Mám začať tradovať? Ide mi to dobre na deme

Trading, tipy na obchody a investície, zverejňvanie pozícií, denníky traderov a investorov
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Mám začať tradovať? Ide mi to dobre na deme

Príspevok od používateľa filip glasa »

Otázka:
...teraz cez prazdniny som sa nudil a hral som plno hier na nete a jedna sa mi podarila vyhrat tak ze som len kupoval a predaval veci...tak som si len tak z nudi stiahol demoverziu saxo tradera a tam som mal zaklad 100 000 a po 20 dnoch ked sa koncila demoverzia tak som mal uz 213 000 mal som len stastie ze sa mi to tak podarilo? som obchodoval s forex EUR/USD...myslis ze by to mohlo fungovat aj keby som si zalozil minitrader ucet tam treba len 2000 dolarov pre zaciatok...dik za tvoje rady a informacie
Odpoveď:

Keby si to skúšal ešte chvíľku, tak o tých virtuálnych 200 000 USD prídeš. Štatistika ide proti tebe - ak o tom veľa nevieš, tak je to to isté, ako keď hráš ruletu.
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 246 times
Been thanked: 594 times
Kontaktovať používateľa:

Re: Mám začať tradovať? Ide mi to dobre na deme

Príspevok od používateľa osamely chodec »

bolo by dobre vediet ci si zarobil peniaze na zaklade nejakeho presne stanoveneho postupu pri vstupoch a vystupoch do obchodov,ktory si opakoval a ktory sa da casovo vyhodnocovat a zrejme v to casove obdobie bol uspesny a aku si mal max. stratu v obchode.Ak si dodrziaval najaky svoj system a ono to funguje teoreticky by si mohol skusit real ale nie menej ako tych 100000 na zaciatok. Alebo napada ma este jedna myslienka nastav si stratami svoje demo na tych 2000 a skus znova byt uspesny,ak to aj potom dokazes je to v pohode.Este si skontroluj poplatky za obchodovanie pri tak malom ucte budu percentualne niekde uplne inde.Hlavne trpezlivost trhy neutecu utecu iba tvoje realne peniaze.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
maciak1989
Dátum registrácie: Ne 06 09, 2009 4:13 pm

Príspevok od používateľa maciak1989 »

no ja som len pozeral grafy ako zhruba sa pohybuju a robil som to tak ked sa mi zdalo ze je na maxime tak som predal a snazil som sa kupit za co najlacnejsie a ked som videl ze to pomaly zacalo stupta tak som nakupil a potom som cakal kym to nestupne ale vecinou to boli take obchody ze som si sadol kupil som a pockal som hodinu dve a mal som trochu zisk...par krat som mal aj velky zisk ale par krat sa mi stalo ze som bol 1-2 dni dost v minuse...som kupil a zrazu sa to prepadlo tak som len cakal kedy to nastupa opet na povodne hodnoty... lebo ked som si pozrel grafi par mesiacov dozadu vzdy to islo raz hore raz dole...nikdy som neuzavrel obchod tak ze som bol v minuse...no asi som mal len stastie...skusim si to demo nastavit na 2000 USD a skusim to este par krat...dik za vsetky rady robim to len ako laik...
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

urcite tam nedavaj realne peniaze a hlavne si zaznamenavaj co a preco si obchodoval .Zisti si nieco o money managemente.Ak chces daj sem nejake vstupy.Ja sa ucim zhruba rok a zatial len prerabam, neurob podobnu chybu ako ja, ze som zacal velmi skoro na realnom ucte.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
jozofx
Dátum registrácie: Ut 14 07, 2009 6:12 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jozofx »

maciak1989 napísal:...par krat som mal aj velky zisk ale par krat sa mi stalo ze som bol 1-2 dni dost v minuse...som kupil a zrazu sa to prepadlo tak som len cakal kedy to nastupa opet na povodne hodnoty...
Takyto pristup funguje len na nejakom deme, v reale sa mozno 2-3 krat nieco take podari, ale raz sa taketo cakanie nepodari a konto je vybielene. Na deme nemas ziadny psychicky tlak, na realnom mas zasa taky, ze nestihas behat na zachod :?

Preto je podla mna treba cim skor ist z dema na realny ucet a trebars obchodovat nejake miniloty ci mikroloty, kde sa neda tolko stratit aby clovek nemal co jest, ale dost na to, aby to bral vazne.
silviap
Dátum registrácie: Po 07 09, 2009 6:38 pm

Príspevok od používateľa silviap »

Keď ti to ide na deme, nemusí ti to ísť aj v reáli. skôr by som povedala, ze asi ti to nepojde.
Ladis
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 14 12, 2006 5:18 pm
Been thanked: 25 times
Kontaktovať používateľa:

Re: go Long!!

Príspevok od používateľa Ladis »

:shock:
Mnoho brokeru a bank na Slovensku i v Cechách naverbuje kazdý rok stovky a tisíce lidí na trading akcií i ETF a na forex a na opce, aby pak s poplatky a s doporucenim koupit a druhý den prodat obraly lidi o vsechny peníze. Mne lidi pisou e-maily, ze nic o akciích nevedeli a pak byli naverbováni na opce a forex a vsechno ztratili, s poplatky a taky s prodejem pri poklesu kurzu.
A pritom to chce nespechat a nechat akcie pracovat celý rok a jít se klouzat. Stací jen koupit akcie levne od podniku a banky s rostoucim ziskem a uz se pak na ty koupené akcie celý rok nedívat, teprve 1. ledna kontrolovat rocní výnos portfolia.
Obrázok Barclays
Obrázok Trina Solar
Obrázok Bank of America
^ Výnos stovky procent za pulroku! A byla s tim práce? Stacilo nedívat se na tyto 3 akcie pulroku.
On by ti broker volal kazdý den, forex, akcie, opce, ETF : jeden den ze más koupit, druhý den ze más prodat a 3. den ze más koupit a takto ztratís vsechny peníze za poplatky. A pritom nyni po 2 letech krize zase maji akcie, hlavne akcie bank pred sebou stovky procent rust, stací jen nechat si je aspon rok. I ty nejspadlejsí akcie bank RBS, LLD, C se dostanou snadno zas na kurzy z roku 2007.
Tedy se podivej, jak tyto akcie rostou zcela bez práce a vubec je nemusís kazdý den sledovat, nemusis je sledovat celý rok a nepotrebujes ani stop loss order.
Maciak1989 a vsichni ostatní, uvazujte, jestli vubec musíte akcie kazdý den sledovat a rychle kupovat a rychle prodávat. Kdyz za rok vám udelaji stovky procent, stací jen zapomenout na celý rok na ty akcie a nechat je rok samy pracovat.
ZDARMA kniha v PDF ♥ ♥ Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/kniha.htm
♥ ♥ http://nr1a.com/AKCIE ♥ ♥ https://www.facebook.com/groups/2660933057270038/
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Pan Ladis, ked som zacal chodit na toto forum, myslim v 2007,davali ste silne investicne doporucenia na nakup Royal Bank of Scotland.Ja som skoro kupil. Prosim prilozte graf vyvoja ceny tejto vybornej investicie,pri ktorej staci raz rocne len skontrolovat vynos.Len pre objektivitu .Dakujem.
jan
Gold Member **
Dátum registrácie: So 15 09, 2007 7:54 pm

Príspevok od používateľa jan »

Ladis, preco investor, ktory kupi a drzi akcie niekolko rokov, sem dava grafy iba od marca 2009?
Preco sem nehodis aspon rocny graf alebo niekolkorocny?
Ved ten by mal potvrdit vsetky tie rady zaciatocnikom o obrovskych vynososch a sledovani vynosu iba k 1. januaru.
Bud taky dobry a prihod sem aj grafy s dlhsim casovym usekom, ktore najlepsie potvrdia tvoje slova, ze na akcie sa netreba niekolko rokov pozerat.
jonatanus
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 12 04, 2007 4:02 am

Príspevok od používateľa jonatanus »

:lol:
Lobista
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ne 16 12, 2007 11:46 pm

Príspevok od používateľa Lobista »

Ja osobne verim tomu, ze Ladis sa na tie banky z 2007 radsej nepozeral ani toho 1. januara :P .
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

kto nie je v pluse od roku 2007 - nech sa Ladisovi nesmeje :lol:
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

ladis pouziva specialny chartovaci software - 2008 denier
Lobista
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ne 16 12, 2007 11:46 pm

Príspevok od používateľa Lobista »

To bude nova funkcia na finviz elite? :P
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

Lobista napísal:To bude nova funkcia na finviz elite? :P
hej, bude to kreslit grafy bez stratovych dni.. a nebude to zobrazovat ziadne negativne spravy.
a ako bonus budeme posielat specialne kalendare kde budu vymazane vsetky dni kedy padli indexy viacej jak 0.5%.

proste kdo sa nechce zatazovat stratami sa zaregistruje a vsetky straty vyriesime za neho.
bude sa to volat FINVIZ*STOP LOSS FOREVER - i like to make money all the time

a keby to niekomu nahodou nestacilo, tak za $5 navyse mu vsetky straty na konte doplatime, aby bola jeho virtualna realita realna.

financny produkt roka.
Naposledy upravil/-a jonatanus v Pi 11 09, 2009 11:42 pm, upravené celkom 1 krát.
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Kedy to uz konecne bude v predaji,urcite si to objednam. :lol:
jogo
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 194 times
Been thanked: 447 times

Re: go Long!!

Príspevok od používateľa jogo »

Mozno by bolo treba urobit anonymnu anketu o kolko penazi prisli ludia nakupom akcii bank C,BAC,WFC,BARC,RBS,HBOS, aby uz niektori ludia pochopili,ake zlo moze sposobit neuvazena a nekriticka rada dana na internete alebo kdekolvek inde.
Maciak: Rada nakupit akcie bank sa tu opakovala 2 roky pocas ich padu a stale bolo hlasane absolutne dno.
V case,ked uz aj Ladis zavrhol RBS a stiahol ju z svojich doporucenych akcii sa pad bank zastavil.(vravi sa,ze ked uz zaryti optimisti sa stanu pesimistami je na trhu dno-ale nemal som silu vsadit na tuto poucku)
RBS som kupil za 82 centov.Bol som rozhodnuty ju dokupit pri dalsom vyraznom prepade ale tiez som sa po resplite,ktory urobila zlakol,ze takto bude dalej padat a resplitovat.Preto som uz potom ziadnu banku nedokazal dokupit.

P.S: To iste samozrejme plati aj pre trading-kazda nekriticka propagacia tradingu moze niekomu silne uskodit.Doporucujem Maciakovi a vsetkym ostatnym,ktory chcu vyskusat trading, zacat s uctom max 1000$ a hrat sa s mikrolotmi u nejakeho CFD-brokera.
Ved vyhra alebo prehra 10$ je 200 Skk a to myslim dostatocne boli alebo potesi,aby clovek s normalnym platom to bral dostatocne vazne.
Kazdy zaciatocnik vratane mna sa po roku vidi ako milionar.Realita je vsak niekde uplne inde.Po dvoch rokoch investovania a dalsich dvoch rokoch tradingu som tam,kde som zacal.(par % zisku alebo straty povazujem za take dlhe obdobie ako statisticku odchylku)
A hlavne pozor na gamblerske sklony....udajne len 5 az 10% z ludi,ktory sa odvazia tradingovat(a na trading sa odvazi tak 5-10% populacie) dokaze v nom uspiet.Cize 0.05x0.05=0.0025; 0.1x0.1=0.01 tzn. ze z 1000 ludi to dokazu 2 az 10 ludia a tak si neni co vycitat,ak medzi nich clovek nepatri.

P.P.S: Ako sa vravi: Komu neni dano, v apateke nenakupi. :)
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
maciak1989
Dátum registrácie: Ne 06 09, 2009 4:13 pm

Príspevok od používateľa maciak1989 »

Dik moc za vsetky rady... ked nazbieram 2000USD ktore mi budu zbytocne tak je dobry minitrader od SAXO bank?? a este taka otazka da sa nejakym velmi zlym obchodom dostat do minusu koli tym pakam co su tam alebo koli niecomu podobnemu??
Lance
Silver Member *
Dátum registrácie: St 08 07, 2009 2:35 pm

Príspevok od používateľa Lance »

maciak1989 napísal:Dik moc za vsetky rady... ked nazbieram 2000USD ktore mi budu zbytocne tak je dobry minitrader od SAXO bank?? a este taka otazka da sa nejakym velmi zlym obchodom dostat do minusu koli tym pakam co su tam alebo koli niecomu podobnemu??
Ahoj,hm polozil si zaujimavu otazku:)Si si isty,ze si na tom demo ucte co si spominal neprerobil,ale bol si v pluse?Pokial nasetris $2000,tak este sa skus hrat s demo uctom a ak naozaj ti to pojde,tak este jedno demo skus no a az potom chod do toho,ale fakt aj potom pomalicky lebo o ne mozes tak rychlo prist,ze nebudes stacit naratat ani do desat.
Kazdopadne nech sa dari!!!!!!!!!!
jogo
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 194 times
Been thanked: 447 times

Príspevok od používateľa jogo »

[quote="maciak1989"]Ak by si otvoril velmi velku poziciu poziciu na plny margin,tak by ti otvaraci GAP napriklad cez vikend mohol vyrobit vyssiu stratu ako mas penazi na ucte.Potom by si musel stratu dorovnat zo svojich penazi.
Priklad: Na ucte mas 1000$ a otvoril by si v piatok long poziciu na paku 1:400 o velkosti 400 000$ na pare EURUSD na kurze 1.4000. Ak by ti v pondelok EURUSD otvoril na kurze 1.3900 mal by si na ucte stratu 4000$.Broker by ti uzavrel automaticky poziciu a vyzadoval od teba dorovnat stratu 3000$ (aj sudnou cestou-na to pozor).
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
jozofx
Kontaktovať používateľa:

maciak1989 napísal:... a este taka otazka da sa nejakym velmi zlym obchodom dostat do minusu koli tym pakam co su tam alebo koli niecomu podobnemu??
Ked drzis napr. nejaky exoticky par a cez vikend tam maju napr. vojensky prevrat, tak moze tento menovy par v pondelok otvorit tak nepriaznivo, ze ked ti to broker zavrie, tak ti ten margin call uz vymazal cely vklad a este urobi nejaky minus, ktory im musis vyrovnat. No ale rozumny trader pouziva nejaky money a risk management, aby sa mu nic takeho neprihodilo :wink:
jozofx
Kontaktovať používateľa:

Vidim ze jogobela ma prave predbehol s odpovedou :mrgreen:

Este som zabudol pridat, ze u niektorych brokerov nemusis nic doplacat. Myslim, ze City Index, FXCM, Marketindex take nieco vylucuju. Treba si prestudovat aktualne zmluvy, moje informacie su trocha starsie.
boobslover1@azet.sk
Dátum registrácie: Pi 06 11, 2009 4:25 pm

Príspevok od používateľa boobslover1@azet.sk »

Po troch-styroch mesiacoch studovania, citania , co sa dalo o forexe, vyskusania si roznych demoverzii od roznych brokerov som neodolal a otvoril si live ucet u Saxo banky. Ci budem uspesny , alebo skoncim do par mesiacov ukaze buducnost. Co hrá v moj neprospech:
neznalost anglickeho jazyka
neskusenost
znacny sklon ku gamblerstvu
velke iluzie
ziadne ekonomicke vzdelanie
tuzba si dokazat ,ze to budem vediet

Co hrá v moj prospech:
okrem dokonalej psychiky, absolutne nic

chcem aby tento prispevok, bol vytsrahou alebo naopak povzbudenim -ukaze buducnost-pre dalsich, co si myslia, ze staci len par kliknuti mysou a budu milionari.
moj prvy obchod na Forexe:
dna:17.02:2010 o 08:57 BUY EUR/CZK 25,901.........trva
v buducnosti nebudem sem davat kazdy obchod-koho by to aj bavilo, ale zhruba raz za 1/4 roka budem informovat,ci este mam za co obchodovat
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 17 times

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

som zvedavy na tu dokonalu psychiku :wink: drzim palce
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2399 times
Been thanked: 2790 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Profesor610 napísal:Po troch-styroch mesiacoch studovania, citania , co sa dalo o forexe, vyskusania si roznych demoverzii od roznych brokerov som neodolal a otvoril si live ucet u Saxo banky. Ci budem uspesny , alebo skoncim do par mesiacov ukaze buducnost. Co hrá v moj neprospech:
neznalost anglickeho jazyka
neskusenost
znacny sklon ku gamblerstvu
velke iluzie
ziadne ekonomicke vzdelanie
tuzba si dokazat ,ze to budem vediet

Co hrá v moj prospech:
okrem dokonalej psychiky, absolutne nic

chcem aby tento prispevok, bol vytsrahou alebo naopak povzbudenim -ukaze buducnost-pre dalsich, co si myslia, ze staci len par kliknuti mysou a budu milionari.
moj prvy obchod na Forexe:
dna:17.02:2010 o 08:57 BUY EUR/CZK 25,901.........trva
v buducnosti nebudem sem davat kazdy obchod-koho by to aj bavilo, ale zhruba raz za 1/4 roka budem informovat,ci este mam za co obchodovat
Keď ti môžem poradiť, založ si vlastné vlákno.
Nemusíš tam dávať obchody, len skopíruj tento úvod a píš ako sa ti vodí.

Sklon ku gamblerstvu a dokonalá psychika je ZÁKLAD.
Myslím to vážne.
Takže základ máš.
Na forexe k tomu musíš mať aj dobré RIADENIE RIZIKA.
Ináč ťa páka skôr, či neskôr zrazí k zemi...
A obchodné plány na základe TA.

Držím palce.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Napísať odpoveď

Návrat na "Trading, tipy, zverejňovanie obchodov a investícií"