JartyGulak napísal: ↑Po 27 10, 2025 11:17 am
Výsledky Platformy Edward Invest -
www.edwardinvest.cz som publikoval -
v prílohe na 2 strane diskusie hneď 1 môj comment - je to Print Screen Klient. účtov (bez osobných údajov)
ku 26.10.2025
Vľavo čiernym písmom sú vklady Klientov (500. tis. CZK, 700 tis. CZK, 200 tis., 250 tis. CZK, 100 tis. CZK) - druhá kolonka vľavo zeleným písmom sú aktuálne zhodnotenia (cez 1117 tis. CZK, cez 81 tis. CZK, cez 62 tis CZK, 16 tis. CZK, 11 tis. CZK, cez 27 tis. CZK atď.) v
% 8,46%, 12,47%, 14,23%, 6,06%, 15,46%, 13,49%
Klienti v ČR po 3 rokoch držania cenných papierov neplatia dane.
A ďalšie kolonky v prílohe sú dlhodobé - strednodobé - krátkodobé portfólio v držaní =
tie VÁHY a ďalšie kolonky vpravo ukazujú či je to portfólio s konkrétnymi invest. cieľmi (súkromná renta, rekonštrukcia bytu, kúpa auta, štúdia pre deti, svatba atď.) alebo iba Správu portfólia bez konkrétnych invest. cieľov.
Nebuď smiešny. Vôbec tam nie sú dátumy.
Darmo píšeš, že je to printscreen ku 26.10.2025 ked nevieme o čo ide, za akú dobu to je výnos
a nemôžeme urobiť porovnanie s benchmarkom - ked ide o 100% americké akcie, tak z ETF na SP500, ked o svetové
tak z MSCI World a pod. Ved vidíš v Hitparáde, aj pri Portu a Finaxe ako sa to má porovnávať.
Jedine tak sa klient môže dozvedieť, či neplatí za mačku vo vreci.
Ty ukazuješ len zlaté vrece. Čísla ktoré nehovoria o ničom .
Zvlášť ked to okoreníš hláškou, že za prvý kvartál 2025 bolo vymazaných 70% až 80% ziskov.
Tá ich stránka je kompletne netransparentná. Zatajuje skutočné výnosy odkedy začali fungovať.
Len kreslia obrázky hypotetickej - namodelovanej histórie a nie sú tam skutočné čísla od 2020
(od presného dňa, tak ako sú povinní uvádzať info pre verejnosť ).
Ak chceme skutočné porovnanie, tak som z toho gulášu pochopil, že treba výnos MP10 a to od
dátumu kedy ho začali ponúkať verejnosti. takisto treba vedieť skutočné zloženie portfólii, či ide
o čisto americké akcie, alebo svetové.
.
.
.
JartyGulak napísal: ↑Ne 26 10, 2025 10:31 pm
Juggler - Ohovárač - Hejter - internetový pisálek zase iba špiní a ohovára to jediné čo dokáže v kariére = Klasika nič nové pod slnkom
Ja prinášam čísla. Realitu v ktorej žijeme.
V investovaní ide o výnosy. Nie o reči.
Zaujímavé, že väčšina ľudí to chápe, ale väčšina agentov nie.
P.S. Ešte raz budeš nadávať a primitívne útočiť ad hominem, odpálim ťa odtiaľ.
Argumentuj číslami, nie hejtom a nadávkami.
A z čoho Tajný Agent

AviceN žije ak neponúka Mgm. fee ?
Sorry Juggler, ale potom ten
dotyčný je blázon padnutý na hlavu ak fin. Poradenstvo "robí z lásky k ľudom" alebo takmer "zadarmo". To sa nemáme viac o čom baviť...
.
Už som vysvetlil x krát, že vy ste AGENTI – sprostredkovatelia, nie poradcovia.
Hocikto môže robiť agenta – stačí urobiť online testy a raz za 4 roky skúšku.
To však nie je investičné poradenstvo. Iba kvalifikácia sprostredkovať produkty.
Bežní ľudia predsa neinvestujú, aby živili agentov:
JUGGLER napísal: ↑Št 11 03, 2021 10:04 pm
1. AGENT.
Je ich približne 27 000. Prakticky každý osemnásty človek v SR pracuje, alebo pracoval v tomto odvetví.
V každej rodine nájdete aspoň jedného.
Delíme ich na podriadených a viazaných.
Podriadených agentov je okolo 17 000 a pracujú pre SFA ( viď ďalej )
Viazaných agentov je okolo 10 000 a pracujú pre banky, poisťovne a pod.
Investičné služby (kapitálový trh) v SR sprostredkuje okolo 9000 agentov. (číslo z 3/24)
Agenti majú pracovať pre ľudí a brať provízie od inštitúcii, nie parazitovať na výnosoch ľudí.
Ak sa nedokážu uživiť úvermi, poistením a vstupnými poplatkami je to ich vec.
Bavíme sa o PASÍVNOM investovaní cez ETFs.
Nie o aktívnej správe o ktorú sa snažia fondy, FKI, a relatívne aj tvorcovia portfolii ako Finax, Portu.
ETFs sú fondy ktoré za svoju činnosť berú poplatok v priemere 0,1% p.a.
Ale podľa Jartyho Gulaka – agent má brať 2% p.a., teda 20x viac!
Teda 2x viac ako Finax, alebo banky. Je to normálne? Podľa mňa nie.
Ľudia nech si urobia názor sami.
V poriadku, nech si profesionálni Klienti investujú sami cez Brokerov.
Veď som to spomínal v diskusii, že sú Klienti, ktorí si idú cez XTB, Interactive Brokers, EIC, Lynx atď.
a sú Podnikatelia, ktorí na to nemajú absolútne čas, pretože musia aj zarábať peniaze milý Juggler
Nepleť si bežných ľudí s profesionálmi.
Profesionálny klient je bohatý jedinec, ktorý je podľa legislatívy kvalifikovaný
prísť o peniaze, lebo ich má dosť. Smiešna legislatíva, ale je to tak.
Ak je bohatý jedinec hlupák, že sa nechá nahovoriť na nevýnosnú a drahú investíciu, je to jeho vec.
Bežný človek je občan chránený legislatívou tak, aby mal prístup k informáciám, k skutočným výnosom a poplatkom a rozumel rizikám.
Pretože bežný človek, ktorý napríklad investuje na dôchodok, robí investičné rozhodnutie spravidla iba raz.
A na tomto jedinom rozhodnutí závisí celý jeho výnos a tým aj zbytok života ked odíde do dôchodku.
Preto vôbec nie je jedno, či je ten výnos malý (často znehodnotený infláciou) alebo väčší, z ktorého človek žije dôstojne.
Ľudia dnes nie sú hlupáci. Žijeme v informačnej dobe. Dobe internetu.
Ľudia si vedia sami zistiť veci, založiť účet online a investovať úplne zadarmo.
Nebavím sa o obchodovaní a špekulovaní cez brokera.
Netreba pliesť jablká z hruškami.
Bavíme sa o dlhodobom investovaní, najčastejšie sporo-investovaní v mesačných splátkach.
Ale aj o investovaní väčších čiastok cez ETF, čo je plne pasívne investovanie.
To
prináša vysoké výnosy práve vďaka extrémne nízkym poplatkom.
Rozumieš tomu Jarty? Vysoký výnos nejde dokopy s vysokými poplatkami.
To len agenti klamú ľudom, že ETFs sú výnosné, ale zároveň ľudí okrádajú cez poplatky, teda ľuďom ten výnos znižujú .
Pasívna správa nemôže mať poplatky ako aktívna. Je to podvod.
Ak ETF fond funguje za poplatok 0,1% p.a. a banka pri aktívnom fonde berie 1% p.a. ( 10 x viac ) tak agent, čo nič nevie a chce inkasovať 2% p.a. je vyslovene zlodej a podvodník. Je to zneužívanie ľudí. Opak féroveho a kvalifikovaného poradenstva.
To nie je hejt. To je pravda, ktorú treba ľuďom vysvetĺovať, aby pochopili aká je skutočná realita v investovaní.
Pasívne investovanie nie je ťažké. Vôbec k tomu netreba odborníkov, ani poradcov.
Bežný človek ktorý pochopí princíp pasívneho investovania môže mať dlhodobý výnos väčší než drvivá väčšina fondov a inštitúcii.
Je to fantastická vec !
Len banky, poisťovne, agenti a inštitúcie nechcú aby to ľudia vedeli. Lebo žijú z ich poplatkov.
Dlhodobé investovanie z rozumom v hrsti robí z obyčajného človeka najúspesnejšieho investora na svete. O tom je náš SEDLIAK..
Nie "Edwards", ale Edward Invest ty Pako... a nie je to moja Platforma, ale pána Hostinského on ju so svojím Týmom vymyslel - smeruj svoje dotazy na neho -
www.vhi.cz, pošle Ti aj podrobné výsledky.
Nič nevymyslel. Odkopíroval od Finaxu, Portu, Fondee, EIC.
Akurát je to zaostalejšie a menej transparentné. A vôbec nevidím výsledky.
Výnosy generuje slušné... . Hotovo, bodka, hrubá čiara, podrhnuté.
Nie . Nie. Pán poradca !
S tým na nás nechoď. My seno nežerieme !
My chceme vidieť čísla.
Také čísla aké sú povinné zverejňovať fondy pre verejnosť. Také, aké vidíme pri Finaxe, pri Portu...všade, kde môže investovať verejnosť.
Ja nechápem akého "Diabla" spomínaš

? - si veľmi pomotaný týpek z toho čo všetko tu analyzuješ.
Čísla neoklameš. Nepomotáš. Pomotať môžeš ľudí klamstvami a hlúpymi rečami.
Ak nechápeš – tvoja vec. Ak to pochopia ľudia, zlepší sa im život.
Díky za zpestrenie víkendu Juggler

. Čau.
Aj ja som mal zábavu. Až na to primitívne urážanie ad hominem.
Pobavil si nás super ponukou pasívneho investovania z nízkym výnosom za vysoké poplatky.
Je fajn, že ľudia toto môžu čítať a vytvárať si vlastné názory. O tom je portál ako-investovať.