ETF cez EIC - skúsenosti
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
- aviceN
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Št 07 01, 2021 10:24 am
- Has thanked: 259 times
- Been thanked: 226 times
- Kontaktovať používateľa:
Re: ETF cez EIC - skúsenosti
Aj spätne, ich argument bol, že ten poplatok bol v cenníku dlhodobo, len teraz začal platiť aj na tých účtoch.
Viac info o mojej EIC ponuke bez manažérskeho poplatku na: https://www.milosbubniak.sk/
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2391 times
- Been thanked: 2776 times
Smutné. Kopú si hrob. Prepočítam to, ale potrebujem objemy majetkov v správe.
Predpokladám, že bude nevyhnutné dostať sa na max 0,12% p.a.
Sadzobník podľa objemu majetku v správe u EIC , poplatok vrátane dph:
nad 40M ....0,06% p.a.
20-40M ...0,12% p.a.
10-20M... 0,18% p.a.
do 10M...0,24% p.a.
Musíme zistiť , ktorí sprostrekovatelia spadajú pod akú sadzbu.
Hrubý odhad
0,06% - 0,12% p.a.
OVB ...3300 agentov
Finportal ...2700 agentov
Partners Group ...1250
0,12 - 0,18% p.a.:
FinGo
Swiss
Brokeria
Prosight
Winners
AviceN: prosím ťa zistíš Finportal?
All: podľa zákona klient má právo vedieť všetky poplatky, tak prosím dajte vedieť, nech máme prehľad.
- aviceN
- Platinum Member ***
Finportal má na 100% 0.06% p.a.
Partners tlačí skôr svoje produkty než EIC, ich by som radil pod dolnú hranicu. Prosight tuším 0.06%, toto zistím zajtra od "susedov" na 100%.
Partners tlačí skôr svoje produkty než EIC, ich by som radil pod dolnú hranicu. Prosight tuším 0.06%, toto zistím zajtra od "susedov" na 100%.
Viac info o mojej EIC ponuke bez manažérskeho poplatku na: https://www.milosbubniak.sk/
- aviceN
- Platinum Member ***
Podľa nového cenníka, ktorý je platný od 1.7.2024 si EIC upravuje výšku úschovy a správy u všetkých SFA na fixných 0.2% p.a. + DPH.
Dopĺňajú to poznámkou: "Člen môže mať s EIC dohodnutú zľavu zo základného poplatku." - prezistím ako je to u nás.
10 bodov za transparentnosť...
U nás sa nič nemení, ostáva to 0.06% p.a.
Dopĺňajú to poznámkou: "Člen môže mať s EIC dohodnutú zľavu zo základného poplatku." - prezistím ako je to u nás.
10 bodov za transparentnosť...
U nás sa nič nemení, ostáva to 0.06% p.a.
-
allidan3373
- Dátum registrácie: St 01 12, 2021 12:45 pm
- Been thanked: 4 times
Ja som sa s tým v minulosti, keď som začínal, tiež skúšal hrať. Posielal som aj aj a sledoval som výkonnosť jednotlivých nákupov, ale... bola to len strata času (asi si tým treba prejsť osobne
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 1559 times
kedy investovat
ono najdes na internete kopec statistik, ktory den je najvhodnejsie investovat, napr https://www.investopedia.com/day-tradin ... de-stocks/ ale ak mas pocit, ze na zaciatku mesiaca to pada, tak si to rozloz a polovicu posli na zaciatku a druhu v strede.
-
Paly
- Active Member
- Dátum registrácie: Št 21 03, 2019 1:30 pm
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 8 times
Dajú sa zmeniť fondy, v ktorých už sú zainvestované peniaze? Chcel by som zmeniť súčasné hedžované fondy na nehedžované. Nové príspevky už neposielam.
- aviceN
- Platinum Member ***
Jedine tak, že ich preinvestuješ, ale samozrejme že je to možné. "Switch" nastavuje agent, ty potvrdzuješ.
-
Paly
- Active Member
Preinvestovať znamená odpredať a nanovo nakúpiť? Ak áno, tak som to už raz tak robil, a rátalo to do nákupov, tým pádom do cieľovej sumy, ktorú už mám dosiahnutú.
- aviceN
- Platinum Member ***
Správne. Toto je jediný spôsob ako. Povedz sprostredkovateľovi nech ti o tú sumu bezplatne navýši cieľovku a spravte switch. Ak má chrbtovú kosť, tak sú to 3 kliky...
-
Paly
- Active Member
Vďaka, skúsim to takto, a keď to nepôjde týmto spôsobom, tak to vyberiem a zainvestujem napriamo, no až v lete, lebo posledný príspevok som posielal v júli..
Sprostredkovateľ ma informoval, že presúvajú portfólia svojim klientom v EIC z cieľových účtov na aktívne riadené účty (č.7). Dá sa tam investovať každý deň, sporí sa podľa vopred zvolenej Stratégie a ponúkajú nejaké špecializované informácie navyše. Ale je tam navyše poplatok za správu aktív - 1% p.a. Čo vy na to?
- aviceN
- Platinum Member ***
A máš na 2ke nastavené ETFka, či podielové fondy? Na tvojom mieste by som ostal na 2ke a vykašlal sa na manažované účty, ver mi, to 1% p.a. ti neprinesie žiadny osoh.
- aviceN
- Platinum Member ***
Podľa mňa ťa nútiť nemôžu, uvidíš čo ti povedia.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2391 times
- Been thanked: 2776 times
môj názor: nijaký agent ťa nemôže nútiť prejsť z pasívneho investovania do manažovaného a nechať sa vyciciavať poplatkami na úrovni podielových fondov. Nedaj sa oklamať a okradnúť. Máš predplatenú nejakú cieľovú sumu (vkladov) a ked si nemal vstup na úrovni do 1% už si prispel viac ako dosť.Michael napísal: ↑So 15 02, 2025 1:23 pm Sprostredkovateľ ma informoval, že presúvajú portfólia svojim klientom v EIC z cieľových účtov na aktívne riadené účty (č.7). Dá sa tam investovať každý deň, sporí sa podľa vopred zvolenej Stratégie a ponúkajú nejaké špecializované informácie navyše. Ale je tam navyše poplatok za správu aktív - 1% p.a. Čo vy na to?
Na Slovensku je približne 9000 agentov pre investičné služby ( 27 000 celkovo).
Dlhé roky sa živili sprostredkovaním nevýhodných produktov, najmä IŽP a ľudia prichádzali o milióny.
So stúpajúcou investičnou gramotnosťou obyvateľstva sa mnoho z nich presunulo do parazitovania na pasívnom investovaní, teda ETF.
Pre obyvateľstvo je to velmi nebezpečné, lebo k nastaveniu sporenia, alebo investovania dochádza len v úvode.
A potom roky utekajú, účty stúpajú a paraziti inkasujú čoraz viac a viac.
To 1% p.a., ktoré je v úvode zanedbateľné až smiešne sa časom premení na stovky, tisíce, a niekedy až desaťtisíce v poplatkoch ročne!
Pozri si efekt poplatkov TU.
No najhoršie je, že ty nekŕmiš len parazitov, ale vďaka zlému nastaveniu okrádaš sám seba ( a svoju rodinu a dedičov ) o výnosy a o tzv. efekt zloženého úročenia, ktorý nazval Einstein ôsmym divom sveta. A kvôli čomu? Sila pasívneho investovania je práve v tom, že nepotrebuje poplatky, ani manažovanie.
Najväčšia hlúposť človeka je, keď sa nechá okradnúť jediným hlúpym rozhodnutím s doživotnými následkami.
-
ibi2525
- Silver Member *
- Dátum registrácie: So 01 09, 2007 11:33 am
- Has thanked: 161 times
- Been thanked: 77 times
Ja som včera práve na Fb napísal na fóre zlatá minca jednému práve naopak ze nech si nájde agenta ktorý ho preklopy z 6 a 7 účtu do 2 účtu... A poradil som mu toto fórum a aj aviceN.. Ako agenta dúfam ze sa neurazí...
Prikladám screen jeho postu.. Az mi bolo ľúto keď som to cital
Prikladám screen jeho postu.. Az mi bolo ľúto keď som to cital