Dobrý deň, obe modelové portfóliá môžu investovať do vymedzených cenných papierov - verejne obchodovateľných fondov (ETF). Na trhu ich je nepreberné množstvo.
Ak na semafore svieti zelená, portfóliá obsahuje ETF kopírujúce vývoj indexu Nasdaq. V prípade portfólia A je to fond s burzovou skratkou (tickerom) QQQ, v druhom prípade (portfólio B) je to fond so symbolom QLD.
Ak, naopak, na semafore svieti červená, portfóliá využívajú ETF, ktoré sa vyvíjajú inverzne k indexu Nasdaq. Zjednodušene povedané, ak hodnota indexu klesá, cena týchto ETF stúpa. Burzové symboly týchto ETF sú PSQ (portfólio A) a QID (portfólio B).
Mozno to bolo vyssie popisane ,vysvetlene, len sa to pisalo davnejsie ked som tomu nerozumel, nesledoval.
Ja co to sledujem, tak mesiac dva mam dojem, ze tie svetla svietia opacne ako je vyvoj na americkej burse, trebars aj nasdaq. Som si isty ,ze tomu ani dnes nebude inak, zasvietila zelena takze ide dole.
----------------
Moja otazka co maju tam tie tabulky vynosu modelu vs trh.
To je vynos, prikl. vlozili by 100 USD a dnes maju 17,5% teda, dnes keby to predali maju 117,5 USD. O 5 rokov ked budu mat tie iste cisla ich vynos bude stale 17,5 USD.
--------
Dalsia otazka, keby mesacne vkladali 100 usd dajme k tomu 15.teho v mesiaci, ten vysledok by bol iny, vsak?
Je rozdiel pri sprave - snahe o zhodnotenie ci ide o jednorazovy vklad, ci pravidelne sporenie? Ci by postupovali rovnako?
Teraz si idem precitat cele vlakno. Aby som mal dalsie otazky.
--------------
Som si skusil spocitat hodnoty nasdaq pri pravidelnom sporeni rovnakej sumy k 1. v mesiaci od februara po dnes. Tak vysla malinka strata. mozno v realy ani nie,lebo ja som to len od oka odcitaval z grafu. Pritom jednorazova investicia by priniesla 3%. Narast z 2860 na 2960. Hm.
=========
Spravim analyzu trend semaforu. Dna 23.7.2012 mal posledny graf vyvoja portolii a trhu.
http://financie.etrend.sk/osobne-financ ... edaje.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Do polky maja, zaciatkom juna mu to vychadzalo velmi dobre a od vtedy potreboval ten model prepracovat. 3.7 som mal poznamku ze ten semafor mu nejak blika.
15.6. bola Červena,25.6 bola Zelena,26. O,29. Č,2.7 O,3.7 Z ,11. O,12 Č. Ale nepomohlo. Uvidime co dalej..
Keby sa podla tych modelov investovalo pravidelne zrejme by bol investor vstrate. myslim 15.teho - od oka. pozeral som B Model.