zhrnutie:
Ticker: AAPL
Transaction: Long
Date: 26.09.2014 , 10:10
Shares: 20
Cost: 97,87
TP: 102 SL: 96
P.S.: budem rád za každy komentár k téme
SL posuvam na 99,4 , TP posuvam na 103,5Tomtom napísal: Ticker: AAPL
Date: 26.09.2014 , 10:10
Cost: 97,87
TP: 102 SL: 96
Tomtom napísal:Ticker: FB
Date: 29.09.2014, 8:27
Cost: 78,79
TP: 80 SL: 76
V stredu 5.11.2014 bola maximalna hodnota akcii v ten den 50,98 co skoooro vyrazilo TPTomtom napísal:Ticker: VZ
Date: 17.10.2014,15:30
Cost: 47,90
TP: 51 SL: 46,5
Tomtom napísal:Ticker: ACHN
Transaction: Short
Date: 10.11.2014,16:49
Shares: 100
Cost: 12,59
SL: 13,80 (52w high) TP doplnim este alebo budem posuvat sl..podla situacie
Tomtom napísal:Ticker: VZ
Date: 17.10.2014,15:30
Cost: 47,90
TP: 51 SL: 46,5
Ahoj, Ďakujem za otázku.JUGGLER napísal:Ahoj. Zaujal ma ten short ACHN. Ako začiatočník by si mohol stručne napísať, čo ťa vedie k otvoreniu danej pozície - aké máš kritéria, resp. systém. Napríklad či vstupuješ len čisto na základe TA, alebo FA, alebo len tak niečo skúšaš a kritéria nemáš.
Napríklad ja som momentum trader a špecializujem sa na kurzotvorné, prevážne fundamentálne správy. Ak narazím na akciu ktorá je vysoko a fundamenty jej oslabujú, tak hrajem short keď predpokladám výpredaj. Hrajem vždy len prvý moment, najradšej na výpredaj ktorý má šancu prerásť do paniky. Targety mávam nad supportmi.
Alebo uvediem príklad stratégie podľa čistej TA ( Carter ): nové 52T high, vstup pri poklese RSI a objemov, keď akcia prvýkrát zavrie nižšie. Výstup podľa sviečok, keď akcia neprerazí kľúčový support.
Niektorí trejderi majú pripravené setupy na short i na long a otvárajú longy keď trh rastie, shorty ked trh klesá. A pod.Tých stratégii a taktík je veľa..väčšina trejderov hľadá to, čo im najviac vyhovuje z hľadiska ich vlastnej osobnosti, alebo kvalifikácie.
Nie je to vôbec hlúpa teória.Tomtom napísal: Riadil som sa v podstate jedným základným pravidlom alebo ako to nazvať, všimol som si že v prípade väčšieho rastu príde korekcia, a to vždy, hral som na to, našiel som túto akciu presne v čase keď prekonala rýchly nárast po gape, bolo už po vrchole a akcia začala klesať, ...možno je to hlúpa teória a začiatočnícka, ale na "scalping" to celkom funguje.
Jasne súhlasim s tým, že Juggler je odborníkCasey napísal:Suhlas s Davoom,tiez by som robil ten scalping radsej v smere momo session ako skusal proti nemu.Ono ,ale na scalping na akcie je tu odbornik Juggler.Pokial vsak viem tak on uz vacsinou je nastupeny este v tom zaciaku prudkeho rastu/poklesu(dokaze posudit z jeho FA+Psycho anal. mozny smer pohybu).
V prvom rade diki za rady, pokúsim sa ich rozlúštit a potom použiťdavoo napísal:Na RSI, MACD by som zabudol a tiež nízke PE, VYSOKE ROE a ROA etc. To nechaj na Ladisa, niekto nás dotovať musí. Mám ešte zopár setupov v rukáve na ktoré by sa mali beginneri zamerať, ale to už za 1000 euro v mojom pripravovanom kurze.
Ok, dobrá definícia. A nebolo to myslené na teba, že nie si momentum trader, to aby si si zas nemyslel, že na teba útočím. Len už závrate normálne chytám, kto všetko sa dokáže nazývať momo trejderom. Pokiaľ niekto netrejdí čisto v týchto volatilných obdobiach a vyslovene ich nevyhľadáva, tak sa môže aj na hlavu postaviť, ale nie je momentum trader. A poďte do mňa.JUGGLER napísal:Momentum môžeme definovať ako určité časové obdobie, kedy sa cena hýbe.. Väčšinou to začína správou a končí, ked sa pohyb vráti do normálu...
davoo napísal:Radšej som to vymazal, aby tu v TomTom-ovom threade nazačal flame war o momentum trejderoch.
Budem rád za každý setup ktorý sem postneš!davoo napísal:Tie fundamentálne indikátory majú určite svoju váhu long term, ale na 1m TF nepozeraj na nič iné len na momentum. To je svet sám o sebe toto timeframe.A na RSI a MACD sa určite vyser. Jednak sa vsadím, že nevieš ani vzorec daného indikátora a ďalšia vec je: máš dáta na to aby si vedel, že či je trejdenie podľa RSI, MACD profitabilné long term? Jediný indikátor, ktorý by som, keď tak bral troška do úvahy je VWAP, pretože je to neuveriteľne populárny na equities medzi všetkými. Jedno nastavenie, dostatočné množstvo participantov to sleduje na pohnutie ceny. Tam by som aj človeku uveril, že to má ako taký zmysel v rámci konfluencie. Ja to, ale nepoužívam...
Inak keď chceš tak ti sem raz za čas postnem tieto setupy čo som hovoril, keď na ne narazím.Primárne to netrejdím, ale človek si raz za čas shortne pre radosť false bo HOD-ka do tých sprostých breakout trejderov, čo si nevedia na rukách sedieť, keď všetci ostatní na obede ženy preberajú.
![]()
out na SL .. strata -9,61 %Tomtom napísal:Ticker: ACHN
Date: 10.11.2014,16:49
Shares: 100
Cost: 12,59
SL: 13,80 (52w high)
out na TP , zisk 0,78 % v 15:02 nášho času, za ten čas slušný zisk...mohol som aj dokupit v pre markete bolo high tuším okolo 15,20 ale nechcel som dokupovať do straty...Tomtom napísal:Ticker: BABA
Date: 25.11.2014,14:30 (8:30)
Cost: 114,90
TP: 114 SL: 115,50