Kľudne tie dividendy priratávaj. Je to súčasť tvojho výnosu.
V hitparáde chcem mať plný výnos. Napr. Ladisovi dopočítavam divi 4% p.a.
Môžeme tvoj divi yield pripočítať aj od začiatku. Ja som za reálny, verný a neskreslený výnos.
Zrátaš dividendy za 1 rok a vypočítaš aké % je to z tvojho účtu. Alebo aj za kvartál
Dividendy sú zahrnuté:slavomir16 napísal: ↑St 02 10, 2024 3:52 pm Beriem stav priamo z mojej stránky etoro. A ten je predpokladám výnos bez divi
Keďže si neudal číslo od vzniku, som ti to prepočítal a do vyhodnotenia pôjde:slavomir16 napísal: ↑Št 02 01, 2025 2:05 pm SLAVO INVESTOR (USD): 16.07%. s dividendami stav za cely rok 2024 - od vzniku portfolia (08/2021)
Môj názor: ak na dôchodok, mal by si preklápať opačne - k agresívnym rastovým a nedividendovým titulom.slavomir16 napísal: ↑Št 02 01, 2025 2:05 pm
Takze rok sa nam pekne skoncil v zisku. Nie je to sice na porazku S@P 500, ale nie je to ani moj ciel. Skor ,investicia do buducnosti, na dochodok, mozno trochu vzrusenia pri obchodovani a najma ucit sa uzasne nove veci. To ma na tomto samozrejme bavi najviac.
Na konci roka som nakupil nejake akcie $O, ktore su teraz v pekne zlave, cim som potvrdil, moj trend preklapania portfolia k konzervativnejsim,defenzivnejsim a najma dividendovym titulom. Tuto stratengiu budem dodrziavat aj v tomto roku.
Vsetkym pekny a uspesny novy rok.
,,Mládí v prdeli a do důchodu daleko,,slavomir16 napísal: ↑So 04 01, 2025 9:35 am Mám už 48 rokov, tak preto začínam preklapať portfólio ku konzervatívnejším titulom.
Mať tak 20 znovu, portfólio by vyzeralo agresívnejšie.
OK.slavomir16 napísal: ↑St 11 06, 2025 4:03 pm Po tomto kroku, prosim @juglera o odstranenie z hitparady.
Dakujem vsetkym uzivatelom a prajem prijemne investovanie
slavomir16 napísal: ↑St 02 07, 2025 4:09 pm Dakujem pekne vsetkym, ktori ma sledovali. Nakoniec chcem povedat, ze sa vyplnili Juglerova slova ohladne investovania. Nie je vobec potrebne spekulovat, jednoduche investovanie v ramci ETF, vam usetri cas, peniaze a vrati niekolkonasobne vacsiu hodnotu.
Este raz vdaka.
Rast SP500 behom poslednych 3 mesiacov k novym vrcholom je naozaj dych vyrazajuci a nikdy by som netipoval, ze sa to stane v tak kratkom case.slavomir16 napísal: ↑St 02 07, 2025 4:09 pm Nakoniec chcem povedat, ze sa vyplnili Juglerova slova ohladne investovania. Nie je vobec potrebne spekulovat, jednoduche investovanie v ramci ETF, vam usetri cas, peniaze a vrati niekolkonasobne vacsiu hodnotu.