odisť z Finaxu inam?

Prvé otázky o investovaní a o tom, ako začať investovať.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
JartyGulak
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 11 02, 2019 12:00 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 4 times

Re: odisť z Finaxu inam?

Príspevok od používateľa JartyGulak »

kixog47100 napísal: Ne 26 10, 2025 12:50 pm Ste financny poradca/agent a
pred tymi sa treba mat vzdy napozore.

Vacsina z vas nieco ponuka ale sami do toho produktu neinvestujete, lebo viete, ze je to nevyhodne, drahe alebo prilz rizikove (bez rozlozenia rizika/diverzifikacie - napr.TL - projekty na jednej firme), alebo investujete do toho za inych podmienok (bez vstupnych a manazerskych poplatkov.)

Ponukate to co je vyhodne pre vas a nie pre investora - tam kde je najvyssia provizia.

Odbornost tiez velakrat zaostava.

Mat v dnesnej dobe ako “fin.odbornik” zainvestovane vlastne peniaze v podielovom fonde - kde su vyssie poplatky za spravu, danova nevyhodnost…

Ano medzi fondami to je “klenot”.
Jeden z maa fondov co prezil v zisku.
Len tie dane pri vybere.
Invest. Poradca - úvery a poistenia som nesprotredkovával (robím to už Externe) - ThomasLloyd je jediný problémový produkt v mojom portfoliu, s ktorým som sa stretol.

2x som zprostredkoval Nova Green Energy cez REDSIDE, kde 2 kval. klienti mali 6% p.a. výnos a stihli si stiahnuť kapitál v r. 2020 pred bankrotom ARCY (varoval som ich) a 1x Charle Bridge Fund 2016/2017 so 4,5% ziskom 1 kval. klienta, ktorí vedenie fondu o 8 rokov neskôr ukončilo so ztratou v r. 2025 čo už nebol môj problém.

Nikto učený z neba nespadol :) . Aj kvalitný Trader si mnohokrát v minulosti vybúchal, vymazal svoj obchodný kapitál, kým sa naučil tradovať.

(Vacsina z vas nieco ponuka ale sami do toho produktu neinvestujete, lebo viete, ze je to nevyhodne, drahe alebo prilz rizikove (bez rozlozenia rizika/diverzifikacie - napr.TL - projekty na jednej firme), alebo investujete do toho za inych podmienok (bez vstupnych a manazerskych poplatkov.)

Ponukate to co je vyhodne pre vas a nie pre investora - tam kde je najvyssia provizia.)

To ako si teraz robíte srandu čo ste napísali alebo to myslíte vážne ? :shock: Ja ponúkam Klientom, známym iba jednorázové a pravidelné investície do ETF a Fyzické Drahé kovy - Zlato, Striebro, Zlaté mince, Platina, Palládium, kde nie je žiadny problém s protistranou.

Mimochodom Edwarda prevádzujú Woodi v Prahy (mali by si ich poznať) s poistením brokera proti úpadku do 100 tis. EUR podľa zákona a likviditou do 7 - 10 dní.

Moje poplatky sú: (Fungl Nový kleinti, Referencie) 2% vstup, 0% výstup

(Dlhodobý klienti, Známy, Kamaráti) 1% vstup - symbolicky, 0% výstup

Vzhľadom k tomu, že klienti platia menší vstup znižujem im ešte ročné poplatky o cca -1% z 1,99% na 1% / ročne.

Aké zisky majú klienti - máte v prílohe / 8,46%, 12,47%, 14,23%, 6,06%, 15,46%, 13,49% atď. podľa toho v akom období klient vstúpil a koľko investoval. Minulý rok Edward vymazal 80 - 90% ziskov a opäť je na maximách. Klient mi minulý mesiac posielal 2 referencie.

Mne stačí ako odmena Mgm. fee = Pasívny prijem. Kigox, to si vypisujte ostatným Poradcom či Agentom, že predávajú najdrahšie produkty. Nie mne. OK ? To si vyprosím.

Tí Klienti, ktorí si chcú tradovať sami nech si analyzujú brokerov cez zlataminca.sk a obchodujú, a investujú si sami. Hotovo !

(Mat v dnesnej dobe ako “fin.odbornik” zainvestovane vlastne peniaze v podielovom fonde - kde su vyssie poplatky za spravu, danova nevyhodnost…

Ano medzi fondami to je “klenot”.
Jeden z maa fondov co prezil v zisku.
Len tie dane pri vybere.)

Mňa nemusíte poučovať Kigox :) , že podielové fondy nie sú vždy výhodné aj t Daňového hľadiska, ale niečo málo si do Akciového fondu a 3. pilieru DDS dávam po 50 EUR, 100 EUR maximálne.

To určite si je výhodnejšie nakupovať priamo SP 500 alebo MSCI World cez XTB, Interactive Brokers, ale Ja som na to veľmi pohodlný človek sledovať indexy a radšej si otvorím ďalší účet v Edwardovi okrem CZK ešte v EUR (takmer žiadne poplatky) a budem tam posielať naviac 200 EUR / mes.

Viac sa s Vami o tom nehodlám baviť.
Prílohy
Edward.odt
(397.19 KiB) 72 stiahnutí
kixog47100
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 26 12, 2023 2:24 pm
Has thanked: 130 times
Been thanked: 165 times

Príspevok od používateľa kixog47100 »

Poradcov som myslel vseobecne.

Nikto uceny z neba nespadol, to je pravda.
Zial velakrat su sprostredkovatelia len predavaci, ktori ponukaju nevyhodne produkty, ci uz z nevedomosti alebo len cisto z osobnych dovodov (provizie).
JartyGulak
Gold Member **

kixog47100 napísal: Ne 26 10, 2025 3:07 pm Poradcov som myslel vseobecne.

Nikto uceny z neba nespadol, to je pravda.
Zial velakrat su sprostredkovatelia len predavaci, ktori ponukaju nevyhodne produkty, ci uz z nevedomosti alebo len cisto z osobnych dovodov (provizie).
Ospravedlňujem sa za gramatiku v 2. polovici príspevku, odpisoval som rýchlo.

Pridávam ešte modelové portfolio Edward Invest - v prílohe / tie výnosy Klientských účtov sú rôzne z časového obdobie ako som prezentoval výsledky v prechádzajúcom príspevku. Rozloženie je kvalitné.

Broker / Prevádzkovateľ: Wood Company - https://wood.cz/

Platforma: Edward Invest - www.edwardinvest.cz (Viktor Hostinský Investments)

Min. Investícia: 30.000 CZK, 1000 EUR, Min. pravidelná investícia: 500 CZK / mes., 20 EUR / mes.

Poistenie - proti úpadku Brokera: do 100 tis. EUR

Distribúcia v ČR, Slovensko: Kvalifikovaný Viazaný zástupci so skúškami cez ČNB, neregulovaný trh Edwarda nemôže. zprostredkovávať. Invest. zprostredkovatelia ich k tomu nepustia ani zákon, môžu byt iba Tipéri.
Prílohy
MP8-info-list.pdf
(427.11 KiB) 107 stiahnutí
kixog47100
Platinum Member ***

Poistenie - proti úpadku Brokera: do 100 tis. EUR - to plati len na hotovost.
A este by klient nesmel mat BU a ine vklady pod FOV (BU, sporiace, TVU, VK) v tej istej banke.

https://edwardinvest.cz/docs/co-by-se-s ... zkrachuje/
Peníze, které klientům leží v tzv. „peněžence“ jsou vedené na sběrném zákaznickém účtu u velkých bank a jsou pojištěny podle zákona č. 21/1992 Sb., o bankách a to až do výše €100 000 v součtu za všechny účty klienta u dané banky.

Je to konkurencia pre EIC.
EIC cez AviceN - mi vychadza vyhodnejsie - AviceN neuctuje manazersky ani vykonnostny poplatok.
kixog47100
Platinum Member ***

Portfolia u Edwarda.
https://edwardinvest.cz/pro-poradce/ke-stazeni/

Pokial zvolite vopred poskladane portfolia 2-10 (a nie individulane).

Tak sa najskor jedna o Blackrock fond z ETF, ktory nie je obchodovany na burze - pri predaji neplati rocny casovy test.

Vid.
Zalozky:
-Porfolia
-Informacne listy k portfoliam
-Reporty Blackrock (ten fond fondov spravuje Blackrok)

Plus niektore su hedzovane v CZK.

Ak som tie informacie spravne pochopil.

Plus oproti EIC maju menej ETF.

Protfolia / seznam dostupnych fondu pro ndividualne portfolia.pdf
kixog47100
Platinum Member ***

kixog47100 napísal: Ne 26 10, 2025 4:47 pm Portfolia u Edwarda.

Pokial zvolite vopred poskladane portfolia 2-10 (a nie individulane).

Tak sa najskor jedna o Blackrock fond z ETF, ktory nie je obchodovany na burze - pri predaji neplati rocny casovy test.

Vid.
Zalozky:
-Porfolia
-Informacne listy k portfoliam
-Reporty Blackrock (ten fond fondov spravuje Blackrok)

Plus niektore su hedzovane v CZK.

Ak som tie informacie spravne pochopil.

Plus oproti EIC maju menej ETF.

Protfolia / seznam dostupnych fondu pro ndividualne portfolia.pdf
Oprava -nie je to BR manazovany fond fondov

Tie BR reporty su vystup z Analyzatora portfolia ktory poskytuje firma BR.
Po nahodeni svojich investicii do tohoto nastroja vyhodnoti vase portfolio podla roznych metrik.

Edwards ho pouzil pre vyhodnotenie ich portfolia.
Pre lajka nepodstatne/matuce/privela informacii ktore aj tak nevie vyhodnotit ci to je pre neho dobre a este v AJ.
A profesional zase nebude investovat cez manazersky (do 1,99% p.a.) a vykonnostny poplatok (25%) a vstup do 5% (aj ked sa da dohodnut nizsi - napr.1%)

Nejake info k Edwardovi
https://investplus.cz/recenze/edward/
Nie vsetko je aktualne - napr. maju uz aj vlastne portfolia (vyskladas si z dostupnych ETF - je ich ale menej ako v EIC).
kixog47100
Platinum Member ***

K rebalancingu - robia na rozdiel od Finaxu bez danovej optimalizacie ale da sa vypnut.
Uroky treba dodanit.
https://edwardinvest.cz/dane-a-edward/
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2391 times
Been thanked: 2776 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

JartyGulak napísal: Ne 26 10, 2025 1:31 pm

Vzhľadom k tomu, že klienti platia menší vstup znižujem im ešte ročné poplatky o cca -1% z 1,99% na 1% / ročne.

Aké zisky majú klienti - máte v prílohe / 8,46%, 12,47%, 14,23%, 6,06%, 15,46%, 13,49% atď. podľa toho v akom období klient vstúpil a koľko investoval. Minulý rok Edward vymazal 80 - 90% ziskov a opäť je na maximách. Klient mi minulý mesiac posielal 2 referencie.

Mne stačí ako odmena Mgm. fee = Pasívny prijem. Kigox, to si vypisujte ostatným Poradcom či Agentom, že predávajú najdrahšie produkty. Nie mne. OK ? To si vyprosím.
Normál: 2% vstup a 1,99% p.a. :shock:
Toto si v SR nedovolujú ani banky z podielovými fondami: TB má 1,1% p.a , VUB 1,17%p.a., SLSP 1,65% p.a.
ETFs: Finax 1,2%p.a., v ČR 1% p.a., aj ostatní majú okolo 1% p.a. , Portu si chlapci zakladajú z 0,6% p.a.
V SLSP investujú pri 0,6% p.a.

Jarty. Ty si dobrá vizitka typického českého agenta.
Kamarátskych 1% vstup a k tomu 1% p.a. my berieme ako nevýhodné poplatky.
V mojom hodnotení to je úroveň agenta Romana Závodského, ktorý je na 19 mieste z 24.
viewtopic.php?t=25157

Ako vidíš v našom modeli, pri celoživotnom investovaní má klient na konci namiesto 1 418 000 €
iba 998 291 €, takže poplatky ho pripravili o -29,6%, čo je -420 000 €

Ten tvoj Edwards je úplne to isté ako Finax, Portu, alebo Conseq,
kde predvolené portfólia majú zhruba polovičný výnos oproti pasívnemu investovaniu do jediného
indexového ETF SVET. A menší ako polovičný výnos oproti ETF USA.

U nás v SR agenti idú cez EIC ( European Investment Centre),
kde náš agent AviceN zakladá investičné a cieľové účty bez manažment fee a so vstupom do 1%.
Ináč si môže človek môže nastaviť sám investovanie úplne zadarmo cez XTB, Trade Republic, DeGiro, TastyWorks.
Je neskutočné ako investične negramotní sú bežní ľudia...

V našom modeli cez EIC ( cieľový účet s 1% vstupom) oproti Tebe klient nepríde o 420 000 € (-29,6%),
ale efekt poplatkov bude iba -37 000 €, čo je -2,6%.

A to nevravím o tom, že EIC má na výber stovky ETFs, dokonca aj pákové, pričom Edwards je úplná bieda,
kde nemáš ani eurovú verziu Nasdaq 100 a eurová verzia SP500 je iba hedžovaná. Ináč majú iba USD verzie.

Celkove sú dosť neprehľadní a netransparentní, lebo majú performance simulovanú od 2014, čo podľa naších zákonov
môžu mať iba prvých 5 rokov, takže nemám prístup k presným transparentným výsledkom,
aby som ti na reálnych číslach ukázal, že ich predvolené portfólia nie sú o nič lepšie ako Portu, ktoré stojí takto:

PORTU 100 (EUR):
Od 1.1.2018: +75,49% (+7,53% p.a.). ETF SVET v EUR: +138,6% (+11,88% p.a.).
ETF USA v EUR: +183,81% (+14,42% p.a.).

Takže je rozdiel či sa v svojom celoživotnom investovaní upíšem diablovi, ktorý má polovičné výnosy
a ešte na mne parazituje agent, ktorý mi zníži cez poplatky výnos o -30%.

To nevymyslíš. To je život !
:beer:
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
JartyGulak
Gold Member **

JUGGLER napísal: Ne 26 10, 2025 8:27 pm
JartyGulak napísal: Ne 26 10, 2025 1:31 pm

Normál: 2% vstup a 1,99% p.a. :shock:
Toto si v SR nedovolujú ani banky z podielovými fondami: TB má 1,1% p.a , VUB 1,17%p.a., SLSP 1,65% p.a.
ETFs: Finax 1,2%p.a., v ČR 1% p.a., aj ostatní majú okolo 1% p.a. , Portu si chlapci zakladajú z 0,6% p.a.
V SLSP investujú pri 0,6% p.a.

Jarty. Ty si dobrá vizitka typického českého agenta.
Kamarátskych 1% vstup a k tomu 1% p.a. my berieme ako nevýhodné poplatky.
V mojom hodnotení to je úroveň agenta Romana Závodského, ktorý je na 19 mieste z 24.
viewtopic.php?t=25157

Ako vidíš v našom modeli, pri celoživotnom investovaní má klient na konci namiesto 1 418 000 €

kde predvolené portfólia majú zhruba polovičný výnos oproti pasívnemu investovaniu do jediného
indexového ETF SVET. A menší ako polovičný výnos oproti ETF USA.

kde náš agent AviceN zakladá investičné a cieľové účty bez manažment fee a so vstupom do 1%.
Ináč si môže človek môže nastaviť sám investovanie úplne zadarmo cez XTB, Trade Republic, DeGiro, TastyWorks.
Je neskutočné ako investične negramotní sú bežní ľudia...

V našom modeli cez EIC ( cieľový účet s 1% vstupom) oproti Tebe klient nepríde o 420 000 € (-29,6%),
ale efekt poplatkov bude iba -37 000 €, čo je -2,6%.

A to nevravím o tom, že EIC má na výber stovky ETFs, dokonca aj pákové, pričom Edwards je úplná bieda,
kde nemáš ani eurovú verziu Nasdaq 100 a eurová verzia SP500 je iba hedžovaná. Ináč majú iba USD verzie.

Celkove sú dosť neprehľadní a netransparentní, lebo majú performance simulovanú od 2014, čo podľa naších zákonov
môžu mať iba prvých 5 rokov, takže nemám prístup k presným transparentným výsledkom,
aby som ti na reálnych číslach ukázal, že ich predvolené portfólia nie sú o nič lepšie ako Portu, ktoré stojí takto:

PORTU 100 (EUR):
Od 1.1.2018: +75,49% (+7,53% p.a.). ETF SVET v EUR: +138,6% (+11,88% p.a.).
ETF USA v EUR: +183,81% (+14,42% p.a.).

Takže je rozdiel či sa v svojom celoživotnom investovaní upíšem diablovi, ktorý má polovičné výnosy
a ešte na mne parazituje agent, ktorý mi zníži cez poplatky výnos o -30%.

To nevymyslíš. To je život !

Juggler - Ohovárač - Hejter - internetový pisálek zase iba špiní a ohovára to jediné čo dokáže v kariére = Klasika nič nové pod slnkom :lol: :D
Je neskutočné ako investične negramotní sú bežní ľudia)
A z čoho "Tajný Agent" :) AviceN žije ak neponúka Mgm. fee ? Sorry Juggler, ale potom ten dotyčný je blázon padnutý na hlavu ak fin. Poradenstvo "robí z lásky k ľudom" alebo takmer "zadarmo". To sa nemáme viac o čom baviť... .

Ak je AviceN platený Zamestnanec EIC, je to úplne iná káva. Viazaný zástupci a Poradci spolupracujú na Živnosť.
V poriadku, nech si profesonálni Klient investujú sami cez Brokerov. Veď som to spomínal v diskusii, že sú Klienti, ktorí si idú cez XTB, Interactive Brokers, EIC, Lynx atď. a sú Podnikatelia, ktorí na to nemajú absolútne čas, pretože musia aj zarábať peniaze milý Juggler - Ohovárač - Hejter. Chápeš dúfam ?
indexového ETF SVET. A menší ako polovičný výnos oproti ETF USA.)
Nie "Edwards", ale Edward Invest ty Pako... a nie je to moja Platforma, ale pána Hostinského on ju so svojím Týmom vymyslel - smeruj svoje dotazy na neho - www.vhi.cz, pošle Ti aj podrobné výsledky.

Platforma funguju na Kyblíkových portóliách. Naštuduj si poriadne ako funguje.

Výnosy generuje slušné... . Hotovo, bodka, hrubá čiara, podrhnuté.
a ešte na mne parazituje agent, ktorý mi zníži cez poplatky výnos o -30%.)
Ja nechápem akého "Diabla" spomínaš :lol: :D ? - si veľmi pomotaný týpek z toho čo všetko tu analyzuješ.

1% vstup a 1% ročné mgm. fee nie je vôbec žiadna tragédia. Každý Klient si môže za nízke poplatky tradovať sám a ak chcú v živote mať Investori veci "zadarmo" nech si trebárs zájdu v nedeľu ráno do Kostola na omšu :D

Díky za zpestrenie víkendu Juggler :lol: . Čau.
kixog47100
Platinum Member ***

S tym Edward(s) som ho ja zmylil - za co ospravedlnujem. Skoro som sa zadusil.

Tie tvoje poplatky su vysoke.

Napr. SLSP (Slovenska sporitelna), najvacsia banka na Slovensku, ma pri ETF vstup 1% pri jednorazovej investicii a 0,5% pri pravidelnej.
A spravcovsky tusim 0,60% p.a.

Co je nasobne vyhodnejsie ako tvoja ponuka.

Kamarátskych 1% vstup a k tomu 1% p.a. - ponahlajte sa lebo za chvilu uz taka dobra ponuka nebude :-D.
V dnesnej dobe su uz lepsie pokuky aj bez tvojej kamaratskej akcie.
Aj Finax a Portu su lacnejsi
JartyGulak
Gold Member **

kixog47100 napísal: Ne 26 10, 2025 11:24 pm S tym Edward(s) som ho ja zmylil - za co ospravedlnujem. Skoro som sa zadusil.

Tie tvoje poplatky su vysoke.

Napr. SLSP (Slovenska sporitelna), najvacsia banka na Slovensku, ma pri ETF vstup 1% pri jednorazovej investicii a 0,5% pri pravidelnej.
A spravcovsky tusim 0,60% p.a.

Co je nasobne vyhodnejsie ako tvoja ponuka.
Banky si to môžu dovoliť kigoxs tými ziskami z poplatkov zo zdieraní Klientov.. Snáď nejdeš porovnávať inštitúcie so stamilionovými ziskami v EUR so samostatnými Viazanými zástupcami ? :) Ja invest. poradenstvo nerobím na Full Time, tak ma to nejak netankuje.

Všetci klienti nie sú hlúpi, jasne, že vedia, že priame investovanie cez Brokerov je o dosť výhodnejšie...kopu ich takto Edwarda odmietlo. Slušne som poďakoval, vybavené.

Premýšľal som, že nechám stabilne 1% vstup a 1% mgm. fee pre všetkých Klientov bez rozdielu. Tak to spravím.

Ako som písal vyššie, Edward vymazal koncom roka 2024 / prvý kvartál 2025 70% - 80% ziskov ako Trump začal uvalovať clá a trhy padali. A aj tak je 3 kvartál 2025 opäť na maximách - dával som zisky Klient. porfólií do príloh. Vygeneroval klientom slušné zisky po totálnych poklesoch.

Woodi v Prahe ho kvalitne zpravujú. Keď som vyberal časť svojho portfolia do 5 dní som mal peniaze na účte.
kixog47100
Platinum Member ***

Vacsina to robi popri praci.

Manazersky poplatok - je poplatok bez roboty za nic, hlavne pri vacsich portfoliach.
Neumerny k pridanej hodnote pre klienta.
Inkasovany kazdy rok - v stovkach/v tisicoch…
Uplne za nic. Performance fee to iste (su v tom pasivne ETF).

Su to 2 vymyslene poplaky za nic -
Lebo tam nic nemanazujes ani nemas nijaku zasluhu na zhodnoteni/ na vykonnosti tych ETF fondov.

Su to 2 poplatky na ohurovanie klientov/verejnosti co sa v tom nevyzna.
Naposledy upravil/-a kixog47100 v Ne 26 10, 2025 11:58 pm, upravené celkom 1 krát.
JartyGulak
Gold Member **

kixog47100 napísal: Ne 26 10, 2025 11:51 pm Vacsina to robi popri praci.

Manazersky poplatok - je poplatok bez roboty za nic, hlavne pri vacsich portfoliach.
Neumerny k pridanej hodnote pre klienta.
Lebo tam nic nemanazujes.
Ano, ale mgm. fee si rozdeľujú Woodi (za správu) a české IZ / napr. OK System, SAB Servis, Broker Trust atď.

Aj napr. Portu, Colosseum, Finax a iné spoločnosti čo ponúkajú investície do ETF majú poplatky.

Mne ide z 1% vstupu = 65% odmena z malého poplatku aj nejaká časť z mgm. fee. Určite celé poplatky v žiadnom prípade nemám :)
kixog47100
Platinum Member ***

V EIC cely vstupak ide poradcovi.
EIC zaraba na stransakcnych poplatkoch 0,20% z vkladu. A cca 0,20% pa za spravu cennych papierov. A mng fee je nepovinny.

Ano vsetci maju nejake poplatky - ale nizsie.
U EIC - zalezi od poradcu.

Mng fee, poplatok za spravu a vykonnostna odmena je to co ma dlhodobo najvacsi efekt na zhodnotenie investicie, lebo sa strhava kazdy rok za nic.
Vyssi vstupak ma v dlhsom horizonte mensi efekt.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

JartyGulak napísal: Ne 26 10, 2025 11:41 pm
Ako som písal vyššie, Edward vymazal koncom roka 2024 / prvý kvartál 2025 70% - 80% ziskov ako Trump začal uvalovať clá a trhy padali.
A aj tak je 3 kvartál 2025 opäť na maximách - dával som zisky Klient. porfólií do príloh.
Vygeneroval klientom slušné zisky po totálnych poklesoch.

Woodi v Prahe ho kvalitne zpravujú. Keď som vyberal časť svojho portfolia do 5 dní som mal peniaze na účte.
Mne osobne lezieš na nervy tými netransparentnými vyjadreniami a zavádzajúcimi obrázkami bez dátumov a identifikácie.
Woodi nič negenerujú. Zostavili pasivne portfólia z ETFs a iba to rebalansujú a berú poplatky.
Však daj tu linku na výnosy predvolených produktov ako majú Finax, alebo Portu.
Aby sme videli ozajstné čísla. V investovaní ide o VÝNOSY, nie o kecy.
Mňa konkrétne zaujíma iba vlajková loď investovania: 100% akcie.

Nie KECY, ale ČÍSLA! Ostatné odpovede napíšem zajtra.
Prílohy
Portu k 30.9.25.png
Finax 9 25.png
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
JartyGulak
Gold Member **

JUGGLER napísal: Po 27 10, 2025 1:14 am
JartyGulak napísal: Ne 26 10, 2025 11:41 pm
Ako som písal vyššie, Edward vymazal koncom roka 2024 / prvý kvartál 2025 70% - 80% ziskov ako Trump začal uvalovať clá a trhy padali.
A aj tak je 3 kvartál 2025 opäť na maximách - dával som zisky Klient. porfólií do príloh.
Vygeneroval klientom slušné zisky po totálnych poklesoch.

Mne osobne lezieš na nervy tými netransparentnými vyjadreniami a zavádzajúcimi obrázkami bez dátumov a identifikácie.
Woodi nič negenerujú. Zostavili pasivne portfólia z ETFs a iba to rebalansujú a berú poplatky.
Však daj tu linku na výnosy predvolených produktov ako majú Finax, alebo Portu.
Aby sme videli ozajstné čísla. V investovaní ide o VÝNOSY, nie o kecy.
Mňa konkrétne zaujíma iba vlajková loď investovania: 100% akcie.

Nie KECY, ale ČÍSLA! Ostatné odpovede napíšem zajtra.
Čau,

to, že Ti leziem na nervy je Tvoj osobný problém. Nie môj.

Výsledky Platformy Edward Invest - www.edwardinvest.cz som publikoval - v prílohe na 2 strane diskusie hneď 1 môj comment - je to Print Screen Klient. účtov (bez osobných údajov) ku 26.10.2025

Vľavo čiernym písmom sú vklady Klientov (500. tis. CZK, 700 tis. CZK, 200 tis., 250 tis. CZK, 100 tis. CZK) - druhá kolonka vľavo zeleným písmom sú aktuálne zhodnotenia (cez 1117 tis. CZK, cez 81 tis. CZK, cez 62 tis CZK, 16 tis. CZK, 11 tis. CZK, cez 27 tis. CZK atď.) v % 8,46%, 12,47%, 14,23%, 6,06%, 15,46%, 13,49%

Klienti v ČR po 3 rokoch držania cenných papierov neplatia dane.

A ďalšie kolonky v prílohe sú dlhodobé - strednodobé - krátkodobé portfólio v držaní = tie VÁHY a ďalšie kolonky vpravo ukazujú či je to portfólio s konkrétnymi invest. cieľmi (súkromná renta, rekonštrukcia bytu, kúpa auta, štúdia pre deti, svatba atď.) alebo iba Správu portfólia bez konkrétnych invest. cieľov.

Koniec konverzácie.
miror
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 06 04, 2021 9:13 pm
Has thanked: 66 times
Been thanked: 284 times

Príspevok od používateľa miror »

JartyGulak napísal: Ne 26 10, 2025 12:00 pm
Jogo a čo tym chcel Básnik povedať? Čo má spoločné ThomasLLoyd s tým ako si Ja súkromne pravidelne a jednorázovo investujem ? :lol:

TL je v štádiu refinancovania (pokiaľ viem v insolvencii neskončil).

Drž sa do budúcna témy Jogo, na ktorú je založená a nemiešaj tu hrušky s jablkami.
Spoločné je to, ako dopadajú Tvoje rady, JartyGulak.

Ešteže TomasLLoyd neskončil, to by možno z nejakého garančného fondu sporitelia niečo - nejaké odrobinky dostali (ak to vôbec podliehalo), takto sú na suchu.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

JartyGulak napísal: Po 27 10, 2025 11:17 am
Výsledky Platformy Edward Invest - www.edwardinvest.cz som publikoval - v prílohe na 2 strane diskusie hneď 1 môj comment - je to Print Screen Klient. účtov (bez osobných údajov) ku 26.10.2025

Vľavo čiernym písmom sú vklady Klientov (500. tis. CZK, 700 tis. CZK, 200 tis., 250 tis. CZK, 100 tis. CZK) - druhá kolonka vľavo zeleným písmom sú aktuálne zhodnotenia (cez 1117 tis. CZK, cez 81 tis. CZK, cez 62 tis CZK, 16 tis. CZK, 11 tis. CZK, cez 27 tis. CZK atď.) v % 8,46%, 12,47%, 14,23%, 6,06%, 15,46%, 13,49%

A ďalšie kolonky v prílohe sú dlhodobé - strednodobé - krátkodobé portfólio v držaní = tie VÁHY a ďalšie kolonky vpravo ukazujú či je to portfólio s konkrétnymi invest. cieľmi (súkromná renta, rekonštrukcia bytu, kúpa auta, štúdia pre deti, svatba atď.) alebo iba Správu portfólia bez konkrétnych invest. cieľov.
Nebuď smiešny. Vôbec tam nie sú dátumy.
Darmo píšeš, že je to printscreen ku 26.10.2025 ked nevieme o čo ide, za akú dobu to je výnos
a nemôžeme urobiť porovnanie s benchmarkom - ked ide o 100% americké akcie, tak z ETF na SP500, ked o svetové
tak z MSCI World a pod. Ved vidíš v Hitparáde, aj pri Portu a Finaxe ako sa to má porovnávať.

Jedine tak sa klient môže dozvedieť, či neplatí za mačku vo vreci.
Ty ukazuješ len zlaté vrece. Čísla ktoré nehovoria o ničom .
Zvlášť ked to okoreníš hláškou, že za prvý kvartál 2025 bolo vymazaných 70% až 80% ziskov.

Tá ich stránka je kompletne netransparentná. Zatajuje skutočné výnosy odkedy začali fungovať.
Len kreslia obrázky hypotetickej - namodelovanej histórie a nie sú tam skutočné čísla od 2020
(od presného dňa, tak ako sú povinní uvádzať info pre verejnosť ).

Ak chceme skutočné porovnanie, tak som z toho gulášu pochopil, že treba výnos MP10 a to od
dátumu kedy ho začali ponúkať verejnosti. takisto treba vedieť skutočné zloženie portfólii, či ide
o čisto americké akcie, alebo svetové.
.
Edward obrázky bez reálnych čísel.png
.
.
JartyGulak napísal: Ne 26 10, 2025 10:31 pm Juggler - Ohovárač - Hejter - internetový pisálek zase iba špiní a ohovára to jediné čo dokáže v kariére = Klasika nič nové pod slnkom :lol: :D
Ja prinášam čísla. Realitu v ktorej žijeme. V investovaní ide o výnosy. Nie o reči.
Zaujímavé, že väčšina ľudí to chápe, ale väčšina agentov nie.

P.S. Ešte raz budeš nadávať a primitívne útočiť ad hominem, odpálim ťa odtiaľ.
Argumentuj číslami, nie hejtom a nadávkami.

JartyGulak napísal: Ne 26 10, 2025 10:31 pm A z čoho Tajný Agent :) AviceN žije ak neponúka Mgm. fee ?
Sorry Juggler, ale potom ten dotyčný je blázon padnutý na hlavu ak fin. Poradenstvo "robí z lásky k ľudom" alebo takmer "zadarmo". To sa nemáme viac o čom baviť...
.

Už som vysvetlil x krát, že vy ste AGENTI – sprostredkovatelia, nie poradcovia.
Hocikto môže robiť agenta – stačí urobiť online testy a raz za 4 roky skúšku.
To však nie je investičné poradenstvo. Iba kvalifikácia sprostredkovať produkty.

Bežní ľudia predsa neinvestujú, aby živili agentov:
JUGGLER napísal: Št 11 03, 2021 10:04 pm
1. AGENT.

Je ich približne 27 000. Prakticky každý osemnásty človek v SR pracuje, alebo pracoval v tomto odvetví.
V každej rodine nájdete aspoň jedného.

Delíme ich na podriadených a viazaných.
Podriadených agentov je okolo 17 000 a pracujú pre SFA ( viď ďalej )
Viazaných agentov je okolo 10 000 a pracujú pre banky, poisťovne a pod.

Investičné služby (kapitálový trh) v SR sprostredkuje okolo 9000 agentov. (číslo z 3/24)
Agenti majú pracovať pre ľudí a brať provízie od inštitúcii, nie parazitovať na výnosoch ľudí.
Ak sa nedokážu uživiť úvermi, poistením a vstupnými poplatkami je to ich vec.
Bavíme sa o PASÍVNOM investovaní cez ETFs.
Nie o aktívnej správe o ktorú sa snažia fondy, FKI, a relatívne aj tvorcovia portfolii ako Finax, Portu.

ETFs sú fondy ktoré za svoju činnosť berú poplatok v priemere 0,1% p.a.
Ale podľa Jartyho Gulaka – agent má brať 2% p.a., teda 20x viac!
Teda 2x viac ako Finax, alebo banky. Je to normálne? Podľa mňa nie.
Ľudia nech si urobia názor sami.

JartyGulak napísal: Ne 26 10, 2025 10:31 pm V poriadku, nech si profesionálni Klienti investujú sami cez Brokerov.
Veď som to spomínal v diskusii, že sú Klienti, ktorí si idú cez XTB, Interactive Brokers, EIC, Lynx atď.
a sú Podnikatelia, ktorí na to nemajú absolútne čas, pretože musia aj zarábať peniaze milý Juggler
Nepleť si bežných ľudí s profesionálmi.
Profesionálny klient je bohatý jedinec, ktorý je podľa legislatívy kvalifikovaný
prísť o peniaze, lebo ich má dosť. Smiešna legislatíva, ale je to tak.
Ak je bohatý jedinec hlupák, že sa nechá nahovoriť na nevýnosnú a drahú investíciu, je to jeho vec.
Bežný človek je občan chránený legislatívou tak, aby mal prístup k informáciám, k skutočným výnosom a poplatkom a rozumel rizikám.
Pretože bežný človek, ktorý napríklad investuje na dôchodok, robí investičné rozhodnutie spravidla iba raz.
A na tomto jedinom rozhodnutí závisí celý jeho výnos a tým aj zbytok života ked odíde do dôchodku.
Preto vôbec nie je jedno, či je ten výnos malý (často znehodnotený infláciou) alebo väčší, z ktorého človek žije dôstojne.

Ľudia dnes nie sú hlupáci. Žijeme v informačnej dobe. Dobe internetu.
Ľudia si vedia sami zistiť veci, založiť účet online a investovať úplne zadarmo.

Nebavím sa o obchodovaní a špekulovaní cez brokera.
Netreba pliesť jablká z hruškami.
Bavíme sa o dlhodobom investovaní, najčastejšie sporo-investovaní v mesačných splátkach.
Ale aj o investovaní väčších čiastok cez ETF, čo je plne pasívne investovanie.
To prináša vysoké výnosy práve vďaka extrémne nízkym poplatkom.

Rozumieš tomu Jarty? Vysoký výnos nejde dokopy s vysokými poplatkami.
To len agenti klamú ľudom, že ETFs sú výnosné, ale zároveň ľudí okrádajú cez poplatky, teda ľuďom ten výnos znižujú .
Pasívna správa nemôže mať poplatky ako aktívna. Je to podvod.

Ak ETF fond funguje za poplatok 0,1% p.a. a banka pri aktívnom fonde berie 1% p.a. ( 10 x viac ) tak agent, čo nič nevie a chce inkasovať 2% p.a. je vyslovene zlodej a podvodník. Je to zneužívanie ľudí. Opak féroveho a kvalifikovaného poradenstva.

To nie je hejt. To je pravda, ktorú treba ľuďom vysvetĺovať, aby pochopili aká je skutočná realita v investovaní.
Pasívne investovanie nie je ťažké. Vôbec k tomu netreba odborníkov, ani poradcov.

Bežný človek ktorý pochopí princíp pasívneho investovania môže mať dlhodobý výnos väčší než drvivá väčšina fondov a inštitúcii.
Je to fantastická vec !
Len banky, poisťovne, agenti a inštitúcie nechcú aby to ľudia vedeli. Lebo žijú z ich poplatkov.
Dlhodobé investovanie z rozumom v hrsti robí z obyčajného človeka najúspesnejšieho investora na svete. O tom je náš SEDLIAK..
JartyGulak napísal: Ne 26 10, 2025 10:31 pm Nie "Edwards", ale Edward Invest ty Pako... a nie je to moja Platforma, ale pána Hostinského on ju so svojím Týmom vymyslel - smeruj svoje dotazy na neho - www.vhi.cz, pošle Ti aj podrobné výsledky.
Nič nevymyslel. Odkopíroval od Finaxu, Portu, Fondee, EIC.
Akurát je to zaostalejšie a menej transparentné. A vôbec nevidím výsledky.
JartyGulak napísal: Ne 26 10, 2025 10:31 pm Výnosy generuje slušné... . Hotovo, bodka, hrubá čiara, podrhnuté.
Nie . Nie. Pán poradca !
S tým na nás nechoď. My seno nežerieme !
My chceme vidieť čísla.
Také čísla aké sú povinné zverejňovať fondy pre verejnosť. Také, aké vidíme pri Finaxe, pri Portu...všade, kde môže investovať verejnosť.
JartyGulak napísal: Ne 26 10, 2025 10:31 pm Ja nechápem akého "Diabla" spomínaš :lol: :D ? - si veľmi pomotaný týpek z toho čo všetko tu analyzuješ.
Čísla neoklameš. Nepomotáš. Pomotať môžeš ľudí klamstvami a hlúpymi rečami.
Ak nechápeš – tvoja vec. Ak to pochopia ľudia, zlepší sa im život.
JartyGulak napísal: Ne 26 10, 2025 10:31 pm Díky za zpestrenie víkendu Juggler :lol: . Čau.
Aj ja som mal zábavu. Až na to primitívne urážanie ad hominem.
Pobavil si nás super ponukou pasívneho investovania z nízkym výnosom za vysoké poplatky.
Je fajn, že ľudia toto môžu čítať a vytvárať si vlastné názory. O tom je portál ako-investovať.
JartyGulak
Gold Member **

JUGGLER napísal: Po 27 10, 2025 12:27 pm
JartyGulak napísal: Po 27 10, 2025 11:17 am

Nebuď smiešny. Vôbec tam nie sú dátumy.
Darmo píšeš, že je to printscreen ku 26.10.2025 ked nevieme o čo ide, za akú dobu to je výnos
a nemôžeme urobiť porovnanie s benchmarkom - ked ide o 100% americké akcie, tak z ETF na SP500, ked o svetové
tak z MSCI World a pod. Ved vidíš v Hitparáde, aj pri Portu a Finaxe ako sa to má porovnávať.

Jedine tak sa klient môže dozvedieť, či neplatí za mačku vo vreci.
Ty ukazuješ len zlaté vrece. Čísla ktoré nehovoria o ničom .
Zvlášť ked to okoreníš hláškou, že za prvý kvartál 2025 bolo vymazaných 70% až 80% ziskov.

Tá ich stránka je kompletne netransparentná. Zatajuje skutočné výnosy odkedy začali fungovať.
Len kreslia obrázky hypotetickej - namodelovanej histórie a nie sú tam skutočné čísla od 2020
(od presného dňa, tak ako sú povinní uvádzať info pre verejnosť ).

Ak chceme skutočné porovnanie, tak som z toho gulášu pochopil, že treba výnos MP10 a to od
dátumu kedy ho začali ponúkať verejnosti. takisto treba vedieť skutočné zloženie portfólii, či ide
o čisto americké akcie, alebo svetové.
.
Edward obrázky bez reálnych čísel.png
.
.
JartyGulak napísal: Ne 26 10, 2025 10:31 pm Juggler - Ohovárač - Hejter - internetový pisálek zase iba špiní a ohovára to jediné čo dokáže v kariére = Klasika nič nové pod slnkom :lol: :D
Prinášam čísla. Realitu v ktorej žijeme. V investovaní ide o výnosy. Nie o reči.
Zaujímavé, že väčšina ľudí to chápe, ale väčšina agentov nie.

P.S. Ešte raz budeš nadávať a primitívne útočiť ad hominem, odpálim ťa odtiaľ.
Argumentuj číslami, nie hejtom a nadávkami.

JartyGulak napísal: Ne 26 10, 2025 10:31 pm A z čoho Tajný Agent :) AviceN žije ak neponúka Mgm. fee ?
Sorry Juggler, ale potom ten dotyčný je blázon padnutý na hlavu ak fin. Poradenstvo "robí z lásky k ľudom" alebo takmer "zadarmo". To sa nemáme viac o čom baviť...
.

Už som vysvetlil x krát, že vy ste AGENTI – sprostredkovatelia, nie poradcovia.
Hocikto môže robiť agenta – stačí urobiť online testy a raz za 4 roky skúšku.
To však nie je investičné poradenstvo. Iba kvalifikácia sprostredkovať produkty.

Bežní ľudia predsa neinvestujú, aby živili agentov:
JUGGLER napísal: Št 11 03, 2021 10:04 pm
1. AGENT.

Je ich približne 27 000. Prakticky každý osemnásty človek v SR pracuje, alebo pracoval v tomto odvetví.
V každej rodine nájdete aspoň jedného.

Delíme ich na podriadených a viazaných.
Podriadených agentov je okolo 17 000 a pracujú pre SFA ( viď ďalej )
Viazaných agentov je okolo 10 000 a pracujú pre banky, poisťovne a pod.

Investičné služby (kapitálový trh) v SR sprostredkuje okolo 9000 agentov. (číslo z 3/24)
Agenti majú pracovať pre ľudí a brať provízie od inštitúcii, nie parazitovať na výnosoch ľudí.
Ak sa nedokážu uživiť úvermi, poistením a vstupnými poplatkami je to ich vec.
Bavíme sa o PASÍVNOM investovaní cez ETFs.
Nie o aktívnej správe o ktorú sa snažia fondy, FKI, a relatívne aj tvorcovia portfolii ako Finax, Portu.

ETFs sú fondy ktoré za svoju činnosť berú poplatok v priemere 0,1% p.a.
Ale podľa Jartyho Gulaka – agent má brať 2% p.a., teda 20x viac!
Teda 2x viac ako Finax, alebo banky. Je to normálne? Podľa mňa nie.
Ľudia nech si urobia názor sami.

JartyGulak napísal: Ne 26 10, 2025 10:31 pm V poriadku, nech si profesionálni Klienti investujú sami cez Brokerov.
Veď som to spomínal v diskusii, že sú Klienti, ktorí si idú cez XTB, Interactive Brokers, EIC, Lynx atď.
a sú Podnikatelia, ktorí na to nemajú absolútne čas, pretože musia aj zarábať peniaze milý Juggler
Nepleť si bežných ľudí s profesionálmi.
Profesionálny klient je bohatý jedinec, ktorý je podľa legislatívy kvalifikovaný
prísť o peniaze, lebo ich má dosť. Smiešna legislatíva, ale je to tak.
Ak je bohatý jedinec hlupák, že sa nechá nahovoriť na nevýnosnú a drahú investíciu, je to jeho vec.
Bežný človek je občan chránený legislatívou tak, aby mal prístup k informáciám, k skutočným výnosom a poplatkom a rozumel rizikám.
Pretože bežný človek, ktorý napríklad investuje na dôchodok, robí investičné rozhodnutie spravidla iba raz.
A na tomto jedinom rozhodnutí závisí celý jeho výnos a tým aj zbytok života ked odíde do dôchodku.
Preto vôbec nie je jedno, či je ten výnos malý (často znehodnotený infláciou) alebo väčší, z ktorého človek žije dôstojne.

Ľudia dnes nie sú hlupáci. Žijeme v informačnej dobe. Dobe internetu.
Ľudia si vedia sami zistiť veci, založiť účet online a investovať úplne zadarmo.

Nebavím sa o obchodovaní a špekulovaní cez brokera.
Netreba pliesť jablká z hruškami.
Bavíme sa o dlhodobom investovaní, najčastejšie sporo-investovaní v mesačných splátkach.
Ale aj o investovaní väčších čiastok cez ETF, čo je plne pasívne investovanie.
To prináša vysoké výnosy práve vďaka extrémne nízkym poplatkom.

Rozumieš tomu Jarty? Vysoký výnos nejde dokopy s vysokými poplatkami.
To len agenti klamú ľudom, že ETFs sú výnosné, ale zároveň ľudí okrádajú cez poplatky, teda ľuďom ten výnos znižujú .
Pasívna správa nemôže mať poplatky ako aktívna. Je to podvod.

Ak ETF fond funguje za poplatok 0,1% p.a. a banka pri aktívnom fonde berie 1% p.a. ( 10 x viac ) tak agent, čo nič nevie a chce inkasovať 2% p.a. je vyslovene zlodej a podvodník. Je to zneužívanie ľudí. Opak féroveho a kvalifikovaného poradenstva.

To nie je hejt. To je pravda, ktorú treba ľuďom vysvetĺovať, aby pochopili aká je skutočná realita v investovaní. Pasívne investovanie nie je ťažké.
Vôbec k tomu netreba odborníkov, ani poradcov.

Bežný človek ktorý pochopí princíp pasívneho investovania môže mať dlhodobý výnos väčší než drvivá väčšina fondov a inštitúcii. Je to fantastická vec !
Len banky, poisťovne, agenti a inštitúcie nechcú aby to ľudia vedeli. Lebo žijú z ich poplatkov.
Dlhodobé investovanie z rozumom v hrsti robí z obyčajného človeka najúspesnejšieho investora na svete. O tom je náš SEDLIAK..
JartyGulak napísal: Ne 26 10, 2025 10:31 pm Nie "Edwards", ale Edward Invest ty Pako... a nie je to moja Platforma, ale pána Hostinského on ju so svojím Týmom vymyslel - smeruj svoje dotazy na neho - www.vhi.cz, pošle Ti aj podrobné výsledky.
Nič nevymyslel. Odkopíroval od Finaxu, Portu, Fondee, EIC.
Akurát je to zaostalejšie a menej transparentné. A vôbec nevidím výsledky.
JartyGulak napísal: Ne 26 10, 2025 10:31 pm Výnosy generuje slušné... . Hotovo, bodka, hrubá čiara, podrhnuté.
Nie . Nie. Pán poradca !
My chceme vidieť čísla.
Také čísla aké sú povinné zverejňovať fondy pre verejnosť. Také, aké vidíme pri Finaxe, pri Portu...všade, kde môže investovať verejnosť.
JartyGulak napísal: Ne 26 10, 2025 10:31 pm Ja nechápem akého "Diabla" spomínaš :lol: :D ? - si veľmi pomotaný týpek z toho čo všetko tu analyzuješ.
Čísla neoklameš. Nepomotáš. Pomotať môžeš ľudí klamstvami a hlúpymi rečami.
Ak nechápeš – tvoja vec. Ak to pochopia ľudia, zlepší sa im život.
JartyGulak napísal: Ne 26 10, 2025 10:31 pm Díky za zpestrenie víkendu Juggler :lol: . Čau.
Aj ja som mal zábavu. Až na to primitívne urážanie ad hominem.
Pobavil si nás super ponukou pasívneho investovania z nízkym výnosom za vysoké poplatky.
Je fajn, že ľudia toto môžu čítať a vytvárať vlastné názory. O tom je portál ako-investovať.
(Tá ich stránka je kompletne netransparentná. Zatajuje skutočné výnosy odkedy začali fungovať.)

Skutočné Klientské výnosy som publikoval - v prílohe na 2 strane diskusie. Ver si čomu chceš.

(P.S. Ešte raz budeš nadávať a primitívne útočiť ad hominem, odpálim ťa odtiaľ.
Argumentuj číslami, nie hejtom a nadávkami)

Odpáliť môže sám seba trebárs na Mesiac alebo Mars Juggler. Si obyčajný internetový pisálek, ktorí iba hejtuje fin. produkty nič viac / nič menej. ohovárač - hejter nie sú nadávky. Nikto Ti vulgárne nenadával. To je môj slobodný názor na Teba.

(Rozumieš tomu Jarty? Vysoký výnos nejde dokopy s vysokými poplatkami)

Výsoké poplatky ? sú 1% vstup a 1% mgm. fee ? :shock: :lol: no OK dobre teda, nehádam sa, Tvoj názor.

(Nie . Nie. Pán poradca !
My chceme vidieť čísla. )

Ty seno žrať nemusíš Juggler :lol: . Hlavne, že sú spokojný moji klienti - napr. z investície 700 tis. CZK majú za cca 1 rok + 81 tis. CZK výnos a z investície 500 tis. CZK má cca za 20 mesiacov +117 tis. CZK výnos.

Mne je jedno čomu v živote veríš, Ja Ťa tu nejdem presviedčať silou mocou :)

Mimochodom posledná vec Broker - Woodi v Prahe majú v Platforme Edward cca + 5 miliárd CZK pod správou ak nie už viac...to ukazuje dôveru Retailových, Inštitucionálnych a Privátnych klientov z ČR, Slovenska v produkt. To sa dá ľahko overiť.

Ostatná ďalšia debata nemá cenu žiadnu.... . Z mojej strany uzavreté téma.
JartyGulak
Gold Member **

miror napísal: Po 27 10, 2025 11:55 am
Jogo a čo tym chcel Básnik povedať? Čo má spoločné ThomasLLoyd s tým ako si Ja súkromne pravidelne a jednorázovo investujem ? :lol:

Drž sa do budúcna témy Jogo, na ktorú je založená a nemiešaj tu hrušky s jablkami.
Spoločné je to, ako dopadajú Tvoje rady, JartyGulak.

Ešteže TomasLLoyd neskončil, to by možno z nejakého garančného fondu sporitelia niečo - nejaké odrobinky dostali (ak to vôbec podliehalo), takto sú na suchu.
Nemecké 9 ročné, 5 ročné komanditné podiely CTI9 D, CTI5 D, CTI Vario a priama účasť Direktbeteiligung nespadajú pod garančný fond. Spadajú tam české a slovenské dlhopisové emisie.

Mirror treba si najprv naštudovať aké presne produkty ThomasLloyd v ČR na Slovensku ponúkal - JUDr. Halada v Prahe ich má na webe čo zastupuje českých a slovenských poškodených klientov.

www.elementz.legal/cs/services/companies/thomaslloyd

ThomasLLoyd má veľa majetku a elektrární v portfoliu (ak by prišlo na insolvenciu) - https://thomas-lloyd.com/projects/san-carlos-biopower

Uvidíme ako to dorieši s refinancovaním. Táto téma je úplne o niečom inom, nech to presunú do vlákna ThomasLLoyd.

Maj sa
iosephus
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 06 02, 2023 2:56 pm
Been thanked: 117 times

Príspevok od používateľa iosephus »

Krásny prístup JartyGulak,
to má človek hneď pocit, že píše s vyzretým a uvedomelým finančným konzultantom. Možno priamo návod pre komunikáciu s potenciálnym klientom Edwarda, mali by to zapracovať do školení. Ale teraz vážne.

Dobre vieš, že obhajuješ neobhájiteľné, výnos fondu bude vždy zaostávať za benchmarkom a 1% fee je presne ten dôvod, prečo to vždy bude zbytočne drahá správa. Všetci klienti na tom spália neskutočné peniaze v dlhodobom horizonte.

Presne takto treba ukončiť túto tému.
Trh dokáže byť iracionálny dlhšie, ako my solventní.
https://smartinvestor.sk/
JartyGulak
Gold Member **

iosephus napísal: Po 27 10, 2025 1:10 pm Krásny prístup JartyGulak,
to má človek hneď pocit, že píše s vyzretým a uvedomelým finančným konzultantom. Možno priamo návod pre komunikáciu s potenciálnym klientom Edwarda, mali by to zapracovať do školení. Ale teraz vážne.

Dobre vieš, že obhajuješ neobhájiteľné, výnos fondu bude vždy zaostávať za benchmarkom a 1% fee je presne ten dôvod, prečo to vždy bude zbytočne drahá správa. Všetci klienti na tom spália neskutočné peniaze v dlhodobom horizonte.

Presne takto treba ukončiť túto tému.
OK Tvoj názor. S hejtermi sa nemá cenu baviť Iosephus. Ostatné čísla som tu už publikoval.

Maj sa.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

JartyGulak napísal: Po 27 10, 2025 12:52 pm Mimochodom posledná vec Broker - Woodi v Prahe majú v Platforme Edward cca + 5 miliárd CZK pod správou ak nie už viac...to ukazuje dôveru Retailových, Inštitucionálnych a Privátnych klientov z ČR, Slovenska v produkt. To sa dá ľahko overiť.
5 mld CZK = 206 mil. €.

Len TAM – Americký akciový fond (EUR) do ktorého tak múdro investuje Jarty Gulak má v SR po správou 220 mil. €
A máme takých fondov plno.

Ak tých 220 mil. pod správou ukazuje dôveru investorov, tak ja tým investorom robím štatistiku:
keby vložili do fondu 100 000 v čase založenia dňa 1.12.2000, tak k 30.9.2025 by mali na účte 284 480 ( 4,3% p.a.).
Pre nich je to možno na potlesk, ale obyčajný človek – sedliak by mal cez ETF USA na účte 567 660 ( 7,26% p.a.).

Trošku je rozdiel ísť do dôchodku po 25 rokoch z 284 000 € alebo z 567 000 € :lol:
( výnos z TAM ešte zrážkovo zdania 19%, takže v skutočnosti čistých 249 040 € = menej ako polovica )

Samozrejme, žiadny rozdiel pre banku. Tá zarába po celý čas. :idea:

Takže nie reči a obrázky, ale skutočné čísla sú dôležité.

JartyGulak napísal: Po 27 10, 2025 12:52 pm Ostatná ďalšia debata nemá cenu žiadnu.... . Z mojej strany uzavreté téma.
Jasné že nemá. Keď za Edward nevieš dať čísla, iba slniečkárske obrázky, tak je to obyčajné zavádzanie.

Aspoň vidíme ako to funguje v ČR. Zlaté české hlavičky. V ošklbávaní ľudí jedničky. :)
jogo
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 194 times
Been thanked: 447 times

Príspevok od používateľa jogo »

jogo napísal: Ne 26 10, 2025 10:29 am
JartyGulak napísal: Ne 26 10, 2025 12:58 am
vrtulnik napísal: Po 23 12, 2024 11:40 am ahojte,

na jar 2021 som začal investovať do Finaxu, vtom čase som sa začal zaujímať o investovanie, hlavne som veľa čítal toto forum. Usudil som, ze Finax bude najlepsia volba pre mna. Samozrejme, s Finaxom som spokojny, posielam peniaze kazdy mesiac a neriesim.

Avsak teraz sa mi narodila dcera a uz niekolko mesiacov rozmyslam ako jej sporit peniaze, tiez na pravidelnej baze. Na forum som opat zavital po 2 rokoch a trosku som cital aj o Finaxe a zistil som ze su aj vyhodnejsie cesty. Vedel som ze Finax ma poplatky, ale popravde som ich neriesil, skor mam mam obavy co bude za 20 rokov. :)

Ako fungujem teraz:
- Vo finaxe mam 2 ucty - Dochodok (investicny horizont 39 rokov, 70:30) + Budovanie majetku (horizont 15 rokov, 60:40)
- NEinvestujem kvoli konkretnemu cielu zatial - chcem mat iba rezervu a zhodnocovat peniaze
- Dochodok = 15 % zhodnotenie (hodnota uctu 3 898 eur)
- Budovanie majetku = 12,70% zhodnotenie (hodnota uctu 5 860 eur)
- Do obidvoch uctov prispievam rovnako, 50 + 50 eur / mesiac.

Nad cim premyslam:
- na dieta by som chcel prispievat dalsich 50 eur, tzn. 150 eur dokopy aj s mojimi investiciami / mesiac
- nechcem jej vytvarat ucet na jej rodne cislo - iba proste vytvorit novy separatny ucet "dieťa" , a ked bude mat 18r, tak sa jej peniaze odovzdaju.

Co by ste navrhli?
- co som cital, tak Juggler odporuca takto pasivne investovat cez EIC (asi by som zvolil agenta AviceN)
- trosku som studoval o Interactive Brookers, len neviem ci je to pre takyto nizky mesacne rozpocet vhodne. Anglictina neni az taky velky problem- ak nemusim telefonovat :D
- Ide mi hlavne o dlhodobu investiciu - mat financnu rezervu, ci pre dieta alebo pre mna a aby sa mi v starobe lepsie dychalo. (mam 30 rokov)
- mesacne si odkladam 300 eur este na sporiaci ucet - spravny investor by uvazoval uplne inak, ale chcem mat aspon 20k "cash", hlavne ak sa mi za 7 rokov skonci hypotekarny fix a ak budu vysoke uroky, tak splatim celu hypo, aby bol pokoj. Teraz mam urok 1,39%. A navyse chcem mat 20K cash aj pre "dobry pocit", mam to nejak tak nastavene v hlave.

- premyslal som, ze ak by som skusil IBKR, tak mozno by nebolo zle investovat raz za 3 mesiace (300 eur + 150 pre dceru), kvoli poplatkom?
- kupoval by som iba ETF, nic ine nechcem - asi SP500, ale to by som este musel popozerat.

- co by ste Vy navrhli?

Dakujem.

Ahoj vrtulnik,

Ja si šporím viac v CZK do Platformy Edward - www.edwardinvets.cz do dlhodobého portfolia na 18 rokov. Dá sa šporiť aj v EUR. Zhodnotenie priemer 6% - 8%, Platforma dokáže zhodnodiť z dlhodobého portolia aj cez 12% p.a. priemer výnos.

Plán výplat: od 62 roku života 10.000 CZK / mesačne - doživotne

Rozloženie: kvalitné - níže odkaz

Poplatky:

vstup: 0%

výstup: 0%

za správu: 0,50% / ročne

České IZ, ktoré externe zastupujem v Invest. poradenstve má Platformu Edward Invest v portfoliu, tak som mal možnosť nastaviť si sám sebe min poplatky čo som využil :wink:

Diverzifikácia
v EUR: Tatra AM Americký Akciový fond - zhodnotenie od 5% do cca 6% p.a. - šporím tam do 100 - 200 EUR / mes. do konzervatívnejších rezerv - www.zlataminca.sk/fondy-ponukane-slovenskymi-bankami

DDS - 3. pilier - 50 EUR / mes. kvôli Zamestnávateľovi, ktorý mi tam bude prispievať. DDS sa veľmi neoplatí (nie je veľmi výkonný), iba ak Ti ňanho prispievaž Zamestnávateľ.

Väčšie jednorázové investície 10.000 - 20.000 EUR (napr. predaj bytu, pozemku, dedičtvo) a viac by som investoval do Platformy Edward v Českých korunách 70% a 30% do spomínaného Akciového fondu Tatrabanky v EUR - ako konzervatívna rezerva.

CZK verím viac ako EUR.

Držím Ti palce ! Maj sa.
Vrtulník, kým sa začneš zaoberať Jartyho radami, tak si pozri jeho "referenciu" v tomto vlákne, kde vehementne obhajoval investovanie do Thomas Lloydu a ako to dopadlo. viewtopic.php?t=7588&start=520

Basnik tým chcel povedať, že od teba by som si nekúpil ani párok v rožku a nie finančný produkt. Ty tomu poradenstvu absolútne nerozomieš, ale aspoň si sa tu prejavil v "plnej kráse" svojich vedomosti.
Na tomto fóre málokedy niekto naletí na nevýhodný produkt, lebo ľudí ako ty a taktiež akékoľvek nevýhodné finančné produkty tu nemilosrdne skritizujeme a poukážeme, aké sú ich ponuky nevýhodné.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
miror
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 06 04, 2021 9:13 pm
Been thanked: 284 times

Príspevok od používateľa miror »

JartyGulak napísal: Po 27 10, 2025 1:00 pm Nemecké 9 ročné, 5 ročné komanditné podiely CTI9 D, CTI5 D, CTI Vario a priama účasť Direktbeteiligung nespadajú pod garančný fond. Spadajú tam české a slovenské dlhopisové emisie.

Mirror treba si najprv naštudovať aké presne produkty ThomasLloyd v ČR na Slovensku ponúkal - JUDr. Halada v Prahe ich má na webe čo zastupuje českých a slovenských poškodených klientov.

www.elementz.legal/cs/services/companies/thomaslloyd

ThomasLLoyd má veľa majetku a elektrární v portfoliu (ak by prišlo na insolvenciu) - https://thomas-lloyd.com/projects/san-carlos-biopower

Uvidíme ako to dorieši s refinancovaním. Táto téma je úplne o niečom inom, nech to presunú do vlákna ThomasLLoyd.

Maj sa
Študovať produkty určite netreba, keď priamo začiatok investovania obalený len frázami bez transparentnosti neveští nič dobré. Čas sa dá venovať aj lepšej činnosti.

O tom majetku - elektrárňach by som moc nadšený nebol, technológie zlacneli niekoľko násobne od doby, kedy boli realizované nimi, tá cena nezodpovedá evideovanej cene. Za posledných 10 rokov panely zlacneli na 25% cenu, technolģie-striedače na 50%. Neviem koľko majú stanovenú dobu odpisovania a tým pádom zostatkovú cenu vo výkazoch ale cena týchto "elektrární" aj vzhľadom na dobu použitia je desatinová ako bolo do nich zainvestované.
JartyGulak
Gold Member **

jogo napísal: Po 27 10, 2025 2:58 pm
jogo napísal: Ne 26 10, 2025 10:29 am
JartyGulak napísal: Ne 26 10, 2025 12:58 am
vrtulnik napísal: Po 23 12, 2024 11:40 am ahojte,

na jar 2021 som začal investovať do Finaxu, vtom čase som sa začal zaujímať o investovanie, hlavne som veľa čítal toto forum. Usudil som, ze Finax bude najlepsia volba pre mna. Samozrejme, s Finaxom som spokojny, posielam peniaze kazdy mesiac a neriesim.

Avsak teraz sa mi narodila dcera a uz niekolko mesiacov rozmyslam ako jej sporit peniaze, tiez na pravidelnej baze. Na forum som opat zavital po 2 rokoch a trosku som cital aj o Finaxe a zistil som ze su aj vyhodnejsie cesty. Vedel som ze Finax ma poplatky, ale popravde som ich neriesil, skor mam mam obavy co bude za 20 rokov. :)

Ako fungujem teraz:
- Vo finaxe mam 2 ucty - Dochodok (investicny horizont 39 rokov, 70:30) + Budovanie majetku (horizont 15 rokov, 60:40)
- NEinvestujem kvoli konkretnemu cielu zatial - chcem mat iba rezervu a zhodnocovat peniaze
- Dochodok = 15 % zhodnotenie (hodnota uctu 3 898 eur)
- Budovanie majetku = 12,70% zhodnotenie (hodnota uctu 5 860 eur)
- Do obidvoch uctov prispievam rovnako, 50 + 50 eur / mesiac.

Nad cim premyslam:
- na dieta by som chcel prispievat dalsich 50 eur, tzn. 150 eur dokopy aj s mojimi investiciami / mesiac
- nechcem jej vytvarat ucet na jej rodne cislo - iba proste vytvorit novy separatny ucet "dieťa" , a ked bude mat 18r, tak sa jej peniaze odovzdaju.

Co by ste navrhli?
- co som cital, tak Juggler odporuca takto pasivne investovat cez EIC (asi by som zvolil agenta AviceN)
- trosku som studoval o Interactive Brookers, len neviem ci je to pre takyto nizky mesacne rozpocet vhodne. Anglictina neni az taky velky problem- ak nemusim telefonovat :D
- Ide mi hlavne o dlhodobu investiciu - mat financnu rezervu, ci pre dieta alebo pre mna a aby sa mi v starobe lepsie dychalo. (mam 30 rokov)
- mesacne si odkladam 300 eur este na sporiaci ucet - spravny investor by uvazoval uplne inak, ale chcem mat aspon 20k "cash", hlavne ak sa mi za 7 rokov skonci hypotekarny fix a ak budu vysoke uroky, tak splatim celu hypo, aby bol pokoj. Teraz mam urok 1,39%. A navyse chcem mat 20K cash aj pre "dobry pocit", mam to nejak tak nastavene v hlave.

- premyslal som, ze ak by som skusil IBKR, tak mozno by nebolo zle investovat raz za 3 mesiace (300 eur + 150 pre dceru), kvoli poplatkom?
- kupoval by som iba ETF, nic ine nechcem - asi SP500, ale to by som este musel popozerat.

- co by ste Vy navrhli?

Dakujem.

Ahoj vrtulnik,

Ja si šporím viac v CZK do Platformy Edward - www.edwardinvets.cz do dlhodobého portfolia na 18 rokov. Dá sa šporiť aj v EUR. Zhodnotenie priemer 6% - 8%, Platforma dokáže zhodnodiť z dlhodobého portolia aj cez 12% p.a. priemer výnos.

Plán výplat: od 62 roku života 10.000 CZK / mesačne - doživotne

Rozloženie: kvalitné - níže odkaz

Poplatky:

vstup: 0%

výstup: 0%

za správu: 0,50% / ročne

České IZ, ktoré externe zastupujem v Invest. poradenstve má Platformu Edward Invest v portfoliu, tak som mal možnosť nastaviť si sám sebe min poplatky čo som využil :wink:

Diverzifikácia
v EUR: Tatra AM Americký Akciový fond - zhodnotenie od 5% do cca 6% p.a. - šporím tam do 100 - 200 EUR / mes. do konzervatívnejších rezerv - www.zlataminca.sk/fondy-ponukane-slovenskymi-bankami

DDS - 3. pilier - 50 EUR / mes. kvôli Zamestnávateľovi, ktorý mi tam bude prispievať. DDS sa veľmi neoplatí (nie je veľmi výkonný), iba ak Ti ňanho prispievaž Zamestnávateľ.

Väčšie jednorázové investície 10.000 - 20.000 EUR (napr. predaj bytu, pozemku, dedičtvo) a viac by som investoval do Platformy Edward v Českých korunách 70% a 30% do spomínaného Akciového fondu Tatrabanky v EUR - ako konzervatívna rezerva.

CZK verím viac ako EUR.

Držím Ti palce ! Maj sa.
Vrtulník, kým sa začneš zaoberať Jartyho radami, tak si pozri jeho "referenciu" v tomto vlákne, kde vehementne obhajoval investovanie do Thomas Lloydu a ako to dopadlo. viewtopic.php?t=7588&start=520

Basnik tým chcel povedať, že od teba by som si nekúpil ani párok v rožku a nie finančný produkt. Ty tomu poradenstvu absolútne nerozomieš, ale aspoň si sa tu prejavil v "plnej kráse" svojich vedomosti.
Na tomto fóre málokedy niekto naletí na nevýhodný produkt, lebo ľudí ako ty a taktiež akékoľvek nevýhodné finančné produkty tu nemilosrdne skritizujeme a poukážeme, aké sú ich ponuky nevýhodné.
(Na tomto fóre málokedy niekto naletí na nevýhodný produkt, lebo ľudí ako ty a taktiež akékoľvek nevýhodné finančné produkty tu nemilosrdne skritizujeme a poukážeme, aké sú ich ponuky nevýhodné.)

Ja som Realista a píšem fakta až spoločnosti skončia v insolvencii, načo maľovať dopredu Čerta na stenu ?

Mne je úplne jedno Jogo, kdo si čo píše... . Po bitke je každý generál.

V kritike sú na ako-investovat.sk hejteri s excelentnými výsledkami v ohováraní produktov - Portfolio managerov, a inak bezvýznamný looseeri, zkrachovanci a zopár profesionálnych traderov, ktorích vidím v Investičnej hitparáde, a na svoje vlastné peniaze si dávajú veľký pozor. Okrem reálneho biznisu si vedia iba klikať v živote len na Platforme a tárať, tliachať po weboch, to je všetko.

Pár sekcií je to aj užitočných... .

Kritizovať, tliachať ústami, špiniť dokáže v živote každý (už aj moja 12 ročná neter). A výsledky v reále takmer žiadne skutek / utek.

U Teba Jogo som na 99,9% presvedčený (aj zopár ľudí či Adminov odtiaľ) ak by si mal napr. zpravovať Hedge fond s 5 - 10 - 15 mil. EUR pod zprávou a zhodnotiť Investorom kapitál, tak sa to skončí úplnou katastrofou... .
jogo
VETERAN MEMBER *****

JartyGulak napísal: Po 27 10, 2025 4:13 pm Kritizovať, tliachať ústami, špiniť dokáže v živote každý (už aj moja 12 ročná neter). A výsledky v reále takmer žiadne skutek / utek.

U Teba Jogo som na 99,9% presvedčený (aj zopár ľudí či Adminov odtiaľ) ak by si mal napr. zpravovať Hedge fond s 5 - 10 - 15 mil. EUR pod zprávou a zhodnotiť Investorom kapitál, tak sa to skončí úplnou katastrofou... .
Nezvyknem tak tvrdo kritizovať, ako som to napísal teraz tebe, ale ty si si moc ústa otváral na Jugglera a tak som použil rétoriku podobnú tvojej.

K tomu hedge fondu: Ja by som určite zainvestoval peniaze ľudí do indexových fondov na SP500, takže katastrofou by to neskončilo.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

EDWARD INVEST - najrastovejší produkt MP10

Tak už to mám. Ja keď cítim smrad, tak musím zistiť odkiaľ ide...
Zistil som performance, aj ked nám to agent-predajca nevedel povedať.

Vlajková loď Edward Invest MP 10 (100% akcie v EUR) má výnos za 5 rokov,
teda od doby kedy produkt zaviedli +46,37% (+7,92% p.a.) ( k 30.9.2025)

Porovnanie s inými za rovnakých 5 rokov:

Finax: +71,3% ( +11,37% p.a.)
Portu: +72,1% ( +11,47% p.a. )
ETF SVET: +96,17% (+14,43%p.a.)

Špeciálne porovnanie ,,po lopate,,:

Ak by ste investovali 100 000 € do najrastovejšieho produktu Edward Invest pred 5 rokmi,
tak máte na účte výnos +46 370 €

Ak máte chuť ,, chrochtať blažeností,, alebo oslavovať svojho úžasného agenta, že dobre poradil,
tak vo Finaxe a Portu by ste mali výnos +71 300 € a +72 100 €.

Nuž a keby ste investovali úplne sami, alebo cez EIC pri vstupe 1%, do jediného ETF SVET, ktoré drží 1500 akcií,
tak máte výnos +96 170 €, úplne bez poplatkov, alebo cez EIC okolo +94 000 €.

Rozdiel je maličkosť: iba -50 000 € ( jedno auto).
Inými slovami: po 5 rokov je výnos POLOVIČNÝ.
Prílohy
Edward Invest MP10.png
ETF SVET 5R.png
JartyGulak
Gold Member **

No vidíš Juggler, že som neklamal. Sam si si to overil. Na tie analýzy si výborný.

Ja som tu niekde nahrával do príspevku modelové portfolio Edwarda s rozpisanými výnosmi, ktoré publikuje. Asi si to priehliadol.

Edward nie je úplne naj Platforma na Česko-Slovenskom trhu, ale klientom zhodnotí portfólia. Tak čo sa tu potom neustále navážaš ? Nechápem... .

Diky za tip. ETF svet budem pravidelne nakupovať miesto fondu v TT.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

JartyGulak napísal: Po 27 10, 2025 5:48 pm Na tie analýzy si výborný.
Dík za pochvalu. :oops:
Znie to lepšie ako pako, pisálek, hejter.. :)

Keď som už tomu venoval čas a dal tie čísla dokopy, tak EDWARD Invest MP10
pridám do Hitparády. Nech online robo-poradcovia Finax a Portu majú parťáka.

JartyGulak
Gold Member **

JUGGLER napísal: Po 27 10, 2025 5:57 pm
JartyGulak napísal: Po 27 10, 2025 5:48 pm Na tie analýzy si výborný.
Dík za pochvalu. :oops:
Znie to lepšie ako pako, pisálek, hejter.. :)

Keď som už tomu venoval čas a dal tie čísla dokopy, tak EDWARD Invest MP10
pridám do Hitparády. Nech online robo-poradcovia Finax a Portu majú parťáka.

Bol som rozladený, že som klientom zhodnotil v Platforme Edward financie a nechápal som navážanie do mojej osoby, tak som reagoval ako som reagoval. Tak sa za to ospravedlňujem.

OK navrhujem trvalý mier Juggler (indiánska fajka mieru).

Ak sú inštrumenty - priame investovanie (Indexy, ETF) lepšie ako Edward nechám si tiež poradiť.

Cez koho si je lepšie otvoriť v ČR účet ? XTB, Lynx, Patria, EIC? Zostáva mi na prav. investovanie 400 EUR / mes.

Viem si dnes otvoriť XTB online. Budem pravidelne investovať - :graf: :

www.xtb.com/cz/realny-ucet/

S&P 500 = 100 EUR / mes.

MsciWorld = 100 EUR / mes

ETF Svet = 100 EUR / mes.

A 4 inštrument Juggler čo mi ty doporučíš... .
jogo
VETERAN MEMBER *****

JartyGulak napísal: Po 27 10, 2025 6:33 pm Ak sú inštrumenty - priame investovanie (Indexy, ETF) lepšie ako Edward nechám si tiež poradiť.
Dúfam, že tie rady potom posunieš aj svojim klientom.... :roll:
JartyGulak
Gold Member **

jogo napísal: Po 27 10, 2025 6:56 pm
JartyGulak napísal: Po 27 10, 2025 6:33 pm Ak sú inštrumenty - priame investovanie (Indexy, ETF) lepšie ako Edward nechám si tiež poradiť.
Dúfam, že tie rady potom posunieš aj svojim klientom.... :roll:
OK dohodnuté, ale väčšina z nich to veľmi dobre vie, že priame investovanie cez Brokerov je výhodnejšie, ale sú vyťažený, pohodlný.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

JartyGulak napísal: Po 27 10, 2025 6:33 pm
OK navrhujem trvalý mier Juggler (indiánska fajka mieru).

Ak sú inštrumenty - priame investovanie (Indexy, ETF) lepšie ako Edward nechám si tiež poradiť.

Cez koho si je lepšie otvoriť v ČR účet ? XTB, Lynx, Patria, EIC? Zostáva mi na prav. investovanie 400 EUR / mes.

Viem si dnes otvoriť XTB online. Budem pravidelne investovať - :graf: :

www.xtb.com/cz/realny-ucet/

S&P 500 = 100 EUR / mes.

MsciWorld = 100 EUR / mes

ETF Svet = 100 EUR / mes.

A 4 inštrument Juggler čo mi ty doporučíš... .
OK. Peace.

Aj ja sa ospravedľňujem, ked som ťa urazil, ponížil, alebo niečo také.
Obaja sme horkokrvní košičania...

XTB vyzerá velmi dobre. Je úplne zadarmo, len si nesmieš pomýliť CFD a cenný papier (akcie, ETfs )
Nemajú to oddelené. Len cenné papiere majú výnos oslobodený od daní po 1 roku držania (v SR).

Ja v XTB nemám účet, ale založím, aby som investoval viac flexibilne a špekulatívne a neotravoval s každým pokynom agenta v EIC.

Pozri si vlákno o XTB, ale odzadu, lebo tuším už fungujú aj investičné plány, že môžeš investovať plne automaticky.

Moja rodina investuje cez ETF USA ( iShares Core S&P 500 UCITS ETF acc, SXR8.DE )
Ja investujem cez iShares Nasdaq 100 UCITS ETF (Acc), SXRV, ktorý v poklesoch môžem
zameniť za Lyxor (Amundi) Nasdaq-100 Daily (2x) Leveraged UCITS ETF Acc (LQQ)
Ked sú trhy vysoko a mám splnený časový test, tak LQQ môžem zameniť späť za SXRV.

v XTB je tých indexových ETFs, aj Nasdaqov oveľa viac.
Ja sa ľuďom nesnažím radiť, skôr len dať informácie.
Ale pokiaľ ide o normálneho človeka, ktorému to je jedno, tak môj názor je, že jedno indexové ETF stačí.

Za najlepšiu zlatú strednú cestu považujem ETF USA.

Ak vidím, že niekto chce vyšší výnos a nemá problém s volatilitou, tak radím to, čo mám ja: nasdaq 100.
Ak ľudia chcú viac ETFs, tak ich poučím, že ETF SVET v sebe obsahuje viac ako 90% akcií z ETF USA
a ETF USA obsahuje 87% akcií Nasdaqu100.

ETF SVET = MSCI World..to je to isté ( iShares Core MSCI World UCITS ETF , okolo 1300 akcií, EUNL.DE ),
ale niekto chce ešte viac, tak je ešte napríklad VWCE.DE (Vanguard FTSE All-World UCITS ETF)..obsahuje 3600 akcií.

Kto chce mať vyslovene portfólio, že ho to baví, tak si myslím, že najlepšie je mať 1 indexové a radšej to okoreniť nejakým sektorovým technologickým,
alebo tématickým ETFs (vid našu hitparádu kde ich máme viac ).
Ale nie som priateľ nejakého širšieho portfólia, lebo aj tam sa vytvára overlap (prekrývanie) a časom vzniká potreba rebalancingu.
Adammd
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
Has thanked: 459 times
Been thanked: 258 times

Príspevok od používateľa Adammd »

Kto chce akumulacny NASDAQ v €, doporucujem UBS Nasdaq-100 UCITS ETF USD acc IE000SB4G4I4, BCFP na xetre.
Oproti zmienenemu ma TER 2x nizsi, 0,13%, nizsi NAV(t.c. 25,27€), takze sa nekupuju frakcie, resp sa skor spoja do celej akcie...
f.i.r.e.
has no top because fiat has no bottom
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
jaqubec
Dátum registrácie: Pi 24 10, 2025 11:05 pm
Has thanked: 1 time

Príspevok od používateľa jaqubec »

wladas napísal: Pi 24 10, 2025 11:52 pm 1. ticker je konkretne ETF od konkretneho spravcu. Logicky sa da prenasat len rovnaky ticker. Rovnako ak by si chcel preniest Apple akciu, tak z nej nemoze byt u druheho brokera Nvidia akcia.
2. odpredaj a novy nakup ma len dve ale male nevyhody - moze akurat nastat vacsi rast trhu ked budes v cashi a bude sa ti ratat casovy test od znova. Ziadne ine straty na zlozenom uroceni nie su. A Finax si za prevod pozicii ku inemu brokerovi uctuje celkom vysoky poplatok, neviem ci nie az 5%.
3. 100% akciove portfolio Finaxu nie je najlepsie poskladane. Uz to tu bolo viac krat spomenute. Ak chce mat niekto lepsiu diverzifikaciu (ale mensie potencionalne zisky) tak sa vseobecne odporuca ETF kopirujuce MSCI Word index, pripadne FTSE all world
Nejak som zabudol odpovedat, sorac a dik za odpoved.
Hlasim uspesne vytiahnuty cely Finax a plynuly hladky prechod do XTB (premna zatial lepsie ako IB kedze do 100k mam vsetko free a uz som tu mal skusobny ucet).
Nastavene investicne plany v XTB s autoinvestom (skoda ze nejde nastavit trvaly prikaz z TB na XTB zahr.ucet cize musim kazdy mesiac po vyplate rucne posielat - da sa prezit ta minuta navyse.. :) .. Nazvy uctov som dal podla Finaxu (Budovanie majetku, Dochodok, Fin.Rezerva a Dieta).
Vybral som pre ne tieto tickery (vsetko su horizonty 20+ rokov):
Budovanie majetku - 100% v SPYY (MSCI ACWI) - mierne lepsi vykon a nizsi TER nez pri VWCE (0,12% vs 0,19%)
Dochodok - 100% v SPYL (S&P 500)- lepsi TER (0,03%) nez pri SXR8 (0,07%)
Dieta - 100% v EUNL (toto som mal zalozene uz pred polrokom na prve hranie sa s 15€/mes, bud to necham tak alebo zmenim tiez na S&P 500 - dieta je zatial len v plane)
Fin.rezerva - no tu celkom tapam lebo Finax na tej inteligentnej penazenke robil cca 3,5% cize najjednoduchsie by mi bolo len skopirovat ich portolio ale presne tickery na XTB ako to ma Finax nema (IE1A, DBXT, MTA)
Vybral som s pomocou AI a zahr.for toto: XEON a ERNX. Co vy nato? Nechcem to drzat na beznom ucte lebo ma bude zbytocne svrbiet ruka na blbosti a radsej budem za nejake konzervativne zhodnotenie ideal tych 3%+.

Moje zamyslenia:
Nie je pri tak vysokom horizonte mat radsej vsetko 100% v S&P500 kedze z dlhodobeho hladiska to vychadza najvynosnejsie? Nejak sa ale stranim toho mat vsetky 4 ucty v tom istom.

Stacia mi tie 1 ETFka tak ako mam vybrate na strategiu ´´set and forget´´ alebo by ste ich niecim doplnali pre diverzifikaciu?

Rad by som bol za Vas nazor ako zmyslam resp nepremyslam :D a ci sa da este nieco lepsie vysperkovat.
vrana23
Dátum registrácie: Št 08 09, 2011 12:34 pm
Has thanked: 6 times
Been thanked: 22 times

Príspevok od používateľa vrana23 »

preco si sa rozhodol pre americke ETF a nie ich europske verzie ?
jaqubec napísal: Ut 11 11, 2025 5:03 pm
wladas napísal: Pi 24 10, 2025 11:52 pm 1. ticker je konkretne ETF od konkretneho spravcu. Logicky sa da prenasat len rovnaky ticker. Rovnako ak by si chcel preniest Apple akciu, tak z nej nemoze byt u druheho brokera Nvidia akcia.
2. odpredaj a novy nakup ma len dve ale male nevyhody - moze akurat nastat vacsi rast trhu ked budes v cashi a bude sa ti ratat casovy test od znova. Ziadne ine straty na zlozenom uroceni nie su. A Finax si za prevod pozicii ku inemu brokerovi uctuje celkom vysoky poplatok, neviem ci nie az 5%.
3. 100% akciove portfolio Finaxu nie je najlepsie poskladane. Uz to tu bolo viac krat spomenute. Ak chce mat niekto lepsiu diverzifikaciu (ale mensie potencionalne zisky) tak sa vseobecne odporuca ETF kopirujuce MSCI Word index, pripadne FTSE all world
Hlasim uspesne vytiahnuty cely Finax a plynuly hladky prechod do XTB (premna zatial lepsie ako IB kedze do 100k mam vsetko free a uz som tu mal skusobny ucet).
Nastavene investicne plany v XTB s autoinvestom (skoda ze nejde nastavit trvaly prikaz z TB na XTB zahr.ucet cize musim kazdy mesiac po vyplate rucne posielat - da sa prezit ta minuta navyse.. :) .. Nazvy uctov som dal podla Finaxu (Budovanie majetku, Dochodok, Fin.Rezerva a Dieta).
Budovanie majetku - 100% v SPYY (MSCI ACWI) - mierne lepsi vykon a nizsi TER nez pri VWCE (0,12% vs 0,19%)
Dieta - 100% v EUNL (toto som mal zalozene uz pred polrokom na prve hranie sa s 15€/mes, bud to necham tak alebo zmenim tiez na S&P 500 - dieta je zatial len v plane)
Fin.rezerva - no tu celkom tapam lebo Finax na tej inteligentnej penazenke robil cca 3,5% cize najjednoduchsie by mi bolo len skopirovat ich portolio ale presne tickery na XTB ako to ma Finax nema (IE1A, DBXT, MTA)
Vybral som s pomocou AI a zahr.for toto: XEON a ERNX. Co vy nato? Nechcem to drzat na beznom ucte lebo ma bude zbytocne svrbiet ruka na blbosti a radsej budem za nejake konzervativne zhodnotenie ideal tych 3%+.

Moje zamyslenia:
Nie je pri tak vysokom horizonte mat radsej vsetko 100% v S&P500 kedze z dlhodobeho hladiska to vychadza najvynosnejsie? Nejak sa ale stranim toho mat vsetky 4 ucty v tom istom.

Stacia mi tie 1 ETFka tak ako mam vybrate na strategiu ´´set and forget´´ alebo by ste ich niecim doplnali pre diverzifikaciu?

Rad by som bol za Vas nazor ako zmyslam resp nepremyslam :D a ci sa da este nieco lepsie vysperkovat.
vrana23

malicky fond oproti SXRV. poplatkom mozno chcu iba nalakat, ktovie ako to bude s likviditou
Adammd napísal: Ut 28 10, 2025 8:46 am Kto chce akumulacny NASDAQ v €, doporucujem UBS Nasdaq-100 UCITS ETF USD acc IE000SB4G4I4, BCFP na xetre.
Oproti zmienenemu ma TER 2x nizsi, 0,13%, nizsi NAV(t.c. 25,27€), takze sa nekupuju frakcie, resp sa skor spoja do celej akcie...
jaqubec
Dátum registrácie: Pi 24 10, 2025 11:05 pm
Has thanked: 1 time

Príspevok od používateľa jaqubec »

Ako to myslis? Vsetky su na nemeckej burze (.DE za tickerom len nejde to priamo vlozit do fora lebo to berie ako externy link)
vrana23 napísal: Ut 02 12, 2025 10:04 am preco si sa rozhodol pre americke ETF a nie ich europske verzie ?

Moje zamyslenia:

vrana23

mas pravdu su aj na nemeckej. SPYder som omylom povazoval za americky ekvivalent.
Len tak som to zbezne porovnal s SXR8 a velkom fondu je desatinova. Neviem co si mam o tom mysliet. Aj spravca fondu STATE STREET nikdy som o tom nepocul...
jaqubec napísal: Ut 02 12, 2025 10:18 am Ako to myslis? Vsetky su na nemeckej burze (.DE za tickerom len nejde to priamo vlozit do fora lebo to berie ako externy link)
vrana23 napísal: Ut 02 12, 2025 10:04 am preco si sa rozhodol pre americke ETF a nie ich europske verzie ?

Moje zamyslenia:

Napísať odpoveď

Návrat na "Investovanie v začiatkoch - začíname sporiť, investovať,"