Adobe (ADBE)

Výber akcií, fundamentálna a technická analýza, obchodovanie vs. investovanie
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
prepinakos
Dátum registrácie: St 03 04, 2013 6:02 pm

Adobe (ADBE)

Príspevok od používateľa prepinakos »

Dnes som sledoval nejaky rozhovor s Tomom Gardnerom zakladatelom fool.com
Hovoril tam o tom ze akcie ktore su nadhodnotene su vacsinou prehliadane.
Ze ludia vyhladavaju akcie na dne a cakaju ze aha uz mozu len stupnut.
Ja som doposial tiez razil rovnaku strategiu ale tento rozhovor ma donutil sa zamysliet a skusit to aj inac.
Hovoril o tom ze on casto kupuje akcie ked dosiahnu new high.
A tak som sa po takej akcii poobzeral ktora by sa mi takto pozdavala a tiez o ktorej by som nieco vedel.
Napadlo mi ADOBE vzhladom na to ze zmenili svoj model platieb za softwer z jednorazovych a pausalny co by malo razne znizit mnozstvo piratskeho software a tiez motivovat ludi kupit si originalny software kedze mesacny prenajom je vyrazne lacnejsi oproti jednorazovemu poplatku za licenciu.
Dalsi earning report je 17 Septembra takze tam by mohol byt vyraznejsi rast.

Moje odhady a túžby :D

ADBE horiznot 2 mesiacov - 60
ADBE horizont 12 mesiacov - 90
prepinakos
Dátum registrácie: St 03 04, 2013 6:02 pm

Re: Adobe (ADBE)

Príspevok od používateľa prepinakos »

Tak moje predikcie sa po zverejneni ziskov 3Q potvrdili.
Cloud Adobe pomohol a investori ho vnimaju pozitivne.

A teda zatial zmena zo 44,5 na dnesnych 51,20

Kto bol v tom somnou tak gratulujem a cakame do zverejnenia 4Q a cielova cena je 60
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2391 times
Been thanked: 2776 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

prepinakos napísal:Tak moje predikcie sa po zverejneni ziskov 3Q potvrdili.
Cloud Adobe pomohol a investori ho vnimaju pozitivne.

A teda zatial zmena zo 44,5 na dnesnych 51,20

Kto bol v tom so mnou tak gratulujem a cakame do zverejnenia 4Q a cielova cena je 60

Ja som v nej bol, ale len 2 minúty.
Zverejnenie a pohyby boli zaujímavé, preto som to v mojom vlákne opísaL.
JUGGLER napísal:Earnings momentum pre fajnšmekrov:

News: 16,05: Adobe Falls 4%: FYQ3 Revenue, EPS Miss
News 16,07: Adobe Up 5% Despite FYQ3 Revenue, EPS Miss.

CHRONOLÓGIA:

Akcia zaviera na 48,14. o 16,00

Akcia padá tesne pred zverejnením o 16,05 o -3,5% ...zrejme únik informácie pred reportom

Strata kulminovala pri zverejnení o 16,05 ...cena cca 45,75 ...v zisku i tržbách totiž sklamala.. Reports Q3 (Aug) earnings of $0.32 per share, excluding non-recurring items, $0.02 worse than the Capital IQ Consensus Estimate of $0.34; revenues fell 8.0% year/year to $995 mln vs the $1.01 bln consensus.

Tesne po zverejnení o 16,05 akcia letí hore o 10% na 51,50 a celkovo +5% ...klúčovou informáciou je totiž Cloud subscriptions: Adobe exited Q3 with 1 mln 31 thousand paid Creative Cloud subscriptions, an increase of 331 thousand (versus Street expectations of ~262K ) when compared to the number of subscriptions as of the end of Q2 fiscal year 2013.

Následne okolo 16,10 dáva guide v slajdoch, ten je slabý... sviečka k cene 48: sees Q4 $0.28-0.34 vs $0.41 Capital IQ Consensus Estimate; sees revs $1.0-1.050 bln vs $1.08 bln Capital IQ Consensus Estimate...ale nakoniec si udržala cenu v pásme 50,00 -50,50.

O 17,00 bude tlačovka - počas nej môže byť ďalší pohyb ...až potom sa cena ustáli.

Zajtra sa vyjadria analytici a trh akciu definitívne ocení.
K K ADBE dodám len tolko.
Maš velké šťastie, že ten Cloud bol dobrý.

Zisk a tržby boli slabé, ten guide Q4 je hrozný.
Čudoval som sa, že po tom guide nerachla a nebudem sa čudovať, ak ten breakout nevydrží.

Fundamenty uplynulého Q boli sklamaním. Nevadí. Investorom stačí ak sa objaví prísľub lepších ziskov a tržieb. To však podla toho guidu v tomto kvartáli nenastane. Krátkodobí hráči ju preto môžu začať vypredávať. Nebol by som až taký optimista.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 1559 times

Príspevok od používateľa MiBi »

Analytik XTB sa zamysla proč je Adobe v klubu akcií, které nikdo nechce
https://youtu.be/m5EhR13NTIg?si=A9jjJZdoGZx0knmq&t=1148

a dalsia diskusia k tomu
https://youtu.be/c69cdMY88V0?si=KOjT3ClZxG48wHkv&t=898
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

ADBE +1% ( predtým vyskočila z 345 na 360...potom -1% a teraz +1% )

Adobe prekonala očakávania o 0,10 USD, prekonala tržby; prognózy EPS za 1. štvrťrok nad konsenzom, tržby nad konsenzom;
prognózy EPS za fiškálny rok 2026 v súlade s konsenzom, tržby nad konsenzom (343,45 -0,87):

Vykazuje zisk za 4. štvrťrok (november) vo výške 5,50 USD na akciu, o 0,10 USD viac ako konsenzus 5,40 USD;
tržby medziročne vzrástli o 10,5 % na 6,19 mld. USD oproti konsenzu 6,11 mld. USD.

Tržby v segmente digitálnych médií dosiahli 4,62 mld. USD, čo predstavuje medziročný nárast o 11 % podľa vykazovaných údajov a v konštantnej mene.
Tržby v segmente digitálnych zážitkov dosiahli 1,52 mld. USD, čo predstavuje medziročný nárast o 9 % alebo 8 % v konštantnej mene.
Na konci štvrťroka boli zostávajúce výkonové záväzky vo výške 22,52 mld. USD a aktuálne zostávajúce výkonové záväzky boli 65 %.
Spoločnosť vydáva optimistické prognózy pre 1. štvrťrok, očakáva EPS vo výške 5,85 – 5,90 USD bez jednorazových položiek oproti konsenzu 5,67 USD; očakáva tržby za 1. štvrťrok vo výške 6,25 – 6,30 mld. USD oproti konsenzu FactSet vo výške 6,23 mld. USD.
Spoločnosť vydáva odhady pre fiškálny rok 2026, očakáva EPS 23,30 – 23,50 USD oproti konsenzu vo výške 23,38 USD; očakáva tržby za fiškálny rok 2026 vo výške 25,90 – 26,10 mld. USD oproti konsenzu 25,89 mld. USD.
Celkový rast ARR spoločnosti Adobe dosiahol +10,2 %.

P.S. Je tradične v tlaku kvoli tomu, že jej konkuruje AI, ale tentoraz to možno rozchodí.
Má najlepšie fundamenty čo sa týka zisku (P/E i forward) z celého odvetvia ( vyše 200 firiem )
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
MiBi
VETERAN MEMBER *****

Uvidime co toto oznamenie urobi s akciami:

Díky integraci nástrojů Photoshopu, Express a Acrobatu od Adobe upraví ChatGPT fotky i dokumenty přímo v rozhraní a bez instalace dalších programů.
Úprava fotografií a PDF jsou zase o něco jednodušší. Do ChatGPT totiž přibyla trojice populárních programů od Adobe, díky nimž můžete upravit obrázek nebo převést PDF přímo v chatu, bez nutnosti otevírat další program. A to vše zadarmo.

„Jsme nadšeni, že můžeme Photoshop, Adobe Express a Acrobat přinést přímo do ChatGPT a kombinovat naše kreativní inovace s jednoduchostí ChatGPT, abychom zpřístupnili kreativitu všem,“ řekl David Wadhwani, prezident digitálních médií společnosti Adobe. „Nyní mohou stovky milionů lidí upravovat ve Photoshopu jednoduše pomocí vlastních slov, přímo v platformě, která je již součástí jejich každodenního života.“

Zdarma všem a na všech platformách
Novinka je už nyní dostupná napříč všemi platformami (mimo ChatGPT pro Android, kam dorazí brzy) a pro všechny uživatele kompletně zdarma. Stačí jít pouze do nastavení chatbota a v sekci Aplikace a konektory připojit vybrané nástroje (Adobe Photoshop, Acrobat a Express).

Co umí jednotlivé aplikace v ChatGPT?
  • Adobe Photoshop upraví konkrétní část obrázku, doladí jas, kontrast, expozici nebo použije kreativní efekty.
  • Adobe Express vyplní obrázek textem, animuje návrh nebo vybere vhodnou šablonu.
  • Adobe Acrobat upraví PDF soubor přímo v chatu, extrahuje text nebo tabulky, organizuje nebo sloučí více dokumentů, komprimuje soubory nebo rediguje citlivé soubory.
Po propojení Adobe aplikací s ChatGPT stačí nahrát fotku či dokument, přidat pokyn pro Adobe aplikaci a vlastními slovy popsat chatbotovi, co potřebujete. Například „Rozmaž pozadí téhle fotky v Photoshopu a postavám zvýrazni kontrast“. Aplikace nenahrazují plnou funkcionalitu desktopového softwaru od Adobe, nabídnou pouze rychlé a praktické úpravy, které vám při vhodném použitím ušetří spoustu času.

https://www.cnews.cz/clanky/chatgpt-zis ... -par-slov/
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 245 times
Been thanked: 593 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

JUGGLER napísal: St 10 12, 2025 10:29 pm ADBE +1% ( predtým vyskočila z 345 na 360...potom -1% a teraz +1% )

Adobe prekonala očakávania o 0,10 USD, prekonala tržby; prognózy EPS za 1. štvrťrok nad konsenzom, tržby nad konsenzom;
prognózy EPS za fiškálny rok 2026 v súlade s konsenzom, tržby nad konsenzom (343,45 -0,87):

Vykazuje zisk za 4. štvrťrok (november) vo výške 5,50 USD na akciu, o 0,10 USD viac ako konsenzus 5,40 USD;
tržby medziročne vzrástli o 10,5 % na 6,19 mld. USD oproti konsenzu 6,11 mld. USD.

Tržby v segmente digitálnych médií dosiahli 4,62 mld. USD, čo predstavuje medziročný nárast o 11 % podľa vykazovaných údajov a v konštantnej mene.
Tržby v segmente digitálnych zážitkov dosiahli 1,52 mld. USD, čo predstavuje medziročný nárast o 9 % alebo 8 % v konštantnej mene.
Na konci štvrťroka boli zostávajúce výkonové záväzky vo výške 22,52 mld. USD a aktuálne zostávajúce výkonové záväzky boli 65 %.
Spoločnosť vydáva optimistické prognózy pre 1. štvrťrok, očakáva EPS vo výške 5,85 – 5,90 USD bez jednorazových položiek oproti konsenzu 5,67 USD; očakáva tržby za 1. štvrťrok vo výške 6,25 – 6,30 mld. USD oproti konsenzu FactSet vo výške 6,23 mld. USD.
Spoločnosť vydáva odhady pre fiškálny rok 2026, očakáva EPS 23,30 – 23,50 USD oproti konsenzu vo výške 23,38 USD; očakáva tržby za fiškálny rok 2026 vo výške 25,90 – 26,10 mld. USD oproti konsenzu 25,89 mld. USD.
Celkový rast ARR spoločnosti Adobe dosiahol +10,2 %.

P.S. Je tradične v tlaku kvoli tomu, že jej konkuruje AI, ale tentoraz to možno rozchodí.
Má najlepšie fundamenty čo sa týka zisku (P/E i forward) z celého odvetvia ( vyše 200 firiem )
dnes som sa na nu pozeral, zisky aj trzby konstantne rastu aj analytici dalej predikuju rasty, PE kleslo z 53 na forwardove 13 a cuduj sa svet cena je v down trende na pred covidovej urovni. Co prehliadam?
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
Martin7
Guru Member ****
Dátum registrácie: So 19 03, 2016 11:49 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 430 times

Príspevok od používateľa Martin7 »

Chode píše:
dnes som sa na nu pozeral, zisky aj trzby konstantne rastu aj analytici dalej predikuju rasty, PE kleslo z 53 na forwardove 13 a cuduj sa svet cena je v down trende na pred covidovej urovni. Co prehliadam?

Trh sa obáva poklesu záujmu o softvér od Adobe podľa mňa najmä kvôli dvom veciam:
1. Adobe softvér je dosť drahý a na predplatnej mesačnej báze a vo veľa prípadoch ho už vie nahradiť umelá inteligencia.
2. Vzniká nová konkurencia a nedávna konkurencia od Affinity dala podobný soft, aj keď teda o dosť jednoduchší a s menej funkciami úplne zadarmo.

Podľa mňa sú tie obavy oprávnené.
If you don´t find a way to make money while you sleep, you will work until you die. Warren Buffett
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Trejderi takmer nepoznajú nič iné ako TA (technická analýza).
Investori používajú FA (fundamentálna analýza) a myslia si že kúpiť podhodnotenú firmu je základ úspechu.
Na Adobe vidno aká dôležitá je neviditeľná PA (psychologická analýza).

10. decembra (Reuters) – Spoločnosť Adobe v stredu predpovedala tržby a zisk za fiškálny rok 2026 nad očakávaniami Wall Streetu, čo signalizuje silný dopyt po dizajnových nástrojoch výrobcu programu Photoshop a rastúcu monetizáciu jeho ponuky v oblasti umelej inteligencie.

Od uvedenia ChatGPT v roku 2022 spoločnosť Adobe vsadila na generatívnu umelú inteligenciu so svojím nástrojom Firefly, ktorý je možné integrovať do balíka Creative Cloud spoločnosti na vytváranie obrázkov a videí, s cieľom prilákať používateľov.

Hoci sa produkty Adobe stali základom pre študentov, kreatívcov a podniky, spoločnosť zápasí s rastúcou konkurenciou v odvetví, v ktorom dominuje, pričom šírenie umelej inteligencie umožňuje konkurentom rýchlo rozširovať svoje podnikanie a získavať zákazky.

Adobe zaznamenáva silný rast v oblasti využívania umelej inteligencie, pričom počet mesačných aktívnych používateľov jej freemium ponúk sa medziročne zvýšil o 35 % na viac ako 70 miliónov, povedal finančný riaditeľ Dan Durn pre agentúru Reuters.

„Vidíme významnú silu v Creative Cloud Pro, Photoshop a Lightroom,“ povedal a dodal, že natívne vloženie generatívnej umelej inteligencie do týchto produktov sa vypláca.

V rámci svojho vstupu na reklamný trh Adobe minulý mesiac oznámil, že za 1,9 miliardy dolárov kúpi spoločnosť Semrush, aby pomohol marketérom lepšie pochopiť, ako ich značky vnímajú online spotrebitelia prostredníctvom vyhľadávania na webových stránkach a botov GenAI, ako sú ChatGPT a Gemini.

Adobe tiež uviedlo, že od fiškálneho roku 2026 prehodnotí niektoré segmenty prognóz a výkazov, aby sa zameralo na príjmy z predplatného od rôznych skupín zákazníkov, ako aj na ročné opakované príjmy na konci roka.

Spoločnosť očakáva ročné príjmy v rozmedzí 25,90 až 26,10 miliardy dolárov, v porovnaní s odhadmi 25,87 miliardy dolárov, podľa údajov zozbieraných LSEG.

Na upravenej báze spoločnosť Adobe očakáva ročný zisk na akciu v rozmedzí 23,30 až 23,50 USD, čo je viac ako odhady vo výške 23,34 USD na akciu.
Spoločnosť vykázala tržby za štvrtý štvrťrok vo výške 6,19 miliardy USD, čím prekonala odhady vo výške 6,11 miliardy USD.

P.S. Ked spojím všetky tri analýzy, podľa grafu by mala vyrásť do konca roka na 360 a tam sa uvidí či má na breakout.
Veľkým investorom sa začína páčiť.
Myk
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ne 29 11, 2009 8:05 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 86 times

Príspevok od používateľa Myk »

osamely chodec napísal: Št 11 12, 2025 9:25 pm P.S. Je tradične v tlaku kvoli tomu, že jej konkuruje AI, ale tentoraz to možno rozchodí.
Pokles může být daný sentimentem, že práci grafiků nahradí generativní AI. To je trend, který opravdu probíhá, grafici dlouhodobě budou přicházet o část zakázek. Hlavními uživateli ADOBE creative cloud byli především profesionální grafici, takže úvaha říká, že ADOBE by měly klesat počty předplatného.

ADOBE s tím ale (zatím) úspěšně bojuje tím, že integruje AI do svých produktů - Photoshopu a Illustraroru. Tím nastává opačný efekt - předplatné si pořizují malé firmy, které zadávaly musely jednoduché tasky zadávat externím grafikům. Pokud mám ve firmě zaměstnance, kterého aspoň trochu baví práce s grafikou, pořídím mu předplatné Adobe creative cloud za 40 eur měsíčně a on zvládne s pomocí AI tasky typu z fotky odstraň postavu v pozadí, změň nápis, vyměň pozadí, odstraň červené oči, udělej z fotky vizualizaci, jak by dům vypadal se žlutou fasádou, tak mohu ušetřit stovky eur měsíčně za externího grafika. Tyhle jednoduché tasky se dají udělat i pomocí chatGpt (který má v sobě integrován DALL-E) nebo Midjourney, ale tyto obecné nástroje pro generování grafiky mají primárně textový interface a mají jen mimnimum grafických nástrojů. Je velký rozdíl popisovat úkol promptem typu "na domě udělej vizualizaci tak, že fasáda bude žlutá, ale trojúhelník pod levým štítem střechy bude hnědý, hnědá bude končit 40 cm nad druhou řadou oken" nebo promptem "udělej na domě žlutou fasádu a jen ve vyznačené oblasti udělej fasádu hnědou".

Zatím se to tedy ADOBE daří, ale pokud by někdo přišel s jednodušším interfacem než je Adobe Photoshop a zintegroval tam AI, tak může předplatné u Adobe začít stagnovat nebo klesat. Jako největší konkurent se asi v tuto chvíli jeví Canva, která už obsadila trh s reklamními bannery a pracuje na propojení s chatem GPT. Možná i proto přišla reakce od Adobe a nabídli svůj konektor do ChatGPT.

Mimochodem, zkoušel jsem to včera a u Adobe Readeru to moc dobře to nefunguje. Chat nedokázal zpracovat jednoduchou úlohu "v nahraném pdf přelož texty", protože z pdf nedokáže vytáhnout obrázky. Celý task skončil tím, že vytáhnul texty a přeložil je a vrátil je na prázdném pozadí.
Wolf
Active Member
Dátum registrácie: Po 19 04, 2021 10:29 am
Has thanked: 59 times
Been thanked: 52 times

Príspevok od používateľa Wolf »

No Adobe môže mať problém.

Affinity sme používali pred 5 rokmi na VŠ, ako skvelú alternatívu Photoshopu. Už vtedy to bol úžasný produkt, ktorý vystačil na úplne všetko, ešte k tomu zadarmo.

Na bežné veci pre seba a do firmy si platím Canvu, ktorá je skvelá a nahrádza mi nielen powerpoint, ale aj generovanie a upravovanie obrázkov a AI funkcie.

Adobe je stále myslím najlepší pre profíkov, napr. tvorcovia grafiky pre hry alebo producenti filmov.

Zrovna zajtra idem na Czech International AI Film Festival 2025, kde sa dozviem, ako zle je na tom filmový priemysel s tou AI, tak dám vedieť :D

https://goout.net/cs/czech-internationa ... 5/szdggdy/
Pessimists sound smart. Optimists make money.
MiBi
VETERAN MEMBER *****

Prispevok od Dana Hamerníka - https://ako-investovat.sk/diskusia/view ... 06#p222106
Práve som otvoril/zvýšil pozíciu v ADBE s 0,43 % môjho kapitálu
Áno, AI môže narušiť časti ekosystému Adobe. Alebo aspoň to je momentálne populárny príbeh. Ale keď odstránim šum a pozriem sa na čísla, príbeh vyzerá úplne inak.
  • ~8 % výnos voľného cash flow
  • Absolútne žiadny dlh v súvahe
  • 10 miliárd dolárov voľného cash flow vygenerovaného v roku 2025
  • ~5 % zníženie počtu akcií za jediný rok prostredníctvom spätného odkúpenia
  • ~30,8 milióna akcií spätne odkúpených za ~10,5 miliardy dolárov v roku 2025
  • Rastúce tržby, rastie zákaznícka základňa To nevyzerá ako umierajúca spoločnosť, ktorá čaká, kým ju AI „zabije“.
Zdá sa, že trh oceňuje Adobe, akoby sa malo pridať k profesiám, ako sú osvetľovači lámp alebo obsluha parných strojov. Tomu neverím. Oveľa pravdepodobnejšie je, že vidím umelú inteligenciu skôr ako multiplikátor produktivity nástrojov Adobe, než ako udalosť, ktorá ich vymizne. Riziko tu samozrejme je. Ale pri týchto úrovniach ocenenia sa mi konečne zdá, že bezpečnostná rezerva je rozumná.
https://www.etoro.com/posts/cd361230-f2 ... 01245d82b5
MiBi
VETERAN MEMBER *****

Šéf potápajúceho sa Adobe opúšťa kormidlo, akcie po slušnom kvartáli klesajú o 8 %
https://akcie.sk/sef-potapajuceho-sa-ad ... esaju-o-8/
Screenshot_20260313_075906_Instagram.jpg
Napísať odpoveď

Návrat na "Akcie - investovanie do akcií"