, upravené celkom 1 krát.
Zdravym
Active Member
Dátum registrácie: Pi 30 07, 2021 1:55 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Príspevok od používateľa Zdravym »

jaroslav80 napísal: St 23 03, 2022 11:00 am Horsim PR bol len utek US army z Kabulskeho letiska pred kalasnikovmi ozbrojenymi mudzahedynmi, ku ktorym sa pripojili dovtedajsi americky kolaboranti vyzbrojeny americkou technikou. Iste si pri tom Rusi zaspominali, ako aj oni odtial v 1989 utekali.
Presne tak! Toto ma na konflikt RF - Ukrajina zasadny dopad :palec_hore:
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****

uprimne som zvedavy, ako tych pro-ruskych trollov vyplácajú? je to v Eurach alebo Usd? V bezcennych rubloch predpokladam ze asi nie..
Jaroslav, celkom uplne celkom nahodou, nevies o tom nieco? len ci si nieco niekde nahodou nezapočul..
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Zdravym napísal: St 23 03, 2022 11:09 am Presne tak! Toto ma na konflikt RF - Ukrajina zasadny dopad :palec_hore:
Samozrejme ze ma. Vojaci a armady maju tencencie porovnavat si, kto ma vacsieho pipika - a porovnavaju to podla uspechov a v neuspechov v poslednych aktivnych nasadeniach.
Vies o nejakom aktualnejsom nasadeni US army?
Trumpeta1978 napísal: St 23 03, 2022 11:06 am Zatial co Ukrajinci mozu byt zakopani v tych mestach velmi, velmi dlho, Zapad im nejaku pomoc prepasuje vzdy.
Myslim, ze Rusi ich nechavaju zakopanych v Kyjeve a Charkove, ktore su v podstate neutralizovane a obsadenie by znamenalo najprv rozbombardovanie 90% mesta. A idu si zobrat ine, lahsie zobratelne, casti Ukrajiny.
Trumpeta1978 napísal: St 23 03, 2022 11:11 am uprimne som zvedavy, ako tych pro-ruskych trollov vyplácajú? je to v Eurach alebo Usd? V bezcennych rubloch predpokladam ze asi nie..
Jaroslav, celkom uplne celkom nahodou, nevies o tom nieco? len ci si nieco niekde nahodou nezapočul..
Nezapocul som o tom este nic. O proamerickych trolloch som si ale isti, ze su vyplacani v USD a EUR.
Naposledy upravil/-a jaroslav80 v St 23 03, 2022 11:19 am, upravené celkom 1 krát.
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 251 times
Been thanked: 609 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Inak zaujimavy bude vysledok nasich parlamentnych volieb, kde maximalne proamericke vladne strany budu superit s trolskou opoziciou. Tam sa ukaze nalada obyvatelstva.

Trumpete1978 : To uz nikto nemoze mat iny nazor? Ak pouzijem Tvoju retoriku , teba v com vyplacaju?
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
Adammd
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
Has thanked: 487 times
Been thanked: 264 times

Príspevok od používateľa Adammd »

Udajne v eurach, ale je to o preferencii trolla. Ze aj hrivnami neopovrhnu, alebo samohonkou, preto je taky boj o cukor v ruskych marketoch.

// pisem o RU troloch, o US troloch nemam informacie kedze ti neexistuju :wink:
.a.r.i.s.t.a.
has no top because fiat has no bottom
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
f.i.r.e.
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****

osamely chodec
on je uplne jasný: od rana do vecera vypisovana pro-ruska propaganda,cele roky dokola, pritom úplne nezmysli, účelové zavádzanie, "ačohentizmus" atd. Staci si pozriet jeho prispevky od zaciatku čo je registrovany. Najlepsie nanho vobec nereagovat.
Ja som sa len pytal Jaroslava na jeho nazor, preco utocis na mna?

Adammd
:palec_hore:
Naposledy upravil/-a Trumpeta1978 v St 23 03, 2022 11:27 am, upravené celkom 1 krát.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Adammd napísal: St 23 03, 2022 11:20 am // pisem o RU troloch, o US troloch nemam informacie kedze ti neexistuju :wink:
:palec_hore: :wink:
Trumpeta1978 napísal: St 23 03, 2022 11:24 am on je uplne jasný: od rana do vecera vypisovana pro-ruska propaganda,cele roky dokola,
Trumpeta, ty si ma za cele roky nepochopil. Ja nie som pro-rusky. Dokonca neviem ani citat azbuku. Mne len lezu Americania s ich nenazranostou na nervy este viac, nez Rusi s ich nenazranostou.

Zdroj - Reuters.com:
The destruction of the world's biggest country by area, Medvedev said, could lead to an unstable leadership in Moscow "with a maximum number of nuclear weapons aimed at targets in the United States and Europe."
Russia's collapse, he said, would lead to five or six nuclear armed states across the Eurasian landmass run by "freaks, fanatics and radicals".
To by vyzeralo uz skoro ako NATO, akurat ze nie okolo Atlantiku ale na severe Azie.

Franto napísal: Ut 22 03, 2022 10:09 pm Podľa mňa, ak sa tento týždeň neudeje niečo také, ako si napísal, že ho niekto dá dole, tak je viac než isté, po čom siahne Putin. Svet bude nakoniec nútený reagovať.
Franto napísal: Ut 22 03, 2022 10:30 pm Putin ohrozuje celú planétu. Preto bude nutné zasiahnuť.
Franto, vraj sa Putin chysta na summit v Indonezii. Ak si prajes, aby na uzemi Ruska vladlo 6 mladickov (v porovnani s Putinom) typu Zelenskeho s nuklearnymi kufrikami v rukach - bola by tam iste vyssia sanca odstranit ho, nez v Kremli. Len to neber tak, ze ti odporucam take sialenstvo. To je iba matematicke konstatovanie sanci.
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****

Jaroslav, co to zase pises za ****** ? Cela podstata je v tom, ze Rusko vojensky napadlo
Ukrajinu
a nasledky pre Rusko budu katastrofalne..
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 251 times
Been thanked: 609 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Asi zle chapem, ale Jaroslav nikdy nespochybnil ze Rusko vojensky napadlo Ukrajinu. Co teda aspon za mna je absolutna pravda a Rusi tam nemaju co robit su AGRESOR. No pre mna taky isty agresor su amici, ktori tiez napadli mnoho krajin sveta. Proste svet nie je cierno biely. Co ja teraz vnimam , ze sa zacina nove obdobie ludskych dejin a to ekonomicka konfrontacia Zapadu a Vychodu (Rusko, Cina, India) a zial my sme presne na hranicnej ciare. Je naivne si mysliet ze silne globalozovanom svete, sa nam sankcie uvalene na Rusov nevratia ako bumerang. Tento svet zil z lacnych komodit , zial to uz konci.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Trumpeta1978 napísal: St 23 03, 2022 1:04 pm Rusko vojensky napadlo Ukrajinu a nasledky pre Rusko budu katastrofalne..
Pisal som opakovane, ze Ukrajina na tejto vojne prehra najviac, EU a Rusko prehraju druhe najviac ... a USA s Cinou zarobia. Nemame skoro ziaden rozpor v tejto veci.

Po 8 rokoch proamerickej Ukrajiny cakali Putinovske Rusko problemy bud jedneho alebo druheho typu:
A) Integracia Ukrajiny do NATO a proamericka revolucia v Bielorusku.
B) Utok Ruska na Ukrajinu a nasledna zelezna opona medzi NATO a Ruskom+Bieloruskom+castou Ukrajiny.

Putin si vybral B. Vedenie NATO dufalo, ze si vyberie A a teraz sa vedenie NATO hneva.
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****

vstup Ukrajiny do Nato nebol planovany minimalne dalsich 10-15rokov ak vobec. To ze by to bolo reálne skorej, bola iba rozpravka pre ukrajinske masy. Ale vsetci ostatní chápali, že k nicomu takemu realne nepride/vyslovene proti bolo napr Francuzsko a Nemecko/. Je to podobné ako ked sa Turecku slubuje vstup do europskych struktur minimalne uz asi 50rokov, kandidatskou krajinou do Eu je od 1999, ale realne to bude trvat dalsie desiatky rokov ak vobec.
A Putin velmi dobre vedel ze vstup Ukrajiny do Nato nie je realny, len to bol pekný dovod pre masy preco zautocit.
Pre Ukrajinu to vitazstvo bude, lebo sa zbaví ruskeho vplyvu a to je pre nu to najcennejsie.
Zapad tam napumpuje strasne miliardy, otazkou uz len zostava, aby vacsina neskoncila v korupcnych kanaloch, toto postrazit si uz musia Ukrajinci sami. Dostanu prilezistost ktora sa nezvykne opakovat.
Kazda vojna je nezmyselna ale tato je uplne najviac zo vsetkych. Odzaciatku som bol proti konfliktu a prial som si nech sa za kazdu cenu dohodnu,aj za cenu velkych kompromisov na Ua strane, len nech nie je vojna.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Trumpeta1978 napísal: St 23 03, 2022 2:37 pm Pre Ukrajinu to vitazstvo bude, lebo sa zbaví ruskeho vplyvu a to je pre nu to najcennejsie.
Zapad tam napumpuje strasne miliardy, otazkou uz len zostava, aby vacsina neskoncila v korupcnych kanaloch, toto postrazit si uz musia Ukrajinci sami. Dostanu prilezistost ktora sa nezvykne opakovat.
Ukrajina si uz v 2014 myslela, ze sa zbavila Ruskeho vplyvu. Tiez obyvatelia Kabulu si mysleli, ze sa zbavili Talibanu. To, v com sa oba pripady preratali je to, na kolko realne za nimi stalo USA a na aky ucel ich vyuzilo.

Sny o napumpovanych miliardach do toho zvysku Ukrajiny, ktory ostane po tejto vojne su na urovni snov o napumpovanych miliardach do Estonska po jeho zbaveni sa vplyvu Ruska a po vstupe Estonska do NATO.
Vysledok - z Estonska utiekla polovica mladych ludi na zapad a krajina sa rozvyja takou rychlostou, ako by sa rozvyjala ako sucast ZSSR. A to Estonsko pri zbavovani sa vplyvu Ruska nebolo ani rozbombardovane.

Mimochodom historia Estonska a Ukrajiny ma dost spolocne v tom, ze pred druhou svetovou oba narody mali dost dovodov na nenavist Stalina a v lete 1941 pri invazii Tretej Rise do ZSSR sa podstatna cast Estoncov aj Ukrajincov postavila na stranu Tretej Rise. Mnohi z nich, tak ako aj v nasom Slovenskom state, aktivne spolupracovali aj pri realizacii holokaustu.
Naposledy upravil/-a jaroslav80 v St 23 03, 2022 2:52 pm, upravené celkom 1 krát.
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****

jaroslav80, ako žart, to bolo dobré

A teraz fakty:

gdp per capita Estonsko je 27000 Usd
gdp per capita Rusko je 11 000 Usd

Neviem, ci k tomu potrebujes este nejake dalsie vysvetlenie.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Trumpeta1978 napísal: St 23 03, 2022 2:52 pm gdp per capita Estonsko je 27000 Usd
gdp per capita Rusko je 11 000 Usd
Uved zdroj.
Wikipedia pise:
Svajciarsko: 75,880
Estonsko: 39,729
Rusko: 29,485

Tiez uved zivotne naklady. Kolko trebars platia Rusi za benzin a plyn a kolko Estonci.

No a pozri teraz aku krasnu prilezitost maju Ukrajinci na zarabanie 39K USD rocne v poloprazdnom Estonsku a v nasej krasnej EU.
Do vysnenych USA, kde ma kazdy skvelu zivotnu prilezitost, ich zial pustia len zopar tisicok. A sami sa presvedcia, kolki z nich sa stanu milionari a kolki bezdomovcami.

Dnes je prilis pekne. Vecer si rad precitam dalsie zaujimave argumenty, ktore otrasu mojim pohladom na svet.
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****

Jaroslav, netusim odkial cerpas, ale ked uz tak oblubujes wikipediu, tak nech sa ti paci:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... per_capita

Russia * 11,273
Estonia * 27,101

--

Buy Apartment Price

Price per Square Meter to Buy Apartment in City Centre Tallinn: 2,960.75 €

Price per Square Meter to Buy Apartment in City Centre Moscow:4,329.14 €

Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre Tallinn: 2,108.05 €

Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre Moscow: 2,139.87 €

Average Monthly Net Salary (After Tax) Tallinn: 1,315.24 €

Average Monthly Net Salary (After Tax) Moscow: 686.63 €
Naposledy upravil/-a Trumpeta1978 v St 23 03, 2022 3:37 pm, upravené celkom 2 krát.
Adammd
Guru Member ****

Ked chcete relevantne porovnavat, tak v HDP/obyv. PPP

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_s ... per_capita
.a.r.i.s.t.a.
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
f.i.r.e.
Zdravym
Active Member
Dátum registrácie: Pi 30 07, 2021 1:55 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Príspevok od používateľa Zdravym »

Ja si myslim, ze ukrajinci by boli velmi radi, keby Ukrajina skoncila ako Estonsko :beer:
pafe
Active Member
Dátum registrácie: Št 31 12, 2020 12:11 am
Has thanked: 7 times
Been thanked: 83 times

Príspevok od používateľa pafe »

Dufam ze sa NATO bude dalej rozsirovat. Je to jedina zaruka stability a mieru voci diktaturam ako Rusko, Cina, KLDR a pod.
Adammd
Guru Member ****

Ja tiez dufam, mohli by zacat africkymi statmi, napr. Libyou, tam uz nejake skusenosti mat budu.
.a.r.i.s.t.a.
f.i.r.e.
pafe
Active Member
Dátum registrácie: Št 31 12, 2020 12:11 am
Has thanked: 7 times
Been thanked: 83 times

Príspevok od používateľa pafe »

Preco nie ak sa z nej stane v buducnosti normalny civilizovany stat
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Trumpeta1978 napísal: St 23 03, 2022 3:28 pm Jaroslav, netusim odkial cerpas, ale ked uz tak oblubujes wikipediu, tak nech sa ti paci:
Vychadzal som z:

Cize ako pise Adam, z toho PPP - purchasing power parity. A tam su Rusi kusok pod Slovakmi. Co by som asi aj uveril. Udaje za rok 2021:
Svajciarsko: 75,880
Estonsko: 39,729
Slovensko: 34,815
Rusko: 29,485
Ukrajina (po 8 rokoch pro-zapadnej vlady): 13,943
Trumpeta1978 napísal: St 23 03, 2022 10:16 am Rusko ma znatelnu podporu medzi miestnym obyvatelstvom akurat tak na Donbase /a samozrejme Kryme/ ale to je vsetko.
Nedokaze ovladnut ani Odesu, co je pre Ua absolutne strategicky pristav. Doteraz nedokazali zlomit ani odpor v Mariupoli, pritom to mesto maju rovno pod nosom a den noc ho bombarduju. To je mesto ktore pred vojnou ani nebolo prilis velke.
Zaujimalo by ma, ci potetovani clenovia elitneho batalionu Azov braniaceho Mariupol si nechavaju poslednu gulku pre seba, alebo ci sa spoliehaju na milosrdenstvo Rusov. Najblizsie Ukrajinske jednotky su tak 60km od obkluceneho Mariupolu, co je dost paralela so Stalingradom v decemberi 1942, ked obklucena Paulusova 6-ta armada, povazovana za elitne zoskupenie Wermachtu, asi 2 dni videla v dialke zablesky, ked sa ich Mansteinova armada snazila oslobodit, ale dostala sa najblizsie 50 km od mesta a potom ustupila. Zo 100 tisic zajatych Nemcov sa vratilo po vojne vraj len 6000, mnohi z nich az vyse 5 rokov po skonceni vojny.
Zdravym napísal: St 23 03, 2022 3:45 pm Ja si myslim, ze ukrajinci by boli velmi radi, keby Ukrajina skoncila ako Estonsko :beer:
To by iste boli radi, ale v sucasnosti myslim si, ze vacsina by bola uz radsej aj v situacii Bielorusov nez Ukrajincov.

Trumpeta1978 napísal: St 23 03, 2022 6:47 pm Ukrajinci: Obklíčili jsme Rusy u Kyjeva. Může jít o největší vítězství války, řekl expert

Pre Ukrajinske jednotky zrejme o najvacsie v tejto vojne; ak aspon nejake.

Zdroj Reuters.com:

German Foreign Minister Annalena Baerbock said on Wednesday that after delays in deliveries, further supplies of Strela missiles, which had been in the inventories of the former Communist East German army, were on the way to Ukraine.
"We are one of the biggest weapons suppliers in this situation, it doesn't make us proud but it's what we must do to help Ukraine," she added.

Nemci dodaju vyse 30 rokov stare zbrane z cias socializmu, nie su na to ani hrdi - lenze predsa aj ked sa bieli osadnici snazili zbavit Indianov, tak im predavali stare muskety. Ukrajinci si o tyzden dlhsie zabojuju, este viac to tam budu mat pri kapitulacii honosne nazvanej "dohoda s Rusmi o primeri" rozstrielane a skoro vsetci budu spokojni.
miror
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 06 04, 2021 9:13 pm
Has thanked: 66 times
Been thanked: 285 times

Príspevok od používateľa miror »

Fandim im aby Putlerovych okupantov rozdrtili.

Cudujem sa, ako je ta barbarska armada zastarala. Desiatky rokov korupcie urobili vela a tie rozkradnute miliardy a miliardy na armadnych zakazkach je teraz vidiet. Putler musi byt prekvapeny, ze v takom rozmere kradli aj ostatni, nieken on, na tomto dolezitom poli ako je obrana a armada.

Co pocuvam, tak Rusi vedu ofenzivu sposobom ako za druhej svetovej. To nie je ako ked pred 30 rokmi USA presnymi lietadlovymi utokmi vyradilo behom par noci celu obranu statu a potom behom par tyzdnov vlastne bez podstatnejsieho odporu obsadili Irak.

Co sa da cakat od naroda opilcov a barbarov, ktori svetu za poslednych 30 rokov nepriniesli nic, len co im dala zem (ropa, plyn) a tym nicilimzivotne prostredie a sposobovali desiatky tisic umrti v Europe na covilizacne choroby. Co ruske pouzivam doma ? Ruske auto, ruske mobily, ruske pocitace, elektroniku, zariadenie domu ? Nic, v nicom nedokazu konkurovat, len ako zaostali barbari nicit, plienit a devastovat zem tazbou nerastnych surovin.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

miror napísal: Št 24 03, 2022 5:30 am To nie je ako ked pred 30 rokmi USA presnymi lietadlovymi utokmi vyradilo behom par noci celu obranu statu a potom behom par tyzdnov vlastne bez podstatnejsieho odporu obsadili Irak.
To ano, pred 20 rokmi bola US army v ovela lepsej bojaschopnosti voci vtedajsim jej oponentom, nez je voci sucasnym. To boli casy, zlate casy, 20 rokov dozadu.
Mosul a Rakku v 2017 tiez uz museli zrovnat so zemou ako v staroveku.
Neda sa strielat inteligentnu raketu za milion dolarov na kazdeho zmobilizovaneho chlapika s kalasnikovom v kazdom druhom obytnom dome a v kazdom druhom byte.
Adammd
Guru Member ****

Nerozporujem, ze Rusko je stat s takmer najvacsou spotrebou alkoholu(4. na svete) a prelezeny korupciou(tam je na tom velmi zle).
Cesi a Slovaci su o 14% mensi ozrani, napr. Nemci o 22%. Taki Litevci vacsi o 3%.

Bez ropy a plynu(je jedno akeho povodu) by nebol hospodarsky rast, vyvoj, veda, vsetkemu blahobytu, co mame, vdacime najma rope a plynu.
Ved bez ropy by sme nemali ani tie plasty, ktore su vsade vratane oblecenia, hnojiva, pesticidy.

Na vznik civilizacnych chorob ma vplyv hlavne obezita, alkohol, stres a nedostatok pohybu.
.a.r.i.s.t.a.
f.i.r.e.
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 557 times
Been thanked: 246 times

Príspevok od používateľa iceberg8 »

Pochopil som spravne tieto tri damy, ze ak zastavime ropu a plyn z Ruska, tak usetrime?

https://facebook.com/story.php?story_fb ... 6824284308
Odoslané z počítača
miror
Platinum Member ***

Adammd napísal: Št 24 03, 2022 8:09 am Na vznik civilizacnych chorob ma vplyv hlavne obezita, alkohol, stres a nedostatok pohybu.
Myslím, že kvalita životného prostredia má veľký vplyv na cvilizačné choroby, aj keď alkohol, stres a nedostatok pohybu, keď sa ľudia musia schovávať v krytoch alebo v iných štátoch obávať, či nebudú ďalší, je spôsobená aj tým Ruskom.

Hračky boli kedysi z dreva a zahrali sme sa. Aj plasty sa dajú nahrádzať prírodnými materiálmi z poľnohospodárskych plodín, viď interiéry niektorých áut. Je to len otázka času.

Pýtam sa tu prorusky orientovaných, čo Vám Rusko prinieslo za Váš život ? Akú vec vyvinuli, ktorú reálne používate ? Čo Vám poskytujú okrem ropy a plynu (ktorá sa dá nahradiť od iných), čo by Vám chýbalo ? Mňa nič nenapadá okrem okupácie v 68-tom ôsmom a rabovania, keď tu išiel ruský front v 45-tom a ako mi hovoril vždydedo, Nemci mali výchovu a dôstojnosť, najhorší na ľudí u nás boli vlastní (gardisti -Slováci, čo chceli byť Nemcami) a potom Rusi, ktorí pri oslobodzovaní znásilňovali, rabovali. Keby neboli svojím vojskom zastavili ozdravné procesy v spoločnosti, mohli sme byť o 20 rokov napred. Väčšina z Vás by si na Rusko ako niečo podstatné ani nespomenula.
iceberg8
VETERAN MEMBER *****

Trumpeta1978 napísal: St 23 03, 2022 2:37 pm
https://www.startitup.sk/v-kufri-niesla ... liona-eur/

No, to by sa Ukrajincom pacilo, zdroje z EU :)

miror napísal: Št 24 03, 2022 8:22 am
Pýtam sa tu prorusky orientovaných, čo Vám Rusko prinieslo za Váš život ? Akú vec vyvinuli, ktorú reálne používate ? Čo Vám poskytujú okrem ropy a plynu (ktorá sa dá nahradiť od iných), čo by Vám chýbalo ? Mňa nič nenapadá okrem okupácie v 68-tom ôsmom a rabovania, keď tu išiel ruský front v 45-tom a ako mi hovoril vždydedo, Nemci mali výchovu a dôstojnosť, najhorší na ľudí u nás boli vlastní (gardisti -Slováci, čo chceli byť Nemcami) a potom Rusi, ktorí pri oslobodzovaní znásilňovali, rabovali. Keby neboli svojím vojskom zastavili ozdravné procesy v spoločnosti, mohli sme byť o 20 rokov napred. Väčšina z Vás by si na Rusko ako niečo podstatné ani nespomenula.

A co vymyslela USA, ze sa nam zije lepsie?
Brokerov?
Na ukor koho sa nam zije lepsie?
Veris, ze ak by bol cely svet pod vladou USA, tak by sme si zili vsetci dobre?
Veris, ze by vacsina zila lepsie, ako priemer?
:)

Here are 10 inventions created by Russians that have made our lives better.
10 Russians Who Changed Your Life Without You Even Knowing

Igor Sikorsky, the helicopter. ...
Alexander Popov, the radio. ...
Sergei Lebedev, synthetic rubber. ...
Alexey Pajitnov, Tetris. ...
Nikolay Pirogov, anesthesia in field surgery. ...
Fyodor Pirotsky, the electric tram. ...

Aleksandr Stoletov, the solar cell
Dmitry Zagryazhsky, Caterpillar tracks
Pavel Yablochkov, the transformer
Vladimir Shukhov, petrol cracking

EDIT:
toto je RU web, takze opatrne, neoveroval som to, no ale snazim sa odpovedat na otazku (aj ked nebola mierena na mna, kedze nie som pro rusky), co RU prinieslo svetu

https://studyinrussia.ru/en/why-russia/ ... scoveries/

Fuj, rus uci americanov?
Mikhail Lukin
Graduate of the Moscow Institute of Physics and Technology. Professor at Harvard University. He proved that a beam of light can be halted in an environment and then controlled with a laser. The technology he developed can be used in quantum computers – a new step in the technological development of humanity.
Naposledy upravil/-a iceberg8 v Št 24 03, 2022 8:47 am, upravené celkom 1 krát.
Odoslané z počítača
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

miror napísal: Št 24 03, 2022 8:22 am Akú vec vyvinuli, ktorú reálne používate ? Čo Vám poskytujú okrem ropy a plynu (ktorá sa dá nahradiť od iných), čo by Vám chýbalo ?
Od Rusov ma napada aspon ten plyn a ropa, od Americanov uplne nic, co by sme nemali aj bez nich.
miror napísal: Št 24 03, 2022 8:22 am najhorší na ľudí u nás boli vlastní (gardisti -Slováci, čo chceli byť Nemcami) a potom Rusi, ktorí pri oslobodzovaní znásilňovali, rabovali.
V tomto suhlasim s tvojim dedom (pripadne s tebou). Motivaciu Rusov/Ukrajincov oslobodzujucich Slovensko od Nemcov v 1944 sa da aspon trochu chapat. V ich ociach sme boli statom, ktory spolupracoval s fasistami (mimochodom to sme v ociach mnohych ich potomkov az dodnes). A fasisti vyvrazdili znacnu cast civilneho obyvatelstva miest ako Odesa, Sevastopol, Charkov, Leningrad a Stalingrad. Cize nase obyvatelstvo zrejme prilis nesetrili - vnimajuc ho ako "male prednemecko". K Madarom mali asi este horsi postoj (a aj tam sa da dopatrat priciny).

Miestni kolaboranti su obycajne ten najvacsi odpad.
No ved preto nemam velke sympatie k nasej sucasnej vlade a rozumnejsie sa mi zda spravanie madarskej vlady; co je dost smutne, kam ta nasa vlada az klesla.
Naposledy upravil/-a jaroslav80 v Št 24 03, 2022 8:49 am, upravené celkom 1 krát.
miror
Platinum Member ***

iceberg8 napísal: Št 24 03, 2022 8:42 am Here are 10 inventions created by Russians that have made our lives better.
10 Russians Who Changed Your Life Without You Even Knowing

Igor Sikorsky, the helicopter. ...
Alexander Popov, the radio. ...
Sergei Lebedev, synthetic rubber. ...
Alexey Pajitnov, Tetris. ...
Nikolay Pirogov, anesthesia in field surgery. ...
Fyodor Pirotsky, the electric tram. ...
Aleksandr Stoletov, the solar cell
Dmitry Zagryazhsky, Caterpillar tracks
Pavel Yablochkov, the transformer
Vladimir Shukhov, petrol cracking
Už len k tomu pripísať dátumy, kedy to bolo. Či to bolo Rusko alebo Sovietsky zväz alebo ešte za cára. Každý štát má šikovných ľudí, takýchto 10 bodov by sa našlo aj pre Slovensko (padák, tepelné čerpadlo, ...) ale to sú vynálezy.

Ja som sa pýtal, čo vyrobené z Ruska používame. Čo dokáže ten štát poskytnúť globálnemu trhu v konkurencii ostatných výhodnejšie ? Aké jeho produkty sa tu predávajú, lebo sú lepšie ako konkurencia okrem ropy a plynu ?

Citujem sa ako som písal:

Co sa da cakat od naroda opilcov a barbarov, ktori svetu za poslednych 30 rokov nepriniesli nic, len co im dala zem (ropa, plyn) a tym nicilimzivotne prostredie a sposobovali desiatky tisic umrti v Europe na covilizacne choroby. Co ruske pouzivam doma ? Ruske auto, ruske mobily, ruske pocitace, elektroniku, zariadenie domu ? Nic, v nicom nedokazu konkurovat, len ako zaostali barbari nicit, plienit a devastovat zem tazbou nerastnych surovin.
Naposledy upravil/-a miror v Št 24 03, 2022 8:51 am, upravené celkom 1 krát.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

miror napísal: Št 24 03, 2022 8:48 am Ja som sa pýtal, čo vyrobené z Ruska používame. Čo dokáže ten štát poskytnúť globálnemu trhu v konkurencii ostatných výhodnejšie ? Aké jeho produkty sa tu predávajú, lebo sú lepšie ako konkurencia okrem ropy a plynu ?
Uvidis o 10 rokov, ze Cina zasobovana lacnym Ruskym plynom, uhlim, ropou, platinou, niklom ... dokaze globalnemu trhu poskytnut akykolvek vyrobok lacnejsie, nez EU.
Ale nas to zaujimat nebude, lebo my sa budeme vychvalovat, ze miesto vlady diktatorov mame vladu diktatorskych homosexualov, ktory vedia diktaturu zabalit do krajsieho pozlatka. A ze trojnasobne ceny a nasa nulova konkurencieschopnost nam vobec nevadia.
miror
Platinum Member ***

jaroslav80 napísal: Št 24 03, 2022 8:50 am
miror napísal: Št 24 03, 2022 8:48 am Ja som sa pýtal, čo vyrobené z Ruska používame. Čo dokáže ten štát poskytnúť globálnemu trhu v konkurencii ostatných výhodnejšie ? Aké jeho produkty sa tu predávajú, lebo sú lepšie ako konkurencia okrem ropy a plynu ?
Uvidis o 10 rokov, ze Cina zasobovana lacnym Ruskym plynom, uhlim, ropou, platinou, niklom ... dokaze globalnemu trhu poskytnut akykolvek vyrobok lacnejsie, nez EU.
Áno Čína, ale čo to Rusko ?

Aj keď k Číne by som podotkol, že kvalitné výrobky z Číny sa vyrábajú už za porovnateľné náklady ako v Európe. Pracovná sila už nerobí za zrnko ryže, postupne sa to vyrovnáva. Čo je lacné, sú tie šmejdy, čo nič nevydržia a veľa spotrebiteľov sa už poučilo a dávajú si na lacné čínske cetky pozor.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Rusko - 145 milionov ludi a obrovska kopa surovin a uzemia
Cina - 1400 milionov ludi

Rusko + Cina = velky problem pre EU (a z dlhodobeho hladiska aj pre USA)
iceberg8
VETERAN MEMBER *****

Ano, presne tak, kazdy stat ma sikovnych ludi a od cias, ked do USA migroval cely svet (ake tam bolo povodne obyvatelstvo?), sa neda pripisovat nieco USA, lebo su to mozgy z indie, afriky, Slovenska a podobne.. Co sa tam da bez pochyb uznat a ocenit je, ze dostali priestor na realizaciu.

To iste sa mozem opytat aj ja, co Slovensko dodalo svetu, co pouziva? Okrem posrobovanych automobilov? Mne sa nejak neche do tejto debaty pustat, lebo stravim X minut googlenim, a aj tak sa vacsina veci vyrobi v Cine, a len onalepkuje podla toho, ako si zadavatel objedna.. V case globalizacie tazko povedat, kto co vynasiel a vyrobil. Moze mi Slovak vyrobit supersport, aj tazne auto, ale ak mi niekto nedoda ropu, alebo baterie, tak mi je to auto na obtiaz, a nie na uzitok. Preco je US burza uspesnejsia, nez EU?

Podla mna Putin urobil fatalnu chybu touto vojnou, pretoze RU s tym uzemim ktore "ovlada" (svoje oficialne uznane svetom) ma dost zdrojov na to, aby mohlo byt konkurencia schopne, no kedze vo vedeni mali a maju mafiu, tak smola.. A to je smutne aj pre nas - kazda jedna krajina, ktora je uspesna, by mohla byt aj pre nas vzorom (ved kto to len hovoril, ze urobi zo Slovenska "druhe Svajciarsko"?) Meciar sluboval, a blazni sa radovali. Pricom osobe si myslim, ze by to bolo mozne dosiahnut. Ak dokaze manazment firmy prezit v otvorenej konkurencii (dokonca aj tej pokrivenej dotovanej europskej), tak staci take mozgy dosadit do vedenia a budeme aj druhe Svajciarsko. A Rusko mohlo byt tiez. Len zial, vo vedeni su idioti..

Ktomu padaku

Myšlienka padáku pochádza už zo stredoveku. Medzi prvými sa o padák zaujímali Leonardo da Vinci...
V roku 1911 Američan Grant Morton uskutočnil v Kalifornii prvý zoskok padákom z lietadla, ktorým bol Wright Model B.
Štefan Banič v roku 1913 zostrojil prvý použiteľný padák na princípe dáždnika, ktorý sa otváral sústavou niekoľkých pružín. P
PS: CSR vzniklo 1918.. Takze bol to Slovak? Mne si vytkol, "i to bolo Rusko alebo Sovietsky zväz alebo ešte za cára. "

tepeln cerpadlo, to ma takmer kazdy v aute.. super a zaroven pohodlny vynalez.
Avsak..
In 1855-1857, Peter von Rittinger developed and built the first heat pump system in Austria using the principle previously developed by Lord Kelvin.

Ja som nesmierne rad, za kazdeho jedneho Slovaka, Cecha, Madara, Poliaka,Americana, Rusa, obcana tejto planety, ze svojim napadom, hoci aj patentovanym, prispel k zlepseniu zivota na tomto svete. Ale hanit Rusko, so 144M ludmi, ze nic nepriniesli (aktualne dnes, nie historicky), no co ja viem.. Takto by nas Rusi mohli zotriet tiez.. A mozno takto zotieraju Ukrajinu, ze ved co prinasa UA svetu a rusom? Nic? Tak ideme ich obsadit..
Odoslané z počítača
miror
Platinum Member ***

jaroslav80 napísal: Št 24 03, 2022 9:01 am Rusko - 145 milionov ludi a obrovska kopa surovin a uzemia
Cina - 1400 milionov ludi

Rusko + Cina = velky problem pre EU (a z dlhodobeho hladiska aj pre USA)
Aký to je ten nový pojem na to, keď niekto neodpovie a pretáča stále na inú tému ?

Ani za 5 príspevkov si mi nenapísal, aký ruský výrobok používam alebo je nejako relevantnejšie používaný okrem toho plynu a ropy, ktoré ťažia z lona prírody bez nejakej pridanej hodnoty.

Do tejto debaty som neprispieval, lebo to tu je sólo pre jedného, už si pomaly odpovedá sám sebe aj z jedného konta ale len som chcel vedieť, čo ľudí vedie okrem ovplyvnenia proruskými dezinfomáciami k velebeniu Ruska. Aká osobná skúsenosť či už s ich výrobkami alebo aj ľudmi je taká zásadná, že niekto prehliadne ich agresiu. Lebo čo sa týka výrobkov, nedal si zatiaľ nič.
Čo sa týka ľudí, ja na Rusov narážam väčšinou v dovolenkových destináciách a je to vždy balkánsky spôsob - hlučnosť a arogancia (samozrejme je tam určite veľa slušných ľudí ale ja som nemal to šťastie, možno to súvisí s tým, že so slušnosťou tam nikto nepríde k peniazom aby mohol cestovať do dovolenkových európskych destinácií ale robí otroka a nádeníka tej korupciou prehnitej spoločnosti, z ktorej profituje pár správne politicky angažovaných oligarchov).
Naposledy upravil/-a miror v Št 24 03, 2022 9:15 am, upravené celkom 1 krát.
Adammd
Guru Member ****

Nasa zivotna uroven je vdaka tej lacnej zatial RU rope a plyne. To nie je mozne odstrihnut, ze co nam dali rusi. Bez nej, by sme boli chudobnejsi.

Oslobod sa od emocii, a bud rades ten tvrdy US businessman, ak chces mat jeho zivotnu uroven. Vsetko smeruje k tomu, ze sa zivotna uroven ludi, ktori nemaju dostatocny majetok, znizi, koli drahej neruskej rope/plyne.

//k tym dovolenkam, preco chodis na miesta, kde je vela rusov?
Naposledy upravil/-a Adammd v Št 24 03, 2022 9:14 am, upravené celkom 1 krát.
.a.r.i.s.t.a.
f.i.r.e.
miror
Platinum Member ***

iceberg8 napísal: Št 24 03, 2022 9:06 am Ja som nesmierne rad, za kazdeho jedneho Slovaka, Cecha, Madara, Poliaka,Americana, Rusa, obcana tejto planety, ze svojim napadom, hoci aj patentovanym, prispel k zlepseniu zivota na tomto svete. Ale hanit Rusko, so 144M ludmi, ze nic nepriniesli (aktualne dnes, nie historicky), no co ja viem.. Takto by nas Rusi mohli zotriet tiez.. A mozno takto zotieraju Ukrajinu, ze ved co prinasa UA svetu a rusom? Nic? Tak ideme ich obsadit..
Prosím, iceberg8, ako som napísal jaroslavovi80, hoď nejaký výrobok, ktorý je tu nejako marginálne používaný a je z Ruska.
Slovákov zhadzovať na montovňu áut je tiež trocha krátkozraké, máme tu aj veľké montovne TV :)
Ale samozrejme tisíce úspešných firiem, ktoré sa špecializujú na vývoz aj technológií, keď už som zažartoval.

Napíš niečo o ruských výrobkoch.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

iceberg8 napísal: Št 24 03, 2022 9:06 am Podla mna Putin urobil fatalnu chybu touto vojnou, pretoze RU s tym uzemim ktore "ovlada" (svoje oficialne uznane svetom) ma dost zdrojov na to, aby mohlo byt konkurencia schopne,
Myslim, ze Xi a Putin vyhodnotili po 2020-2021 vytlaceni US army z Iraku, Syrie a Afganistanu; ze zrejme uz dozrel cas na bod zlomu, kedy sa mozu NATO pripadne uz aj otvorene postavit. A ocakavaju, ze nasledujucich 20 rokov uz USA nebude mat silu robit to, co robilo predchadzajucich 20 rokov.
Myslim, ze bez takejto uvahy by si Putin nikdy nedovolil otvorenu velku invaziu do Ukrajiny.

Uvidime az o 3-5 rokov, kto sa vlastne preratal.
miror napísal: Št 24 03, 2022 9:13 am Napíš niečo o ruských výrobkoch.
Nemci mali najsofistikovanejsie lietadla, rakety aj tanky - najspickovejsie a najkonkurencieschopnejsie na svete - a aj tak vojnu prehrali. A vykrvacali hlavne v ZSSR.
1 vyrobok kvality 4 hviezdicky < 3 vyrobky kvality 2 hviezdicky
miror
Platinum Member ***

jaroslav80 napísal: Št 24 03, 2022 9:15 am
miror napísal: Št 24 03, 2022 9:13 am Napíš niečo o ruských výrobkoch.
Nemci mali najsofistikovanejsie lietadla, rakety aj tanky - najspickovejsie a najkonkurencieschopnejsie na svete - a aj tak vojnu prehrali. A vykrvacali hlavne v ZSSR.
A zasa o Nemcoch ? Čo Tí Rusi ?

Myslím, že som aj ostatným otvoril oči, o čom tu je táto téma neustálymi príspevkami dvoch troch udržiavaná navrchu tém a prečo viacerí chceli aby tu takéto dezi témy neboli.

Takže na otázku, aké výrobky, ktoré nám pomáhajú, Rusi za posledné roky produkujú, tu už máme spomenuté ako Slováci len montujú, ako USA vykorisťuje, ako Nemci prehrali vojnu ale prosím prorusky orientovaní členovia, napíšte mi nejakú radu ako si zlepšiť život niečím ruským.
Odporučíte mi vymeniť Teslu za Ladu, lebo je spoľahlivejšia ? Alebo vymením Apple notebook za ten ich nový s procesorom ? Veď ich najtenší model je hrubý len 5,5 centimetra.
https://zive.aktuality.sk/clanok/oa6UUF ... otaznikov/

Opýtam sa ženy, či by nechcela nejakú ruskú umývačku riadu alebo ruský robotický vysavač, možno mi Tá dá tipy na niečo, čo mi sa ma pozitívne z Ruska dotkne. Lebo negatívne sa Rusko dotýka Európy a aj nás ako jeho bývalého satelitu, desaťročia.
Zamknuté

Návrat na "Archív"