Ako nakupovat podielove fondy??
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Ako nakupovat podielove fondy??
Ahojte,
viete mi niekto poradit ako najlepsie nakupovat podielove fondy na Slovensku?
Alebo ma niekto konkretne skusenosti s MFC alebo ACROSS?
Dakujem Vam pekne za pomoc.
iMi
viete mi niekto poradit ako najlepsie nakupovat podielove fondy na Slovensku?
Alebo ma niekto konkretne skusenosti s MFC alebo ACROSS?
Dakujem Vam pekne za pomoc.
iMi
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
- Been thanked: 1 time
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ako nakupovat podielove fondy??
Fondy môžeš "kúpiť" v každej banke. Tie ale predávajú len svoje korporátne fondy. Z nich je asi najlepšia ČSOB s fodami svojej matky KBC. Ostatné fondy a mix všetkých dohromady kúpiš u sprostredkovateľov - poradenských/maklérskych firiem. Across je myslím len veľkoobchod pre tieto firmy. Teda nakoniec môžeš ísť k MFC a k ďalším. U všetkých budeš mať rovnaké vstupné poplatky ak ti náhodou niekto nedá zľavu. Rozdiel bude v poradenstve - každá takáto firma svojich ľudí vychováva a školí inak. A každý samotný poradca má svoj vlastný prístup.
P. Špitalik tu dal na fórum ponuku so zľavou na vstupné poplatky.
Ďalší poradcovia sú aj tu:
http://ako-investovat.sk/viewtopic.php?f=16&t=180
P. Špitalik tu dal na fórum ponuku so zľavou na vstupné poplatky.
Ďalší poradcovia sú aj tu:
http://ako-investovat.sk/viewtopic.php?f=16&t=180
Filip, dakujem ti.
Este jedna otazocka. MFC robi poradenstvo a brookera robi ACROSS,
ja len ci je ten brooker spolahlivy.. o:)
A aky mate osobne nazor na ABN fondy?
iMi
Este jedna otazocka. MFC robi poradenstvo a brookera robi ACROSS,
ja len ci je ten brooker spolahlivy.. o:)
A aky mate osobne nazor na ABN fondy?
iMi
Se nedá takto paušalizovat, "co říkáte na ABN, Pioneer, ING,..., fondy". Většinou má každá společnost pár výborných, pár průměrných a pár slabých (aspoň podle výsledků) fondů. Portfolio si z nich pak můžeš pěkně namixovat. Správcování fondů společnosti často delegují na externí subjekty, takže ty fondy pak mají společný jen jméno, pač každej řídí někdo jinej (např. u BNP Paribas, i když zdaleka ne na 100 %).
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
Across tuším ani nerobí s malým klientom. Jak Across tak MFC sprostredkujú fondy. MFC robí malým klientom, ale across asi len s veľkým.
across robí s malými klientmi tzv. "Program sporenia" na ABN fondy (od 1 000 Sk/mesiac)
ináč len investičný účet (50 k)a individuálný nákup fondov, a ešte je možnosť mať manažovaný účet myslím si že od 1 mil. Sk
ináč len investičný účet (50 k)a individuálný nákup fondov, a ešte je možnosť mať manažovaný účet myslím si že od 1 mil. Sk
Aký je vstupný poplatok cez Accros na ABM na program sporenia do akciových
podielových fondov? Napríklad na program sporenia je v Slovenskej sporitešni na Globálny akciový fond fondov vstupný poplatok O Sk. Správcovsky áno. Minimálna doba sporenia je 36 mesiacov.
podielových fondov? Napríklad na program sporenia je v Slovenskej sporitešni na Globálny akciový fond fondov vstupný poplatok O Sk. Správcovsky áno. Minimálna doba sporenia je 36 mesiacov.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
Bude tam toľko čo na akciové fondy 5-6%. V SLSP je to len akcia a nie som si istý, či to naozaj platí tak ako to propagujú.
V Acrosse je aj sporiaci program pri ktorom nemusíš investovať len do fondov jedného správca, ale pri určitých podmienkach do ktoréhokoľvek z toho čo majú ABN AMRO, Pioneer, slovenské atď.
Tu sa o tom písalo:
http://ako-investovat.sk/viewtopic.php? ... lit=#p2312
V Acrosse je aj sporiaci program pri ktorom nemusíš investovať len do fondov jedného správca, ale pri určitých podmienkach do ktoréhokoľvek z toho čo majú ABN AMRO, Pioneer, slovenské atď.
Tu sa o tom písalo:
http://ako-investovat.sk/viewtopic.php? ... lit=#p2312
5% ale pozor splatný hneď na celé obdobie sporenia. Napr. 2000 Sk na 10 rokov = 9200. Ale je možné s nimi jednať ja som sa dostal na 3%= 7200.Jano1 napísal:Aký je vstupný poplatok cez Accros na ABM na program sporenia do akciových
ešte som zabudol, že tam je ročný poplatok za vedenie fond. účtu (540). A že tie vstupné poplatky je možné rozložiť do prvých 12 mesiacov.
Ináč niekedy peniaze trčia aj 2 týždne na inv. účte, kým si za to kúpia fondy, ale zatiaľ vždý nakupovali za dobré ceny. A z ABN máš na výber (pre program sporenia) asi 8 fondov keď si dobre pamätám (+ iné sprav. spoločnosti). A keď sa rozhodneš pre Across vyžiadaj si od nich prístup na sledovanie portfólia na internete (ja mám od -6% až - 11% v EM fondoch -1 % v EURofonde, a -7740Sk za poplatky ale len prvý rok z 10)
Ináč niekedy peniaze trčia aj 2 týždne na inv. účte, kým si za to kúpia fondy, ale zatiaľ vždý nakupovali za dobré ceny. A z ABN máš na výber (pre program sporenia) asi 8 fondov keď si dobre pamätám (+ iné sprav. spoločnosti). A keď sa rozhodneš pre Across vyžiadaj si od nich prístup na sledovanie portfólia na internete (ja mám od -6% až - 11% v EM fondoch -1 % v EURofonde, a -7740Sk za poplatky ale len prvý rok z 10)
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
V njakej podobnej téme som písal o tom, že je možné pri väčšej sume vyberať aj s iných než tých uvedených základných fondov. Mám to od Pala pspitalik z MFC, ktorý túto Acrossácku sporiacu schému tiež sprostredkúvajú.
Ako sa dostať k vyššej pravidelnej sume? Nebudete sporiť mesačne, ale štvrťročne. A to tiež nemám z vlastnej hlavy, ale od Pala
Ako sa dostať k vyššej pravidelnej sume? Nebudete sporiť mesačne, ale štvrťročne. A to tiež nemám z vlastnej hlavy, ale od Pala
- kadu
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Po 14 05, 2007 10:06 pm
To je paradoxni, v kazde knizce pisou nekupujde podilove fondy, ktere jsou v kurzu a rostou vetsinou jsou dalsi rok ty nejhorsi.. Ja koupil podilovy fond pred 3 rokama, kdyz jsem tomu vubec nerozumel.. Prisel jsem do banky (KB) a zeptal se prosimvas do ceho se tu da investovat.. Pani vytahla brozurky.. a ja ktery fond si vedl nejlepe v ted posledni roky.. a ona IKS Balancovany.. a ja sup jdu do nej.. a bylo... dneska me delam pres 35% a je lepsi nez me portfolio [bez odecteni poplatku]
Tedy ne vzdy jsou ty poucky uplne pravdive.. Zajiste jsem se trevil do spravne doby, ale to nikdy nevite...
a co z toho plyne? Ze nevedomost obcas prinasi vic ovoce nez promyslena taktika ala jasnovidcu...
PS: Taky mam kamarada co investoval do akcii CEZ 100,000 CZK a mel na nich zisk behem roku 110% [kupoval sam pres RM SYSTEM] absolutne bez zadne znalosti jen si nekde precetl nejaky clanek a ejhle vyslo mu to... Pote po roce zase vlozil 300,000 do CEZu a ejhle za ROK zase 100% zisk... A pak rekl uz jdu od toho nemam na to nerv...
Tedy ne vzdy jsou ty poucky uplne pravdive.. Zajiste jsem se trevil do spravne doby, ale to nikdy nevite...
PS: Taky mam kamarada co investoval do akcii CEZ 100,000 CZK a mel na nich zisk behem roku 110% [kupoval sam pres RM SYSTEM] absolutne bez zadne znalosti jen si nekde precetl nejaky clanek a ejhle vyslo mu to... Pote po roce zase vlozil 300,000 do CEZu a ejhle za ROK zase 100% zisk... A pak rekl uz jdu od toho nemam na to nerv...
Jsem aktivni prevazne na nasem webu v sekci - forum pro-investory.cz
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
Kadu,
to sa v období tohoto niekoľkoročného rastu prihodilo asi viacerým. Ten ČEZ dokonca použil v rozhovore Tkáč z J&T ako úspech ich privátnej banky, že pre klientov nakúpili akcie ČEZ
Ale inak je to skôr taká namotávka. Dnes sa bežne všade píše o tom ako "naše" fondy zarábajú 20-30% a keď sa opýtam ako dlho, tak mi odpovedia že stále
No je to čiastočne pravda, a ani to ten poisťovák nevie - ono totiž mohly byť založené pred 3 rokmi. To hlavne tie Emergig Markety.
to sa v období tohoto niekoľkoročného rastu prihodilo asi viacerým. Ten ČEZ dokonca použil v rozhovore Tkáč z J&T ako úspech ich privátnej banky, že pre klientov nakúpili akcie ČEZ
Ale inak je to skôr taká namotávka. Dnes sa bežne všade píše o tom ako "naše" fondy zarábajú 20-30% a keď sa opýtam ako dlho, tak mi odpovedia že stále
No je to čiastočne pravda, a ani to ten poisťovák nevie - ono totiž mohly byť založené pred 3 rokmi. To hlavne tie Emergig Markety.