Trading a brokeri

Zdaňovanie príjmov z investícií a tradingu v roku 2023 – fyzická osoba vs. firma

14.03.2024  /  Redakcia

Pri výbere ako a do čoho investovať treba okrem výberu samotnej investičného inštrumentu venovať pozornosť aj ďalším faktorom, ktoré ovplyvňujú konečné zhodnotenie investície. Medzi najvýznamnejšie faktory patria poplatky spojené s investíciou a zdanenie.

Investovanie prestáva byť mužskou doménou. Počet žien na investičných trhoch sa zvyšuje

07.03.2024  /  XTB

Napriek tomu, že oblasť investícií bola tradične predovšetkým mužským odvetvím, v posledných rokoch sa na investičné trhy dostáva stále viac žien.

Nový spôsob, ako nakupovať cenné papiere. Profitabilne. A efektívne. Flip.

04.03.2024  /  Redakcia

Biznis finančného profesionála je náročný. Potrebujete nielen dodávať svojim klientom výsledky — potrebujete sa o nich tiež starať a popri tom si stále nájsť čas rásť a škálovať svoj biznis.

Najväčší miláčik slovenských akciových investorov? Apple, Microsoft a Amazon

12.02.2024  /  Saxo Bank

Najpopulárnejšími akciami medzi investormi sú v globálnom meradle akcie Tesly, Novo Nordisku a Microsoftu. V tesnom závese nasledujú ďalšie dve firmy z tzv. Veľkej sedmičky (Magnificent Seven), z ktorej sú v top päťke titulov zastúpené štyri.

Investovanie aj trading výhodnejšie ako kedykoľvek predtým: Saxo Bank výrazne znižuje a ruší niektoré poplatky, aby investori mohli dosahovať ešte vyššie výnosy

16.01.2024  /  Redakcia

Saxo, líder v online obchodovaní a investíciách, oznámil výrazné zníženie poplatkov pre investorov. Týka sa to aj slovenského trhu.

XTB uvádza finančné výsledky za 3Q 2023: 223,1 tisíc aktívnych klientov a konsolidovaný čistý zisk vo výške 26,9 mil. EUR

30.10.2023  /  XTB

Konsolidovaný čistý zisk dosiahol 26,9 mil. EUR (-45,6 % oproti min. roku) a prevádzkové výnosy dosiahli 61,2 mil. EUR (-25,3 % oproti min. roku)Prírastok 67,5 tisíc nových klientov v 3. štvrťroku (+50,7 % oproti min. roku)Rekordných 223,1 tisíc aktívnych klientov (+47,1 % oproti min.

Jak poznat validitu trading strategie?

15.07.2023  /  Martin Lembak

V své praxi dostávám nespočet backtest reportů automatických obchodních systémů (AOS) developerů z celého světa.  A vždy mají jedno společné a to equity jdoucí nahoru téměř dokonale.

Zdaňovanie príjmov z investícií a tradingu v roku 2022 – fyzická osoba vs. firma

19.02.2023  /  Redakcia

Pri výbere ako a do čoho investovať treba okrem výberu samotnej investičného inštrumentu venovať pozornosť aj ďalším faktorom, ktoré ovplyvňujú konečné zhodnotenie investície. Medzi najvýznamnejšie faktory patria poplatky spojené s investíciou a zdanenie.

Viete čo je broker eToro a aké sú jeho výhody a nevýhody?

06.02.2023  /  Redakcia

Investovanie je dnes už často skloňovaným pojmom. Pre nezainteresovaných sa však môže zdať zložité a neprehľadné. Trh ponúka množstvo aplikácií a platforiem, ktoré by mali proces zoznamovania sa s investíciami urobiť príjemnejší a jednoduchší aj pre začiatočníkov.

Ako sa stať profesionálom v algoritmickom obchodovaní

28.12.2022  /  Redakcia

S rozmachom technologického pokroku v obchodovaní a aplikáciách finančného trhu je algoritmické obchodovanie vítané a akceptované burzami po celom svete. V priebehu desiatich rokov sa tento spôsob obchodovania na vyspelých trhoch stáva stále viac populárnym.

Načítať viac
vysoka-navstevnost
Vysoká návštevnosť

Sme klikaní. Veľké množstvo užívateľov (najvyššia návštevnosť doteraz - 36 000 UIP/mesiac).

najvacsie-forum
Najväčšie fórum

Sme top. Najväčšie a aj najstaršie diskusné fórum svojho druhu na Slovensku.

obrovska-komunita
Obrovská komunita ľudí

Je nás kopa. Obrovská komunita ľudí s rovnakým záujmom už od roku 2006.

pravidelne-clanky
Pravidelné články k téme

Sme v dianí. Články, analýzy a porovnania venované aktuálnym témam investovania a financií.

Zapojte sa do diskusie na našom novom fóre

Prejsť na fórum