Stojí za přečtení
http://ekonom.ihned.cz/c4-10010430-2201 ... apitalismu
Velcí hráči na trhu
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Re: Velcí hráči na trhu
Jo, to jsem četl včera večer. Netušil jsem, že je v těch státních fondech víc majetku než v hedge fondech. Je to vůbec možné? Potom by nebezpečné režimy měly v rukou obrovskou finanční moc. Měli jsme vymyslet substitut za ropu dřív, než její vývozci takhle zbohatli. Představ si ty možnosti, které např. Rusko díky ropným penězům má. Kolik a jaké infrastruktury a univerzit by se za to dalo pořídit... zatím si hlavně upgradujou armádu. Je škoda, že se Bush nechal ukecat na válku v Iráku, místo aby dal ty prachy na hledání substitutu ropy. Svět mohl být jinde a amerika mohla být bezpečnější. Nebo to jinak nešlo a nejde? Máš nějaké ideje, co to znamená pro investory? Já zatím tápu. Jedinou energetickou budoucnost vidím ve slunci, ale tam je náhodou velký investiční boom (možná i bublina) a nevidím moc možností na investice (tím myslím solidní zavedené firmy s rozumným oceněním, přecijen na ty tvé venture tipy nemám tak úplně žaludek ;-) resp. do nich nechci dávat moc % majetku).
-
radvan
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ne 20 05, 2007 9:26 am
- Been thanked: 11 times
velmi zaujimavy clanok ... pripade mi to ako ked clovek pre stromy nevidi les ... a teda pre humbuk okolo hypotek nevidi, ze tu rastie nieco ine ...
http://www.Quantpedia.com - the leading quantitative trading research company
hedge fondy samotne spravuju teraz cez 2biliony a private equity bude okolo 0.5FSM budou do roku 2015 spravovat 12 bilionů USD oproti dnešním asi 2,5 bilionu. Obě sumy značně převyšují majetek ovládaný hedgeovými fondy a privátně investičními skupinami.