MiBi napísal: ↑Št 10 09, 2026 4:14 pm
miror napísal: ↑Št 10 09, 2026 3:46 pm
Je to jediný z 12 brokerov, kde investujem, ktorý má poplatok za držanie akcií a začína to byť stovky € ročne za nič.
Ty si iny rekorder, by si mohol spravit nejake ich porovnanie, mozno by aj stacilo zhodnotit kazdeho jednou vetou.
Inde som takéto nič nemal, akurát treba dávať pozor na AML, to ma chytilo už dvakrát. Prvý krát Trading212 odo mňa začal vypytovať moje bankové účty za x mesiacov a keď som im ukázal prostredník, zablokovali mi nákupné pokyny a ešte sa mi to stalo u Trade Rebublic, kde som im nereagoval a nechali to tak. Inak som problém nemal.
Akurát viem asi ako to majú nastavené, takže 2 rady, ktoré platia u väčšiny:
- nikdy neposielať viac ako 9999€, pri 10000€ ak je to nie je bežné a opakované, začnú skúmať AML, čo znamená pýtať sa na pôvod peňazí
- pri nejakom depozite, ktorý pošlem a prekročím ním celkovo 100000€ (investícia+voľný cash u nich dokopy) začnú tiež vypisovať o AML
Čo sa týka ostatných vecí, všade je to podobné, minimálne poplatky (alebo spread) pri nákupe, žiadne priebežné poplatky.
Čo sa týka starostlivosti o klienta, najviac ma kontaktuje obchodníčka z eToro, kde keď som prekročil nejaký Platinum+, tak mi každý mesiac volá, či niečo nepotrebujem. Bohužiaľ eToro má tých ETF troška menej na výber a všetko v Londýne v USD, takže konverzia meny.
Tiež musím pochváliť - najrýchlejšie reakcie na nejaké nedostatky alebo chyby má TradeRebublic, kde keď náhodou niečo v apke nešlo, hneď riešili. Tam mám aj najviac nezainvestovanej hotovosti.