Revolut (banka/broker)

Výber, skúsenosti, poplatky
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
rmaly
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
Has thanked: 1119 times
Been thanked: 117 times

Re: Revolut (banka/broker)

Príspevok od používateľa rmaly »

Croven napísal: St 09 07, 2025 1:47 pm
patkan007 napísal: St 09 07, 2025 12:44 pm Ten Roklen vyzerá super, ďakujem, vôbec som o tom nepočul ešte.
Ja som Roklen použil a nebol problém.
pouzivam ho zopar rokov a tiez max spokojnost...
Používateľov profilový obrázok
aviceN
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Št 07 01, 2021 10:24 am
Has thanked: 259 times
Been thanked: 226 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Kukol som Roklen, kamarat bude potrebovat zamienat Svajciarske franky na eura vo vacsom, no ten kurz tam je dost nevyhodny, to uz potom skor naozaj zaplatit si jeden mesiac predplatne na Revolute a nasledne zamenit bez priplatku. Ine meny samozrejme mozu byt okej.
Viac info o mojej EIC ponuke bez manažérskeho poplatku na: https://www.milosbubniak.sk/
Croven
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 18 04, 2022 8:14 am
Has thanked: 33 times
Been thanked: 77 times

Príspevok od používateľa Croven »

aviceN napísal: Pi 11 07, 2025 9:30 am Kukol som Roklen, kamarat bude potrebovat zamienat Svajciarske franky na eura vo vacsom, no ten kurz tam je dost nevyhodny, to uz potom skor naozaj zaplatit si jeden mesiac predplatne na Revolute a nasledne zamenit bez priplatku. Ine meny samozrejme mozu byt okej.
Podla mňa ich poplatky (spread) sú úplne v pohode
Prílohy
roklen cennik.jpg
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 293 times
Been thanked: 198 times

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

kixog47100 napísal: Pi 05 09, 2025 9:35 pm
jaroslav80 napísal: Pi 05 09, 2025 4:48 pm
MiBi napísal: Pi 05 09, 2025 2:55 pm Aj v Revolute sa da nieco najst
Screenshot_20250905_145356_Revolut.jpg
Ale dakujem za tip.
Nasiel som tam nejake France 6%, maturita 10/25 ... a vynos do splatnosti to malo 1,41%
Tak skusil som za par tisic EUR a uvidim, co sa na konci oktobra stane.

Mam obavu, ze to 1,41% bolo uvedene v p.a. - Taka byva prax.
Cize 1,4 % p.a. /365 dni v roku * pocet dni do splatnosti.
Alebo zjednodusenie 1,4 % p.a. / 12 mes. * 2 mes. = cca 0,22% z toho co si zainvestoval.*

Este zalezi k akemu datumu ten udaj bol zverejneny/reportovany.
Medzicasom od uverejnenia YTM (Yeald to Maturity) sa cena mohla pohnut (co ovplynuje YTM).

*Co by bolo menej ako ponuka XEON - 2% p.a.
V tom pripade cela ponuka dlhopisov na Revolute je uplne k nicomu a okradacka pre naivnych.
Navyse pri vstupe sa plati asi 0,25% vstupny poplatok, co som si vsimol. (Za kazdych 1000 EUR okolo 2,50 EUR)

Este by ma zaujimalo, ako to maju so "zlatom", v sekcii komodity. Aky velky tam maju vstupny poplatok a ci maju nejake overnighty za drzanie na long. Lebo u brokerov byvaju tie poplatky za drzanie zlata dost vysoke a aj vstupny spread nezanedbatelny.

V podmienkach som sa docital, ze vstupny poplatok by mal byt 1% z nakupnej sumy (pre ucet "standard" a "plus") - minimum 1 EUR. Plus k tomu rozdiel medzi BID a ASK cenou.
Overnight poplatok som nikde v podmienkach nenasiel (co sa mi zda podozrive).
kixog47100
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 26 12, 2023 2:24 pm
Has thanked: 130 times
Been thanked: 165 times

Príspevok od používateľa kixog47100 »

Revolut - aj cez 4% p.a. USD (ale kurzove riziko)
viewtopic.php?f=9&t=61&p=217466#p217466
Pi 05 09, 2025 2:55 pm

Tie co su pod 1000$ sa predavaju s diskontom/so zlavou.
Tie nad 1000$ zase s prirazkou.
Nominal bude 1000$.

A je to tam prepocitane aky je aktualny rocny vynos do splatnosti.
Pre retail celkom prehladne.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2391 times
Been thanked: 2776 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Nepleťme prosím hrušky a jablká. Hľadáme výnos v eurách.
Ja som sa ulakomil na 4% p.a. v USD, kúpil IB01 a moja investícia je v eurách odhadom -10%.
Dlhodobo mi to nevadí, verím USD...ale Jaroslav hľadá krátkodobú istotu v eurových úsporách.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 1559 times

Príspevok od používateľa MiBi »

Dlžníci hojne využívajú účty pri Revolute na ukrytie peňazí pred veriteľmi. Súdni exekútori upozorňujú, že nie sú schopní tieto účty štandardným spôsobom vypátrať a zablokovať.
Zatiaľ čo v nasich bankách funguje zabavovanie účtov automaticky a behom hodín, v Revolute je proces zložitý a zdĺhavý, pretože vyžaduje komunikáciu cez zahraničné orgány. Než sa vôbec dozvie, že má dlžník pri Revolute účet, a než podniknú právne kroky v Litve, peniaze môžu byť dávno preč.

Podobne komplikovaná je aj spolupráca s políciou pri vyšetrovaní finančnej kriminality. Policajti potvrdzujú, že európska legislatíva nie je prispôsobená rýchlej výmene informácií s bankou pôsobiacou iba v zahraničí.
Revolut síce deklaruje, že s úradmi spolupracuje a podozrivé účty či transakcie hlásia, lenže v praxi sa české vyšetrovacie orgány dostávajú k dátam oveľa ťažšie ako u domácich bánk.

Ministerstvo spravodlivosti nedávno vydalo metodický návod, ako majú insolvenční správcovia a exekútori pri žiadostiach o súčinnosť s litovskou bankou postupovať, ide ale len o dočasné riešenie. Zásadné legislatívne zmeny alebo medzinárodné dohody, ktoré by tento systémový problém odstránili, zatiaľ nie sú na stole.
Alarmujúce sú aj správy zo samotnej Litvy. Litovská centrálna banka udelila Revolutu rekordnú pokutu 3,5 milióna eur za nedostatky v kontrolách proti praniu špinavých peňazí. Regulátor zistil, že Revolut nedostatočne monitoroval podozrivé transakcie a obchodné vzťahy.
https://www.hrot24.cz/clanek/revolut-v- ... edem-HZ57D
MiBi
VETERAN MEMBER *****

kixog47100 napísal: St 12 11, 2025 3:54 pm Neinvestujem cez Revolut.
143,47 je cena
Ale ty musis dat 144,47 (cena s 1€ poplatkom)
144 je teda malo.
Obrázok
Dalsia vec na grafe moze byt nakupna alebo predajna cena (podla toho ci si v rezime buy alebo sell).
Alebo len priemer/stredova - tj pri nakupe a predaji musis zaratat spread. Ten moze byt v case pohyblivy.

Napr. na grafe 143,47.
Spread +- 1,00
Takze ak chces nakupit tak vies
za 144,47 ale predat len za 142,47 spread 2,00.
to 1 euro nie je spread ale trading fee, ktory ma Revolut 0.25%, min. vsak 1 eur. Neplati sa pri prvom obchode v mesiaci, alebo pri pravidelnych nakupoch. Tento poplatok nie je treba zaratat pri Limit Order, to uz mam vyskusane.
Na grafe je cena predaj - je to vidiet aj vpravo, kde je ta ista cena + 1eur fee
Ale ako som uz pisal, je to bezpredmetne, v skutocnosti to za tolko nepreda - maju asi len bug v tom grafe.
MiBi
VETERAN MEMBER *****

VUUA drzim u roznych brokerov uz dlhsie, ale zatial mi ziaden z nich neponukol moznost hlasovania:
Screenshot 2025-11-13 095645.png
Prílohy
Screenshot 2025-11-13 095615.png
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

REVOLUT mi ponukol na 2 mesiace bezplatne ucet premium. Hovorim si OK, ved potom mi to prehodia naspat na BASIC a pojde to bez poplatkov dalej. Co sa ale nestalo. Dva mesiace ubehli a v prvy den potom si zacali uctovat 10 EUR. Hovorim si OK, mal som to asi zmenit pred vyprsanim tych dvoch mesiacov, co tam uz po 10 eurach.
Idem to prehodit na BASIC a zahlasia mi, ze downgrade po case kratsom nez 10 mesiacov stoji 20 EUR.
Super. Kazdopadne lepsie prist o 10+20 EUR nez o 120.

To co nazyvaju "investicne produkty" ma tiez velmi matucu a dovolim si povadat ze aj nevyhodnu poplatkovu strukturu. Obycajne je tam dost vysoke "commission", o ktorom je klient vopred informovany. Nasleduje ale potom zrejme spread medzi BID a ASK, o ktorom vopred neinformuju, ani o jeho vyske a ta byva poriadne vysoka. Poznam spready jednotlivych instrumentov v XTB a Dukascopy. V Revolute su na ekvivalentnych instrumentoch aspon 2 nasobne vyssi. Navyse klientovi ziadnym jednoduchym sposobom pri vstupe do obchodu neukazuju, ako giganticky mu ten spread nauctuju.

Jednu z mala veci, ktoru tam ocenujem je, ze prevody do Svajciarska robia bezpoplatkovo.
Taky Unicredit mi dal poplatok tusim 50 EUR. Ked som sa dopatraval odovodnenia, oznamili mi, ze je to sice SEPA platba, ale mimo EHS priestoru.

Z mojho pohladu je to tretotiedna financna institucia niekde na urovni Plus500 a pobodnych bucketshopov. I ked nechcem urazat Plus500 a za poslednych 10 rokov sa mozno posunuli o kusok k lepsiemu.
MiBi
VETERAN MEMBER *****

jaroslav80 napísal: Ne 16 11, 2025 5:25 pm
To co nazyvaju "investicne produkty" ma tiez velmi matucu a dovolim si povadat ze aj nevyhodnu poplatkovu strukturu. Obycajne je tam dost vysoke "commission", o ktorom je klient vopred informovany. Nasleduje ale potom zrejme spread medzi BID a ASK, o ktorom vopred neinformuju, ani o jeho vyske a ta byva poriadne vysoka. Poznam spready jednotlivych instrumentov v XTB a Dukascopy. V Revolute su na ekvivalentnych instrumentoch aspon 2 nasobne vyssi. Navyse klientovi ziadnym jednoduchym sposobom pri vstupe do obchodu neukazuju, ako giganticky mu ten spread nauctuju.
Vies dat viac info o tych vysokych spreadoch - pri akych instrumentoch ich registrujes?
Ja cez Revolut nakupujem VUUA a co som porovanal cenu v tom istom case s XTB tak to plus minus sedelo.
S poplatkami som viac menej OK, jeden obchod mesacne zadarmo - na nejaky mimoriadny nakup a raz tyzdenne pravidelne investovanie - zadarmo.

S tym uctom Premium, to beriem nebolo moc korektne, kazdopadne dik za upozornenie, lebo tiez by som im asi naletel.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

MiBi napísal: Ne 16 11, 2025 5:58 pm Vies dat viac info o tych vysokych spreadoch - pri akych instrumentoch ich registrujes?
Kupoval som len jeden Francuzsky dlhopis a kupoval som zlato - v oboch pripadoch som v prvych sekundach po vstupe do obchodu bol v daleko hlbsom minuse, nez kolko bol avizovany vstupny poplatok za obchod. Cize bolo to zrejme "spreadom".
Zlato som kupoval v "premium ucet" stave, cize poplatok mal byt 0,49%. Moj minus ihned po vstupe do obchodu bol okolo 2,5%.
MiBi napísal: Ne 16 11, 2025 5:58 pm Ja cez Revolut nakupujem VUUA a co som porovanal cenu v tom istom case s XTB tak to plus minus sedelo.
Nehovorim, ze by kotovanie ceny mali uletene. To som nekontroloval a dufam, ze je OK.
Hovorim o vstupnom spreade ze je nasobne horsi nez v XTB/Dukascopy (ked beriem priklad "zlato").
Adammd
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
Has thanked: 459 times
Been thanked: 258 times

Príspevok od používateľa Adammd »

U tych trial ponukach, je vzdy nutne prejst na standard najneskor den pred vyprsanim a neobjednavat ziadnu premium kartu(ktoru moze spoplatnit)
Vas aj upozornia, ako je mozne plan vyskusat celkom zadarmo s moznostou zrusenia pred skoncenim.
f.i.r.e.
has no top because fiat has no bottom
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
ZuggyZips
Dátum registrácie: Št 09 12, 2021 3:00 pm
Has thanked: 26 times
Been thanked: 14 times

Príspevok od používateľa ZuggyZips »

jaroslav80 napísal: Ne 16 11, 2025 5:25 pm REVOLUT mi ponukol na 2 mesiace bezplatne ucet premium. Hovorim si OK, ved potom mi to prehodia naspat na BASIC a pojde to bez poplatkov dalej. Co sa ale nestalo. Dva mesiace ubehli a v prvy den potom si zacali uctovat 10 EUR. Hovorim si OK, mal som to asi zmenit pred vyprsanim tych dvoch mesiacov, co tam uz po 10 eurach.
Idem to prehodit na BASIC a zahlasia mi, ze downgrade po case kratsom nez 10 mesiacov stoji 20 EUR.
Super. Kazdopadne lepsie prist o 10+20 EUR nez o 120.
Som v podobnej situácii. Mám „standard plan“ a počas nasledujúcich dvoch mesiacov by sa mi jednorazovo zišlo mať Premium. Od Revolutu mám ponuku na dvojmesačný trial zdarma platnú do 17. 11. Premýšľam, či to funguje tak, že si aktivujem bezplatný dvojmesačný trial, no ešte pred jeho skončením prejdem späť na štandardný plán (nebudem objednávať Premium kartu) a celé to tak prebehne bez poplatkov.

Z podmienok to na prvé prečítanie vyzerá, akoby bol trial zdarma len v prípade, že po skončení skúšobného obdobia pokračujem v Premium pláne.
"Life’s barely long enough to get good at one thing. So be careful what you get good at."
-Rust Cohle.
matox
Dátum registrácie: Št 13 01, 2022 2:47 pm

Príspevok od používateľa matox »

Ja som si zaplatil na mesiac Premium účet, bez akcie, chcel som to na skúšku. Pred stiahnutím poplatku za ďalśí mesiac som chcel prejsť naspäť na standard ale ponúkli mi ďalší mesiac zdarma, tak som to vzal. Ale potom, keď som chcel prejsť na standard, tiež pýtali 20 €, ak prejdem skôr ako za 12 mesiacov, zrejme to bolo v tých podmienkach pri tej mesačnej ponuke zdarma, ktoré som samozrejme nečítal..
Napadla ma možnosť, ak zruším celý účet, či bude treba platiť tie poplatky. A zrazu ponúkli možnosť prejsť na standard bez poplatkov. Stačí v nastavniech vybrať možnosť uzatvoriť účet.
Adammd
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
Has thanked: 459 times
Been thanked: 258 times

Príspevok od používateľa Adammd »

@ZuggyZips
je to ako pises, ked prejdes spat na standardny plan, poplatky neplatis
f.i.r.e.
has no top because fiat has no bottom
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
ZuggyZips
Dátum registrácie: Št 09 12, 2021 3:00 pm
Has thanked: 26 times
Been thanked: 14 times

Príspevok od používateľa ZuggyZips »

Adammd napísal: Po 17 11, 2025 3:04 pm @ZuggyZips
je to ako pises, ked prejdes spat na standardny plan, poplatky neplatis
OK, uz mam do 18.01 Premium - 17teho dam vediet ;). Dakujem.
"Life’s barely long enough to get good at one thing. So be careful what you get good at."
-Rust Cohle.
MiBi
VETERAN MEMBER *****

Revolut vykazuje neuveriteľný nárast trhového podielu. Revolut získava ~20 – 40 % všetkých novo otvorených účtov podla prieskum z obr.
a má viac ako 65 miliónov zákazníkov v 39 krajinách a každých 17 dní pridáva 1 milión nových zákazníkov. Sú na dobrej ceste k svojmu stanovenému cieľu: 100 miliónov denne aktívnych používateľov v 100 krajinách.

https://www.linkedin.com/posts/immerman ... 61920-_sKW
Prílohy
1763990567710.jpg
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2391 times
Been thanked: 2776 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

MiBi napísal: Ut 09 12, 2025 11:02 am Revolut vykazuje neuveriteľný nárast trhového podielu. Revolut získava ~20 – 40 % všetkých novo otvorených účtov podla prieskum z obr.
a má viac ako 65 miliónov zákazníkov v 39 krajinách a každých 17 dní pridáva 1 milión nových zákazníkov. Sú na dobrej ceste k svojmu stanovenému cieľu: 100 miliónov denne aktívnych používateľov v 100 krajinách.
Pre nás zatiaľ nepodstatné: Revolut nie je verejne obchodovaná spoločnosť
Revolut je v súčasnosti súkromná spoločnosť (private company).
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
MiBi
VETERAN MEMBER *****

JUGGLER napísal: Ut 09 12, 2025 1:46 pm Pre nás zatiaľ nepodstatné: Revolut nie je verejne obchodovaná spoločnosť
Revolut je v súčasnosti súkromná spoločnosť (private company).
Je tu vsak ceska investicna platforma ASPIRE11, ktore vraj umoznuje investiciu do Revolut:
https://aspire11cap.medium.com/why-priv ... b7cd8314ef
Prílohy
Screenshot 2025-12-09 135940.png
Napísať odpoveď

Návrat na "Brokeri - cez koho na burzu"