Pokial je to distribuovane tak, ze TOP 10% drzi 80% hotovosti, tak ani nie.JanH napísal: ↑Št 13 02, 2025 9:28 pm Pozrel som sa na čísla, čo Slováci držia na bežných účtoch. Za posledný rok im pribudli na bežných účtoch takmer dve miliardy eur. Kým ešte v decembri 2023 mali našinci v bankách odložených 30,8 miliardy eur, v decembri minulého roka to už bolo 32,6 miliardy eur.
Tento údaj je dva mesiace starý. Ak sa trend nezmenil mesačne sa tento objem zvyšuje o približne 150 miliónov eur. Čiže aktuálne sme blízko 33 miliárd eur. Emisie 400 miliónov eur je teda 1.2% z tejto sumy. Takže bude z čoho nakupovať![]()
Ti ludia drzia statisice, podla mna preto, ze cakaju na nieco vyhodne, ako napr kupa nehnutelnosti.
Pripadne nehnutelnost predali a cakaju na dalsiu.
Ak by sme tych 33mld rozpriemerovali aj na novorodencov, aj na pacientov na geriatrii, tak kazdy tam ma cca 6000eur. To zodpoveda 1 roku zivota na chlebe a vode prakticky.
Ale tak, uvidime, pretoze kazdy ma vlastnu hlavu, s ktorou si moze zabezpecit investiciu podla gusta. Vlastnou hlavou.