Ricmund tuna nejde o gratulacie, ale o obchodovanie. Ja som zaobchodoval a prve nakupy som robil 23.11. 26.11. a nasledujuce dni. Dalsie nakupy som planoval dokupovat este nizsie, co sa zatial zial nepodarilo. Ked pozries lepsie do grafu tak zistis ze tam boli od casu kedy som zverejnil zamer nakupovat prave 3 zo styroch dni ktore vytvorili dno. Prikladam ti graf na koniec prispevku.
Neviem co s tym ma spolocne psenica a uz vobec neviem nic o jablcnych semienkach. Ak je to pokus o humor tak zrejme v nespravnej teme. Psenica hore bol len maly priklad na vyuzitie COT.
1. Ako vies ze som len intraday obchodnik? Miesas dve veci do jednej. Intraday obchody sem nedavam a ani nebudem, je to technicky nesikovne a nemam dojem, ze to tuna prekypuje ID obchodnikmi. Pozicne obchody vychadzajuce z mojej teorie o docasnom ci trvalom dne sem davat mozem a aj som tak spravil, a to pomerne presne, ale neviem preco do toho miesat intraday pohlad.
2. Ak si myslis, ze existuje na trhu alebo ak hladas na trhu niekoho co ti na den presne povie vtedy a vtedy sa to otoci hore alebo dole tak moja rada je prestat citat sci-fi ale precitat si daco o realnom obchodovani.

Treba si uvedomit, ze pri megaobjemoch, ktore na trhu denne-tyzdenne mame sa trh sprava ako najvacsie lietadlo ake si vies predstavit, ktore sa nedokaze otacat na pate a pohybuje sa velmi opatrne a pomaly ci na zemi ci vo vzduchu.
3. Nemam problem opakovane tuna urcit dno, v ktorom sa oplati postupne nakupovat a budem len rad ak to niekomu pomoze lepsie nacasovat nakupy. Len treba citat pozornejsie.
4. Ked mas "gule" na kritiku tak maj "gule" sem tam dat aj nejaky ten tvoj obchod, nech ideme aj konstruktivnym smerom. Este raz ti pripominam ze 22.11. som tuna zverejnil ze "v najblizsich 1-2 tyzdnoch by sa mohlo uskutocnit strednodobe dno a ze v najblizsich dnoch zacnem opatrne nakupovat aj proti trendu"
Same dobre obchody zelam.
P.S. Najhorsia frustracia pri obchodovani vznika z nerealizovanych ziskov - ked obchodnik vidi kde mohol kupit a nekupil.