Ušetrite vďaka virtuálnemu sídlu

15.08.2015  /  Redakcia

Pre každého začínajúceho podnikateľa je každé jedno ušetrené euro dobré. Kde však utiahnuť opasok tak, aby to nepocítili vaši zákazníci či klienti? Pretože šetriť tam, kde to negatívne ovplyvní zamestnancov alebo zákazníkov, je vydláždená cesta do pekla. No existujú aj spôsoby, ktoré sú efektívne, negatívne neovplyvnia nikoho a vám pomôžu ušetriť stovky eur mesačne. Ktoré to sú?

Virtuálne sídlo

Každý podnikateľ potrebuje mať v obchodnom registri zapísanú adresu ako sídlo svojej firmy. No nie každý podnikateľ potrebuje kanceláriu a je vlastníkom nehnuteľnosti. A preto si prenajíma drahé kancelárske priestory za niekoľko stoviek eur mesačne, hoci ich reálne nevyužíva, lebo pracuje doma alebo v teréne. Platí len za to, aby mal adresu, ktorú si môže zapísať do ORSR. Zabudnite na to, virtuálne sídlo vám pomôže ušetriť stovky eur mesačne.

Virtuálne sídlo v Bratislave

Vedeli ste o tom, že keď máte sídlo firmy v Bratislave, tak je pravdepodobnosť, že vás navštívi daňová kontrola, oveľa nižšia ako v ktoromkoľvek inom okresnom meste? Ďalšou výhodou virtuálnej kancelárie je, že vďaka prestížnej adrese, zvýši vašu dôveryhodnosť ešte v časoch, keď nemáte vybudované renomé. Kde ju nájdete a koľko stojí virtuálna kancelária v Bratislave?

    •       Osadná – od 11 €/mesačne

    •       Vyšehradská – od 13 €/mesačne

    •       Klincová – od 16 €/mesačne

    •       Kopčianska – od 16 €/mesačne

    •       Konventná – od 16 €/mesačne

    •       Michalská – od 26 €/mesačne

Kde inde môžete ešte ušetriť?

Okrem toho máte veľa spôsobov, ako ušetriť. Optimalizujte svoje dlane, kúpte si lacné atramentové kazety, nesnažte sa usporiadať obchodnú schôdzku za každú cenu, niekedy to môžete vyriešiť cez telefón alebo mail. Spôsobov na šetrenie je veľa, no nikdy nepoužívajte ten, ktorý by mal negatívny dopad na vašich zákazníkov či zamestnancov.

Tieto články Vám prináša kolektív nášho neúnavného redakčného tímu. Máš záľubu v investíciach? Pridaj sa k nám aj ty.