Ahojte, ako by ste hodnotili taketo investicne portfolio (napr. z pohladu diverzifikacie, vynosnosti, rizik, nakladov,..)...celkovy pohlad? Dlhodobe investovanie 15-20 rokov, broker XTB. Snaha bude postupne zvysovat investovanu ciastku na dvojnasobok.
Ake su vase nazory na faktorove investovanie?
Chcel by som poznat nazory skusenejsich a zbehlejsich investorov. Dakujem.
• Vanguard FTSE All-World UCITS ETF (USD) Acc (VWCE); TER: 0,19% => mesacne 80€
• Avantis Global Small Cap Value UCITS ETF USD Acc (AVWS); TER: 0,39% => mesacne 20€ (1 ETF)
• Faktorovy investicny plan 3 ETF) - mesacne 25€
1. iShares Edge MSCI World Value Factor UCITS (IS3S); TER: 0,25% (podiel 40%) =>10€
2. iShares Edge MSCI World Momentum Factor UCITS (IS3R); TER: 0,25% (podiel 40%) => 10€
3. iShares Edge MSCI EM Value Factor UCITS (5MVL); TER: 0,40% (podiel 20%) => 5€
Faktorove ETF v portfoliu
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
niktoalebokadekto
- Active Member
- Dátum registrácie: So 16 12, 2023 11:43 am
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 23 times
Re: Faktorove ETF v portfoliu
Ahoj,
Trochu mi to pripomina YT kanal Investicnej Brambory
.
Ja by som nespekuloval.
Ak diverzifikovat, tak FTSE All world alebo MSCI ACWI Ak ist za vyssimi vynosmi, tak Nasdaq.
Pekny zvysok roka.
Trochu mi to pripomina YT kanal Investicnej Brambory
Ja by som nespekuloval.
Ak diverzifikovat, tak FTSE All world alebo MSCI ACWI Ak ist za vyssimi vynosmi, tak Nasdaq.
Pekny zvysok roka.
- iosephus
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Po 06 02, 2023 2:56 pm
- Has thanked: 66 times
- Been thanked: 117 times
Pri takto malých sumách je diverzifikácia na škodu a nie na úžitok. Ak nakupuješ VWCE si už diverzifikovaný až až, ďalšie drobenie ti už nepomôže.
Trh dokáže byť iracionálny dlhšie, ako my solventní.
https://smartinvestor.sk/
https://smartinvestor.sk/
-
djlaco
- Dátum registrácie: So 09 11, 2024 8:10 am
- Has thanked: 105 times
- Been thanked: 4 times
Zbytočne rozbijať kapitál. Stačia dve etf S&P500(20% - kapitálu, tiker SPYL ter 0.03%) a Nasdaq (80% - kapitálu, tiker: ANAV ter:0.14%) na tvoj investičný horizont nešpekulovať.
-
Ivix
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Po 05 12, 2022 9:00 am
- Has thanked: 389 times
- Been thanked: 48 times
Komplikovane. Jediny faktor, ktory by zaujimal mna je maximalny vynos. Nasdaq100 alebo SP500 IT. Pomer k hlavnemu indexu je na tebe.
Jediny trh, z ktoreho vo vypredaji ludia utekaju, je akciovy trh. Warren Buffett.
Diverzifikovane portfolio moze bohatstvo ochranit, ale koncentrovane portfolio ho buduje. Warren Buffett.
Diverzifikovane portfolio moze bohatstvo ochranit, ale koncentrovane portfolio ho buduje. Warren Buffett.