Mozno by bolo treba urobit anonymnu anketu o kolko penazi prisli ludia nakupom akcii bank C,BAC,WFC,BARC,RBS,HBOS, aby uz niektori ludia pochopili,ake zlo moze sposobit neuvazena a nekriticka rada dana na internete alebo kdekolvek inde.
Maciak: Rada nakupit akcie bank sa tu opakovala 2 roky pocas ich padu a stale bolo hlasane absolutne dno.
V case,ked uz aj Ladis zavrhol RBS a stiahol ju z svojich doporucenych akcii sa pad bank zastavil.(vravi sa,ze ked uz zaryti optimisti sa stanu pesimistami je na trhu dno-ale nemal som silu vsadit na tuto poucku)
RBS som kupil za 82 centov.Bol som rozhodnuty ju dokupit pri dalsom vyraznom prepade ale tiez som sa po resplite,ktory urobila zlakol,ze takto bude dalej padat a resplitovat.Preto som uz potom ziadnu banku nedokazal dokupit.
P.S: To iste samozrejme plati aj pre trading-kazda nekriticka propagacia tradingu moze niekomu silne uskodit.Doporucujem Maciakovi a vsetkym ostatnym,ktory chcu vyskusat trading, zacat s uctom max 1000$ a hrat sa s mikrolotmi u nejakeho CFD-brokera.
Ved vyhra alebo prehra 10$ je 200 Skk a to myslim dostatocne boli alebo potesi,aby clovek s normalnym platom to bral dostatocne vazne.
Kazdy zaciatocnik vratane mna sa po roku vidi ako milionar.Realita je vsak niekde uplne inde.Po dvoch rokoch investovania a dalsich dvoch rokoch tradingu som tam,kde som zacal.(par % zisku alebo straty povazujem za take dlhe obdobie ako statisticku odchylku)
A hlavne pozor na gamblerske sklony....udajne len 5 az 10% z ludi,ktory sa odvazia tradingovat(a na trading sa odvazi tak 5-10% populacie) dokaze v nom uspiet.Cize 0.05x0.05=0.0025; 0.1x0.1=0.01 tzn. ze z 1000 ludi to dokazu 2 az 10 ludia a tak si neni co vycitat,ak medzi nich clovek nepatri.
P.P.S: Ako sa vravi: Komu neni dano, v apateke nenakupi.

-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.