Mňa len vyrušuje to, že ten nadvýnos zaplatili ostatní sporitelia a nie DSS-ka. A preto si myslím, že najväčšiu vinu na tej strate sporiteľov ma DSS-ka, ktorá nechala roky otvorené to časové okno...
OLD&RICH - inovatívna stratégia
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 194 times
- Been thanked: 447 times
Re: OLD&RICH - inovatívna stratégia
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Ut 26 12, 2023 2:24 pm
- Has thanked: 130 times
- Been thanked: 165 times
Smutne je, ze oni o tom vsetkom vedeli - tie presuny museli vidiet, aj to, ze nekto ma nasobky toho co tam vlozil, ked vacsina sporitelov nema ani 100% zhodnotenie.
Aj to, ze o tom vedeli aj politici a nekonali.
Najskor aj ich rodiinni prislusnici si takto prilepsovali.
To museli o tom vediet vsetky DSS aj DDS.
Mali rovnake pravidla.
Nemyslim si, ze by boli az taki blbi.
Aj ten v NBS co O&R schvaloval ten jeho biznis model musel byt bud tiez nekompetentny ked mu ten jeho model schvalil alebo mu to bolo tiez jedno - lebo tam mal popisane co bude kedy robit.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Niektori sporitelia tam mali vacsie zisky ako Warren Buffet alebo hedzove fondy.
Neviem ci niekedy nejaky fond za tak kratku dobu prekonal pana Oldricha - a to len presuvanim medzi dvoma fondami.
Ale mozno su v tych nasich dochodkovych fondoch dalsi uspesnejsi investori len o nich nevieme.
Neviem ci niekedy nejaky fond za tak kratku dobu prekonal pana Oldricha - a to len presuvanim medzi dvoma fondami.
Ale mozno su v tych nasich dochodkovych fondoch dalsi uspesnejsi investori len o nich nevieme.
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 1559 times
Podla mna to nebolo korektne, ako zo dna na den ukoncil poskytovanie sluzieb, za ktore si kazdy z vyse 600 klientov zaplatil vstupny poplatok 200 eur. Neoznamil ako sa s nimi vyrovna, mozu byt klienti, ktori boli v jeho systeme len par mesiacov.
Neposiela uz ziadne pokyny, ani pre Uniqu - posledne co poslal bolo:
V súčasnej situácii by som zachoval pomer 30 % index a 70 % dlhopis, keďže august a september sú tradične volatilné mesiace a aktuálne sa nachádzame pri trhových vrcholoch.
Koncom septembra by som tento pomer následne prehodnotil.
Na Linkedine si uz zmenil popis svojej cinnosti, propagoval to aj v svojej skupine na Whatsapp
Mozeme sa pozriet blizsie na jeho novy obor podnikania: https://www.kreditklub.sk/investovanie/ a posledna vec Allianz aktualne nepresiel na deadline o 12.hod., ktorym zdovodnoval svoj koniec.
V súčasnej situácii by som zachoval pomer 30 % index a 70 % dlhopis, keďže august a september sú tradične volatilné mesiace a aktuálne sa nachádzame pri trhových vrcholoch.
Na Linkedine si uz zmenil popis svojej cinnosti, propagoval to aj v svojej skupine na Whatsapp
Mozeme sa pozriet blizsie na jeho novy obor podnikania: https://www.kreditklub.sk/investovanie/ a posledna vec Allianz aktualne nepresiel na deadline o 12.hod., ktorym zdovodnoval svoj koniec.
- Prílohy
-
- Prezentácia KREDITKLUB investori v1.pptx
- (191.27 KiB) 65 stiahnutí
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Pisal ze zmena na 12h ma byt od polky augusta.
A ze sa vyrovna straty individualne.
Pod tym treba chapat to, ze ak niekomu zarobil 2000€ a potom mu z nich 1100€ prerobil tak je stale este 900€ v zisku.
Cize kompenazaciu mozu cakat len ti co naozaj prerobili a len ak si to vedia aj preratat.
Co polovica na tomto fore, si dovolim tipnut, sama nezvladne.
Tym co to spravoval dlhodobo, pred upravou podmienok, ti by mali byt stale v zisku.
Zatial sa vela neodchylil. To co stratil po zmene mohol predtym davat kazdy mesiac.
Aspon podla poslednych prepoctov co tu boli uvedene.
Cudujem sa, ze to tak skoro zabalil, lebo mohol este nejaky cas pokracovat dalej.
Lebo riziko nesie vzdy investor. Mal som o nom inu mienku.
Ale mozno sa zlakol - predsa je to len dochodkovy pilier.
A ze sa vyrovna straty individualne.
Pod tym treba chapat to, ze ak niekomu zarobil 2000€ a potom mu z nich 1100€ prerobil tak je stale este 900€ v zisku.
Cize kompenazaciu mozu cakat len ti co naozaj prerobili a len ak si to vedia aj preratat.
Co polovica na tomto fore, si dovolim tipnut, sama nezvladne.
Tym co to spravoval dlhodobo, pred upravou podmienok, ti by mali byt stale v zisku.
Zatial sa vela neodchylil. To co stratil po zmene mohol predtym davat kazdy mesiac.
Aspon podla poslednych prepoctov co tu boli uvedene.
Cudujem sa, ze to tak skoro zabalil, lebo mohol este nejaky cas pokracovat dalej.
Lebo riziko nesie vzdy investor. Mal som o nom inu mienku.
Ale mozno sa zlakol - predsa je to len dochodkovy pilier.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Ako vyzera to lakavo ale ja slovenskym subjektom, mozno niekedy aj nepravom, uz neverim.aviceN napísal: ↑Št 07 08, 2025 1:51 pmA už to ide, našiel klientelu, už môže cross-sellovať, Generea Investments s.r.o. je samozrejme rok stará s.r.o. bez licencie od NBS na investičné služby, bol by som opatrný.MiBi napísal: ↑Št 07 08, 2025 8:21 am Podla mna to nebolo korektne, ako zo dna na den ukoncil poskytovanie sluzieb, za ktore si kazdy z vyse 600 klientov zaplatil vstupny poplatok 200 eur. Neoznamil ako sa s nimi vyrovna, mozu byt klienti, ktori boli v jeho systeme len par mesiacov.
Mozeme sa pozriet blizsie na jeho novy obor podnikania: https://www.kreditklub.sk/investovanie/
kredit.png
a posledna vec Allianz aktualne nepresiel na deadline o 12.hod., ktorym zdovodnoval svoj koniec.
allianz.png
Kto si pozicia za 12% so zalozenim nehnutelnosti ked banka pri takejto zabezpecenej / bezrizikovej pozicke moze poskytnut podobny urok ako na hypo?
Jedine, ze by rucili tym co este nepostavili.
Pozicaju si peniaze a nic nepostavia.
Neviem, nieco mi tam nesedi.
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
-
MiBi
- VETERAN MEMBER *****
Oldrich sa stazoval na NBS, medzitym ma vyhodil z Whatsapp skupiny, podla priebehu vyvoja hodnoty majetku vsak vyzera, ze v Uniqe presuny stale prebiehaju:
https://www.uniqa.sk/dochodky/iii-pilie ... d/#!tabs-2
https://www.uniqa.sk/dochodky/iii-pilie ... d/#!tabs-2
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Tyka sa to len DDS - 3.pilier.
Ak som to spravne pochopil.
Tak ziadost bude mozne podat v pracovne dni a len pocas otvaracich hodin.
Po 17h uz nezada.
https://www.uniqa.sk/documents/uniqa_do ... ientov.pdf
Ak som to spravne pochopil.
Tak ziadost bude mozne podat v pracovne dni a len pocas otvaracich hodin.
Po 17h uz nezada.
https://www.uniqa.sk/documents/uniqa_do ... ientov.pdf
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2391 times
- Been thanked: 2776 times
Áno sťažnosť a rozhodnutie NBS sa týka 3 piliera - teda postupu Uniqa d.d.s.
Žasnem nad aroganciou tých, čo sa roky obohacovali na úkor iných sporiteľov, že sa po zmenách smerujúcich k náprave sťažujú na zasahovanie do ich práv.
Ved je to stav XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Veď keď berieme právnu rovinu, ten čo sa sťažuje a odvoláva na právo nemá ani licenciu na finančné poradenstvo v 3 pilieri.
Už to je z pohľadu práva tzv. neoprávnené podnikanie (trestný čin).
Už z neho vyplýva tzv. bezdôvodné i protiprávne obohatenie.
A nedošlo k neoprávnenému podnikaniu aj v 2 pilieri až do času, kým NBS neudelilo licenciu?
To všetko je umocnené organizovaním biznisu vo veľkom.
Mám právo rád a môj názor je, že všetci čo roky zarábali na legislatívnej diere v 2 a 3 pilieri by mali byť šťastní, že to skončilo takto.
Lebo z pohľadu nášho práva zrejme išlo o bezdôvodné obohatenie, pri ktorom, ak by to súd uznal, by mohli prísť o to, čo zarobili.
A súd by to možno uznal, pretože máme medzinárodné precedensy spred 20 rokov a je to v konečnom dôsledku potvrdená nelegálna praktika.
Spýtal som sa AI:
Ide o bezdôvodné obohatenie ked sa klient obohatí v dôsledku ,,late trading,,?
ChatGPT povedal:
Super otázka – toto už ide dosť do finančného a obchodného práva. Skúsim to rozmeniť na drobné:
Čo je late trading
Ide o praktiku, keď investor (klient) zadá pokyn na nákup/predaj podielových listov po čase, keď sa už určuje oficiálna hodnota podielu (NAV), ale ešte stále sa mu priznáva cena spätne.
Takto môže investor zneužiť informácie, ktoré už pozná (napr. vývoj na trhoch počas dňa), a získať výhodu na úkor ostatných podielnikov fondu.
V Európe aj USA je to považované za zakázanú praktiku (u nás podľa zákona č. 203/2011 Z. z. o kolektívnom investovaní je správca povinný zabezpečiť rovnaké zaobchádzanie s podielnikmi – § 69 a nasl.).
Je to bezdôvodné obohatenie?
V zmysle slovenského Občianskeho zákonníka (§ 451 OZ):
Áno, môže ísť o bezdôvodné obohatenie, pretože klient získa majetkový prospech bez právneho dôvodu – ten právny základ (spravodlivý výpočet hodnoty podielu) je obídený.
Navyše to má charakter na úkor iných podielnikov fondu, ktorí o takúto výhodu prichádzajú.
Ale:
Zároveň môže ísť o protiprávne konanie – teda nielen občianskoprávne „bezdôvodné obohatenie“, ale aj porušenie zákona o kolektívnom investovaní a v extrémnych prípadoch dokonca aj trestný čin (napr. podvod alebo zneužitie informácií v obchodnom styku).
Praktické dôsledky
Správca fondu by mal požadovať vrátenie prospechu (inštitút bezdôvodného obohatenia – vydanie toho, čo klient získal).
NBS ako dohľad môže uložiť pokutu alebo iné opatrenia.
Trestnoprávna rovina – ak by išlo o systematické zneužívanie.
Zhrnutie:
Ak sa klient obohatí prostredníctvom late tradingu, možno to posúdiť ako bezdôvodné obohatenie (v občianskoprávnej rovine), pretože získal majetkový prospech bez právneho dôvodu, a zároveň ako protiprávne obohatenie (správne alebo trestné právo).
Vrazila do priestorov viac ako 15 000 € a začala podnikať.
Podnikateľ jej po 1 roku dal výpoveď a prenajal vynovené priestory za 1000 € mesačne.
V zmluve mal ošetrené, že výpoveď jej môže dať aj bez udania dôvodu. Ale našiel aj dôvod, len ho zinscenoval (sťažnosti).
Čiže podnikateľ sa choval suverénne, odvolával sa na zmluvu a tvrdil, že podnikateľka si škodu zavinila sama, lebo podpísala zmluvu.
Súd skončil tak, že podnikateľ jej musel vrátiť 15 000 €, ktoré ona do priestorov investovala.
Sudca rozsudok odôvodnil tak, že úlohou súdu nie je len rozhodovať podľa zákona, ale predovšetkým zjednať spravodlivosť.
Žasnem nad aroganciou tých, čo sa roky obohacovali na úkor iných sporiteľov, že sa po zmenách smerujúcich k náprave sťažujú na zasahovanie do ich práv.
Ved je to stav XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Veď keď berieme právnu rovinu, ten čo sa sťažuje a odvoláva na právo nemá ani licenciu na finančné poradenstvo v 3 pilieri.
Už to je z pohľadu práva tzv. neoprávnené podnikanie (trestný čin).
Už z neho vyplýva tzv. bezdôvodné i protiprávne obohatenie.
A nedošlo k neoprávnenému podnikaniu aj v 2 pilieri až do času, kým NBS neudelilo licenciu?
To všetko je umocnené organizovaním biznisu vo veľkom.
Mám právo rád a môj názor je, že všetci čo roky zarábali na legislatívnej diere v 2 a 3 pilieri by mali byť šťastní, že to skončilo takto.
Lebo z pohľadu nášho práva zrejme išlo o bezdôvodné obohatenie, pri ktorom, ak by to súd uznal, by mohli prísť o to, čo zarobili.
A súd by to možno uznal, pretože máme medzinárodné precedensy spred 20 rokov a je to v konečnom dôsledku potvrdená nelegálna praktika.
Spýtal som sa AI:
Ide o bezdôvodné obohatenie ked sa klient obohatí v dôsledku ,,late trading,,?
ChatGPT povedal:
Super otázka – toto už ide dosť do finančného a obchodného práva. Skúsim to rozmeniť na drobné:
Ide o praktiku, keď investor (klient) zadá pokyn na nákup/predaj podielových listov po čase, keď sa už určuje oficiálna hodnota podielu (NAV), ale ešte stále sa mu priznáva cena spätne.
Takto môže investor zneužiť informácie, ktoré už pozná (napr. vývoj na trhoch počas dňa), a získať výhodu na úkor ostatných podielnikov fondu.
V Európe aj USA je to považované za zakázanú praktiku (u nás podľa zákona č. 203/2011 Z. z. o kolektívnom investovaní je správca povinný zabezpečiť rovnaké zaobchádzanie s podielnikmi – § 69 a nasl.).
V zmysle slovenského Občianskeho zákonníka (§ 451 OZ):
Áno, môže ísť o bezdôvodné obohatenie, pretože klient získa majetkový prospech bez právneho dôvodu – ten právny základ (spravodlivý výpočet hodnoty podielu) je obídený.
Navyše to má charakter na úkor iných podielnikov fondu, ktorí o takúto výhodu prichádzajú.
Ale:
Zároveň môže ísť o protiprávne konanie – teda nielen občianskoprávne „bezdôvodné obohatenie“, ale aj porušenie zákona o kolektívnom investovaní a v extrémnych prípadoch dokonca aj trestný čin (napr. podvod alebo zneužitie informácií v obchodnom styku).
Správca fondu by mal požadovať vrátenie prospechu (inštitút bezdôvodného obohatenia – vydanie toho, čo klient získal).
NBS ako dohľad môže uložiť pokutu alebo iné opatrenia.
Trestnoprávna rovina – ak by išlo o systematické zneužívanie.
Ak sa klient obohatí prostredníctvom late tradingu, možno to posúdiť ako bezdôvodné obohatenie (v občianskoprávnej rovine), pretože získal majetkový prospech bez právneho dôvodu, a zároveň ako protiprávne obohatenie (správne alebo trestné právo).
Vrazila do priestorov viac ako 15 000 € a začala podnikať.
Podnikateľ jej po 1 roku dal výpoveď a prenajal vynovené priestory za 1000 € mesačne.
V zmluve mal ošetrené, že výpoveď jej môže dať aj bez udania dôvodu. Ale našiel aj dôvod, len ho zinscenoval (sťažnosti).
Čiže podnikateľ sa choval suverénne, odvolával sa na zmluvu a tvrdil, že podnikateľka si škodu zavinila sama, lebo podpísala zmluvu.
Súd skončil tak, že podnikateľ jej musel vrátiť 15 000 €, ktoré ona do priestorov investovala.
Sudca rozsudok odôvodnil tak, že úlohou súdu nie je len rozhodovať podľa zákona, ale predovšetkým zjednať spravodlivosť.
-
kixog47100
- Platinum Member ***
Ti v NBS co odpovedali OŔ, na zmenu zmluvnych podmienok, boli najskor uplne nekompetentni a posudzovali len samotnu zmluvu.
A nerozumeli tomu ako tie fondy funguju, ze ten co sa stazuje vyuzival dieru v systeme, zle nastavene podmienky, na vlastne obohatenie a na ukor ostatnych sporitelov.
V podstate aj vsetky DSS a DDS to uznali, zmenou podmienok, ze to bolo tak - na ukor (ziskov) ostatnych sporitelov.
Inak si neviem predstavit, ze by v NBS mohli byt take spiny.
Je to cele svinstvo ako to bolo cele roky nastavene.
Ak niekto kompetentny, co mal chranit zaujmi nas vsetkych sporitelov, o tom vedel a aj tak nekonal.
Je to na zaplakanie….
A nerozumeli tomu ako tie fondy funguju, ze ten co sa stazuje vyuzival dieru v systeme, zle nastavene podmienky, na vlastne obohatenie a na ukor ostatnych sporitelov.
V podstate aj vsetky DSS a DDS to uznali, zmenou podmienok, ze to bolo tak - na ukor (ziskov) ostatnych sporitelov.
Inak si neviem predstavit, ze by v NBS mohli byt take spiny.
Je to cele svinstvo ako to bolo cele roky nastavene.
Ak niekto kompetentny, co mal chranit zaujmi nas vsetkych sporitelov, o tom vedel a aj tak nekonal.
Je to na zaplakanie….
Oldo je za mňa ukážkový XXXXXXXX a manipulátor mentálne bezbranných. Ten jeho Linkedin je toho dôkazom.
Ešte sa chúďatenko cíti ukrivdený, že nemôže robiť svoje XXXXXXXXXX. Absolútne absurdné.
Veľmi by som mu prial aby to zašlo až tam, že bude musieť vyplatiť všetky straty, ktoré svojou systematickou činnosťou spôsobil.
Vtedy by pán "podnikateľ" skrotol a uvedomil by si aký veľký div ten zložený úrok v skutočnosti je.
Ešte sa chúďatenko cíti ukrivdený, že nemôže robiť svoje XXXXXXXXXX. Absolútne absurdné.
Veľmi by som mu prial aby to zašlo až tam, že bude musieť vyplatiť všetky straty, ktoré svojou systematickou činnosťou spôsobil.
Vtedy by pán "podnikateľ" skrotol a uvedomil by si aký veľký div ten zložený úrok v skutočnosti je.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Som Ti upravil príspevok.
Netreba nikoho urážať, ani obviňovať z podvodov.
Vyššie máme pravidlá fóra: ..súhlasíte s tým, že na diskusnom fóre nebudete odosielať provokačné, útočné, urážlivé, obscénne, vulgárne, ohováracie, nenávistné, výhražné, príspevky...
Aj za seba ospravedľňujem, že som reagoval prehnane.
Môžeme vyjadriť svoj vlastný názor, ale z pohľadu nejakých obvinení vždy platí prezumpcia neviny.

Vyššie máme pravidlá fóra: ..súhlasíte s tým, že na diskusnom fóre nebudete odosielať provokačné, útočné, urážlivé, obscénne, vulgárne, ohováracie, nenávistné, výhražné, príspevky...
Môžeme vyjadriť svoj vlastný názor, ale z pohľadu nejakých obvinení vždy platí prezumpcia neviny.
Samozrejme, máš na to ako admin plné právo a ja to rešpektujemJUGGLER napísal: ↑Pi 29 08, 2025 11:02 pm Som Ti upravil príspevok.
![]()
Každopádne ale zakontrujem ti, spomenutý pojem ktorý si zaklasifikoval ako nadávku, v skutočnosti nadávkou nie je. Je to porucha osobnosti so stále vyššou prevalenciou vo fin. sektore. Čo sa týka slova "podvodíčky"(zámerne zvolené v tomto tvare), tak takéto slovo trestné právo nepozná. To už by som radšej upravil celý tvoj koment vyššie, ktorý vyslovene obviňuje z podvodu resp.podvodov
Takže ja si tebou ponúknutú vodu rád dám, ale odlož víno a daj si ju so mnou
-
kixog47100
- Platinum Member ***
O&R - Oobchodny register - uplny
https://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=563588&SID=2&P=1
vykonávanie činnosti finančného poradcu v sektore starobného dôchodkového sporenia (od: 01.06.2024 do: 27.10.2025)
Ak kto mu v tom case pomahal
Mgr. Vladimír Ravinger , PhD.
Znievska 3027/1
Bratislava - mestská časť Petržalka 851 06
Vznik funkcie: 01.03.2024
(od: 06.04.2024 do: 25.09.2025)
https://www.orsr.sk/hladaj_osoba.asp?PR ... 0&T=f0&R=1
3.
Mgr. Vladimír Ravinger PhD.
ČSOB Asset Management, a.s.
CSOB - Obchodny register uplny
https://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=42136&SID=2&P=1
vykonávanie činnosti finančného poradcu v sektore starobného dôchodkového sporenia (od: 01.06.2024 do: 27.10.2025)
Znievska 3027/1
Bratislava - mestská časť Petržalka 851 06
Vznik funkcie: 01.03.2024
(od: 06.04.2024 do: 25.09.2025)
https://www.orsr.sk/hladaj_osoba.asp?PR ... 0&T=f0&R=1
3.
Mgr. Vladimír Ravinger PhD.
ČSOB Asset Management, a.s.
CSOB - Obchodny register uplny
https://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=42136&SID=2&P=1
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Myslím, že mu robil odborného garanta, ináč by poradca nemohol byť.kixog47100 napísal: ↑Ne 25 01, 2026 11:46 am O&R - Oobchodny register - uplny
Je to nastavené hrozne: treba 7 rokov praxe: https://www.smartinvestor.sk/diskusia/v ... c.php?t=14
JUGGLER napísal: ↑Št 11 03, 2021 10:04 pm
V sektore kapitálového trhu nie je v súčasnosti evidovaný žiadny finančný poradca.
To znamená, že v súčasnosti na Slovensku nie je ani jeden licencovaný investičný poradca.
Ak by ste sa chceli stať PORADCOM, kritéria sú ešte vyššie ako SFA:
1.VZDELANIE: minimálne ukončené stredoškolské odborné vzdelanie
2.ODBORNÁ SPOSOBILOSŤ: najvyšší stupeň OFV v sektore KT + skúška v NBS
3.ODBORNÁ PRAX: 7 rokov
Vzdelávanie treba absolvovať opakovane každý rok, skúšku každé 4 roky.
Skúška je priamo v NBS: test + ústna pred komisiou.
Záver: INVESTIČNÝ PORADCA musí mať odbornú prax najmenej 7 rokov.
Trochu deravé, lebo investičným poradcom sa môže stať agent, ktorý 7 rokov predáva IŽP, kým iný vysokokvalifikovaný človek, hoci aj šéf NBS, alebo minister financií nemá šancu![]()