Dlhopisy v ponuke J&T banky

Garantované fondy, zaistené vklady, investičné certifikáty, dlhopisy a obligácie
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Glogol
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
Has thanked: 138 times
Been thanked: 339 times

Re: Dlhopisy v ponuke J&T banky

Príspevok od používateľa Glogol »

MiBi napísal: Pi 15 12, 2023 1:21 pm neplati to, ze ak bezkuponovy dlhopis drzany dlhsie ako rok predam na burze pred datumom splatnosti, tak dan zo zisku neplatim ?
imho - ano. ale to aj kuponovy pred splatnostou, ale realnu skusenost nemam ani nie som danovy poradca :D
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
Kosa
Silver Member *
Dátum registrácie: Št 27 10, 2016 11:24 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 37 times

Príspevok od používateľa Kosa »

Glogol napísal: Pi 15 12, 2023 1:29 pm … A kedze AUV nedostane predavajuci - tak to vo mne vyvolava dojem poplatku.
Nic v zlom, ale nerozumies tomu. Predavajuci pri predaji dlhopisu s kuponom vzdy dostane zaplatene AUV, ktory kupujuci zaplati.
Glogol
VETERAN MEMBER *****

Kosa napísal: Pi 15 12, 2023 3:57 pm
Glogol napísal: Pi 15 12, 2023 1:29 pm … A kedze AUV nedostane predavajuci - tak to vo mne vyvolava dojem poplatku.
Nic v zlom, ale nerozumies tomu. Predavajuci pri predaji dlhopisu s kuponom vzdy dostane zaplatene AUV, ktory kupujuci zaplati.
Nechajme slova tak a dajme cisla/fiktivny priklad.

Dnes predam 10 dlhopisov s nominalom 1000 kuponom 10% vyplacanym 18.12. Predam za 100% tj za nominal t.j 1000 a poplatkom 0,6% Kolko dostanem na ucet vyslednu sumu za predaj ? Dan z kuponu pre jednoduchost ignorujme.

1. 10 x 1000 - 60(poplatok) = 9940
2. 10 x 1000 - 60(poplatok) + cca 994 ( takmer cely kupon ) = cca 10934
3. 10 x 1000 - 60(poplatok) = 9940 a kupon dostanem v alikvotnej vyske 18.12 ( cca 994 ) aj ked uz nebudem majitelom dlhopisu ?

Nehadam sa - nikdy som dlhopis nepredaval. Iba chcem mat jasno.
Glogol
VETERAN MEMBER *****

Glogol napísal: Pi 15 12, 2023 4:11 pm
Kosa napísal: Pi 15 12, 2023 3:57 pm
Nechajme slova tak a dajme cisla/fiktivny priklad.

Dnes predam 10 dlhopisov s nominalom 1000 kuponom 10% vyplacanym 18.12. Predam za 100% tj za nominal t.j 1000 a poplatkom 0,6% Kolko dostanem na ucet vyslednu sumu za predaj ? Dan z kuponu pre jednoduchost ignorujme.

1. 10 x 1000 - 60(poplatok) = 9940
2. 10 x 1000 - 60(poplatok) + cca 994 ( takmer cely kupon ) = cca 10934
3. 10 x 1000 - 60(poplatok) = 9940 a kupon dostanem v alikvotnej vyske 18.12 ( cca 994 ) aj ked uz nebudem majitelom dlhopisu ?

Nehadam sa - nikdy som dlhopis nepredaval. Iba chcem mat jasno.
Odpoviem si sam - 3. Asi som mal zablokovany mozog z akcii kde ak clovek preda den pred divi pride o cele divi. Tu dostane AUV pri vyplate kuponu ked dlhopis nema….Ale ako bolo spominane - pozor na dan pri nakupe blizko vyplaty kuponu. Kupil som nejake dlhopisy, predavat neplanujem ale clovek nikdy nevie.
Kosa
Silver Member *
Dátum registrácie: Št 27 10, 2016 11:24 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 37 times

Príspevok od používateľa Kosa »

Glogol napísal: Pi 15 12, 2023 10:28 pm Odpoviem si sam - 3. Asi som mal zablokovany mozog z akcii kde ak clovek preda den pred divi pride o cele divi. Tu dostane AUV pri vyplate kuponu ked dlhopis nema….Ale ako bolo spominane - pozor na dan pri nakupe blizko vyplaty kuponu. Kupil som nejake dlhopisy, predavat neplanujem ale clovek nikdy nevie.
Tuto to mas pre ozrejmenie.

https://www.magazinx.sk/faq-co-je-alikv ... ovy-vynos/
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 1559 times

dlhopisy Downtown Yards 2028

Príspevok od používateľa MiBi »

4-ročné dlhopisy Downtown Yards 2028.

V deň emisie dosahuje ročný výnos do splatnosti 6,50 %.
Dlhopisy budú emitované 11. 4. 2024. Po tomto termíne ich budete môcť predať alebo kúpiť za aktuálnu trhovú cenu na Burze cenných papierov v Bratislave.

Nominálna hodnota jedného dlhopisu je 1 000 eur a celková menovitá hodnota emisie je 25 miliónov eur. Dlhopisy sú vydávané ako bezkupónové s emisným kurzom 75,11 %. Ak si teda v deň úpisu kúpite dlhopis za 751,10 eura, pri jeho splatnosti 27. 10. 2028 Vám bude vyplatených 1 000 eur. Dlhopisy môžu byť predčasne splatené po prvom roku od ich emisie.
Prospekt:
https://www.jtbanka.sk/files/archiv/emi ... a-2024.pdf
O projekte:
https://www.yimba.sk/klingerka-ii/kusok ... a-vystavbu
MiBi
VETERAN MEMBER *****

JTSEC FINANCING III/2029

Nove 5-ročné bezkupónové dlhopisy v ponuke J&T banky:

Seniorný dlhopis, zabezpečený ručiteľským vyhlásením : JTSEC FINANCING III/2029 s výnosom 6,00 % p. a. pri nákupe v deň ich emisie.
Dlhopisy sú vydávané ako bezkupónové s emisným kurzom vo výške 74,71 %.
To znamená, že v deň úpisu kúpite dlhopis za 747,10 eura a pri jeho splatnosti 29. 10. 2029 Vám bude vyplatených 1 000 eur.
Dlhopisy môžu byť predčasne splatené po prvom roku od ich emisie.
Emisia je plánovaná na 29. 10. 2024, po tomto dátume budú dlhopisy obchodovateľné na Burze cenných papierov v Bratislave.

Keby niekoho zaujimalo, komu poziciava:
Dluhopisy společnosti JTSEC Financing III a. s. slouží k financování akcionáře emitenta, společnosti J&T SECURITIES MANAGEMENT PLC („JTSEC“)
  • JTSEC je dceřinou společností J&T PRIVATE EQUITY GROUP LIMITED (99,921 % podíl) („JTPEG“).
  • JTSEC je ručitelem emise dluhopisů JTSEC Financing III a. s
https://www.jtbanka.sk/detail-dlhopisu/ ... II_2029_SR
Prílohy
Screenshot 2024-10-09 135420.png
Kobe008
Dátum registrácie: Ut 12 11, 2024 10:10 am
Has thanked: 18 times
Been thanked: 3 times

Príspevok od používateľa Kobe008 »

Caute,
tak vidim, ze džejenťáci robia jednu emisiu za druhou. Tento krat na RE projekt v UK:

...využite príležitosť investovať do lukratívneho projektu v Londýne. Predstavujeme Vám 4-ročné zabezpečené dlhopisy TRIPTYCH 6,40/2028, ktoré Vám umožňujú zhodnotiť svoje financie atraktívnym spôsobom a podieľať sa na úspechu jedného z najprestížnejších realitných projektov.

Nominálna hodnota jedného dlhopisu je 1 000 eur.

Dlhopisy majú fixný úrokový výnos vo výške 6,40 % p. a. Výnos bude vyplácaný dvakrát ročne – k 13. 6. a 13. 12.

Pokyny na nákup do primárneho úpisu môžete podať od dnes do 12. 12. 2024 do 12:00 hod. Dlhopisy budú emitované 13. 12. 2024. Po tomto termíne ich budete môcť predať alebo kúpiť za aktuálnu trhovú cenu na Burze cenných papierov v Bratislave. Dátum splatnosti dlhopisov je 13. 12. 2028.

Emitentom dlhopisov je spoločnosť UK Triptych financing, s.r.o. Je v úplnom vlastníctve jej akcionára JTRE HOLDING LTD, člena skupiny JTRE, ktorá je jedným z popredných developerov a investorov v oblasti nehnuteľností v regióne strednej a východnej Európy, s 25-ročnou skúsenosťou na trhu. Samotný projekt Triptych Bankside je ikonický multifunkčný komplex v centre Londýna, ktorý kombinuje luxusné bývanie, kancelárske priestory a kultúru na prestížnej adrese South Bank, len pár krokov od Tate Modern či Borough Market. Tento projekt je známy svojimi organickými fasádami a ponúka služby ako privátne kino, coworkingové priestory či výnimočné terasy s panoramatickými výhľadmi.
Kancelárska časť s viac ako 8 400 m2 komerčných kancelárskych a maloobchodných priestorov bola dokončená v marci 2022 a stala sa symbolom inovácií a udržateľnosti s certifikáciou BREEAM Excellent a plne obsadenými kanceláriami svetových nájomcov.

Nie ze by som chcel robit reklamu - iba FYI :)
Používateľov profilový obrázok
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 245 times
Been thanked: 594 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

UK Triptych financing, s.r.o. - zakladne imanie 5000 eur :)
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
miror
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 06 04, 2021 9:13 pm
Has thanked: 66 times
Been thanked: 284 times

Príspevok od používateľa miror »

osamely chodec napísal: Pi 29 11, 2024 2:40 pm UK Triptych financing, s.r.o. - zakladne imanie 5000 eur :)
Je az povzbudzujuco bezpecne investovat do dlhopisov, ktore sa boja vydat z nejakej zebehnutej dcerskej firmy, nebodaj samotnej matky skupiny alebo priamo jednej zo svojich bank.

Toto robila aj Privat banka kedysi, ako banka vydavala par dlhopisov a vacsinu potom cez nejake pentacke sro, co myslite, ake dlhopisy som si jedine kupoval ? Neskor uz nebolo co kupovat a uz nie som ich klientom.
kebabar
Dátum registrácie: St 08 09, 2021 11:28 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Príspevok od používateľa kebabar »

Predaval tu uz niekto niektore z tychto 5 rocnych dlhopisov pred dobou splatnosti? Neviete, ako rychlo by mi prisli peniaze?
JanH
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ne 06 02, 2022 6:31 am
Has thanked: 152 times
Been thanked: 225 times

Príspevok od používateľa JanH »

kebabar napísal: Ut 11 03, 2025 1:40 pm Predaval tu uz niekto niektore z tychto 5 rocnych dlhopisov pred dobou splatnosti? Neviete, ako rychlo by mi prisli peniaze?
Likvidita
Podielnik môže investíciu vo fonde odpredať za aktuálnu trhovú cenu, kedykoľvek potrebuje. Vyplatenie prostriedkov na bežný účet trvá zvyčajne len niekoľko dní od podania pokynu. Samozrejme, pri investíciách do fondov treba vždy zvážiť minimálny investičný horizont.
https://www.aktuality24.sk/atraktivne-i ... ch-fondov/
Kobe008
Dátum registrácie: Ut 12 11, 2024 10:10 am
Has thanked: 18 times
Been thanked: 3 times

Príspevok od používateľa Kobe008 »

Caute,
nie som si isty, ci je to na zakladanie noveho vlakna, tak to pripojim sem... ak nespravne tak sa ospravedlnujem (kludne opravte alebo zmazte).

Kazdopadne natrafil som na odkaz https://dluhopisar.cz/srovnani/, kde spravili svoju metodologiu a porovnali aktualne dostupne korporatne dlhopisy na CZ trhu. Su tam aj mena, ktore posobia na SK.

Neviete ci je / bola podobna aktivita aj na SK, ktora by podala trosku analytickejsi pohlad, resp. riskove zhodnotenie ponukanych korporatnych dlhopisov na trhu? Myslim, ze na zelenom delfine nieco take chceli, ale neviem to dohladat.
viacces
Dátum registrácie: Pi 11 04, 2025 4:08 am

Príspevok od používateľa viacces »

Ahojte,

Uvazujem nad kupou j dlhopisov JTSEC FIN IV 5.50 2030
Prestudoval, precital som vsetky dokumenty a velke riziko tam nevidim, ba ani velky zisk. Odporucali by ste pre konzervativneho investora?
Este rozmyslam aj na pentafund, ale to skor vnimam ako ri'zikove a ako niekto uz tu pisal, nebudu dostupne na burze.
Matej1992
Silver Member *
Dátum registrácie: Po 23 08, 2010 8:55 pm
Has thanked: 13 times
Been thanked: 7 times

Príspevok od používateľa Matej1992 »

Mam obe spomenute investicie a vynosy sa dozvieme samozrejme az za par rokov. 2 postrehy ti dam:
1. JTSEC Fin 2030 su az 2 verzie dlhopisov. Jeden ma rocny urok 5,5% a druhy ma 0%(zerobond, cize bez automatickeho strhania 19% dane z urokov. Ja mam tuto verziu. Samozrejme ak chces po predaji z narastu ceny tohto zerobondu platit 0% daň aj odvod musis ho drzat viac ako 1rok a predať pred splatnosťou.
2.Penta fondy nie su aktualne na burze. Maju vsak plan ich uviest na burzu o rok ci dva 26/27(eurove podiely prave kvoli nasim danovym rezimom) Inak by sme tuto investiciu museli zdanovat aj odvody platit.
rmaly
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
Has thanked: 1119 times
Been thanked: 117 times

Príspevok od používateľa rmaly »

Matej1992 napísal: Pi 11 04, 2025 5:51 am Mam obe spomenute investicie a vynosy sa dozvieme samozrejme az za par rokov. 2 postrehy ti dam:
1. JTSEC Fin 2030 su az 2 verzie dlhopisov. Jeden ma rocny urok 5,5% a druhy ma 0%(zerobond, cize bez automatickeho strhania 19% dane z urokov. Ja mam tuto verziu. Samozrejme ak chces po predaji z narastu ceny tohto zerobondu platit 0% daň aj odvod musis ho drzat viac ako 1rok a predať pred splatnosťou.
2.Penta fondy nie su aktualne na burze. Maju vsak plan ich uviest na burzu o rok ci dva 26/27(eurove podiely prave kvoli nasim danovym rezimom) Inak by sme tuto investiciu museli zdanovat aj odvody platit.
na modrom konovi akurat niekto otvara tuto temu a zrovna penta fond...
https://www.modrykonik.sk/forum/financi ... -bezpecne/
MiBi
VETERAN MEMBER *****

Dlhopisy BLACKFRIARS 2029

Nove 4-ročné dlhopisy naviazané na prestížny projekt v londýnskej štvrti Southbank. Očakávaný výnos do splatnosti k dátumu emisie dosahuje 5,75 % ročne, pričom celý výnos získate v deň splatnosti dlhopisu.
Nominálna hodnota jedného dlhopisu je 1 000 eur, celkový objem emisie je 76 miliónov eur.
Dlhopisy BLACKFRIARS 2029 sú vydávané ako bezkupónové s emisným kurzom vo výške 79,96 %. V deň úpisu tak kúpite dlhopis za 799,60 eur a pri jeho splatnosti 4. júla 2029 Vám bude vyplatených 1 000 eur. Emitent si zároveň vyhradil možnosť predčasného splatenia dlhopisov, najskôr po prvom roku od ich vydania.
Prospekt: https://www.jtbanka.sk/files/archiv/emi ... ospekt.pdf
Projekt: https://jtrelondon.co.uk/projects/220-Blackfriars-Road
Napísať odpoveď

Návrat na "Garantované vklady, investičné certifikáty, dlhopisy"