Velcí hráči na trhu

Výber akcií, fundamentálna a technická analýza, obchodovanie vs. investovanie
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
Honzajs
Guru Member ****
Dátum registrácie: So 13 01, 2007 9:58 am
Been thanked: 1 time

Velcí hráči na trhu

Príspevok od používateľa Honzajs »

Používateľov profilový obrázok
Larus
Dátum registrácie: Ne 26 08, 2007 10:57 am

Re: Velcí hráči na trhu

Príspevok od používateľa Larus »

Jo, to jsem četl včera večer. Netušil jsem, že je v těch státních fondech víc majetku než v hedge fondech. Je to vůbec možné? Potom by nebezpečné režimy měly v rukou obrovskou finanční moc. Měli jsme vymyslet substitut za ropu dřív, než její vývozci takhle zbohatli. Představ si ty možnosti, které např. Rusko díky ropným penězům má. Kolik a jaké infrastruktury a univerzit by se za to dalo pořídit... zatím si hlavně upgradujou armádu. Je škoda, že se Bush nechal ukecat na válku v Iráku, místo aby dal ty prachy na hledání substitutu ropy. Svět mohl být jinde a amerika mohla být bezpečnější. Nebo to jinak nešlo a nejde? Máš nějaké ideje, co to znamená pro investory? Já zatím tápu. Jedinou energetickou budoucnost vidím ve slunci, ale tam je náhodou velký investiční boom (možná i bublina) a nevidím moc možností na investice (tím myslím solidní zavedené firmy s rozumným oceněním, přecijen na ty tvé venture tipy nemám tak úplně žaludek ;-) resp. do nich nechci dávat moc % majetku).
radvan
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ne 20 05, 2007 9:26 am
Been thanked: 11 times

Príspevok od používateľa radvan »

Honzajs napísal:Stojí za přečtení

http://ekonom.ihned.cz/c4-10010430-2201 ... apitalismu
velmi zaujimavy clanok ... pripade mi to ako ked clovek pre stromy nevidi les ... a teda pre humbuk okolo hypotek nevidi, ze tu rastie nieco ine ...
http://www.Quantpedia.com - the leading quantitative trading research company
jonatanus
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 12 04, 2007 4:02 am

Príspevok od používateľa jonatanus »

FSM budou do roku 2015 spravovat 12 bilionů USD oproti dnešním asi 2,5 bilionu. Obě sumy značně převyšují majetek ovládaný hedgeovými fondy a privátně investičními skupinami.
hedge fondy samotne spravuju teraz cez 2biliony a private equity bude okolo 0.5
Napísať odpoveď

Návrat na "Akcie - investovanie do akcií"