Our Group s.r.o.

Finanční poradcovia, poradenské spoločnosti, spolupráca, zamestnanie, sprostredkovanie finančných služieb.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Tago
Dátum registrácie: St 11 03, 2009 5:00 pm

Re: Our Group s.r.o.

Príspevok od používateľa Tago »

zlatko nemusíš sa snažiť o to, aby ste mali pravdu vždy len vy, nejde ti to
Ja sa ani moc snazit nemusim...vy mi sami nahravate tym ako menite kabaty v tomto fore a akí ste zaslepení....
A pravda sa ukaze...
jan
Gold Member **
Dátum registrácie: So 15 09, 2007 7:54 pm

Príspevok od používateľa jan »

"Tak zasa foaf nie je velmi presny. Ja mam podla foafu vraj nieco spolocne s Arthurom Andersenom a PWC :D"
Peter, ak sedia pri tvojom mene na foafe tie firmy a osoby so 100%, tak je to OK.
Vsetky dalsie prepojenia a percentualne zhody sa vyhladavaju podla ludi, ktori su zapisani s tebou vo firmach.
Podla stranky s Arthurom Andersenom a PWC mala v minulosti suvislost Ing. Bronislava Bračoková a nie ty sam.
Skoda, ze sa neda na foaf navolit aktualny vypis z OR, ale casto vela povie aj uplny.

Aké údaje z Obchodného registra SR využíva foaf.sk?
Zobrazované údaje vychádzajú z úplného výpisu OR SR. Prípadný rozdiel medzi záznamami v orsr.sk a foaf.sk môžu vyplývať z najnovších zmien zanesených do OR SR.

Keď niekto už vystúpil z firmy, napriek tomu ostáva v sieti foaf.sk?
Áno, kedže používame úplné výpisy, tak je stále súčasťou sociálnej siete danej firmy.
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 17 times

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

vsetko co si napisal sedi. Ja som chcel len podotknut, ze nie vsetko co foaf vyhodi je mozne brat vazne. To, ze si sa nahodou v nejakej firme "stretol" s nejakou osobou (aj keby v jednom casovom obdobi) neznamena, ze mas realne napojenie na nejaku tretiu firmu, s ktorou ma nieco ta druha osoba.
Tago

ezisi ty si taky chuj az mi slza z oka vypadla ako mozes byt taky ubohy...:-D:-Dani neviete co tu kecaate...:-Da urazate nase osoby jedna za druhou...tak skludnite tie vase nevymachane hubicky...yooo...aa nemame riaditela ale riaditelku:-Da im moze byt suuuma fuk co my po skole vykonavame...a zadalsie...svoju pracu poznam viem co robim ze mi tu nejaky idiot nieco hovori mam ho v...tam kde si nepozeram...nemam dostat ake ponaucenie,...a je mi dost uubohe ze vy taki muudri ludia..po prve neovladate pravopis...a po dalsie zaoberate sa takymito vecami na fore:-D:-Dsa uvedomte:-D
No opat si nesklamal a pobavil si ma. Tvoj dalsi prispevok s vypovednou hodnotou rovnajucou sa nule. Slusny trapas.
A neviem , kto tu uraza....
...ty si taky chuj
....nejaky idiot
....Ty si chuj

Takze, pan poistovak, co nam este povies?
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

uz ho ignoruj, skoda pismeniek
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2397 times
Been thanked: 2788 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

peter.cmorej napísal: Juggler, chlapec si to zasa trosku poplietol. Zaistovna samozrejme ruci za zavazky poistovne, tz. pre pripad vysokych poistnych udalosti. A neviem, ale mozno aj pre pripad defaultu ich dlhopisovych portfolii, ale to si nie som vobec isty (pripad kapitalovych poistiek). Samozrejme peniaze v podielovych fondoch v IZP nie su zavazkom poistovne, ale zavazkom prislusneho asset managementu. A tam funguje znama ochrana - spravca / statut fondu / depozitar, ...
Ale je možné, že ,,poistenie poisťovne,, čo vlastne zaisťovňa robí, zahŕňa i ochranu vkladov klientov pre prípad krachu.
Len vkladov, teda toho, čo by bolo v aktuálnom výpise.
Malo by to byť v zmluve a ja mu verím, že to tam je.
Bohužial, nemám čas to preverovať.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

ALL:

Už na začiatku sme si ozrejmili, že na stránke NBS má Our Group licenciu ,,poistného agenta,,.

Čiže tá baba, čo tu citoval Bebe, má i nemá pravdu.
Nemali by sprostredkovať investičné produkty, nesmú robiť finančné poradenstvo, ale ten produkt od ING je kvalifikovaný ako POISTENIE, tak to chápem, že v tom môžu ING zastupovať ako sprostredkovateľ.

Celá táto debata je však pre mňa veľmi dôležitá.
Keby jej nebolo, ani by som sa nedozvedel ako hrozne upadla úroveň poisťovníctva.

Keď som uzatvoril moje životky, bral som ich ako ,,tretí pilier,, a vtedy životky predávali poisťovňou vyškolení agenti - buď zamestnanci, alebo dobrovoľníci, alebo živnostníci.

V tej dobe sa brali približne 50% provízie ( z ročného vkladu).
Vedel som, že to platím ja, ale mal som informácie, že do troch rokov by som mal byť ,,na svojom,, a odtiaľ by celková bilancia mala byť už pozitívna (že tam začne byť viac ako som vložil).
Na tej úrovni sa mi zdalo životné poisťovníctvo férové.

Dnes ale vidím, že poisťovne SPAŽRAVELI.

Nepoisťujú už cez vlastných agentov (ktorým záležalo na mene poisťovne), ale v honbe za ziskom cez tretiu stranu.
Nezáleží im na KVALITE, ale na KVANTITE.

A tak parazitov pribúda...klient platí provízie už vo výške 150-200% z ročného poistenia a ešte náklady a zisk poisťovne.

Takže to teraz trvá i 10 rokov, kým sa klient dostane k sume, čo tam vložil.

A to je pre mňa šok.
Som si istý, že keby ľudia vedeli pravdu, tak sa na také životky vykašlú..
Sprostredkovatelia im nacigánia, že ide o výhodný investičný produkt a opierajú sa argumenty, že akciové trhy v dlhodobom horizonte dávajú okolo +10% ročne...
To je však jasné zavádzanie, lebo náklady sú tak vysoké , že zhltnú možno aj polovicu toho, čo tam klient vloží...

Výsledok je taký, že klient nie je investor, ale dojná krava.

Dojná krava, ktorá:

-svoje peniaze riskuje na kapitálových trhoch
-živí kopu parazitov v pyramídových MLM systémoch za sprostredkovanie
-živí poisťovňu, ktorá ho dojí aj vtedy, keď jeho investície idú dole vodou
-generuje zisk poisťovni, ktorá by mala byť bohatá, ale v skutočnosti aj ona sama hospodári slabo (investuje hlúpo).
-na 20-30-40 rokov sa upíše firme, ktorá sa možno nedožije budúceho roka.

Je to neuveriteľné, ale to je realita roku 2009.

A preto som za to , aby sa viedli odborné diskusie, písali odborné články a blogy a možno aj presadilo niečo také ako RPMN u pôžičiek, čo by chránilo konzumenta pred parazitmi, informovalo ho o strašných nákladoch, čo nesie na svojom chrbte.

A to je aj dôvod prečo sa ja zapájam do týchto časožrútskych a zdanlivo primitívnych diskusií.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
Tago

Juggler, pekne si to napisal...

A je mi z toho zle...
Totalna neodbornost, honba za vysokymi proviziami a na klienta sa kasle...
Takto to dopadne, ked je financne negramotny aj poistovak aj klient.

Neviem ci OG robi nieco protizakone, niesom pravnik, ale, IZP je velmi komplikovany a nákladný poistny produkt, ale je to aj financny produkt a treba ho klientovi dobre vysvetlit a nastaviť. Ludia sa daju nahovorit, lebo to nepoznaju, nevedia... A kedze OG nejde o poradenstvo ale o cisty predaj a nabalenie sa, je to nebezpecne a z mojho pohladu na hranici zakona. No to neham na odbornikov.

A treba otom diskutovat...clovek potrebuje byt financne gramotny, lebo na trhu zacina byt vela spolocnosti, ktore hadzu svoje siete.
Bebe
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Po 12 02, 2007 1:09 pm

Príspevok od používateľa Bebe »

Juggler zhrnul podstatu celého problému a ja dodám, že ak je to naviac ešte v medziach zákona, potom je to o to smutnejšie. Pomôže iba medializácia a informovanosť o týchto skutočnostiach a nebolo by od veci, keby to dokázal niekto spracovať a dať do nejakého čítaného blogu, alebo článku všeobecného periodika.

Ďalej sa ukazuje, že informácie veľmi rýchlo starnú a stávajú sa neaktuálnymi čoraz rýchlejšie. Sú i také, ktoré sú neaktuálne okamžikom ich zrodu, čo nie je dobré znamenie a bude sa ťažké s tým sžiť.
Vedieť sa pozrieť na vec z viacerých uhlov, je pre mňa dôležitejšie, ako skalopevne zastávať určitý názor.
BLINKY2
Dátum registrácie: Po 10 12, 2007 9:53 pm

Príspevok od používateľa BLINKY2 »

Dnes ale vidím, že poisťovne SPAŽRAVELI.

Nepoisťujú už cez vlastných agentov (ktorým záležalo na mene poisťovne), ale v honbe za ziskom cez tretiu stranu.
Nezáleží im na KVALITE, ale na KVANTITE.
A čo myslíš, prečo mali tí hlupáci v Amerike 60000 milonov stratu? :lol:
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Gummybear: našiel som to pre moju dcéru, ale hodí sa to aj tu..

http://www.youtube.com/watch?v=Ytnrgtwn ... re=related
jogo
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 194 times
Been thanked: 447 times

Príspevok od používateľa jogo »

falloutbaby napísal:dobre chlapci tak si hovorte co chcete fakt - ja tu nič proti tomu nemám že vy sa tu snažíte otvoriť ľudom oči ohladne takýchto vecí len o jedno vás prosím nespomínajte tu už our group pre mňa zamna kritizujte nebankové organizácie atd ale túto firmu už nechajte tak . fakt vás prosím už to zachádza do takých extrémov že polovica z toho ani nie je pravda. ani ja tu nejdem vypisovať o vašej firme že aká je zlá že ani v najhoršom sne tak to prosím spravte aj vy tak ked máte trošku rozumu

Najviac sa o kazdej firme dozviem od jej konkurencie a zakaznikov.Firma samotna sa svojimi nedostatkami nepochvali.
Naopak, bol by som rad, keby si dokazala poukazat na nedostatky firiem, pre ktore pracuju tvoji oponenti. Urcite nejake maju...
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Tago

Jogobela, odpovede k veci sa len tazko dockas, ale to uz je klasika. :roll:

Bejbina,nedochadzaju ti niektoré veci a vidim ze ta to netrapi.

A to:

:arrow: Podla pravnicky a clenky predstavenstva AFISP, vykonavate nelegalnu cinnost a zavadzate ludi.
:arrow: Poskytujete jeden z najdrahsich poistnych produktov ako vyhodnu investiciu, s tým ze to nieje poistka.
:arrow: Znemoznujes tymto ludom skutocne vyhodne investovat ich peniaze a namiesto toho ich poistis, aj ked to nepotrebuju.
fakt vás prosím už to zachádza do takých extrémov že polovica z toho ani nie je pravda
Ale vsak, podla teba len vsetci kecaju a nehovoria pravdu, tak preco nemame nic pisat? Nieco nesedi?
jogo
VETERAN MEMBER *****

falloutbaby napísal:
ja tu nebudem poukazovat na niekoho nedostatky nie som totižto sviňa ako vy ale dobreeee nevadííí kecajte dalej

Dievca zlate, co to hovoris. Ak niekto predava nevyhodny produkt, tak je to sikovny podnikatel.
Ak niekto ludi na to upozorni, je podla teba svina...

P.S: Neboj nic, zivot ta nauci rozoznavat hodnoty. Jeden chlapik v nasom meste bol velmi sikovny, komunikativny, vzdelany vo financnej oblasti. Mal jednu chybu. Robil predajcu 1.garantovanej a nejakym podielovym fondom. Teraz sa boji vobec niekoho pozdravit po krachu 1.garantovanej.
Upozornujem, ze 1.garantovana nebol tunel. Len chlapci nevedeli vyhodne nakupovat, neodhadli psychiku investorov a silu financnych zralokov.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

1.garantovana nebol tunel.
Ja myslím, že bol, lebo ponúkali akože "garantovaný výnos" na úrovni 20-30% p.a. a to samozrejme nejde. Ak by tie ich projekty stáli za to, tak by im banky trhali ruky - aby im mohli požičať za výrazne menej.
jogo
VETERAN MEMBER *****

filip glasa napísal: Ja myslím, že bol, lebo ponúkali akože "garantovaný výnos" na úrovni 20-30% p.a. a to samozrejme nejde. Ak by tie ich projekty stáli za to, tak by im banky trhali ruky - aby im mohli požičať za výrazne menej.
Filip, v tych casoch mi v Devin banke platili urok 12% na vkladnej knizke, kratkodobe terminaky vyleteli az do 20% a stat si poziciaval az na 15% urok. Vtedy boli take divne casy...
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

falloutbaby, co z toho co sme tu napisali nie je pravda ?
Tago

skôr čo z toho je pravda ? chápeš ani ja neviem možno úplnú pravdu ale neviete ju ani vy a darmo si myslíte že ano práve preto vám hovorím že už tú firmu neriešte riešte svoju očierňujte svoju aj tá má určite nedostatky ale tak videl si čo i len vetu že ja som na vašu firmu niečo napísala ? nie lebo proste nie som taká zákerná. neviete ustúpiť alebo čo ?
Fulloutbaby, Peter sa ta pýtal, co z toho nieje pravda. Nie co pravda je a este odpovies otazkou. Tak odpovedz konecne konkretne na niaku otazku. :|

K ostatnemu ani nema zmysel sa uz vyjadrovat.
Tago

no však ja vravím že neviem čo z toho je pravda ale v podstate ma to ani veľmi netrápi. a že k ostatnému ani nemá zmysel sa už vyjadrovať ? vy ste tiež ešte na tie moje otázky neodpovedali ani raz. že kedy s tým už prestanete , prečo sa nestaráte o svoju firmu atd ja som sa tiež nedočkala žiadnej odpovede.
No tak to je smutne, ze ta to netrapi.

Odpoveda na tvoje otazky:
Toto je tema o Our Group s.r.o.
Prestaneme, ked to uzname za vhodne...A preco by sme mali? Toto je forum.
Tago

Dobre, toto je moja posledna reakcia na tvoje prispevky.

Uz nato nemam nervy, je mi jasne, ze v oblasti financii sa s tebou normalna diskusia viest neda, pretoze, nemas argumenty a vedomostne si natom dost zle. To sa proste neda.

Tak uz nam tu prosim neplac, aby sme sem nic nepisali, ako vam vsetkym ublizujeme a starali sa o seba.
Sama si si priznala ze nevies oco tu ide a ze ta to navyse netrapi.
Milan Ruzicka
Dátum registrácie: Št 19 03, 2009 8:10 am

Príspevok od používateľa Milan Ruzicka »

Dobry den.
Potrebujem si to trochu zosumarizovat.
Our Group nerobi nic nelegalne.
Ponuka "investovanie" cez IZP Investor od ING, co je totalne nevyhodne a drahe na poplatky.
A s tym spojene je klamanie klientov o vynosoch a medove reci o milionoch v 50tke.

Cize.. OG klame a ponuka nevyhodnu, zle nadstavenu poistku? O nicom inom to neni?
Tago

Milan Ruzicka napísal:Dobry den.
Potrebujem si to trochu zosumarizovat.
Our Group nerobi nic nelegalne.
Ponuka "investovanie" cez IZP Investor od ING, co je totalne nevyhodne a drahe na poplatky.
A s tym spojene je klamanie klientov o vynosoch a medove reci o milionoch v 50tke.

Cize.. OG klame a ponuka nevyhodnu, zle nadstavenu poistku? O nicom inom to neni?

:arrow: Ano, presne takto funguje podnikanie Our Group s.r.o.

:arrow: Podla JUDr. Huttovej z AFISP, to je nelegalne. To by sme zistili, keby nejaký klient podal na nich treste oznamenie, pripadne iny podnet a zacalo by sa vysetrovanie.
Milan Ruzicka

A preco myslite to tak robia? Koli vysokym proviziam?
Ak by sa Investor pouzival ako poistka so vsetkymi pripoisteniami a rozlozenim penazi do roznych fondov, tak by provizia bola podla mna rovnaka.
Alebo len koli tomu aby mohli hlasat ze niesu poistovaci? Ja to proste nepochopim ako mozu byt ti ludia take, s prepacenim svine, pretoze ti co tam robia niekolko rokov a su riaditelmi roznych regionov, to musia vediet, ze to tak nefunguje.
Tago

Milan Ruzicka napísal:A preco myslite to tak robia? Koli vysokym proviziam?
Ak by sa Investor pouzival ako poistka so vsetkymi pripoisteniami a rozlozenim penazi do roznych fondov, tak by provizia bola podla mna rovnaka.
Alebo len koli tomu aby mohli hlasat ze niesu poistovaci? Ja to proste nepochopim ako mozu byt ti ludia take, s prepacenim svine, pretoze ti co tam robia niekolko rokov a su riaditelmi roznych regionov, to musia vediet, ze to tak nefunguje.
Jednoznacne, hlavne kvoli proviziam.
Dalsi dovod je nevedomost. Nielen klienti nevedia co podpisuju, ale ani samotny agenti.

Pre OG, sa mi zda, moze robit ktokolvek, kto absolvuje uvodne skolenie a cim viac borcov namotaju, tym lepsie, lebo natom je zalozeny MLM. Staci len vediet tie "medove reci". Tu ide cisto o predaj, nie o poradenstvo.

Kazdy klient potrebuje ine pripostenia. A ine poistenie. To ci by to zmenilo provizie od ING to neviem.
A rozlozenie rizika do fondov by proviziu ovplivnit nemalo.
Ale, bolo by dobre, keby sa vyjadrili aj financny poradcovia z tohto fora...

To, ze niekto vedome klientov zavadza, je na zaplakanie, ale su aj take charaktere.
Naposledy upravil/-a Tago v Ne 22 03, 2009 6:24 pm, upravené celkom 1 krát.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Milan Ruzicka napísal:A preco myslite to tak robia? Koli vysokym proviziam?
Samozrejme, že kvôli peniazom.
Uzavrieš ,,výhodnú,, zmluvu v ktorej sa napríklad zaviažeš platiť 100 eúr mesačne a hneď prvých 1500 až 2000 eúr ide sprostredkovateľovi.
No nemysli si, že celá suma ide len tomu osemnásťročnému profíkovi, ktorý ťa poučí, ža sa práve stávaš investorom s potenciálnym 10% ziskom na dlhú dobu...
Pointa je v tom, že živíš celú armádu parazitov, pretože ide o MLM schému kde sa pyramídovo rozdelujú peniaze.
Aby agenti mali motiváciu, že raz budú s cigárou v hube nič nerobiť a brať 3000 eúr mesačne.
Také vzory im tam predkladajú. A psychologicky hecujú.
Pravda o MLM je však taká, že zbohatnú len tí, čo sú na vrchole pyramídy (spravidla zakladatelia).
A potom, aby som nikomu nekrivdil , platíš aj tzv. následné provízie za starostlivosť o teba...to znamená, že agent sa o teba stará - raz za čas ti zavolá, pochváli ťa, že máš trpezlivosť, uistí , že budeš boháč a vybaví ti prípadne nejakú administratívnu zmenu.
Popritom ťa presvedčí na tzv. indexáciu - aby si každoročne platil viac aspoň o mieru inflácie.
Výpis z účtu ti neradi ukazujú, tak to majú zariadené tak, že len na požiadanie - po podpise.
Aby si náhodou nazamdlel , keď po troch - štyroch rokoch tam je stále len zlomok z peňazí, čo si vložil.
Keď parazita číslo 1. vyplatiš - odpadne ako krvou napitý KLIEŠŤ asi po troch rokoch a nastupuje parazit č. 2 - poisťovňa.
Tá funguje ako PÁSOMNICA. Nenápadne.
Nevieš, že ju živiš, len tvoj účet nepriberá...
Dlhé roky nenápadne vyžiera % z tvojích vkladov.
Na poistenie, na náklady, za správu, na tvorbu zisku...atď atď.
Ak by si videl tú sumu, aby si nikdy do toho neinvestoval...
Ty však nevieš akú má pásomnica spotrebu, pretože pre ňu pracuje majster ČAS.
20-30-40 rokov - čím dlhšie, tým lepšie...
Milan Ruzicka

Ja totiz pre OG pracujem cez pol roka, ale o tomto som nevedel.
Vedel som ze fondu sa moc nedari, ale ako vravite, zral som im to.
Myslel som si, ze ked niekto robi niekolko rokov vo firme, tak o tom nieco vie.
Teraz mam na to odlisny nazor. Su to klamari a vedome zavadzaju fakty, len aby sa napakovali.

Mate pravdu, pracovat moze kazdy. Nemusi byt ani na skoleni, staci ak s nim niekto pospise mandatku a vybavi DICko. V pripade 17tiek mandatku podpisuje zakonny zastupca, takze aj tak sa to da.

Ako tu niekto vravel (z OG), ze v roznych regionoch to je rozne, nieje pravda. Ja som zo zapadu a to co pisal gummybear a ten pred nim su presne tie kecy co tlacia na skoleniach.
V tejto firme uz pracovat nadalej nebudem, nemam na to zaludok a som rad, ze ste mi otvorili oci. A IZP si zrusim, poisteny uz som.
(mam 20rokov)
Tago

Mate pravdu, pracovat moze kazdy. Nemusi byt ani na skoleni, staci ak s nim niekto pospise mandatku a vybavi DICko. V pripade 17tiek mandatku podpisuje zakonny zastupca, takze aj tak sa to da.
Uff, tak to je silna kava. To som netusil, ze to funguje vsetko az na tak mizernej urovni. Ze sa tam moze dostat, s prepacenim, uplne kazdy blbec a predavat poistky. Hlavne, ze na stranke grupy je napisane, ze spolupracovnikov si poctivo vyberaju. Tak tomu sa hovori poctivy vyber...
Myslim ze staci nejaka ta zakladna skola a plynula Slovencina.

Ale som rad, ze aj napriek cukrovym reciam skolitelov, si toto forum precital s triezvou hlavou a zistil ake je to v skutocnosti svinstvo.
Martinisko.eu
Gold Member **
Dátum registrácie: Št 19 04, 2007 8:15 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martinisko.eu »

Tago napísal: Kazdy klient potrebuje ine pripostenia. A ine poistenie. To ci by to zmenilo provizie od ING to neviem.
A rozlozenie rizika do fondov by proviziu ovplivnit nemalo.
Ale, bolo by dobre, keby sa vyjadrili aj financny poradcovia z tohto fora...
V Allianzi by pripoistenie znížilo províziu, v Axe napríklad nie, takže netuším, ako majú vybavené ING OurGroupáci...
Ale, ak by mali robiť pripoistenia, vyzerali by ako poisťováci, no čo je väčší problém, museli by o poisťovníctve vedieť, museli by sa školiť a bla bla... Čo je pre vedúcich a majiteľov náročné, takže je jednoduchšie predávať tento produkt len ako ,,investovanie,,.
A rozloženie rizika do fondov nemá vplyv na výšku provízie. :)
Obrázok
Milan Ruzicka

ok. Este jedna vec.
OG robi investora takto

Mesacne 50 EUR
hlavna poistna suma na 1328 eur (co je minimum)
a ziadne pripoistenia

Hlasaju, ze ak to je nadstavene takto, tak z tej sumy 50 eur (co je minimum do vysegradu) ide minimalna ciastka na poplatky a poistenia a velka cast sumy ide priamo do fondu.
Ani takto sa peniaze nezhodnotia?

A preco vsade vravite ze vynos v akciovych fondoch je max 6%? to je statisticky priemer?
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

ide minimalna ciastka na poplatky a poistenia a velka cast sumy ide priamo do fondu.
prečo by si potom nemohol investovať priamo do tohoto bežne dostupného fondu priamo a bez poplatkov navyše?

6% vs. 10% p.a. - dlhodobé štatistiky sú povedzme medzi 5-10% p.a. Ale tých horných 10% sa podarí len v naozaj dobrých časoch. A keď sa tam trafíš, tak ti vždy poplatky vo fonde + poplatky v IŽP zožerú 2-3 %.
Tago

Hlasaju, ze ak to je nadstavene takto, tak z tej sumy 50 eur (co je minimum do vysegradu) ide minimalna ciastka na poplatky a poistenia a velka cast sumy ide priamo do fondu.
Ani takto sa peniaze nezhodnotia?
To ako funguju poplatky pri Investorovi, resp. pri kazdom IZP, je tu uz napisane asi sto krat.
Takze, prve TRI ROCNE platby POISTNEHO idu na provizie, pre parazitov z Our Group, a potom vyziera poistovna ako to pisal Juggler.
Za spravu uctu, vstupny poplatok do fondu a spravcovsky poplatok fondu, rizikove poplatky, manazereske poplatky, krytie rizika a ktovie co este.
Takze podla nich su to minimalne poplatky, podla mna su to brutalne vysoke poplatky.

Cize, stratis zbytocne niekolko rokov, pretoze navratnost vlozenych prostriedkov moze byt aj 15-20 rokov.
A to este nevravim, aka je momentalne situacia v akciovych fondoch a je mozne, ze niektore fondy sa nespamataju niekolko rokov a investori zaznamenaju obrovske straty, ktore su uz teraz.

Este k samotnemu poisteniu:
Kedze ide o poistenie, podla mna, to krytie je strasne male. Tu si treba uvedomit, ze zivotna poistka ma sluzit, ako taka rucna brzda, v pripade ze sa nieco stane. Uraz v rodine, umrtie, kriticka choroba...Preto je to poistenie, preto je to aj take drahe a preto su tam tie pripoistenia, niesu na okrasu.

K tomu zhodnoteniu.
Kazdy clovek je iny investor. Niekto, ma rad riziko a pocita s nim, niekto chce isty vynos, niekto si to namiesa.
Opat, kazdemu to treba nastavit inak a poradit mu, vysvetlit ako to funguje. Lebo, ak nie, moze prerobit zase niekolko tisic.
Takze zhodnotenie v akciach nemas iste. Mozes byt v hlbokej strate, alebo v zisku, zalezi aj od nacasovania, invst. porfolia a v neposlednom rade od poplatkov.
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

no moc sa mi do toho nechcelo, ale na vela na vela som dvoch mladych nadsencov vymazal aj s ich prispevkami. Nemusia si kazit reputaciu takto verejne hned za mlada.

Cize trosku ta tema nebude davat zmysel.
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

Filip viem, ze som ta o to ziadal, ale teraz to lutujem. Su tie prispevky niekde archivovane ?
Komunikujem totiz s dvoma poskodenymi cinnostou Our Group, ktory sa mnohe veci dozvedeli prave vdaka tejto dikusii a aj vdaka prispevkom nasich dvoch nadsencov.

Na zaklade toho co mi napisali tieto osoby a aj na zaklade toho co bolo napisane tu na fore, zvazujem ze si najdem chvilu cas, zajdem na policiu a podam trestne oznamenie na neznameho pachatela pre trestny cin podvodu.
Daju sa tie prispevky vratit naspat ?
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

cez google - v pamäti
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

peter.cmorej napísal: Na zaklade toho co mi napisali tieto osoby a aj na zaklade toho co bolo napisane tu na fore, zvazujem ze si najdem chvilu cas, zajdem na policiu a podam trestne oznamenie na neznameho pachatela pre trestny cin podvodu.
Daju sa tie prispevky vratit naspat ?
To si len skomplikuješ život.
Také obvinenia treba dokázať, súdy sa vlečú ( a dajú ovplyvniť), právnici sú drahí a time is money.
Okrem toho je ťažko definovať to ako podvod, keďže nemôžeš vyčísliť škodu.
Skôr je to zavádzanie, alebo porušovanie princípov na základe ktorých dostávajú agenti licencie (spadá asi pod Úrad pre finančný trh - NBS).

Ja si myslím, že najlepšia cesta je písať o tom a hovoriť ľuďom pravdu. A keď sa budú také príspevky a blogy objavovať častejšie, dostane sa to aj do mienkotvorných médii.
A odtial je už krok k tomu, aby sa tým seriózne zaoberal UFT a zákonodarci a vymysleli niečo také ako RPMN u pôžičiek.

Táto kríza má aj svoje svetlé stránky.
Ľudia pozorne sledujú výpisy z poisťovní a sledujú svoje investície v bankách.
A zrazu je menej tých, čo sú ochotní podpísať kadečo a podmienky investovania sa zlepšujú.
Napríklad banky už znížili poplatky za správu vo fondoch, mnohé zrušili vstupné poplatky a pod.
Ten istý tlak musí byť i na poisťovne a na iné finančné produkty.
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

tak zasa mne by sa s tym zivot az tak neskomplikoval. Poskodeny nie som, takze ani skodu by som nevymahal, kedze u mna ziadna nie je. Bol by som len iniciator pripadneho trestneho stihania. V podstate, ak sa dozvies skutocnosti, ze sa stal trestny cin, je tvojou povinnostou dane skutocnosti oznamit organom cinnym v trestnom konani.
Milan Ruzicka

Neni podvod ako podvod. Podla mna sa to neda dokazat. OG len proste nehovori celu pravdu. To proste nedokazes.
Naozaj len treba sirit spravy a reci a linky na toto forum. Informovat.
Tago

JUGGLER napísal:Ja si myslím, že najlepšia cesta je písať o tom a hovoriť ľuďom pravdu. A keď sa budú také príspevky a blogy objavovať častejšie, dostane sa to aj do mienkotvorných médii.
A odtial je už krok k tomu, aby sa tým seriózne zaoberal UFT a zákonodarci a vymysleli niečo také ako RPMN u pôžičiek.
Suhlasim. Jednoznacne o tomto treba pisat. Na zakonodarcov by som sa le moc nespoliehal :lol:

Kazdy tu vie, ze Our Group = zavadzanie, klamanie, neprofesionalita a vymyvanie mozgov.
To ci to je ozaj podvod, v pravom zmysle slova, by urcilo az vysetrovanie policie.

A este otazky:
NBS v tomto pripade nemoze konat?Na zaklade niakeho podnetu?
Respektive, ake kroky moze podniknut?
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Tago napísal: NBS v tomto pripade nemoze konat? Na zaklade niakeho podnetu?
Respektive, ake kroky moze podniknut?
Keď im udeľujú licencie, tak asi nie sú podmienky tak prísne.
Nikto sám od seba konať nebude.
Úrad pre finančný trh (teraz pod NBS) je podľa mňa zavalený kopou dôležitejších podnetov (priamých podvodov).
Keď som od nich potreboval informácie o Tourexe - a to išlo a jasný podvod a prácu agentov bez licencie - tak ÚFT si nedal ani takú námahu, aby mi odpovedal na mail.
Dokonca nekonajú ani pri podvodoch, kedy treba posunúť vec prokuratúre, alebo aspoň umiestniť varovanie na ich web, proste netankujú ich ani už vyšetrené podvody vo výške niekoľkých miliónov, kde páchatelia môžu poškodiť ďalších ľudí.
Všetko je to jedna banda byrokratických a lenivých úradníkov, ktorá sa rozhýbe jedine pod tlakom médií, alebo právnikov - to je môj názor.

P.S. Treba o tom písať, treba zozbierať autentické príbehy sklamaných (oklamaných?) obetí a zverejňovať ich.
Ono sa to nakoniec cez blogerov raz dostane do mienkotvorných médii.
Len si treba uvedomiť, že aj média potrebujú fakty, argumenty a dôkazy.
Milan Ruzicka

Tak moc sklamanych klientov Our Group nenajdes, pretoze OG je na SVK len 3 roky a ked vravia ze investovanie na dlhu dobu, tak po 3 rokoch ziadny klient nerobi zavery.
Napísať odpoveď

Návrat na "Finančné poradenstvo, poradcovia"