TomTom - paper trading (2014)

Trading, tipy na obchody a investície, zverejňvanie pozícií, denníky traderov a investorov
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Tomtom
Active Member
Dátum registrácie: St 01 05, 2013 10:52 pm

Re: TomTom - paper trading (2014)

Príspevok od používateľa Tomtom »

toto dávam na základe mojho vyloženia technickej analyzy (respektive chaby pokus o ňu :D )

zhrnutie:

Ticker: AAPL
Transaction: Long
Date: 26.09.2014 , 10:10
Shares: 20
Cost: 97,87
TP: 102 SL: 96

P.S.: budem rád za každy komentár k téme :)
Prílohy
aapl.jpg
TomTom - vaša navigácia :)
Tomtom
Active Member

Ticker: GOOGL
Date: 26.09.2014 , 10:20
Shares: 2
Cost: 585,85
TP: 600 SL: 576
Tomtom
Active Member

Tomtom napísal: Ticker: AAPL
Date: 26.09.2014 , 10:10
Cost: 97,87
TP: 102 SL: 96
SL posuvam na 99,4 , TP posuvam na 103,5
Tomtom
Active Member

Ticker: FB
Date: 29.09.2014, 8:27
Cost: 78,79
TP: 80 SL: 76
Tomtom
Active Member

AAPL out nizsie ako sl
Tomtom
Active Member

AAPL out nizsie ako sl
Tomtom
Active Member

Ticker: MSFT
Date: 29.09.2014,16:50
Shares: 40
Cost: 46,25
TP: 50 SL: 44
Tomtom
Active Member

Tomtom napísal:Ticker: FB
Date: 29.09.2014, 8:27
Cost: 78,79
TP: 80 SL: 76

SL posuvam na 77 a TP na 82
Tomtom
Active Member

GOOGL a FB ukončené na SL...

GOOGL: - 1,71%
FB : - 2,32 %

asi niečo robím zle...

MSFT sa stale drzi medzi hranicami SL a TP
Tomtom
Active Member

MSFT out na SL
Tomtom
Active Member

Ticker: VZ
Date: 17.10.2014,15:30
Cost: 47,90
TP: 51 SL: 46,5
Tomtom
Active Member

Ticker: VZ

Posúvam SL na úroveň nákupnej ceny čiže na 47,90 , TP nechávam je ešte dosť ďaleko
Momentálna cena je: 49,90
Prílohy
VZ.jpg
Tomtom
Active Member

Tomtom napísal:Ticker: VZ
V stredu 5.11.2014 bola maximalna hodnota akcii v ten den 50,98 co skoooro vyrazilo TP :)

Posuvam SL na 49,5 , a TP nedavam
Tomtom
Active Member

Ticker: ACHN
Transaction: Short
Date: 10.11.2014,16:49
Shares: 100
Cost: 12,59

SL: 13,80 (52w high) TP doplnim este alebo budem posuvat sl..podla situacie
Tomtom
Active Member

Tomtom napísal:Ticker: ACHN

SL: 13,80 (52w high) TP doplnim este alebo budem posuvat sl..podla situacie

TP davam na uroven 12
Tomtom
Active Member

Tomtom napísal:Ticker: VZ

idem z pozicie von na hodnote 50,98 € o 17:54

Celkovo: zisk na obchode 6,04 %
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2397 times
Been thanked: 2788 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Ahoj. Zaujal ma ten short ACHN. Ako začiatočník by si mohol stručne napísať, čo ťa vedie k otvoreniu danej pozície - aké máš kritéria, resp. systém. Napríklad či vstupuješ len čisto na základe TA, alebo FA, alebo len tak niečo skúšaš a kritéria nemáš.

Napríklad ja som momentum trader a špecializujem sa na kurzotvorné, prevážne fundamentálne správy. Ak narazím na akciu ktorá je vysoko a fundamenty jej oslabujú, tak hrajem short keď predpokladám výpredaj. Hrajem vždy len prvý moment, najradšej na výpredaj ktorý má šancu prerásť do paniky. Targety mávam nad supportmi.

Alebo uvediem príklad stratégie podľa čistej TA ( Carter ): nové 52T high, vstup pri poklese RSI a objemov, keď akcia prvýkrát zavrie nižšie. Výstup podľa sviečok, keď akcia neprerazí kľúčový support.

Niektorí trejderi majú pripravené setupy na short i na long a otvárajú longy keď trh rastie, shorty ked trh klesá. A pod.Tých stratégii a taktík je veľa..väčšina trejderov hľadá to, čo im najviac vyhovuje z hľadiska ich vlastnej osobnosti, alebo kvalifikácie.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Tomtom
Active Member

JUGGLER napísal:Ahoj. Zaujal ma ten short ACHN. Ako začiatočník by si mohol stručne napísať, čo ťa vedie k otvoreniu danej pozície - aké máš kritéria, resp. systém. Napríklad či vstupuješ len čisto na základe TA, alebo FA, alebo len tak niečo skúšaš a kritéria nemáš.

Napríklad ja som momentum trader a špecializujem sa na kurzotvorné, prevážne fundamentálne správy. Ak narazím na akciu ktorá je vysoko a fundamenty jej oslabujú, tak hrajem short keď predpokladám výpredaj. Hrajem vždy len prvý moment, najradšej na výpredaj ktorý má šancu prerásť do paniky. Targety mávam nad supportmi.

Alebo uvediem príklad stratégie podľa čistej TA ( Carter ): nové 52T high, vstup pri poklese RSI a objemov, keď akcia prvýkrát zavrie nižšie. Výstup podľa sviečok, keď akcia neprerazí kľúčový support.

Niektorí trejderi majú pripravené setupy na short i na long a otvárajú longy keď trh rastie, shorty ked trh klesá. A pod.Tých stratégii a taktík je veľa..väčšina trejderov hľadá to, čo im najviac vyhovuje z hľadiska ich vlastnej osobnosti, alebo kvalifikácie.
Ahoj, Ďakujem za otázku.

Riadil som sa v podstate jedným základným pravidlom alebo ako to nazvať, všimol som si že v prípade väčšieho rastu príde korekcia, a to vždy, hral som na to, našiel som túto akciu presne v čase keď prekonala rýchly nárast po gape, bolo už po vrchole a akcia začala klesať, preto som hral na short, TP na 12 USD / akciu mi takmer vyšiel probém bol v tom že sa zastavil 0,2 USD od hranice takže to TP neodpálilo, kde by som bral zisk 4,69 % po cca 40 minutach, bohužial keby som bol pri PC predam to ručne ale nebol som. Akciu ešte chvíľku podržím a podľa mňa klesne ešte pod 12 USD hranicu, cena akcie nad 12USD bola len 3x za historiu, 1x v roku 2012 a 2. krát v tomto roku...možno je to hlúpa teória a začiatočnícka, ale na "scalping" to celkom funguje , opačný príklad bola akcia VZ ktorú som včera predal, tam som sa dost zameral na FA, sledoval som nízke PE, VYSOKE ROE a ROA , taktiež som si všimol že akcia bola po poklese čiže opäť som očakával rast a potvrdila mi to aj "moja" TA kde som použil indikátor CCI a MACD samozrejme vždy je tam ešte kúsok toho myslenia človeka ktorý sa na to pozerá, ja to tam môžem vidieť a niekto druhý mi povie že som blázon... :)

Dúfam, že som to vysvetlil celkom obstojne a nevypadám ako hlupák :) pekný deň

P.S. pridávam aj grafy k tomu ACHN
Prílohy
5 min TF.jpg
1d TF.jpg
davoo
Silver Member *
Dátum registrácie: Pi 10 02, 2012 10:37 am

Príspevok od používateľa davoo »

Tomtom napísal: Riadil som sa v podstate jedným základným pravidlom alebo ako to nazvať, všimol som si že v prípade väčšieho rastu príde korekcia, a to vždy, hral som na to, našiel som túto akciu presne v čase keď prekonala rýchly nárast po gape, bolo už po vrchole a akcia začala klesať, ...možno je to hlúpa teória a začiatočnícka, ale na "scalping" to celkom funguje.
Nie je to vôbec hlúpa teória. :) I keď neviem, či ako začiatočník by som robil také fajnšmekerovky ako short do strength na open. Pozri sa na ten predposledný graf, čo si sem poslal a vidím tam hneď dva setupy na ktoré by si sa mal zamerať ako začiatočník a nerobiť optimálne nič iné, pokiaľ nebudeš zarábať na týchto. :!:

Prvý je short false breakoutu HOD-ka v mid day (11 am-2pm) (viz. tretie high na tvojom grafe), musíš tieto setupy hladať na grafoch typu strašný morning run-> jemná konsolidácia-> a nasledný pokus o break HOD-ka z rána prudkým pohybom (presne tvoj graf)

Druhý je long breakout midday konsolidácie v posledných 2 hodinách session(najlepšie od 2:30pm+). mornining run-> mid day konsolidácia->a následný break smerom morning runu (opäť tvoj graf) keď máš za zadkom dobré newsky/earnings o to lepšie alebo to je low float shit, ktorý je schopný stúpať do neba

Na stocks si musíš uvedomovať v ktorej časti dňa máš čo robiť a čo nie. :) Na RSI, MACD by som zabudol a tiež nízke PE, VYSOKE ROE a ROA etc. To nechaj na Ladisa, niekto nás dotovať musí. Mám ešte zopár setupov v rukáve na ktoré by sa mali beginneri zamerať, ale to už za 1000 euro v mojom pripravovanom kurze. :lol:
Naposledy upravil/-a davoo v Ut 11 11, 2014 1:00 pm, upravené celkom 1 krát.
Casey
Gold Member **
Dátum registrácie: Št 26 08, 2010 12:10 am

Príspevok od používateľa Casey »

Suhlas s Davoom,tiez by som robil ten scalping radsej v smere momo session ako skusal proti nemu.Ono ,ale na scalping na akcie je tu odbornik Juggler.Pokial vsak viem tak on uz vacsinou je nastupeny este v tom zaciaku prudkeho rastu/poklesu(dokaze posudit z jeho FA+Psycho anal. mozny smer pohybu).
Tomtom
Active Member

Casey napísal:Suhlas s Davoom,tiez by som robil ten scalping radsej v smere momo session ako skusal proti nemu.Ono ,ale na scalping na akcie je tu odbornik Juggler.Pokial vsak viem tak on uz vacsinou je nastupeny este v tom zaciaku prudkeho rastu/poklesu(dokaze posudit z jeho FA+Psycho anal. mozny smer pohybu).
Jasne súhlasim s tým, že Juggler je odborník :)

Prečo som nešiel v smere session ale proti je jednoduchý, dostal som sa k tej akcií už keď bola na vrchole, preto som nehral na jej rast pretože by som na tom buď prerobil alebo nič nezarobil, keď som ju našiel ihneď som to daval tu na forum ako "prikaz" ano pravda je že keby som tu akciu našiel hneď na začiatku mohol som urobiť na tom pekných pár percent, bohužial prišiel som na funus tak som sa snažil hrať na korekciu...Ďakujem :)
Tomtom
Active Member

davoo napísal:Na RSI, MACD by som zabudol a tiež nízke PE, VYSOKE ROE a ROA etc. To nechaj na Ladisa, niekto nás dotovať musí. Mám ešte zopár setupov v rukáve na ktoré by sa mali beginneri zamerať, ale to už za 1000 euro v mojom pripravovanom kurze. :lol:
V prvom rade diki za rady, pokúsim sa ich rozlúštit a potom použiť :)

Čo sa týka toho PE,ROA ROE, RSI a MACD ide skor o tu akciu VZ, tu som držal takmer mesiac, takže si myslím že v takom dlhom časovom období určite aj také veci ako je PE a pod. hrajú úlohu.
davoo
Silver Member *

Tie fundamentálne indikátory majú určite svoju váhu long term, ale na 1m TF nepozeraj na nič iné len na momentum. To je svet sám o sebe toto timeframe. :) A na RSI a MACD sa určite vyser. Jednak sa vsadím, že nevieš ani vzorec daného indikátora a ďalšia vec je: máš dáta na to aby si vedel, že či je trejdenie podľa RSI, MACD profitabilné long term? Jediný indikátor, ktorý by som, keď tak bral troška do úvahy je VWAP, pretože je to neuveriteľne populárny na equities medzi všetkými. Jedno nastavenie, dostatočné množstvo participantov to sleduje na pohnutie ceny. Tam by som aj človeku uveril, že to má ako taký zmysel v rámci konfluencie. Ja to, ale nepoužívam...

Inak keď chceš tak ti sem raz za čas postnem tieto setupy čo som hovoril, keď na ne narazím. :) Primárne to netrejdím, ale človek si raz za čas shortne pre radosť false bo HOD-ka do tých sprostých breakout trejderov, čo si nevedia na rukách sedieť, keď všetci ostatní na obede ženy preberajú. :lol:

edit: a samozrejme, keď shortuješ break HOD-ka, tak ten prudký pohyb pri HOD nemôže byť news-driven.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Rozhodne sa necítim ako odborník v širšom slova zmysle. :oops:
Ja som úzko špecializovaný na určitý segment trhu a v tom som dobrý...ale ani to neznamená, že sa mi vždy darí a že môžem povedať, že nič iné už trejdiť nebudem. Skrátka vždy ma zaujímalo aj to, čo robia iní a rád hľadám a skúšam nové stratégie. Hlavne tie, ktoré sú naviazané na to, čo robím denne.

K ACHN i keď ide o trejd založený na TA považujem za dôležité vedieť z akého dôvodu nastal pohyb hore, ked chcem hrať na pullback. Preto ma zaujíma, či to TomTom vie. V danom prípade ide o BIO akciu a pohyb hore nastal po reporte úspešných klinických testov pri vývoji určitého lieku...takže druhá otázka je aký je potenciál rastu hore a či je cenový rast adekvátny, alebo prehnaný. Pri BIO je ťažké toto analyzovať a preto trejd stojí predovšetkým na načasovaní z hľadiska TA. Mnohí iné veci ako TA neberú do úvahy, ale ja rád vidím veci v súvislostiach.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
davoo
Silver Member *

Radšej som to vymazal, aby tu v TomTom-ovom threade nazačal flame war o momentum trejderoch. :lol:
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Neide o flame. Len o vyjasnenie si toho v čom spočíva momentum. Lebo len ja som tu spomenul, že som momentum trejder. Aj si myslím, že som.
Takisto si myslím, že ACHN je dobrý príklad na momentum. Akcia vyskočila po kurzotvornej správe a je úplne jedno, či na nej profitujeme na long, keď rastie, alebo z následného poklesu, teda pullbacku. Dôležité je, že je to určitý mimoriadny cenový pohyb. Taktiež je jedno, či to niekto robí tak, že sedí pri správach, alebo sleduje technické paramente, či order flow. Momentum môžeme definovať ako určité časové obdobie, kedy sa cena hýbe.
Väčšinou to začína správou a končí, ked sa pohyb vráti do normálu... ale myslím si, že momentum môže ,,zariadiť,, i jeden jediný veľký hráč na trhu, ktorý sa rozhodne vo velkom nakupovať, alebo predávať. Takisto existuje aj tzv. investorské momentum, ktoré investori definujú ako ideálne obdobie rastu. Pre nás trejderov je to teda čas zvýšeného pohybu, ja to vysvetlujem ľudom tak, že ide o obchodovanie v čase, keď sa cena poriadne hýbe.
davoo
Silver Member *

JUGGLER napísal:Momentum môžeme definovať ako určité časové obdobie, kedy sa cena hýbe.. Väčšinou to začína správou a končí, ked sa pohyb vráti do normálu...
Ok, dobrá definícia. A nebolo to myslené na teba, že nie si momentum trader, to aby si si zas nemyslel, že na teba útočím. Len už závrate normálne chytám, kto všetko sa dokáže nazývať momo trejderom. Pokiaľ niekto netrejdí čisto v týchto volatilných obdobiach a vyslovene ich nevyhľadáva, tak sa môže aj na hlavu postaviť, ale nie je momentum trader. A poďte do mňa.
Naposledy upravil/-a davoo v Ut 11 11, 2014 9:48 pm, upravené celkom 3 krát.
davoo
Silver Member *

.
Tomtom
Active Member

.
Naposledy upravil/-a Tomtom v Ut 11 11, 2014 10:31 pm, upravené celkom 1 krát.
Tomtom
Active Member

davoo napísal:Radšej som to vymazal, aby tu v TomTom-ovom threade nazačal flame war o momentum trejderoch. :lol:

nee mne sa to pači keď je tu rušno :D všimni 2. stranu..len moje príspevky...nuda :D toto je super

P.S. davoo nepovedal som že som momentum trader, jop? Vďaka :)
matatajko
Dátum registrácie: Št 22 11, 2012 2:34 am

Príspevok od používateľa matatajko »

Mne nejde o to aky si trader, len chcem povedať, že to čo robíš a ako to robíš má pre mňa prínos. Tak dúfam že ti to vydrží. Klobúk dolu. Ja som už prebehol zopár stratégií a mne sa anticipácia trhu tiež najviac pozdáva.. Myslím že sa to volá pump and dump. Avšak ako JUGGLER povedal. PO pár mojich live stratách na tejto stratégii, som si tiež začal všímať kauzalitu. A teda hlavne na forexe ale na akciách to bude platiť rovnako. Napríklad ja som touto stratégiou obchodoval myslím pred dvoma mesiacmi NFP na EUR/USD. Brutálne zlé dáta. Pohyb bol okolo 70 bodov. Krása, ale moje trhové očakávania boli iné. Rátal som to cez 100 a moje objednavky boli vyplnené až keď muzika dohrala (nemal som čas byť na trhu) a potom už to nemá zmysel. Až potom som si všimol že obchodníci očakávajú revíziu dát, ktorá mesiac nato naozaj prišla a aj keď neboli dáta aktuálne tak ďaleko od konsenzu, kvôli danej revízii to spravilo 200 bodov. :) Tam sa už na tejto stratégii dá postaviť pekný RRR model. A je pri tom nesmierne dôležité z môjho pohľadu práve momentum.
Možno to vyzine divno, ale dosť často v tomto vstupujem podľa pocitu. Mám síce predstavu a nastavenie na iradenie rizika, ale nejako mi vtedy najviac sedí pozorovať ako sa správa spread, do ktorého smeru a s akým volume idú ticky. A nejako keď vidím že už trh stratil chuť pokračovať vstúpim MKT alebo dám Order. Sú aj stratové obchody, ale páči sa mi, že na tejto stratégii človek veľakrát nemusí dávať STOPku ďaleko a vychádza mi to priemerne pri tejto stratégii riziko z účtu do 1,2% s RRR až na 1:2-2,5 plus minus. Keby som tieto obchody zrekapituloval, stratégia je zisková. Bohužiaľ, skúšam aj iné veci a konto je aktuálne vo fáze poklesu. Ale, beriem to tak, že to k tomu patrí. Už sa nad tým nevzrušujem moc.

Predtým som vymazal 2x účet. Nebral som to ako prehru. Ale lokalizoval som problém, ten sa nachádzal v mojej hlave, a makal som na ňom. A teraz, aj ked nie je síce ešte zisk, cítim na sebe pokroky.

A ešte raz ďakujem za tvoje zdielanie. :) s pozdravom
Tomtom
Active Member

davoo napísal:Tie fundamentálne indikátory majú určite svoju váhu long term, ale na 1m TF nepozeraj na nič iné len na momentum. To je svet sám o sebe toto timeframe. :) A na RSI a MACD sa určite vyser. Jednak sa vsadím, že nevieš ani vzorec daného indikátora a ďalšia vec je: máš dáta na to aby si vedel, že či je trejdenie podľa RSI, MACD profitabilné long term? Jediný indikátor, ktorý by som, keď tak bral troška do úvahy je VWAP, pretože je to neuveriteľne populárny na equities medzi všetkými. Jedno nastavenie, dostatočné množstvo participantov to sleduje na pohnutie ceny. Tam by som aj človeku uveril, že to má ako taký zmysel v rámci konfluencie. Ja to, ale nepoužívam...

Inak keď chceš tak ti sem raz za čas postnem tieto setupy čo som hovoril, keď na ne narazím. :) Primárne to netrejdím, ale človek si raz za čas shortne pre radosť false bo HOD-ka do tých sprostých breakout trejderov, čo si nevedia na rukách sedieť, keď všetci ostatní na obede ženy preberajú. :lol:
Budem rád za každý setup ktorý sem postneš!

Čo sa týka RSI a MACD, vzorec si zistiť nieje problém ale asi máš pravdu, že v týchto tradoch s malým timeframom asi nemajú váhu to skor PA a TA...
Tomtom
Active Member

Tomtom napísal:Ticker: ACHN

SL: 13,80 (52w high)
out na SL .. strata -9,61 %
Tomtom
Active Member

Ticker: BABA
Date: 25.11.2014,14:30 (8:30)
Cost: 114,90
TP: 114 SL: 115,50
Tomtom
Active Member

Tomtom napísal:Ticker: BABA
Date: 25.11.2014,14:30 (8:30)
Cost: 114,90
TP: 114 SL: 115,50
out na TP , zisk 0,78 % v 15:02 nášho času, za ten čas slušný zisk...mohol som aj dokupit v pre markete bolo high tuším okolo 15,20 ale nechcel som dokupovať do straty...
Tomtom
Active Member

Ticker: BABA
Date: 25.11.2014,20:58
Cost: 112,63

SL 114 TP 111,50

edit: rozbehlo sa to proti mne ukoncil som to na BE...
Tomtom
Active Member

Zas trošku scalping v smere trendu aspoň tak vidim :D

FB Buy 75,79 usd , 30 shares

edit: predane na 76,20 usd = zisk 0,54 %
Tomtom
Active Member

Skúsim trošku z iného súdka ako doteraz...Index SAP 500 aktalne na 2074, môj predpoklad je pokles na hodnotu 2000 a to predpokladam do konca decembra...uvidime ako mi to vyjde :) GL HF
Tomtom
Active Member

BMO Buy 73,51 , 30 shares, TP 75,5
Naposledy upravil/-a Tomtom v Ut 02 12, 2014 2:06 pm, upravené celkom 1 krát.
Tomtom
Active Member

GWPH Sell 71,13 , 30 shares , TP 69

out na 73,59
Naposledy upravil/-a Tomtom v Ut 02 12, 2014 3:38 pm, upravené celkom 1 krát.
Napísať odpoveď

Návrat na "Trading, tipy, zverejňovanie obchodov a investícií"